Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 20:24

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 avg 2020, 20:22
Justin je napisao/la:
28 avg 2020, 20:13
Vec sam pisao da je Svicarska nivo iznad Svedske i nas. Redovni na velikim takmicenjima i imaju uvijek talentovanih igraca. To je dosta uticalo na odluku.
Mi tu Švicu, koja je nivo iznad nas, redovno dobijamo. #samokažem
Kako redovno? Jednom u historiji i to u prijateljskoj utakmici.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 28 avg 2020, 20:25

Rimes87 je napisao/la:
28 avg 2020, 19:59
Tacno sam znao da ce bit hajka jer doticni ne zeli da igra za nas.
Bravo na pogođenom predviđanju.
Je l' treba da se radujemo i veselimo, po tvom? :roll:
Bosno moja poharana....

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 avg 2020, 20:25

A na zadnjem SPu ispali od te iste Svedske bez suta na gol.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 avg 2020, 20:25

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 20:24
h1a2s3o4 je napisao/la:
28 avg 2020, 20:22
Justin je napisao/la:
28 avg 2020, 20:13
Vec sam pisao da je Svicarska nivo iznad Svedske i nas. Redovni na velikim takmicenjima i imaju uvijek talentovanih igraca. To je dosta uticalo na odluku.
Mi tu Švicu, koja je nivo iznad nas, redovno dobijamo. #samokažem
Kako redovno? Jednom u historiji i to u prijateljskoj utakmici.
Ispavio sam se al si prije citirao. :D

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 avg 2020, 20:27

Justin je napisao/la:
28 avg 2020, 20:23
Na zadnja cetiri svjetska prvenstva bili. Mi bili na jednom i pitanje kada cemo opet.
To je činjenica. Ali i dalje im to ne garantuje da ce i na naredna 4 biti.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 20:28

Šveđani su se plasirali na više velikih takmičenja, nego Švicarci. Barem u zadnjih 30 godina i imaju bolje rezultate.
Švicarci Imaju širi roster, ali nisu level iznad.
Čak Švicarci nemaju pojedince poput Ibrahimovića, Larssona, Ljungberga...
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 28 avg 2020, 20:33, ukupno mijenjano 2 puta.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2020, 20:28

Justin je napisao/la:
28 avg 2020, 20:23
Na zadnja cetiri svjetska prvenstva bili. Mi bili na jednom i pitanje kada cemo opet.
Jesu stabilniji od nas ali ne od Svedske I Danske nego je to isti nivo. Svedi ih na Svjetskom Prvenstvu izbacili. Da kazes da su nivo veci onda moraju da imaju world class igrace ko Portugal ili Belgija npr, to nisu velike drzave ali imaju world class igrace. Da im nije bilo korumpiranog Blatter da namjesta lagane grupe ne bi ni vidili par prvenstava.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 28 avg 2020, 20:40

svi ovi dijapsorasi koji podrzavaju becira u odabiru svicarske rade to radi svoje djece. i oni bi sutra isto savjetovali svojoj djeci... a uvijek se moze naci neki begic ili usanovic kao izgovor....treba biti posten prema sebi i reci da te zanima samo tvoj interes koji se u sustini svodi na materijalno

ne znam ni sta radite na ovom forumu?? ako bas zelite biti asimilirani do kraja, od-**** na svedske, svicarske, norveske, austrisjke forume....svakako cete se i kopat po svedskoj...
nema smisla da podgrijavate nekakvu nostalgicnu emociju prema bosni samo zato jer jednom godisnje dodjete u zemlju rodjenja vas ili vasih roditelja....bosna je istruhla u vama
vrijeme je da do kraja prihvatite vase nove zemlje i zauvjek presjecete sve veze s bosnom.
jedan od koraka na tom putu je u sudjelovanje po svicarskim forumima ko bi bio nabolje rijesenje i koja taktika...

sreca pa su roditelji ahmedhodzica i hadzikadunica jos uvijek cvrsto vezani za bosnu, tako da smo rijesili stopere na duze staze....mada ni zdrava konkurencija ne bi skodila

