Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BlaiseMatuidi

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 28 avg 2020, 16:30

U prvih cca 5 mjeseci ukupno cca 330€ kazni, ukljucujuci 120€ za preuzimanje auta nakon intervencije pauka dok sam bio na tekmi (parkirao na taxi standu, jer sam kasnio). I taxi 20€ od stadiona do paukove kuce. :mrgreen:

Ostalo je bilo na 8 kazni po 10-40€, sve bezazleno i sve bliceri, od 5-30 preko ogranicenja. Svi bliceri od Frankfurta do Dortmunda su me uslikali. :roll:

U zadnjih 5 mjeseci uzoran vozac i auslender. Jedna kaznica od 10€ za 15 min prekoracenja parkinga u centru grada (1h besplatno). :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2020, 18:21

BlaiseMatuidi je napisao/la:
28 avg 2020, 16:30
U prvih cca 5 mjeseci ukupno cca 330€ kazni, ukljucujuci 120€ za preuzimanje auta nakon intervencije pauka dok sam bio na tekmi (parkirao na taxi standu, jer sam kasnio). I taxi 20€ od stadiona do paukove kuce. :mrgreen:

Ostalo je bilo na 8 kazni po 10-40€, sve bezazleno i sve bliceri, od 5-30 preko ogranicenja. Svi bliceri od Frankfurta do Dortmunda su me uslikali. :roll:

U zadnjih 5 mjeseci uzoran vozac i auslender. Jedna kaznica od 10€ za 15 min prekoracenja parkinga u centru grada (1h besplatno). :mrgreen:
Kad ćeš se saltati sa Juventusa na BVB? :?:

Ne ide da navijas za Juve, a svako drugi post o Dortmundu i BVB-u...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 avg 2020, 21:28

redbull93 je napisao/la:
28 avg 2020, 16:15
ASD je napisao/la:
28 avg 2020, 16:12
Neki dan sam imao napad cringea kad žena sa austrijskim tablama u relativno hladnim uslovima otvorila prozor i pustila Kemala Malovčića.

Sad bez zezancije pitanje. Nikada o ovome nisam razmišljao. Kakve su kazne u Njemačkoj kada praviš veliku buku prevoznim sredstvom, ne mislim samo na muziku?
Ne znam za skripu guma, al za muziku nikakve. Turci prozore otvore i puste onu svoju seljadiju, tako i albanci isto, ima i pokoji balkanac. Kad ih vidim na semaforu pljunuo bi ih. Inace njemacka policija je blaga, jedino sistem kad te ufati, sjebe te totalno. Al policija qurcina obicna, mozes ovdje vozat 10 godina bez vozacke niko te nece pitat nista, al ce te ufatit slucajno onu 11tu godinu i najebat ces sve ove godine.
100 eura je kazna za agresivan start.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 avg 2020, 22:43

Ja neki dan na posao kreno, pola 7 izlazim na ulicu a preko puta policija sa maskama uletise nekom u stan. I sad me kopka sta je bilo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2020, 23:07

soxx je napisao/la:
28 avg 2020, 22:43
Ja neki dan na posao kreno, pola 7 izlazim na ulicu a preko puta policija sa maskama uletise nekom u stan. I sad me kopka sta je bilo.
Ako su sa maskama, sigurmo dosli po nekoga sa koronom.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 avg 2020, 23:20

Ma ne mora znaciti, pretresi stanova i hapsenja se obicno rade u tim satima, poslije 6 ujutru.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 avg 2020, 23:20

Kaunas je napisao/la:
28 avg 2020, 21:28

Jesi to osjetio na svojoj kozi :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 avg 2020, 23:51

Naplaćao bih se ja tih kazni kakvo mi je kvačilo na Fiatu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 avg 2020, 00:00

kraljttbvb je napisao/la:
28 avg 2020, 16:02
Sage je napisao/la:
28 avg 2020, 15:15
Jedno pitanje za vas u dijaspori:
- jel vozite i gore bezobrazno i bez postovanja pravila yebem vas sve u po usta seljackih nekulturnih idiotskih?
:rol: :rol:

Sage majstor :thumbup: :thumbup:

Ja sam se neki dan iznenadio kad momak sa svicarskim tablama ne htjede djetetu stati na pjesackom, nego samo doda gas. Znam da je tamo oko 500 franaka kazna ako ne stanes na pjesackom ;)
Sreca pa si ti navikao da u Bosni svi staju, pa ti zasmetalo nedolicno ponasanje Svicarca. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 29 avg 2020, 00:01

Jesu li za naše ljude bolji veliki gradovi? Kao Hamburg, Minhen, Berlin, Beč itd..

Jer znam dosta raje koji su po manjim mjestima, i kažu da im je odlično, a opet kontam, veći grad je lakši za stranca, jer su navikli na svakoga. Mada i to nosi probleme sa sobom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 avg 2020, 06:26

AshburtonG je napisao/la:
29 avg 2020, 00:00
kraljttbvb je napisao/la:
28 avg 2020, 16:02
Sage je napisao/la:
28 avg 2020, 15:15
Jedno pitanje za vas u dijaspori:
- jel vozite i gore bezobrazno i bez postovanja pravila yebem vas sve u po usta seljackih nekulturnih idiotskih?
:rol: :rol:

Sage majstor :thumbup: :thumbup:

Ja sam se neki dan iznenadio kad momak sa svicarskim tablama ne htjede djetetu stati na pjesackom, nego samo doda gas. Znam da je tamo oko 500 franaka kazna ako ne stanes na pjesackom ;)
Sreca pa si ti navikao da u Bosni svi staju, pa ti zasmetalo nedolicno ponasanje Svicarca. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Pa uglavnom jesu, stane bar nekih 70% ljudi. Posebno na ovom pjesackom, koji je jako blizu skole, a gdje sam ja vidio ovu scenu. Nije to u BiH kao vani, gdje uglavnom svaki vozac stane, zato me i zacudio ovaj sa stranim tablama...

