Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

forgempp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la forgempp » 28 avg 2020, 14:52

Ne pise nigdje da je pristao, ali stavite se vi u poziciju djeteta koje je tamo odraslo. Da li biste prihvatili poziv?
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 28 avg 2020, 14:52

AirRamiz je napisao/la:
28 avg 2020, 14:50
gdje pise da je Beciragic pristao da se odazove??

ko je ovaj SMECAR e. skoric sa ovog portala koji tjera becira i za ciji interes radi???

go-vn.ari koliko vas je pocastio petkovic, ili neki menadzer od zvijezda poput mujakica, serbe???
Iz Gradacca, a pogodi cije dijete je Serbecic?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 28 avg 2020, 14:52

Finn je napisao/la:
28 avg 2020, 14:36
Krive Petkovića što je mali odabrao Švicarsku. :urnebes:

Da se podsjetimo šta je Miske rekao prije 10 dana:
"Imamo tu još Bećira Omeragića. On je rekao da želi da igra za nas. Tu smo isto pokrenuli proceduru. Isto je jako mlad igrač i interesantan. Sa 18 je već standardan u Zurichu i jako je mlad i talentovan i rekao je da želi igrati za BiH", rekao je Misimović.
Mali nas izradio, prosto rečeno.
izradio nas tako sto je sam sebe stavio na spisak?!?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 avg 2020, 14:52

Swanfilter je napisao/la:
28 avg 2020, 14:35
Sheyi je napisao/la:
28 avg 2020, 14:34
Trebali smo prije reagovati mozda, pa davno smo mi pisali za Anela i Dennisa, a tek kada se jak pritisak javnosti pojavio reagovao je Savez i Miske minhenski rostiljdzija.
Haj se objesi ...
Halo majstore dvije godine Omeragici cekaju bilo kakav kontakt od naseg Saveza, niko se nije sjetio. Pricam ono sto provjereno znam!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 14:53

Amarinho je napisao/la:
28 avg 2020, 14:38
DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:34
Sve što si ovdje argumentovo ukazuje da nije njegova odluka, nego odluka saveza.
Nisu Švicarci budale i naravno da itekako znaju ko može igrati za koga, a tu je Rakitić da ih svake hefte podsjeti na promašaj.
Tu je i otvoreno interesovanje našeg saveza, u sklopu ofanzive u kojoj smo švedima preoteli dvojicu.
Ja da sam u švicarskom savezu, naredio bi selektoru da ga zove.
Kazem da nije. Zivim ovdje i znam kako i sta rade.

Ako bi Svicarci svakog igraca od 18 godina zvali koji teoretski moze igrat za drugu drzavu, spisak bi bio sirok svako okupljanje 45 igraca.

Kazem ti, 80% igraca njihovih perspektivnih izmedju 18 i 21 mogu igrat za neku drugu drzavu - a eto slucajno Bosanac dobijo poziv - i to na pozicij koja im uopste nije imperative. I SLUCAJNO je Petkovic selektor koji vrlo dobro prati desavanja u Bosni i medije.

Ma daj.
Pa čovječe nije Omeragić "svaki igrač ispod 18 godina", nego zvanično jedan od najvećih talenata.
Nije svakom igraču sa dvojnim državljanstvom u Švici cijena 10 miliona, ne traži Milan svakog teenagera u švicarskoj ligi.

I što je najvažnije Bećira su zvanično kontaktirali čelnici bh saveza. To znaju i ptice na grani, pa vjerovatno i poluobaviješteni švicarski savez.

Boli k... Petkovića za Omeragića i švicarsku reprezentaciju za 5-6 godina, on je uradio ono što mu je savez sugerisao.
LN je ionako poluprijateljski nivo igranja.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 avg 2020, 14:54

Ne vidim ni ja čemu tolika hajka sada, pogotovo ne kontam pljuvanje Petkovića.

Petković je profesionalac, baš zato je vodio Lazio i osvojio trofej sa njima nakon 10+ godina sušnog perioda za taj klub, pa onda zato vodi Švicarsku već šest godina i odveo ih je na treće uzastopno veliko takmičenje.

E to je razlika između profesionalca i mahalskog mentaliteta, čuj jest šupak k'o da će vječno voditi Švicarsku pa zvao Omeragića :urnebes:

Nemaš empatije i bilo čega u profesionalizmu, to valjda mora svima biti jasno.

A Omeragić i dalje može odbiti poziv, rekao je da želi igrati za BiH, Švicarska mu u smislu igranja sigurno ne može ponuditi više nego što može BiH, samo što bi za nas morao sačekati još par mjeseci da dobije dozvolu. Pa vidjet ćemo šta će dečko odlučiti.

Ali u suštini šta god da odluči, ok je.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 28 avg 2020, 14:55

Ghuraba je napisao/la:
28 avg 2020, 14:51
Je li ono njegovo porijeklo iz Krajine?
Iz Dervente je on
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 28 avg 2020, 14:55

Wandelanoite je napisao/la:
28 avg 2020, 14:52
AirRamiz je napisao/la:

ko je ovaj SMECAR e. skoric sa ovog portala koji tjera becira i za ciji interes radi???

go-vn.ari koliko vas je pocastio petkovic, ili neki menadzer od zvijezda poput mujakica, serbe???
Iz Gradacca, a pogodi cije dijete je Serbecic?
hamali i nepismeni debili sa sport.sport ba u sinhronizovanoj akciji tjeranja becira omeragica. jasno kao dan! pogledajte naslove a potom procitajte tekst

jeb.- em li vam pleme balijsko! za saku dolara bi i vjeru prodali

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 14:56

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:42
Pa s obzirom da se baš u ovo doba prošle godine ovdje diskutovalo o Omeragiću, savez jeste zakasnio.
Sjećam se da se @ASD prepiro sa mnom, tvrdio da ga ne treba zvat, da nema dovoljno minutaže, da ćemo uvrijedit šerbečića i Mujakića ako ga pozovemo u A selekciju...tako i zimus, i proljetos, i prije mjesec :roll:
Eto sad valja Švicarcima za A selekcije.
Pa to je ta mentalna gimnastika da ne bi ugrozili kojeg domaćeg "talenta".

Ja sam Omeragića prvi put na ovom forumu spomenuo prije više od dvije godine. U maju 2018. Napisao sam i kada je potpisao za Zurich jer se vidjelo tada da će od njega biti nešto, ali su to ljudi ovdje uglavnom ignorisali. Guslali kako treba kiksera Mujakića pozvati u A-reprezentaciju.

Čekali da se isprofiliše kao ogroman talenat, i tek onda reagovati.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 14:57

AirRamiz je napisao/la:

Nažalost Švicarci će teško poslati poziv, a da nisu prethodno dobili garancije.
nadajmo se da ima neke šanse da odbije, ali...

Što se tiče Škorića i prisutnih dušmana, tu si potpuno u pravu.
Jedva čekaju da odyebu nekog mrskog dijasporaša.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 28 avg 2020, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 28 avg 2020, 14:57

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:45
Ne kroji savez Petkoviću spisak, nego koordiniraju odluke koje su u interesu reprezentacije.
Kao što su Miske i Bajević koordinirali u vezi Ahmedhodžića.
To je normalno u normalnim reprezentacijama, kod nas uglavnom familija ima prednost.
Pa zasto onda Svicarci nisu zvali Leonidasa Stergioua? Koji je imao 10x bolju sezonu od Omeragica, isto je godiste, vodio trku sa Young Boysima za titulu sa St. Gallenom, koji ima vise od duplo minuta profesionalog fudbala u nogama nego Omeragic a moze igrat za Grcku?

Nisu ga zvali jer je trener Svicarske Vlado Petkovic koji prati desavanja u BH, da je trener Dimitrios Papadopolous neki onda bi bio pozvan valjda Stergiou (ma da ne mislim da bi Grk svojima zabio noz u ledja)

zure99
Kontakt:

Post Postao/la zure99 » 28 avg 2020, 14:57

Becir vec dijeli cestitke na pozivu u A-tim na Story-ju...Msm da je ovo gotovo nazalost

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 avg 2020, 14:57

AirRamiz je napisao/la:
28 avg 2020, 14:52
Finn je napisao/la:
28 avg 2020, 14:36
Krive Petkovića što je mali odabrao Švicarsku. :urnebes:

Da se podsjetimo šta je Miske rekao prije 10 dana:
"Imamo tu još Bećira Omeragića. On je rekao da želi da igra za nas. Tu smo isto pokrenuli proceduru. Isto je jako mlad igrač i interesantan. Sa 18 je već standardan u Zurichu i jako je mlad i talentovan i rekao je da želi igrati za BiH", rekao je Misimović.
Mali nas izradio, prosto rečeno.
izradio nas tako sto je sam sebe stavio na spisak?!?
Izradio ako prihvati ovaj poziv, a po svemu sudeći hoće.

Švicarci imaju puno pravo pozvati ga. On je taj koji odlučuje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 avg 2020, 14:58

A meni jak naslov "Omeragić odabrao reprezentaciju za koju će igrati u narednom periodu", pa moj Kurbegoviću on ako odigra minutu za Švicu, za njega više ne postoji naredni period, to je to za sva vremena.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bart
Kontakt:

Post Postao/la bart » 28 avg 2020, 14:59

Sramota od becira da nece da igra za bosnu. Bosna mu sve dala a on ovako vraca.
naše malo je mnogo onima koji nemaju nimalo

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 14:59

Amarinho je napisao/la:
28 avg 2020, 14:57
Pa zasto onda Svicarci nisu zvali Leonidasa Stergioua? Koji je imao 10x bolju sezonu od Omeragica, isto je godiste, vodio trku sa Young Boysima za titulu sa St. Gallenom, koji ima vise od duplo minuta profesionalog fudbala u nogama nego Omeragic a moze igrat za Grcku?

Nisu ga zvali jer je trener Svicarske Vlado Petkovic koji prati desavanja u BH, da je trener Dimitrios Papadopolous neki onda bi bio pozvan valjda Stergiou (ma da ne mislim da bi Grk svojima zabio noz u ledja)
Zato što se nije nadigla grčka javnost, grčki savez, sportski direktori reprezentacije.
Ne zovu ga, ne obećavaju mu mjesto u grčkoj reprezentaciji.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 28 avg 2020, 15:01

zure99 je napisao/la:
28 avg 2020, 14:57
Becir vec dijeli cestitke na pozivu u A-tim na Story-ju...Msm da je ovo gotovo nazalost
E ako je tako...evo jedna pjesma za Becira :bih: :bih: :bih: :njanjanja:

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2020, 15:01

Vucevich je napisao/la:
28 avg 2020, 14:56
DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:42
Pa s obzirom da se baš u ovo doba prošle godine ovdje diskutovalo o Omeragiću, savez jeste zakasnio.
Sjećam se da se @ASD prepiro sa mnom, tvrdio da ga ne treba zvat, da nema dovoljno minutaže, da ćemo uvrijedit šerbečića i Mujakića ako ga pozovemo u A selekciju...tako i zimus, i proljetos, i prije mjesec :roll:
Eto sad valja Švicarcima za A selekcije.
Pa to je ta mentalna gimnastika da ne bi ugrozili kojeg domaćeg "talenta".

Ja sam Omeragića prvi put na ovom forumu spomenuo prije više od dvije godine. U maju 2018. Napisao sam i kada je potpisao za Zurich jer se vidjelo tada da će od njega biti nešto, ali su to ljudi ovdje uglavnom ignorisali. Guslali kako treba kiksera Mujakića pozvati u A-reprezentaciju.

Čekali da se isprofiliše kao ogroman talenat, i tek onda reagovati.
ja sam ga gledao ovo proljece/ljeto i ne znam sta si ti vidio prije 2 godine, ja to nisam vidio ni sada :D
smijesan igrac u svakoj tekmi koju sam gledao, on ako misli da je igrama zasluzio ovaj poziv, vara se uveliko.
nema se ovdje sta savez kriviti, da i ja jednom napisem nesto u odbranu saveza za ovih 20 godina.

da ce dobiti poziv, znali smo svi jos prije 15 dana, sada je do njega i kako ce odigrati.
ukoliko odluci, sretno mu bilo i dao Bog da postane najbolji igrac na svijetu, grebe mi se.
ukoliko odbije i odluci se za nas, to bi bila odluka vrijedna pohvale od sada pa u narednih 10 godina, kakav god on igrac postao, imali ili ne koristi od njega u buducnosti.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 avg 2020, 15:04

To za novinare je jasno kao dao. I Ahmedhodzica su razapinjali i trudili se da zavade njegovog oca s Misketom. Sva sreca pa je Mirso izdrzao sve te napade. :mrgreen:

Ako mali dijeli te storyje na instagramu, onda je to gotova stvar.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 avg 2020, 15:05

babino je napisao/la:
28 avg 2020, 15:01
ja sam ga gledao ovo proljece/ljeto i ne znam sta si ti vidio prije 2 godine, ja to nisam vidio ni sada :D
smijesan igrac u svakoj tekmi koju sam gledao, on ako misli da je igrama zasluzio ovaj poziv, vara se uveliko.
nema se ovdje sta savez kriviti, da i ja jednom napisem nesto u odbranu saveza za ovih 20 godina.

da ce dobiti poziv, znali smo svi jos prije 15 dana, sada je do njega i kako ce odigrati.
ukoliko odluci, sretno mu bilo i dao Bog da postane najbolji igrac na svijetu, grebe mi se.
ukoliko odbije i odluci se za nas, to bi bila odluka vrijedna pohvale od sada pa u narednih 10 godina, kakav god on igrac postao, imali ili ne koristi od njega u buducnosti.
Igrao na kadetskom evropskom prvenstvu sa Švicarskom, iako je bio godinu mlađi od ostalih. Protiv jake Engleske je izdominirao.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Baci13, sagitarius i 32 gosta.