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 avg 2020, 20:44

AirRamiz je napisao/la:
28 avg 2020, 20:40
svi ovi dijapsorasi koji podrzavaju becira u odabiru svicarske rade to radi svoje djece. i oni bi sutra isto savjetovali svojoj djeci... a uvijek se moze naci neki begic ili usanovic kao izgovor....treba biti posten prema sebi i reci da te zanima samo tvoj interes koji se u sustini svodi na materijalno

ne znam ni sta radite na ovom forumu?? ako bas zelite biti asimilirani do kraja, od-**** na svedske, svicarske, norveske, austrisjke forume....svakako cete se i kopat po svedskoj...
nema smisla da podgrijavate nekakvu nostalgicnu emociju prema bosni samo zato jer jednom godisnje dodjete u zemlju rodjenja vas ili vasih roditelja....bosna je istruhla u vama
vrijeme je da do kraja prihvatite vase nove zemlje i zauvjek presjecete sve veze s bosnom.
jedan od koraka na tom putu je u sudjelovanje po svicarskim forumima ko bi bio nabolje rijesenje i koja taktika...

sreca pa su roditelji ahmedhodzica i hadzikadunica jos uvijek cvrsto vezani za bosnu, tako da smo rijesili stopere na duze staze....mada ni zdrava konkurencija ne bi skodila
Netacno, ne podrzavaju ga dijasporasi, nego vecinom ljudi u Bosni. Mi mu yebemo mamu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 avg 2020, 20:49

@Emir i @Tristan...odlicna tumacenja...ovo malo sto sam uspio preletiti.
Dalje, od ove trojice stopera, drazi su mi svakako bili ova dvojica koje smo dobili jer oni mogu fakticki odmah uskociti dok Omeragic realno bi i kod nas bio tek 5.,6.opcija...prije da je za U21 a tu ne bi htio igrati...svjestan je on svega..ovako ce ga kaparisati u Svicarksoj pa ga vratiti u U21 i tako ce i dalje biti dio reprezentacije. S nama ne bi tako islo i fakticki bi bio bez reprezentativnih nastupa bar godinu, dvije...i to u najboljem slucaju.
Na kraju...Petkovic otvoreno spominje A i B listu igraca i indirektno kaze da je Becir na B listi i da je pozvan zbog nekih povrijedjenih igraca...ako njemu ne smeta da je na B listi eto mu onda.
Vjerujem da bi kod nas ipak prije dobio ozbiljniju priliku u A-selekciji...u Švicarskoj ce se vjerovatno nacekati izuzev ako se ne desi neko cudo.
..
U svakom slucaju...da bih volio da se odlucio za nas - naravno da DA. Da mi je zao sto nije - pa i nije nesto.
Vjerovatno zbog toga sto imamo vec HKadunica i Ahmedhodzica.
Dovidjenja i prijatno.
Za mene od danas isto kao i Halilovic, Seferovic i ekipa. Totalno nebitan lik i nikakve paznje vrijedan.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 avg 2020, 21:03

Sta mu je ta nedzina lizabela? Mamura? E moj nedzo konjino jedna smrad kao hamza. Jedan je Mirsad! :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 28 avg 2020, 21:04

Wandelanoite je napisao/la:
28 avg 2020, 19:34
Odluka je donesena pred 2.kolo na SP nakon sto su ovi odigrali utakmicu za Svicarsku.
Joj strucnjaka, toliko samopromocije "ja" , "ja", "ja" pa "ja" i u 5 postova zaredom spominje WC 2016 :urnebes:

Sto kaze covjek nisu me zacudili komentari, neki dan pricamo o "varvarskim" Srbima koji se provaljuju po instagramu Due Lipe,a mi danas isto radimo jer je decko koji je rodjen u Svicarskoj, odrastao tamo, skolovao se i izrastao u tog nekakvog fudbalskog talenta odlucio da igra za njih.

