Sve zavisi kako gledas na ulaganja. Za nase uslove fino se ulaže, imamo akademiju, osvajamo trofeje, stabilan klub, sasvim ok. Ako misliš ulaganja da kaze evo 3 miliona za pojacanja ili da kaze sad cu ulozit u stadion 5 miliona, mislim da od toga nerma nista bar u skorije vrijeme.KrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Ja lično mislim da ni u Koševo neće izdvojiti neke velike cifre.
Daj Bože da griješim.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kako je ocigledno? ObjasniKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Daj Bože da griješim.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Lahko je tebi ti penzionisanSamozdravlje je napisao/la: ↑28 avg 2020, 12:31Gdje si sad ? Treca smjeno , abuba![]()
NEMA NAZAD
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
E ovako, prije svega ako imaš stranog vlasnika očekuješ iskorak i totalnu dominaciju u odnosu na ostatak lige. Mi to nemamo. Mi ne igramo niti vidljivo bolji fudbal, niti imamo igrače koji su sposobni da igraju takav fudbal.Denchi je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:37Kako je ocigledno? ObjasniKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Daj Bože da griješim.
Kad sve to pogledamo, dolazimo jasno do zaključka da mi ne izdvajamo značajno veća sredstva u odnosu na naše konkurente, a to su Željo, Zrinjski, Široki Brijeg, pa donekle i Borac otkako je Zeljković u klubu.
Idemo dalje... Marketing ne prati evropske standarde, pa čak ni standarde klubova u regionu što je pogubno za klub iz glavnog grada jedne države, kakva god da je...
Sportski direktor ili ne zna dovesti igrače koji će biti daleko kvalitetniji u odnosu na ostatak lige ili nema sredstva za nešto takvo, trećeg nema. A bojim se da gospodin Nam ne izdvaja sredstva kojim će se nešto takvo ostvariti.
Još jedna stvar... Kvalitet dresova, odnosno dizajn je na niskom nivou, kao da je Uprava nesposobna da zatraži da se NIKE malo više potrudi oko toga. Ko god iole poznaje osnove dizajna zaključit će da se font na dresu uopšte ne uklapa sa ostatkom dresa, izgleda jako loše. Također i sama boja dresa je diskutabilna, a tek šta reći za crni dres koji je blago rečeno katastrofalan.
Ovaj klub zaista treba promijeniti još mnogo toga... Ovo su samo neke stvari na koje bi ljudi iz kluba trebali obratiti pažnju. Volim Sarajevo i zaista želim da se ove stvari isprave i da budemo klub koji će pratiti trendove kontinenta na kojem živimo.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Evo ja cu ti odgovoriti ako smijemKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:53E ovako, prije svega ako imaš stranog vlasnika očekuješ iskorak i totalnu dominaciju u odnosu na ostatak lige. Mi to nemamo. Mi ne igramo niti vidljivo bolji fudbal, niti imamo igrače koji su sposobni da igraju takav fudbal.Denchi je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:37Kako je ocigledno? ObjasniKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Daj Bože da griješim.
Kad sve to pogledamo, dolazimo jasno do zaključka da mi ne izdvajamo značajno veća sredstva u odnosu na naše konkurente, a to su Željo, Zrinjski, Široki Brijeg, pa donekle i Borac otkako je Zeljković u klubu.
Idemo dalje... Marketing ne prati evropske standarde, pa čak ni standarde klubova u regionu što je pogubno za klub iz glavnog grada jedne države, kakva god da je...
Sportski direktor ili ne zna dovesti igrače koji će biti daleko kvalitetniji u odnosu na ostatak lige ili nema sredstva za nešto takvo, trećeg nema. A bojim se da gospodin Nam ne izdvaja sredstva kojim će se nešto takvo ostvariti.
Još jedna stvar... Kvalitet dresova, odnosno dizajn je na niskom nivou, kao da je Uprava nesposobna da zatraži da se NIKE malo više potrudi oko toga. Ko god iole poznaje osnove dizajna zaključit će da se font na dresu uopšte ne uklapa sa ostatkom dresa, izgleda jako loše. Također i sama boja dresa je diskutabilna, a tek šta reći za crni dres koji je blago rečeno katastrofalan.
Ovaj klub zaista treba promijeniti još mnogo toga... Ovo su samo neke stvari na koje bi ljudi iz kluba trebali obratiti pažnju. Volim Sarajevo i zaista želim da se ove stvari isprave i da budemo klub koji će pratiti trendove kontinenta na kojem živimo.
Nam je ovdje tek godinu dana i vec se vidi napredak, budzet ce se sigurno iz godine u godinu povecavati, i lagano ces i osjetiti tu dominaciju
2 stvar, mi itekako veci budzet imamo u odnosu na konkurente..primjera radi, zeljo daje na plate oko 3.5 miliona, a mi 6 miliona maraka...
Treca stvar, kako ne pratimo marketing?Iz dana u dan to je sve bolje..evo za pocetak, uveden je bordo tv koji prenosi sve prijateljske utakmice kluba, uz komentatora, izjave itd..cak su prenosili i europsku tekmu..sad je uvedena i svake sedmice emisija BORDO SEDMICA gdje bude svega od analiza do nekih challenge-a s igracima, pa i razgovori s igracima..
Cetvrta stvar, SD je zakasnio s pojacanjima i to je njegova krivica, ni u kome slucaju nije problem u novcu..doveli smo 3 igraca(ukljucujuci Zinedina), a od tog dvojica su placena..Zinedin je placen 180.000€, a Fanimo 50.000€
Peta stvar, ovaj ugovor nije s nikeom, vec sa sportvision..a ova uprava nije pravila ugovor za dresove, vec prosla uprava(citaj Selimovic) i on traje 5 godina(istice sljedece godine na ljeto), kada istekne ovaj ugovor, vidjet ces da cemo napraviti fin ugovor jer ce ga po prvi put praviti ova uprava..
Nadam se da su ti neke stvari jasnije
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 28 avg 2020, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
@GospodinIzSarajeva Hvala na stvarno lijepom odgovoru. Nikad mi nije cilj bio da npr. provociram neke ljude, već se trudim i trudit ću da sugerišem na neke stvari. Siguran sam da Uprava čita ovaj forum i nadam se da će se obratiti pažnja na ovo sve što smo pisali, jer svima nam je želja evropsko Sarajevo. 

