Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Seferovic kalkulator je izabrao Švicarsku jer je znao da pored Dzeke i Ibisevica nema ni promil šanse TAČKA
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Demirović je igrački i karijerno nevjerovatno sličan Seferoviću. Dobili smo regena 

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Dobro, haj da tu diskusiju ostavimo na stranu.
Ne pisi sto NE ZNAŠ!DrFilgud je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:29Vi Safetovci nikad nećete priznat da je vaš idol kriv za Seferovića.
Vozo ga je, sprdo se sa njim, lago mu, da bi napravio mjesto u reprezentaciji za svoje pulene.
Sušić nije napravio ni 1% onoga što je Miske uradio u slučaju Bećira.
Seferovići možda jesu najgori, ali to nećemo znat jer je Safet zayebo stvar.
Kako ce pozvati nekog ko ceka poziv A reprezentacije Svicarske i koristi ime Bosne za isti.
To bi isto bilo sad da Bajevica krivis sto nema Becira.
Mozes mrziti Safeta koliko hoces, ali ziv bio nemoj smradove opravdavati da bi popljuvao Safeta, tako covjek ispada ljiga.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 28 avg 2020, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).
U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac, ostalo sve sica. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.
Da ga mi nismo izvikali, mozda nikada ne bi dobio priliku za svicarsku da dobije poziv. Ali svakako ne bi u skorije vrijeme. I mnogo veći talent u mnogo jacoj skoli Halilovic je propao. Ni za becka se nista jos ne zna.
U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac, ostalo sve sica. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.
Da ga mi nismo izvikali, mozda nikada ne bi dobio priliku za svicarsku da dobije poziv. Ali svakako ne bi u skorije vrijeme. I mnogo veći talent u mnogo jacoj skoli Halilovic je propao. Ni za becka se nista jos ne zna.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Tako je, nema šanse da bi bio i blizu njihove reprezentacije da nije bilo našeg hajpa.DeeWa je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:40Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).
U zurichu vrijedniji od becira je samo jedan igrac. Likovi ne ulazu mnogo nego guraju to što imaju. U ekipi kao takvoj mnogi omladinci dobiju priliku.
Švicarci nam šalju poruku - Nećeš razbojniče!
AferimDeeWa je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:40Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zaista je vrijeme da se velike promjene naprave u domaćoj ligi. Jednostavno moramo početi proizvoditi igrače koji mogu da se snalaze u pristojnim ligama.Vucevich je napisao/la: ↑28 avg 2020, 15:47Apsolutno.JonSnow je napisao/la: ↑28 avg 2020, 15:37Mali čitav život živi u Švici. Mi smo uložili ravno 0 KM u njegov fudbalski razvoj. Petković radi svoj posao, a posao mu je da radi sve što će poboljšat tu reprezentaciju. To se zove profesionalizam.
Po svemu sudeći smo dobili za đžaba, dvojicu "Šveđana" i zato se trebamo poklopit po ušima, a ne cvilit kako nije fer.
Vrijeme je da i BiH počinje proizvoditi igrače koji mogu dalje od Hrvatske, Turske ili Rumunije. Ovi igrači iz dijaspore samo prikrivaju užasan rad saveza i domaćih trenera. U zadnjih nekoliko godina, čak i Kosovo bolje igrače od BiH pravi.
Sada neke bosanske seljačine na Instagramu mu psuju familiju jer je izabrao Švicarsku, bolje je da budu ljuti što je BiH skoro jedina država u Evropi koja nikada nije imala tima u grupnoj fazi EL i nije u stanju izbaciti jednog polukvalitetnog igrača godišnje.
Kada budemo pravili domaće talente, nećemo se oslanjati i moljakati igrače kojima to nije u interesu.
Alarmantan je manjak U21 igrača u startnim postavama premier ligaša, ne znam koje je rješenje, ulaganje u omladinski pogon, dovođenje adekvatnih trenerskih stručnjaka, poboljšanje terena, neki zakon o u21 igračima u startnim postavama?
Ne znam to rješenje neka nađu oni koji su za to plaćeni.
edit: Naravno pohvale za Borac, Sarajevo i Mladost koji u startnim postavama imaju nekoliko u21 igrača, ali to mora mnogo bolje.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 28 avg 2020, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
Zurich je imao mnogo problema sa koronom. Zbog puno igrača kojima je određena samoizolacija neke su utakmice igrali sa rezervnom ili mješanom ekipom, Bećir je najgoru utakmicu odigrao kad uopšte nije ni trenirao sa ekipom u danima pred utakmicu, iz stana i izolacije je došao na teren. Najbolji stoper Nathan je propustio jedan dio sezone. Kad su bili kompletni na treninzima i utakmicama ostvarivali su rezultate za mjesta koja vode u Europu. Na kraju sezone su gubili utakmice jer se oni nisu borili ni za šta, nisu mogli ni ispasti, samo su čekali kraj.DeeWa je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:40Ljudi, polahko. Mi uzdizemo becira kao da je Ramos a ne neizgradjen klinac. Nisam ga mnogo gledao ali evo gledam realno situaciju. Zurich je jako los tim u svicarskoj. Najlosija odbrana ubjedljivo lige a za odbranu su zaduzeni stoperi na celu sa Becirom. Pobijedili su u zadnjoj prijateljskoj drugoligasa, a mimo toga nisu 11 utakmica dobili (skoro sve izgubili).
U današnjoj društvenopolitičkoj situaciji, kad smo bliži svim vrstama haosa i konflikta, nego miru i napretku, teško je očekivat nešto pozitivno.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:55Zaista je vrijeme da se velike promjene naprave u domaćoj ligi. Jednostavno moramo početi proizvoditi igrače koji mogu da se snalaze u pristojnim ligama.
Kada budemo pravili domaće talente, nećemo se oslanjati i moljakati igrače kojima to nije u interesu.
Alarmantan je manjak U21 igrača u startnim postavama premier ligaša, ne znam koje je rješenje, ulaganje u omladinski pogon, dovođenje adekvatnih trenerskih stručnjaka, poboljšanje terena, neki zakon o u21 igračima u startnim postavama?
Ne znam to rješenje neka nađu oni koji su za to plaćeni.
Mislim lokalno i globalno.
Doduše mi smo zemlja čuda, pa nije nemoguće da nas baš sad krene, ali teško, teško...
Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
Napredak nakon smanjenja se vec polahko vidi...nista specijalno ali tu je. Ja vjerujem da ce situacija biti sve bolja. Naravno, ne očekujem nesto aman zaman jer vrlo dobro znam kakvo je stanje u drzavi i u kojoj mjeri se to reflektuje na sport...ali napredak ce zasigurno bar blago biti vidljiv iz godine u godinu...u to sam siguran.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni.
Napredak nakon smanjenja se vec polahko vidi...nista specijalno ali tu je. Ja vjerujem da ce situacija biti sve bolja. Naravno, ne očekujem nesto aman zaman jer vrlo dobro znam kakvo je stanje u drzavi i u kojoj mjeri se to reflektuje na sport...ali napredak ce zasigurno bar blago biti vidljiv iz godine u godinu...u to sam siguran.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni.

