Anel Ahmedhodžić
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Anel Ahmedhodžić
Cijena mu je povecana na 1.2M ,prije mjesec dana bilo je 400k...
Treci najskuplji igrac fudbalskog kluba Malmo
https://www.transfermarkt.com/anel-ahme ... ler/377468
https://www.transfermarkt.com/malmo-ff/ ... verein/496
Treci najskuplji igrac fudbalskog kluba Malmo
https://www.transfermarkt.com/anel-ahme ... ler/377468
https://www.transfermarkt.com/malmo-ff/ ... verein/496
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Danas su Šveđani objavili spisak a selektor Andersson i direktor Pettersson su pričali i o Anelu
Već je odlučio zastupati Bosnu.
- Potpuno poštujem to, onda mislim da je nesretno. Volio bih da odabere Švedsku i mislim da smo pokazali da želimo uložiti u njega. Imali smo kontakt s njim i objasnio sam mu gdje stojim, međutim, nisam mu ništa obećao jer to ne možete učiniti, kaže Andersson.
Kapetan reprezentacije Švedske Janne Andersson zauzvrat smatra da je žalosno da je Ahmedhodžić odabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti, ali i vjeruje da, naravno, poštuje odluku.
- Mislim da je dosadno, jer je riječ o igraču koji je bio u svim našim reprezentacijama mladih. Od siječnja smo ga imali i na turneji i morao je debitovati za A reprezentaciju za Švedsku, tako da mislim da je žalosno što je izabrao Bosnu. U isto vrijeme, ne možemo ništa učiniti na temelju njegovih premisa i izbora koji čini na osnovu njegove pozadine i porijekla njegovih roditelja i tako dalje, zbog čega se osjeća više za Bosnu nego što osjeća za Švedsku, kako on to iznosi. Tada je tužno, ali s poštovanjem prema njegovoj odluci, kaže Andersson za TV4.
Andersson nadalje vjeruje da ne želi prisiljavati igrače na odabir A reprezentacije u mladoj dobi, ali da bi igrači također trebali moći birati nacionalni tim u dobi od 18 godina. To je način da ne pokrijete mjesto u U-reprezentaciji za drugog igrača, koji je to mjesto mogao dobiti, istovremeno dok igrač koji se odrekne plavih i žutih, može značiti "izgubljeni" novac.
- Mislim da bismo na to trebali obratiti pažnju na međunarodnoj razini, jer nismo sami u tome da to bude ovako. Onda ne mislim da bismo trebali prisiljavati igrače da odaberu nacionalni tim kada imate 15-16 godina i uđete u aktivnosti reprezentacije, ali ideja bi bila da se odaberete u aktivnosti U21 koju odaberete. Zauzmeš mjesto za nekog drugog na putu prema gore i onda odlučiš sići. Smatramo da je to nesretno i moramo djelovati i pokušati uvesti neke promjene kako ne bismo u budućnosti bili u istoj situaciji. Ponovo će se pojaviti slične situacije i tada želimo biti u stanju riješiti se na još bolji način, kaže on.
Direktor nacionalnog tima, Stefan Pettersson, također je komentirao tu temu tokom današnje konferencije za medije. Kaže da reprezentacija održava stalan dijalog o tome kako što bolje riješiti pitanje igrača sa dvojnim državljanstvom.
- Smatramo da je prokleto tužno što gubimo igrače u druge zemlje. Igrači koji odrastu u Švedskoj, prođu okružne timove, omladinske reprezentacije, možda januarsku turneju, a zatim biraju nešto drugo. To, naravno, nije zabavno, kaže Pettersson.
- Ulažemo velika sredstva u to što našim igračima pružimo dobru edukaciju. Tada se nadamo da će i oni osjetiti jasnost u našem radu i da će htjeti igrati za Švedsku.
Kaže i da Švedski nogometni savez želi voditi dijalog s Fifom i Uefom o tome kako se ta pitanja trebaju riješiti u budućnosti.
- Smatramo da postoji razlog da se na ovo pitanje bavimo više međunarodno i razgovaramo o tome kako to riješiti.
Kako danas izgledaju pravila, zaključani ste u naciju samo kad igrate takmičarski meč za A reprezentaciju, što znači da možete igrati za jedan narod u, na primjer, U21, a drugi kasnije. Kapetan Federacije Janne Andersson smatra da će se možda morati odlučiti prije nego što aktivnosti tima postanu relevantne.
- Nismo sami u tome, nije to samo Švedska. Možda nećete moći da pitate 15- ili 16-godišnjaka da odabere za koju naciju će igrati, ali možda će moći da odaberu malo ranije. Vidjet ćemo kako možemo djelovati da bismo to pokušali učiniti još boljim u budućnosti.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Nista neobicno.
Od marta do danas on je u 1 utakmici bio starter za Malmo
Još jedan masterclass Ahmedhodžića. Ima apsolutno sve da bude vrhunski štoper. Odlučio je igrati za Bosnu i to je veliki gubitak za budućnost Švedske.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
Anele, još jednom, care!
sad si nam još draži nakon Bećira.
sad si nam još draži nakon Bećira.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Bice neqad i beqir docekani od kapetana kosovara sa jednom trileci snitom. Omeragiqi!!!
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Poslije Omeragica sam jos vise zavolio ovu dvojicu momaka Ahmedhodzica i Hadzikadunica
Nisu nasi ocevi dzabe prosipali krv po bosanskim brdima da bi se tako olahko igralo za tudje drzave a ne za svoju.
Igrati za svoju drzavu igras za sebe, za svoju dusu...dok igranjem za druge drzave moze se reci igras vise iz zahvalnosti prema toj drzavi, a ti ces uvijek biti stranac u njihovim ocima pogotovo ako te krene lose u karijeri.

Nisu nasi ocevi dzabe prosipali krv po bosanskim brdima da bi se tako olahko igralo za tudje drzave a ne za svoju.
Igrati za svoju drzavu igras za sebe, za svoju dusu...dok igranjem za druge drzave moze se reci igras vise iz zahvalnosti prema toj drzavi, a ti ces uvijek biti stranac u njihovim ocima pogotovo ako te krene lose u karijeri.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.