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
- Kontakt:
Samoodrziv klub se postaje uz prave poteze SD,kao hasan sto radi sa bayernom,recimo rahmanu zamjena da bude salcin,a ne skrsis lovu na zidana,djokanovic da bude prioritet da igra,a ne dovodis dva igraca viska na njegovoj poziciji,pa njega klupiras,(pejovic,adukor,susic,oremus,) ahmo kad je ima 32-33 godine nadjes mu neku zamjenu iz akademije,ili dovedes kakvog talenta,pa nek se uci uz ahmu 2-3 god,ovako trazi napadace sa 30 + za veliku platu i na kraju ode dzaba itd itd,al helem nejseforza_juve je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:30Ocigledno neki ljudi zaboravljaju gdje smo bili a gdje smo sada. Pitam se zahvaljujuci kome imamo sve sadaKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Daj Bože da griješim.![]()
Ovdje se malo vise zivi u iluziji kada imas bogatog vlasnika kako ce odjednom roknut pare kao seik iz Psg.
Novac se izdvaja, imamo najbolje uslove, redovne plate, poceli smo placati odstete za igrace pa i isplatu bivsem treneru. Ne moze sve odjednom, covjek zna racunicu jer da ne zna ne bi bio milijarder. Ide nekim putem pa da Sarajevo bude samoodrziv klub a ne da zavisi od pumpanja novca pa poslije raspad sistema. Ne znam koliko ocekujes da izdvoji za Kosevo?
Ako je dao zeleno svjetlo za stadion onda ce od njega i napraviti stadion, nije varalica kao turcin u celiku to je i dokazao vise puta
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
KrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:03@GospodinIzSarajeva Hvala na stvarno lijepom odgovoru. Nikad mi nije cilj bio da npr. provociram neke ljude, već se trudim i trudit ću da sugerišem na neke stvari. Siguran sam da Uprava čita ovaj forum i nadam se da će se obratiti pažnja na ovo sve što smo pisali, jer svima nam je želja evropsko Sarajevo.![]()

