babino je napisao/la: ↑28 avg 2020, 15:01
Vucevich je napisao/la: ↑28 avg 2020, 14:56
DrFilgud je napisao/la: ↑28 avg 2020, 14:42
Pa s obzirom da se baš u ovo doba prošle godine ovdje diskutovalo o Omeragiću, savez jeste zakasnio.
Sjećam se da se @ASD prepiro sa mnom, tvrdio da ga ne treba zvat, da nema dovoljno minutaže, da ćemo uvrijedit šerbečića i Mujakića ako ga pozovemo u A selekciju...tako i zimus, i proljetos, i prije mjesec
Eto sad valja Švicarcima za A selekcije.
Pa to je ta mentalna gimnastika da ne bi ugrozili kojeg domaćeg "talenta".
Ja sam Omeragića prvi put na ovom forumu spomenuo prije više od dvije godine. U maju 2018. Napisao sam i kada je potpisao za Zurich jer se vidjelo tada da će od njega biti nešto, ali su to ljudi ovdje uglavnom ignorisali. Guslali kako treba kiksera Mujakića pozvati u A-reprezentaciju.
Čekali da se isprofiliše kao ogroman talenat, i tek onda reagovati.
ja sam ga gledao ovo proljece/ljeto i ne znam sta si ti vidio prije 2 godine, ja to nisam vidio ni sada
smijesan igrac u svakoj tekmi koju sam gledao, on ako misli da je igrama zasluzio ovaj poziv, vara se uveliko.
nema se ovdje sta savez kriviti, da i ja jednom napisem nesto u odbranu saveza za ovih 20 godina.
da ce dobiti poziv, znali smo svi jos prije 15 dana, sada je do njega i kako ce odigrati.
ukoliko odluci, sretno mu bilo i dao Bog da postane najbolji igrac na svijetu, grebe mi se.
ukoliko odbije i odluci se za nas, to bi bila odluka vrijedna pohvale od sada pa u narednih 10 godina, kakav god on igrac postao, imali ili ne koristi od njega u buducnosti.
Ma šuplja ba. Niti je on kvalitet za A selekcije, niti je pozvan zbog kvaliteta. Ovdje je jasno zasto ga je Petkovic pozvao.
Daleko je on miljama jos od A reprezentacije. Za 2-3 godine moze biti tema.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97