Bio je prijedlog prije par sedmica, i to samo 1 U21 igrac u prvoj postavi, i mislim da su skoro svi klubovi odbili.hurem je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:13Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni.![]()

ma možeš ti spustit na 5 klubova, kad oni nemaju infrastrukturu, struku i volju da od djece naprave profesionalne fudbalere..hurem je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:13Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
...
A taj neki zakon o U21 i to kao starterima (bar 2) bi bio idealan...ali bez zloupotrebe kao u rumunjskoj ligi, gdje trener starta s mladicem a onda ga u 20.minuti zamijeni.![]()
Uopšte ne tematiziram rat, nego navodim jedan od razloga zašto su ljudi završili u inozemstvu. I šta ako je bio prije 25 godina? Neće se zaboravit ako Bog daASD je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:20Idemo malo i o ratu koji je bio prije 25 godina.xinxee je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:09Pazi šta pišeš, mnogi naši ljudi koji su u Švicarskjoj/Francuskoj/Njemačkoj i drugim državama prošli su logore smrti : Keraterm, Omarska, Trnopolje, Manjača. Neki su prolazili te troture kao djeca, a šta ti znaš o njegovom ocu ,pa da imaš takve predrasude o čovjeku?DonerKebab je napisao/la: ↑28 avg 2020, 22:03Najgore su ove gnjide poput oca od ovog omeragica. U ratu pobjega pi.cka, kad dodje u bosnu gleda sa visine ko biva on zna a mi dole divljaci. Jedini socialni kontakt mu mjesalica pa na silu gura sina da je svicarac. Sin izgubljen u vremenu i prostoru je sad sretan i odjednom svicarac a cim nemaju koristi od njeg mrcina s balkana.

Vucevich je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:15Bio je prijedlog prije par sedmica, i to samo 1 U21 igrac u prvoj postavi, i mislim da su skoro svi klubovi odbili.hurem je napisao/la: ↑28 avg 2020, 23:13Liga je stagnirala godinama dok NAPOKON nije doslo do smanjenja na 12 klubova...idealno bi bilo da se cim prije smanji na 10 timova.
...
![]()
![]()
Samo Sarajevo i Mladost su bili za. Zalosno.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Dovodjenjem Bekrica i Jamaka su sve dokazali.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Fale sveske i olovke

⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.