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 29 avg 2020, 09:06

Ma kakve kazne i EU, to je samo mrtvo slovo na papiru. Saobracajna nekultura je prisutna na cijeloj Zemaljskoj kugli i ne postoji drzava niti dio svijeta gdje je nema.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 avg 2020, 09:30

Ipak je ta nekultura u BiH nesto izrazenija.
U nesrećama na cesti samo prošle godine stopa smrtnosti iznosila je 72 naprema milion stanovnika, što je daleko iznad prosjeka Evropske unije, gdje, od milion stanovnika, pogine njih 49
Razloga je vise, pocev od lose infrastrukture, (ne)ozbiljnosti tehnickih pregleda, korupcije do generalno naseg mentaliteta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 29 avg 2020, 09:46

redbull93 je napisao/la:
28 avg 2020, 23:20
Kaunas je napisao/la:
28 avg 2020, 21:28

Jesi to osjetio na svojoj kozi :mrgreen:
Nisam jos Bogu hvala. :mrgreen:

Dobio kaznu prije 3 mjeseca zbog koristenja telefona u voznji, do dan danas nista nije stiglo. :think:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 29 avg 2020, 09:47

Mani ti se procenata @Asterix, govorimo o stvarima globalno, trebas se provozati petkom poslijepodne autoputem u nekoj od zemalja EU da vidis saobracajnu kvazikulturu kako se ispoljava.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 avg 2020, 09:52

Vozim na sedmicnoj bazi preko 1000 km u okvirima HNK i vidim dovoljno. Barem jednom u toku te sedmice moras korigovati zbog tudje greske.

Autoputevi ti nude masu opcija, a taj stil voznje, nazalost, pokusamo preslikati na nase kozje staze.

U Njemackoj je npr. prosle godine poginulo oko 3000 osoba, zemlji koja broji preko 50 miliona automobila + milione onih iz EU.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 29 avg 2020, 10:13

Sve to stoji, ali ti govoris iz perspektive osobe koja vozi svakodnevno po bosanskim cestama.

Da se kreces svakodnevno po evropskim cestama uvidio bi da saobracajna kultura odnosno nekultura nije prisutna u nista manjoj kolicini.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 avg 2020, 10:22

Brojke govore jasnu sliku, broj poginulih BiH u saobracajnim nezgodama je iznad nekog prosjeka jedne ozbiljne zemlje.

Naravno da ta kultura nije idealna sirom EU, ali tamo gdje imas bolju infrastrukturu te ozbiljnije uredjene propise, imas i nesto bolju sliku u odnosu na nasu zemlju.

Sad, zamisli diljem Svabije u jednom trenutku cirkulise mozda preko 70 miliona vozila pa naravno da imas priliku dozivjeti svakakve ispade.

Kada sam polagao vozacki, prije 10-ak godina, ljekarski pregled sastojao se u ispijanju kafice sa instruktorom. Znaci bez vadjenja krvi, kontrole vida, procjene psiho stanja i cega vec. Samo dosao nakon sat vremena, potpisao na par mjesta, platio i gotovo.

Onda, tehnicki mozes proci sa poluispravnim kocionim sistemom, bilo da se radi o dotrajalim plocicama, cilindrima ili problemu glavnog kocionog cilindra (pricam za HNK), uz jos masu upitnih komponenti.

Sve navedeno + nas mentalitet i dobijes recept za ovakvo stanje.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 avg 2020, 11:06

Pređem oko 2500km mjesečno u Njemačkoj i mogu potvrditi da je kultura na zavidnom nivou tako da je je užitak voziti. Punac to vazda spominje kad dođe u posjetu, ne može se načuditi. U BiH je čista suprotnost a vozači sa stranim tablicama to još dodatno začine svojim qrčenjem. U Krajini su ovi sa SLO tablicama najluđi definitivno
100% sportski i krajnje opušten potpis

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 avg 2020, 11:22

alex1991 je napisao/la:
29 avg 2020, 10:13
Sve to stoji, ali ti govoris iz perspektive osobe koja vozi svakodnevno po bosanskim cestama.

Da se kreces svakodnevno po evropskim cestama uvidio bi da saobracajna kultura odnosno nekultura nije prisutna u nista manjoj kolicini.
Kod nas u Bosni na semaforu čim se upali žuto, iza neko svira što ne krećes. Znaci 2 sekunde ne smiješ stajati ako se zeleno upalilo.

Kod mene pajdo u Austriji vozio iza mene i nešto se na semaforu zagledao sa strane (a i sporedna je ulica, pa i zeleno kratko traje) i nije krenuo kad je bilo zeleno. Uglavnom u međuvremenu mu se upalilo zeleno, pa crveno, pa opet zeleno i niko iza njega ni da svirne. Vjerovatno ljudi kontaju da ima neki problem, pa nema potrebe da ga dodatno uznemiravaju sviranjem.
Nigdje nervoze, sve normala i kulturno...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 2 gosta.