Ma Becko i Romeo su to samo iskoristili da isprovociraju Petkovicev poziv. On patriota kakav jeste, naravno da redovno cita nase portale jer zna da se klikovi iz Svicarske vise placaju.DrFilgud je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:58Ovo koketiranje s nama je bilo vrlo nekorektno, pogotovo što su savez i Miske ponudili mjesto u bh reprezentaciji i on obećavao.
Ne znam je li svjestan kolika je snaga bošnjačke kletve u ovakvim slučajevima.![]()
Seferovića je izvuklo što je Safet zayebo stvar, svi ostali su stradali.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
On prvenstveno predstavlja sebe. Nije on neki izgradjen igrac, nego 18-godisnjak koji se bori za svoje mjesto pod suncem. Rodjen je tamo i sigurno ga vise stvari veze za Svicarsku nego za BiH.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:56Zato sto ja ne raspravljam hoce li igrati za Basel ili Salzburg. Ja ne prestavljam drzavu u kojoj zivim, vec sebe licno, i firmu za koju radim. Isto ko sto on prestavlja fudbalski klub Zürich. Reprezentacija je nesto drugo. Nemam ja nista lose prema njemu, samo ja govorim licno za sebe, da bi ja drugacije odlucio, tj da je BiH jedina opcija.Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:50Eto vidis. Zbog posla ti ne pada na pamet vratiti se. Kako onda osudjujes njega koji zbog svog posla zeli igrati za Svicarsku?Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:47
Iz vise razloga. Iako vec dugo godina zivim vani zbog ratnih desavanja u svojoj domovini bio sam primoran da napustim. Vise puta godisnje dolazim u BiH sto poslovno, sto radi odmora. BiH ima vise korist od mene, nego sto ja imam korist od BiH. Mozda se nekad i vratim, ali trenutno poslovno ima vise smisla da zivim van BiH. Cisto poslovno kad se gleda. A svako ima pravo izbora gdje zeli da zivi.
I lako je voljeti BiH, a zivjeti negdje u Eu. Mada, pitanje je o kakvoj se ljubavi radi, jer kad nesto volis, zelis svaku sekundu biti blizu toga.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Svicarska je ipak ozbiljnija reprezentacija od naše i redovno idu na velika takmičenja.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Recimo kad pivu voliš ili nešto tako.
Ma ja mislim da se on zayebo, ali vidjećemo.
Biće jasnije već za mjesec - dva, kad počne švicarska liga i dođe novo okupljanje.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 28 avg 2020, 17:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Uvijek bih prije da sam dijasporac izabrao Njemacku repku, Svedsku, Svicu... nego BiH. Omeragic ako je iole pametan igrat ce za Svicarce, evo pozvan je i po njegovim objavama odusevljeno prihvata poziv. Pametan decko, sta mu trebaju u zivotu razni Begici, Vice i slicni mentoli?
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
On kad igra za Svicarsku reprezentaciju, onda predstavlja tu drzavu. Nije ti to klub. Tacka. To je sasvim legitiman izbor, i nemam nista protiv toga. A ti nisi osoba koja ces odredjivati sta bi ja trebao da uradim, ni ti ja odredjujem sta ce ovaj Omeraga ili ti odluciti.Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:03On prvenstveno predstavlja sebe. Nije on neki izgradjen igrac, nego 18-godisnjak koji se bori za svoje mjesto pod suncem. Rodjen je tamo i sigurno ga vise stvari veze za Svicarsku nego za BiH.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:56Zato sto ja ne raspravljam hoce li igrati za Basel ili Salzburg. Ja ne prestavljam drzavu u kojoj zivim, vec sebe licno, i firmu za koju radim. Isto ko sto on prestavlja fudbalski klub Zürich. Reprezentacija je nesto drugo. Nemam ja nista lose prema njemu, samo ja govorim licno za sebe, da bi ja drugacije odlucio, tj da je BiH jedina opcija.
I lako je voljeti BiH, a zivjeti negdje u Eu. Mada, pitanje je o kakvoj se ljubavi radi, jer kad nesto volis, zelis svaku sekundu biti blizu toga.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Becire sokole, samo Bosna.
Pusti tu vjestacku tvorevinu zvanu "svicarska".