Mozda jest malo kurvanjski sto je ocito i sa nama koketira,ali ne mozes iskljuciti ni to da je fakat vagao i eto jbg na kraju odlucio za njih. Opet to nije svakako razlog da mu neko laje, da ga vrijedja i slicno. Njegov zivotni izbor, njegov zivotni put i tjt :salut:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 avg 2020, 21:13

Maestro je napisao/la:
28 avg 2020, 21:03
Sta mu je ta nedzina lizabela? Mamura? E moj nedzo konjino jedna smrad kao hamza. Jedan je Mirsad! :bih:
Ocito da je koristio Bosnu za poziv u A reprezentaciju.
Mirsadu dok je ziv dici spomenik da vidi koliko cijenimo njegov patriotizam, a vala i Faiku koji bi izdegenecio Sejkana da je drugacije odlucio. :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 avg 2020, 21:14

ASD je napisao/la:
28 avg 2020, 18:16
DaVinci je napisao/la:
28 avg 2020, 18:05
Sto namah ne rekoste ko mu je mendji ... ja konto menadjer mu neki Hans Templar pa navuko ga na svoje a ono nash bivsi golman u pokusaju a sad isti takav menadjercic ... pa taj ce od transfera Becira zaradit vise nego u svojoj citavoj smjesnoj karijeri ... prvi on je sve uradio da Becir neizabere nas pa tek onda Becir & co. .... Becire, halalimo ti ... :salut:
Nije, Romeo Mitrović je golman.
Ovo je Romeo Filipović, igrao za Želju i Slobodu. prosječan igrač za federalne lige bio. Nigdje nije standardan bio.
Ja procitah Romeo i odmah mi nadodje Mitrovic ... a komotno je mogo i Di Caprio ... mada nisam ti plaho pogrjesio ... zamjeni se rijec golman za igrac i dobijes isti opis obojice polovnjaka ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 avg 2020, 21:15

Kakav bi bio plot twist da se momak ne pojavi na okupljanju. :mrgreen:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 avg 2020, 21:22

emir79 je napisao/la:
28 avg 2020, 21:13
Maestro je napisao/la:
28 avg 2020, 21:03
Ocito da je koristio Bosnu za poziv u A reprezentaciju.
Mirsadu dok je ziv dici spomenik da vidi koliko cijenimo njegov patriotizam, a vala i Faiku koji bi izdegenecio Sejkana da je drugacije odlucio. :mrgreen:
Ma smradovi sve. Hajd da nije savez nista uradio. Ali ponudjeno mu mjesto i sve i on odluci igrati za siptare. Citajuci danas komentare na svicarskim stranama komentari sve tipa „jos jedan jugo u repki“ itd.
E moj nedzade smrade jedan.

Tuta Petrov

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 avg 2020, 21:29

Reprezentacije Švicarske ne bi bilo nigdje kad bi gubila igrače i Petković je ovim potezom pokazao da je puno komplikovanije uzeti igrača od njih nego od Šveđana. Niko ne zove igrače rođene 2002. godine u reprezentaciju, a pogotovo nije normalno da ga pozove Švicarska koja samo u Bundesligi ima stopera za dva tima. Najmlađi igrač na našem spisku Šabanadžović je rođen 1999. godine, a on uopšte nije pozvan zato što je neki talenat.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 21:33

Svicarci najveci izrodi sada zvanicno. :D :urnebes:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 21:36

Vidim vec pojedinci poceli da spustaju Ahmeda i Hadziju i njihovu odluku da se odreknu Svedske zbog ovog malog svicarskog smrada. Ta ce Svedska tamo, Svica je sinko sila.. To sto svedjani imaju vise nastupa na velikim smotrama ma ko to gleda ba. Samo naprijed momcine! Svaka cast :clap:
@igrajlopte 🐦

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 avg 2020, 21:38

Mi svakih 10 godina proizvedemo igraca koji bi moozda mogao dobaciti do Bundeslige, a kad bi nasim trenerima rekao da trebaju pozvati momka od 18-19 godina u A tim samo da ga 'osiguraju', oni bi ti rekli da nisi normalan i da su igre fudbalera u njihovim klubovima jedini kriterij za poziv. S druge strane, Svicarci proizvedu 50x vise mladih i kvalitetnih fudbalera, ali opet se svim silama bore da ne izgube nijednog potencijalnog reprezentativca. Zato oni i jesu Svicarska, a zna se sta smo i gdje smo mi...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, kakarut i 32 gosta.