Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la hurem » 28 avg 2020, 22:31

Seferovic kalkulator je izabrao Švicarsku jer je znao da pored Dzeke i Ibisevica nema ni promil šanse TAČKA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 avg 2020, 22:33

Demirović je igrački i karijerno nevjerovatno sličan Seferoviću. Dobili smo regena :mrgreen:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 22:33

Maestro je napisao/la:
28 avg 2020, 22:30
Hamza je glavni krivac doktore.
Ja ne znam Hamzu, nisam insajder...kažem možda je najgori čovjek, ali safetovo ponašanje im je dalo opravdanje za sve što su uradili.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2020, 22:35

hurem je napisao/la:
28 avg 2020, 22:31
Seferovic kalkulator je izabrao Švicarsku jer je znao da pored Dzeke i Ibisevica nema ni promil šanse TAČKA
100%, nije se nikome titralo ko ovom supku.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 22:36

Dobro, haj da tu diskusiju ostavimo na stranu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 avg 2020, 22:39

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 22:29
emir79 je napisao/la:
28 avg 2020, 22:24
Potpuno preslikana situacija sa Seferovicem, cim je dobio poziv za Kipar (cini mi se da je Kipar bio) Hamza, otac mu nazvao Begica i rekao da nema nista od Bosne.
Inace i Hajrovic bi nas otkacio da je tad dobio poziv u kvalifikacijama.
Vi Safetovci nikad nećete priznat da je vaš idol kriv za Seferovića.
Vozo ga je, sprdo se sa njim, lago mu, da bi napravio mjesto u reprezentaciji za svoje pulene.
Sušić nije napravio ni 1% onoga što je Miske uradio u slučaju Bećira.

Seferovići možda jesu najgori, ali to nećemo znat jer je Safet zayebo stvar.
Ne pisi sto NE ZNAŠ!
Kako ce pozvati nekog ko ceka poziv A reprezentacije Svicarske i koristi ime Bosne za isti.
To bi isto bilo sad da Bajevica krivis sto nema Becira.

Mozes mrziti Safeta koliko hoces, ali ziv bio nemoj smradove opravdavati da bi popljuvao Safeta, tako covjek ispada ljiga.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 28 avg 2020, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 28 avg 2020, 22:40

Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).

U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac, ostalo sve sica. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.

Da ga mi nismo izvikali, mozda nikada ne bi dobio priliku za svicarsku da dobije poziv. Ali svakako ne bi u skorije vrijeme. I mnogo veći talent u mnogo jacoj skoli Halilovic je propao. Ni za becka se nista jos ne zna.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 22:43

DeeWa je napisao/la:
28 avg 2020, 22:40
Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).

U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.

Da ga mi nismo izvikali, mozda nikada ne bi dobio priliku za svicarsku da dobije poziv. Ali svakako ne bi u skorije vrijeme. I mnogo veći talent u mnogo jacoj skoli Halilovic je propao. Ni za becka se nista jos ne zna.
Tako je, nema šanse da bi bio i blizu njihove reprezentacije da nije bilo našeg hajpa.

Švicarci nam šalju poruku - Nećeš razbojniče!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 28 avg 2020, 22:45

DeeWa je napisao/la:

U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac, ostalo sve sica. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.
Aferim :thumbup:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 avg 2020, 22:55

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 15:47
JonSnow je napisao/la:
28 avg 2020, 15:37
Mali čitav život živi u Švici. Mi smo uložili ravno 0 KM u njegov fudbalski razvoj. Petković radi svoj posao, a posao mu je da radi sve što će poboljšat tu reprezentaciju. To se zove profesionalizam.
Po svemu sudeći smo dobili za đžaba, dvojicu "Šveđana" i zato se trebamo poklopit po ušima, a ne cvilit kako nije fer.
Apsolutno.

Vrijeme je da i BiH počinje proizvoditi igrače koji mogu dalje od Hrvatske, Turske ili Rumunije. Ovi igrači iz dijaspore samo prikrivaju užasan rad saveza i domaćih trenera. U zadnjih nekoliko godina, čak i Kosovo bolje igrače od BiH pravi.

Sada neke bosanske seljačine na Instagramu mu psuju familiju jer je izabrao Švicarsku, bolje je da budu ljuti što je BiH skoro jedina država u Evropi koja nikada nije imala tima u grupnoj fazi EL i nije u stanju izbaciti jednog polukvalitetnog igrača godišnje.
Zaista je vrijeme da se velike promjene naprave u domaćoj ligi. Jednostavno moramo početi proizvoditi igrače koji mogu da se snalaze u pristojnim ligama.

Kada budemo pravili domaće talente, nećemo se oslanjati i moljakati igrače kojima to nije u interesu.

Alarmantan je manjak U21 igrača u startnim postavama premier ligaša, ne znam koje je rješenje, ulaganje u omladinski pogon, dovođenje adekvatnih trenerskih stručnjaka, poboljšanje terena, neki zakon o u21 igračima u startnim postavama?

Ne znam to rješenje neka nađu oni koji su za to plaćeni.

edit: Naravno pohvale za Borac, Sarajevo i Mladost koji u startnim postavama imaju nekoliko u21 igrača, ali to mora mnogo bolje.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 28 avg 2020, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 avg 2020, 22:56

DeeWa je napisao/la:

Zurich je imao mnogo problema sa koronom. Zbog puno igrača kojima je određena samoizolacija neke su utakmice igrali sa rezervnom ili mješanom ekipom, Bećir je najgoru utakmicu odigrao kad uopšte nije ni trenirao sa ekipom u danima pred utakmicu, iz stana i izolacije je došao na teren. Najbolji stoper Nathan je propustio jedan dio sezone. Kad su bili kompletni na treninzima i utakmicama ostvarivali su rezultate za mjesta koja vode u Europu. Na kraju sezone su gubili utakmice jer se oni nisu borili ni za šta, nisu mogli ni ispasti, samo su čekali kraj.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 22:58

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 avg 2020, 22:55
Zaista je vrijeme da se velike promjene naprave u domaćoj ligi. Jednostavno moramo početi proizvoditi igrače koji mogu da se snalaze u pristojnim ligama.

Kada budemo pravili domaće talente, nećemo se oslanjati i moljakati igrače kojima to nije u interesu.

Alarmantan je manjak U21 igrača u startnim postavama premier ligaša, ne znam koje je rješenje, ulaganje u omladinski pogon, dovođenje adekvatnih trenerskih stručnjaka, poboljšanje terena, neki zakon o u21 igračima u startnim postavama?

Ne znam to rješenje neka nađu oni koji su za to plaćeni.
U današnjoj društvenopolitičkoj situaciji, kad smo bliži svim vrstama haosa i konflikta, nego miru i napretku, teško je očekivat nešto pozitivno.
Mislim lokalno i globalno.
Doduše mi smo zemlja čuda, pa nije nemoguće da nas baš sad krene, ali teško, teško...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 avg 2020, 23:13

Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
Napredak nakon smanjenja se vec polahko vidi...nista specijalno ali tu je. Ja vjerujem da ce situacija biti sve bolja. Naravno, ne očekujem nesto aman zaman jer vrlo dobro znam kakvo je stanje u drzavi i u kojoj mjeri se to reflektuje na sport...ali napredak ce zasigurno bar blago biti vidljiv iz godine u godinu...u to sam siguran.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni. :)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 23:15

hurem je napisao/la:
28 avg 2020, 23:13
Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
Napredak nakon smanjenja se vec polahko vidi...nista specijalno ali tu je. Ja vjerujem da ce situacija biti sve bolja. Naravno, ne očekujem nesto aman zaman jer vrlo dobro znam kakvo je stanje u drzavi i u kojoj mjeri se to reflektuje na sport...ali napredak ce zasigurno bar blago biti vidljiv iz godine u godinu...u to sam siguran.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni. :)
Bio je prijedlog prije par sedmica, i to samo 1 U21 igrac u prvoj postavi, i mislim da su skoro svi klubovi odbili. :zviz: :puke:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 23:17

hurem je napisao/la:
...
ma možeš ti spustit na 5 klubova, kad oni nemaju infrastrukturu, struku i volju da od djece naprave profesionalne fudbalere..

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 28 avg 2020, 23:21

ASD je napisao/la:
28 avg 2020, 22:20
xinxee je napisao/la:
28 avg 2020, 22:09
DonerKebab je napisao/la:
28 avg 2020, 22:03
Najgore su ove gnjide poput oca od ovog omeragica. U ratu pobjega pi.cka, kad dodje u bosnu gleda sa visine ko biva on zna a mi dole divljaci. Jedini socialni kontakt mu mjesalica pa na silu gura sina da je svicarac. Sin izgubljen u vremenu i prostoru je sad sretan i odjednom svicarac a cim nemaju koristi od njeg mrcina s balkana.
Pazi šta pišeš, mnogi naši ljudi koji su u Švicarskjoj/Francuskoj/Njemačkoj i drugim državama prošli su logore smrti : Keraterm, Omarska, Trnopolje, Manjača. Neki su prolazili te troture kao djeca, a šta ti znaš o njegovom ocu ,pa da imaš takve predrasude o čovjeku?
Idemo malo i o ratu koji je bio prije 25 godina.
Uopšte ne tematiziram rat, nego navodim jedan od razloga zašto su ljudi završili u inozemstvu. I šta ako je bio prije 25 godina? Neće se zaboravit ako Bog da :D

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 avg 2020, 23:27

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 23:15
hurem je napisao/la:
...
Bio je prijedlog prije par sedmica, i to samo 1 U21 igrac u prvoj postavi, i mislim da su skoro svi klubovi odbili. :zviz: :puke:

Samo Sarajevo i Mladost su bili za. Zalosno.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 23:28

forgempp je napisao/la:
28 avg 2020, 23:27
Da, čuvena "Željina Škola" je bila protiv. Kako je moguće?

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 avg 2020, 23:31

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 23:28
forgempp je napisao/la:
Dovodjenjem Bekrica i Jamaka su sve dokazali.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 avg 2020, 23:31

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 23:28
forgempp je napisao/la:
Fale sveske i olovke :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.