Jah jah. Bgm drug ti ne znam sta gledas.
Prvo, dvije titule i kup imamo. Drugo, zadrzali smo komplet ekipu skoro 3 godine. Trece, opet cemo uzeti titulu.
E sad, ako dozvolis da ti objasnim. Nas budzet je oko 10 miliona maraka. Budzet nasih prvih pratilaca je oko 6 miliona. Dakle, ocigledno je da izdvajamo skoro duplo vise.
E sada skontaj da Nam radi,zbog kluba, sve preko placanja poreza. Dakle na sve plate svaka marka poreza se plati dok je jasno da kod drugih to nije ni blizu i da se tovari lova na crno. Medjutim, doci ce dan kada ce finansijska da se zarovi u knjige i kao sto je kknama nasla 2.5 mil duga novog 2014. Tako ce opet ili njima ili nekome drugom. A ti rahat.
Dalje, jesmo li dobili stadion napokon. Jel stoji u ugovoru kategorja 4. Odi na google i ukucaj i pogledaj sta je cat4 pa kad vidis jasno ce ti biti koliko novca misli uloziti.
Problem vas je sto bi sve preko noci. Daj odmah. Daj mi 5 mil da ulozim u igracki kadar. Daj ovo daj ono. A nasa drzava jos uvijek ne omogucava Namu da postane vlasnik kluba i jos gore i dalje imamo najveci porez na plate u EVROPI a mozda i u svijetu.
Ako madjari plate fatosa 20 000 mjeecno, oni imaju poreza 6000.
A mi imamo poreza 14 000
Odnosno
Oni ga placaju 26000 a mi 34 000.
Dalje, pravis kamp a ne daju ti dozvole za gradnju. I kaze kako ne gradi. Pa kako ce kad nema dozvole. I opet je do nas i nase drzavve a ne do njega. Rekao je covjek 10 godina da se klub razvije u stabilnu cjelinu koja ce moci sama sebe izdrzavati. Do tada ce svake godine se povecavati budzet i pojacavati se ekipa.
Prvo, dvije titule i kup imamo. Drugo, zadrzali smo komplet ekipu skoro 3 godine. Trece, opet cemo uzeti titulu.
E sad, ako dozvolis da ti objasnim. Nas budzet je oko 10 miliona maraka. Budzet nasih prvih pratilaca je oko 6 miliona. Dakle, ocigledno je da izdvajamo skoro duplo vise.
E sada skontaj da Nam radi,zbog kluba, sve preko placanja poreza. Dakle na sve plate svaka marka poreza se plati dok je jasno da kod drugih to nije ni blizu i da se tovari lova na crno. Medjutim, doci ce dan kada ce finansijska da se zarovi u knjige i kao sto je kknama nasla 2.5 mil duga novog 2014. Tako ce opet ili njima ili nekome drugom. A ti rahat.
Dalje, jesmo li dobili stadion napokon. Jel stoji u ugovoru kategorja 4. Odi na google i ukucaj i pogledaj sta je cat4 pa kad vidis jasno ce ti biti koliko novca misli uloziti.
Problem vas je sto bi sve preko noci. Daj odmah. Daj mi 5 mil da ulozim u igracki kadar. Daj ovo daj ono. A nasa drzava jos uvijek ne omogucava Namu da postane vlasnik kluba i jos gore i dalje imamo najveci porez na plate u EVROPI a mozda i u svijetu.
A mi imamo poreza 14 000
Odnosno
Dalje, pravis kamp a ne daju ti dozvole za gradnju. I kaze kako ne gradi. Pa kako ce kad nema dozvole. I opet je do nas i nase drzavve a ne do njega. Rekao je covjek 10 godina da se klub razvije u stabilnu cjelinu koja ce moci sama sebe izdrzavati. Do tada ce svake godine se povecavati budzet i pojacavati se ekipa.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- forza_juve
- Kontakt:
Nema kluba na svijetu da nije imao fula sa pojacanjima. Zamisli da trehnes pare dovedes 3 vrhunskih, 2 se povrijede kao susic recimo nikako ne igraju. Ide plata otislo obestecenje. Bez rizika nema profita to se slazem ali smatram da vlasnik igra malo sigurnije. Vjerujem da ce skrenuti paznju upravi sto se tice pojacanja i utrosenog nivcaSanchez1987 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:04Samoodrziv klub se postaje uz prave poteze SD,kao hasan sto radi sa bayernom,recimo rahmanu zamjena da bude salcin,a ne skrsis lovu na zidana,djokanovic da bude prioritet da igra,a ne dovodis dva igraca viska na njegovoj poziciji,pa njega klupiras,(pejovic,adukor,susic,oremus,) ahmo kad je ima 32-33 godine nadjes mu neku zamjenu iz akademije,ili dovedes kakvog talenta,pa nek se uci uz ahmu 2-3 god,ovako trazi napadace sa 30 + za veliku platu i na kraju ode dzaba itd itd,al helem nejseforza_juve je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:30Ocigledno neki ljudi zaboravljaju gdje smo bili a gdje smo sada. Pitam se zahvaljujuci kome imamo sve sadaKrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Očigledno da Nam ne planira značajna sredstva izdvojiti u klub.
Daj Bože da griješim.![]()
Ovdje se malo vise zivi u iluziji kada imas bogatog vlasnika kako ce odjednom roknut pare kao seik iz Psg.
Novac se izdvaja, imamo najbolje uslove, redovne plate, poceli smo placati odstete za igrace pa i isplatu bivsem treneru. Ne moze sve odjednom, covjek zna racunicu jer da ne zna ne bi bio milijarder. Ide nekim putem pa da Sarajevo bude samoodrziv klub a ne da zavisi od pumpanja novca pa poslije raspad sistema. Ne znam koliko ocekujes da izdvoji za Kosevo?
Ako je dao zeleno svjetlo za stadion onda ce od njega i napraviti stadion, nije varalica kao turcin u celiku to je i dokazao vise puta
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
-
- Kontakt:
Jedino u Sabrini i Valentinu vidim iole sposobne ljude da probaju naci nekog stadion/sponzora... svugdje u svijetu je to postalo normalno, javis se nekim mocnicima ili bankama da investiraju po 20 30 40 miliona i idemoo Raiffaisen Arena
Jeff Bezos Arena
tesko je naci drugi model, pogledajte sta je Frankfurt uradio u ovo doba krize...

- hordasDoboj
- Kontakt:
Samo jedna stvar koja mi je zapala za oko. Valentinu Ilievskom ugovor istice 12/2020. Mislim da necemo produzavat ugovor sa njim. Trebao bi nam neko ko je malo ukljuceniji u rad kluba na tom mjestu.
Zadnja izmjena: hordasDoboj, dana/u 28 avg 2020, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- forza_juve
- Kontakt:
Pantelija je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:09Jah jah. Bgm drug ti ne znam sta gledas.
A mi imamo poreza 14 000
Odnosno

Upravo tako, daje covjek da nista je fali a nece da se rasipa i bahati. Na kraju krajeva on glup sa milijardama a mi pametni. Ima dosta stvari sto te sputavaju, porezi, dozvole i opcenita korumpiranost u nasoj drzavi.
Kazem opet brzo se zaboravlja gdje smo bili a gdje smo sada
❤️1946❤️
-
- Kontakt:
Klub stabilan, osvajamo trofeje ne moze se niko nesto žaliti na Nama. Al isto tako razumijem i ove koji ocekuju iskorak i još kvalitetnije rezultate i igrace.
- ElCartel11
- Kontakt:
Imal kakav dobar desni bek ili napadac u akademiji ko prati mlade igrace?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Od njega je i Dusan Hodzic korisniji.hordasDoboj je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:17Samo jedna stvar koja mi je zapala za oko. Valentinu Ilievskom ugovor istice 12/2020. Mislim da necemo produzavat ugovor sa njim. Trebao bi nam neko ko je malo ukljuceniji u rad kluba na tom mjestu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Michplatini je rekao da sto se tice bekova i nema nekih koji se izdvajaju..ElCartel11 je napisao/la: ↑29 avg 2020, 00:15Imal kakav dobar desni bek ili napadac u akademiji ko prati mlade igrace?
E sad, za spica ne znam..@michplatini trebas nam opet

G.R 

Upravo tako, svaka cast!Pantelija je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:09Jah jah. Bgm drug ti ne znam sta gledas.
A mi imamo poreza 14 000
Odnosno

Ne moze se preko noci sve, fino napredujemo, kad pogledamo gdje smo bili prije nekoliko godina, a gdje smo sad, financijski najbolje stojimo, kamp svoj imamo, sad eto i stadion konacno, na dobrom smo putu

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
-
- Kontakt: