FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 29 avg 2020, 11:21

amypitar je napisao/la:
29 avg 2020, 11:07
Zip je napisao/la:
29 avg 2020, 10:36
Meni jos nije jasno zasto vam smetaju NIKE dresovi...
Ma sutra da izgrade recimo istok sa krovom, našli bi mu manu što je recimo krov crne, a ne bordo boje.
Ovde se gleda ko kakvu ima frizuru i po tome ocijene jel igrač papak ili nije. Kakvu trebu voda itd..
To su ljudi koji u životu ništa nisu napravili, cijeli život na grbači roditelja. Samo sjede pridikuju i kritikuju sve živo, a nikad kartu za trolejbus nisu platili.
Ja to zovem sindrom Bosnjo.

Al mi nece biti jasno, u sve se petljaju, sve bi ono da mjenja, al nikako da bosnjo promjeni politiku i one koji unistavaju drzavu, koji nas truju, i koji su nam kocnica u bilo kakvom napretku, pa i u sportu.

Kae, ma za koga glasati.... Bolje za nase nego za njihove....
To ti je sad ovde kod nas in, bolje da stavimo "nase" ljude da vode klub, a stranac ce nas pokrasti... Nas je musliman, a ovi su nevjernici....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2020, 11:27

Žali bože slova toliki post cpvjek napisao a po svemu ispade da ne prati klub dovoljno il zlonamjerno se pravi slijep i ne vidi sta se radi.
Jedino je za hadžiju u pravu tu nas se 90% slaze da je morao bolje zadnje 2 sezone.
Kad se pogleda nas finansijski izvjestaj i kod konkurencije lahko je zakljuciti da izdvsjamo duplo vise od ostalih i ako je nesto zakazalo to je sportski segment na koji nam direktno ne utjece.
You are someone else I am still right here

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2020, 11:34

Orangina85 je napisao/la:
29 avg 2020, 10:08
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 avg 2020, 23:01
KrajisnikBosnjak je napisao/la:
28 avg 2020, 22:53

E ovako, prije svega ako imaš stranog vlasnika očekuješ iskorak i totalnu dominaciju u odnosu na ostatak lige. Mi to nemamo. Mi ne igramo niti vidljivo bolji fudbal, niti imamo igrače koji su sposobni da igraju takav fudbal.

Kad sve to pogledamo, dolazimo jasno do zaključka da mi ne izdvajamo značajno veća sredstva u odnosu na naše konkurente, a to su Željo, Zrinjski, Široki Brijeg, pa donekle i Borac otkako je Zeljković u klubu.

Idemo dalje... Marketing ne prati evropske standarde, pa čak ni standarde klubova u regionu što je pogubno za klub iz glavnog grada jedne države, kakva god da je...

Sportski direktor ili ne zna dovesti igrače koji će biti daleko kvalitetniji u odnosu na ostatak lige ili nema sredstva za nešto takvo, trećeg nema. A bojim se da gospodin Nam ne izdvaja sredstva kojim će se nešto takvo ostvariti.

Još jedna stvar... Kvalitet dresova, odnosno dizajn je na niskom nivou, kao da je Uprava nesposobna da zatraži da se NIKE malo više potrudi oko toga. Ko god iole poznaje osnove dizajna zaključit će da se font na dresu uopšte ne uklapa sa ostatkom dresa, izgleda jako loše. Također i sama boja dresa je diskutabilna, a tek šta reći za crni dres koji je blago rečeno katastrofalan.

Ovaj klub zaista treba promijeniti još mnogo toga... Ovo su samo neke stvari na koje bi ljudi iz kluba trebali obratiti pažnju. Volim Sarajevo i zaista želim da se ove stvari isprave i da budemo klub koji će pratiti trendove kontinenta na kojem živimo.
Evo ja cu ti odgovoriti ako smijem
Nam je ovdje tek godinu dana i vec se vidi napredak, budzet ce se sigurno iz godine u godinu povecavati, i lagano ces i osjetiti tu dominaciju
2 stvar, mi itekako veci budzet imamo u odnosu na konkurente..primjera radi, zeljo daje na plate oko 3.5 miliona, a mi 6 miliona maraka...
Treca stvar, kako ne pratimo marketing?Iz dana u dan to je sve bolje..evo za pocetak, uveden je bordo tv koji prenosi sve prijateljske utakmice kluba, uz komentatora, izjave itd..cak su prenosili i europsku tekmu..sad je uvedena i svake sedmice emisija BORDO SEDMICA gdje bude svega od analiza do nekih challenge-a s igracima, pa i razgovori s igracima..
Cetvrta stvar, SD je zakasnio s pojacanjima i to je njegova krivica, ni u kome slucaju nije problem u novcu..doveli smo 3 igraca(ukljucujuci Zinedina), a od tog dvojica su placena..Zinedin je placen 180.000€, a Fanimo 50.000€
Peta stvar, ovaj ugovor nije s nikeom, vec sa sportvision..a ova uprava nije pravila ugovor za dresove, vec prosla uprava(citaj Selimovic) i on traje 5 godina(istice sljedece godine na ljeto), kada istekne ovaj ugovor, vidjet ces da cemo napraviti fin ugovor jer ce ga po prvi put praviti ova uprava..
Nadam se da su ti neke stvari jasnije
Nije tacno za NIKE. Ugovor nije sa sport visionom vec sa firmom Sport Time iz Srbije koja je distributer za NIKE za ovu regiju uz izuzetak Hrvatske. Ugovor koji je potpisala prethodna uprava je istekao prije dvije godine a ova uprava ga otaf produzava svake godine. Moglo bi malo da se istina pise jer ovakvim slijepim branjenjem ove uprave im se ne cini nikakva usluga.
Ako sam pogrijesio, ne mora da znaci niti da slijepo branim upravu ni nista...Ja cu uvijek kritikovati ako nesto rade lose, ali i pohvaliti ako nesto rade dobro..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 avg 2020, 11:40

Ma ko je svaki dan tu, i isao na tekme i bas poblize prati klub sve mu je jasno, obicno su ovi "zbunjeni" sa grbom arsenala, barce, netsa na profilnoj i nije im jasno kako to kad on kupi na fifi messija u bayern odma moze igrat ne mora cekat registraciju igraca ko Sarajevo...

Pash cutno, kako to moshe a u Bosnien ne moshe...wirklich
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 avg 2020, 12:49

Šta očekujete od Ace?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2020, 12:51

Surreal je napisao/la:
29 avg 2020, 12:49
Šta očekujete od Ace?
Da pruža partije kao u Radničkom, sve iznad je još veći bonus.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 avg 2020, 12:57

Surreal je napisao/la:
Šta očekujete od Ace?
"Litar krvi, obe ruke,samo dodji pa me spasi od tuge" :zviz:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2020, 13:03

Surreal je napisao/la:
Šta očekujete od Ace?
ništa apsolutno, da uzme mjesto nekom akademcu i onda ko gavric ode nakon jedne sezone.
Kad nasi skontaju da sa ovakvim igracima vise gubis nego sto dobijas cak i da odigra dpbru sezonu onda cemo krenuti u taj iskorak koji svi ocekujemo. Realno za nase uslove imamo dobre pare al ih dosta ode na ove bespotrebne igrace umjesto da se dovedu 2-3 prava igraca.
Sigurno ce samozdravlje to najbolje objasniti ako se ukljuci u raspravu.
You are someone else I am still right here

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 avg 2020, 13:09

Surreal je napisao/la:
Šta očekujete od Ace?
Da mi otpjeva jednu za moju dusu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 29 avg 2020, 13:10

ElCartel11 je napisao/la:
29 avg 2020, 13:09
Surreal je napisao/la:
Šta očekujete od Ace?
Da mi otpjeva jednu za moju dusu.
Onu najskuplju

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 avg 2020, 13:11

Iskreno bi trebali dovesti ili njega ili Adukora nikako obojicu.
Radije imati tu Faruka Hodzica, da dobija te minute na kapaljku ovu sezonu toliko, da osjeti momak seniorski fudbal.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 29 avg 2020, 13:17

Zidan postao babo
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 29 avg 2020, 13:21

Neko spomenu da dovedu Prevljaka na posudbu 🤣(niko sretniji od mene kad bismo dosli na taj level)
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 avg 2020, 13:38

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 29 avg 2020, 13:55

forgempp je napisao/la:
29 avg 2020, 13:21
Neko spomenu da dovedu Prevljaka na posudbu 🤣(niko sretniji od mene kad bismo dosli na taj level)
Ja sam spomenuo :urnebes:
Mada je to nerealno, ali eto, puste želje :mrgreen:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 29 avg 2020, 14:01

Surreal je napisao/la:
29 avg 2020, 13:38
https://www.transfermarkt.com/emmanuel- ... ler/120630
Treba ga zaganjat'.
Zaganjao bi Hadzija al nije u formi,nema kondicije vise 😉

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 avg 2020, 14:06

Dežura li iko u Ibisu ?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 avg 2020, 14:16

Zundo je napisao/la:
29 avg 2020, 13:17
Zidan postao babo
Valjda sada proigra, možda je imao brigu. :D

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 avg 2020, 14:56

fera je napisao/la:
29 avg 2020, 13:03
Surreal je napisao/la:
Šta očekujete od Ace?
ništa apsolutno, da uzme mjesto nekom akademcu i onda ko gavric ode nakon jedne sezone.
Kad nasi skontaju da sa ovakvim igracima vise gubis nego sto dobijas cak i da odigra dpbru sezonu onda cemo krenuti u taj iskorak koji svi ocekujemo. Realno za nase uslove imamo dobre pare al ih dosta ode na ove bespotrebne igrace umjesto da se dovedu 2-3 prava igraca.
Sigurno ce samozdravlje to najbolje objasniti ako se ukljuci u raspravu.
Na osnovu čega si zaključio da je Pejović bespotreban igrač, na kojeg su bačene pare i koji ce uzimati mjesto akademcu ?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 avg 2020, 14:56

Dresovi su dobri i sto je naj vaznije pravi ih najbolja i najpoznatija kompanija svijeta, sto automaski podize imidz kluba.

Sto se tice ekipe, mi nemozemo sto posto racunat na mlade igrace da igraju svaku utakmicu, jer se lakse povrijede brze dolaze do zamora i ima tu evropa ima kup ima prvenstvo gdje cemo morat neke ostavljat na klupi.

Recimo pidro kad je dosao na top level povreda, saban povreda salcin manja povreda i dosta juniora prije prelaska u seniorski fudbal povrijedio se.

Juniori nemogu odigrat 5 uzastopno jaki utakmica recimo iznedu 10-15 kola kad kup pocne, takode oni svi igraju za B A Repku gdje stari igracu adukor dupovac ahmet tatar to mogu izkoristit da izlijece manje izljedice i da se odmore..

Dzokanovic je dobio i proske gidine bruku minuta salcin dosad bruju minuta kova svaku brani saban ima dobru minutazu milanovic igra u olimpicu standardno dao go Resic igra standardno najbolji igrac pazarac kurdic igra. Besic i fikret su tu sigurno ce dobit vecu minutazu nego stotrenutno ocekuju i kvalitetom zasluzuju, da nemozemo svakom junioru dat u nasem klubu minutazu al koji god da bude pokazivao zelju i X FAKTOR ako u daton trenutku nebude mogao dobivat minutazu kod nas bice posuden gdje ce igrat kao resic i kurdic i nakon pola godine gidinu bit vracen u klub. Nevidim tu pogresnu politiku. Takode svi imaju ugovor 4-5 godina nemoze ih niko za 10 k km odvest

Pored Juniora, od staraca se jedini moze zamjerit krste zudan dusan i kruz koji trenutno nisu cemu

Sve ostalo za nas budzet pun pogodak..i nevidim u budzetu od 10 m km kako mozemo placat 1 m km platu sa porezim nekom igracu kad imas akademiju i ovako dobre i skupe igrace za budzet od 10 m km..

10 m km nije budzet cemu ako vrijednost te ekipe 20 m km, sto po automatizmu znaci da ekipa koja ima toliko vrijednost igraca da mora davat velke plate jer da nije tako nebi mogao vrijednost zadrzavat i povecavat iz godine u godinu na osnovu ljepote sabrinine ili seksa igraca i zenski uposlenika u klubu ili na ime kluba ili historiju nikog vise **** ne boli za imenom i historijom city psg su ti primjer

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli i 14 gostiju.