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
Nemam ni najmanju namjeru odredjivati ti ista, niti mogu, a niti zelim, samo ukazujem na tvoje licemjerje.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:15On kad igra za Svicarsku reprezentaciju, onda predstavlja tu drzavu. Nije ti to klub. Tacka. To je sasvim legitiman izbor, i nemam nista protiv toga. A ti nisi osoba koja ces odredjivati sta bi ja trebao da uradim, ni ti ja odredjujem sta ce ovaj Omeraga ili ti odluciti.Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:03On prvenstveno predstavlja sebe. Nije on neki izgradjen igrac, nego 18-godisnjak koji se bori za svoje mjesto pod suncem. Rodjen je tamo i sigurno ga vise stvari veze za Svicarsku nego za BiH.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 16:56
Zato sto ja ne raspravljam hoce li igrati za Basel ili Salzburg. Ja ne prestavljam drzavu u kojoj zivim, vec sebe licno, i firmu za koju radim. Isto ko sto on prestavlja fudbalski klub Zürich. Reprezentacija je nesto drugo. Nemam ja nista lose prema njemu, samo ja govorim licno za sebe, da bi ja drugacije odlucio, tj da je BiH jedina opcija.
Ozbiljnija i bolja reprezentacija u svakom pogledu, sto ne znaci da cemo se sresti nekad u buducbosti. E tad mu nebi bio u koži...Ne mogu ni zamislit kako bi se osjecao da opet naleti jedna utkamica kao protiv Danske. Ovo pod uslovom da bas ima taj osjecaj za domovinu.
Meni su gori ovi sto su kao znali da je bio talenat sa 13 god
Meni su gori ovi sto su kao znali da je bio talenat sa 13 god

Pa i Švedska je, pa koga su izabrali Anel i Dennis?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:04Svicarska je ipak ozbiljnija reprezentacija od naše i redovno idu na velika takmičenja.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Kako mozes reci licemjer. Zivim u Svedskoj, radim za IKEA, imam dvojno drzavljanstvo, i navijam za BiH reprezentaciju i igrao bih za BiH reprezentaciju. Edin Dzeko, radi za AS Roma, zivi u Italiji, i igra za BiH reprezentaciju. Kakva je tu razlika?Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:18Nemam ni najmanju namjeru odredjivati ti ista, niti mogu, a niti zelim, samo ukazujem na tvoje licemjerje.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:15On kad igra za Svicarsku reprezentaciju, onda predstavlja tu drzavu. Nije ti to klub. Tacka. To je sasvim legitiman izbor, i nemam nista protiv toga. A ti nisi osoba koja ces odredjivati sta bi ja trebao da uradim, ni ti ja odredjujem sta ce ovaj Omeraga ili ti odluciti.Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:03
On prvenstveno predstavlja sebe. Nije on neki izgradjen igrac, nego 18-godisnjak koji se bori za svoje mjesto pod suncem. Rodjen je tamo i sigurno ga vise stvari veze za Svicarsku nego za BiH.
Tačno, kakva Švicarska.ArtVandelay je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:16Becire sokole, samo Bosna.
Novokomponovana, vještačka tvorevina, tzv švicarska.
Prodali su veru za večeru.
Ja predlažem da organizujemo litije, u znak protesta.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
U toj jednačini stoji ljudska gromada koji se zove Mirsad, borac u prošlom ratu i veliki patriota.
Ne znam ko stoji iza Bećira.
⚜️~⚜️~⚜️
@Tristan je u pravu.
Klupski fudbal je posao...reprezentacija treba da bude cast, ljubav itd.
Ocito da decko sumnja u sebe pa se odlucio za Švicarsku jer će ga ona dodatno pogurati prije nego BiH...tj. i na reprezentacije gleda cisto poslovno. A mozda mu je Svica u srcu...ko ce znati.
Sto rece neko, nek mu je sa srecom i nek uspije ali da dvojica Svedjana uspiju vise.
...
A koketiranje je dr.priča i zapravo dodatno govori o njemu.
Klupski fudbal je posao...reprezentacija treba da bude cast, ljubav itd.
Ocito da decko sumnja u sebe pa se odlucio za Švicarsku jer će ga ona dodatno pogurati prije nego BiH...tj. i na reprezentacije gleda cisto poslovno. A mozda mu je Svica u srcu...ko ce znati.
Sto rece neko, nek mu je sa srecom i nek uspije ali da dvojica Svedjana uspiju vise.
...
A koketiranje je dr.priča i zapravo dodatno govori o njemu.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 28 avg 2020, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.
Svaki covjek koji se kune u BiH (ili bilo koju drugu drzavu), koji je navodno toliko voli da nikad ne bi igrao za Svedsku, Njemacku ili bilo koju drugu drzavu, ali mu ne pada na pamet vratiti se u istu, pa ni pod cijenu zivota, je licemjeran. Pogotovo ako jos osudjuje nekog drugog koji je odabrao drzavu u kojoj se rodio i zivio cijeli zivot, a trebao je kao BiH. Zasto on da, a ti koji si vjerovatno rodjen u BiH ne?Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:21Kako mozes reci licemjer. Zivim u Svedskoj, radim za IKEA, imam dvojno drzavljanstvo, i navijam za BiH reprezentaciju i igrao bih za BiH reprezentaciju. Edino Dzeko, radi za AS Roma, zivi u Italiji, i igra za BiH reprezentaciju. Kakva je tu razlika?Pitagora je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:18Nemam ni najmanju namjeru odredjivati ti ista, niti mogu, a niti zelim, samo ukazujem na tvoje licemjerje.Tristan10 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:15
On kad igra za Svicarsku reprezentaciju, onda predstavlja tu drzavu. Nije ti to klub. Tacka. To je sasvim legitiman izbor, i nemam nista protiv toga. A ti nisi osoba koja ces odredjivati sta bi ja trebao da uradim, ni ti ja odredjujem sta ce ovaj Omeraga ili ti odluciti.
A šta je sa Dennisom, ko je njega nagovorio?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 avg 2020, 17:25U toj jednačini stoji ljudska gromada koji se zove Mirsad, borac u prošlom ratu i veliki patriota.
Ne znam ko stoji iza Bećira.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Kolači, pijanke, pripreme u Hrasnici vs. Uređena reprezentacija, najuređenije države na svijetu u kojoj je odrastao.
**** izbor, nema šta.
**** izbor, nema šta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ma bezveze podbadate ljude iz dijaspore, mozes ti zivjeti i na mjesecu ali ako znas ko si i sta si, volis svoje i ne das na svoje ti si Bosanac veci od pojedinaca koji iz Bosne mrdnuli nisu.
Kod komsije djeca 12 i 14 godina i rodili se i odrasli u Danskoj, kad smo izgubili od Armenije placu kao da je smrtni slucaj.
Dok mi rodjak poslije nepune dvije godine provedene u njemackoj dolazi kuci da gledamo reprezentaciju, sin mu u dresu Draxlera i pocinju sinhronizovano da pljuju i po nasim igracima, reprezentaciji, ligi, to treba ugasiti sve...
Dan danas nece da prica samnom jer sam ga istjerao iz kuce u 15. minuti utakmice.
Moje brate ne diraj, i da je najgore moje je i meni je najbolje.
Zato mi je papanski i ovaj mali sto je uradio, igrati se sa svojom drzavom, reprezentacijom na ovakav nacin nije posteno ali karma je k...a skontat ce to i ovaj mali, sta god u zivotu da radis stigne te to, pa ce nekada shvatiti kako su ga lijepo savjetovali menadzeri i otac vec na pocetku zivota.
Ali zavrsena prica, ne vrijedi vise trositi vrijeme, idemo dalje. Imamo o kome pisati, imamo momke koji ce srcem za nas igrati i treba ih maksimalno podrzati.
Kod komsije djeca 12 i 14 godina i rodili se i odrasli u Danskoj, kad smo izgubili od Armenije placu kao da je smrtni slucaj.
Dok mi rodjak poslije nepune dvije godine provedene u njemackoj dolazi kuci da gledamo reprezentaciju, sin mu u dresu Draxlera i pocinju sinhronizovano da pljuju i po nasim igracima, reprezentaciji, ligi, to treba ugasiti sve...
Dan danas nece da prica samnom jer sam ga istjerao iz kuce u 15. minuti utakmice.
Moje brate ne diraj, i da je najgore moje je i meni je najbolje.
Zato mi je papanski i ovaj mali sto je uradio, igrati se sa svojom drzavom, reprezentacijom na ovakav nacin nije posteno ali karma je k...a skontat ce to i ovaj mali, sta god u zivotu da radis stigne te to, pa ce nekada shvatiti kako su ga lijepo savjetovali menadzeri i otac vec na pocetku zivota.
Ali zavrsena prica, ne vrijedi vise trositi vrijeme, idemo dalje. Imamo o kome pisati, imamo momke koji ce srcem za nas igrati i treba ih maksimalno podrzati.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Bosna je domovina Bošnjacima i trebaju igrati za nju bez obzira gdje žive. Isto rade i srbi i hrvati i niko ne sere kao nasi sto seru.
Shvatite da su Bošnjaci i u domovini i u iseljeništvu JEDNO.

Shvatite da su Bošnjaci i u domovini i u iseljeništvu JEDNO.

Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim