Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Tristan10
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2020, 14:38

Normalno da Petkovic treba da obavlja funkciju koju obavlja za korist onih koji ga placaju. Nije to uopste pointa. Ali cesto se spominjalo i velicalo njegovo porijeklo, maltene ko da je neki patriota koji masta o BiH. A boli njega taki za BiH. Kad je nekog naseg igraca doveo u svoj klub i profilirao, dok je bio trener kluba? Pogledaj te Mehu Kodra, uistinu vodi tim iz 2. Svicarske lige, ali covjek je doveo nekoliko nasih igraca.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 28 avg 2020, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 28 avg 2020, 14:38

DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:34
Sve što si ovdje argumentovo ukazuje da nije njegova odluka, nego odluka saveza.
Nisu Švicarci budale i naravno da itekako znaju ko može igrati za koga, a tu je Rakitić da ih svake hefte podsjeti na promašaj.
Tu je i otvoreno interesovanje našeg saveza, u sklopu ofanzive u kojoj smo švedima preoteli dvojicu.
Ja da sam u švicarskom savezu, naredio bi selektoru da ga zove.
Kazem da nije. Zivim ovdje i znam kako i sta rade.

Ako bi Svicarci svakog igraca od 18 godina zvali koji teoretski moze igrat za drugu drzavu, spisak bi bio sirok svako okupljanje 45 igraca.

Kazem ti, 80% igraca njihovih perspektivnih izmedju 18 i 21 mogu igrat za neku drugu drzavu - a eto slucajno Bosanac dobijo poziv - i to na pozicij koja im uopste nije imperative. I SLUCAJNO je Petkovic selektor koji vrlo dobro prati desavanja u Bosni i medije.

Ma daj.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 avg 2020, 14:39

DrFilgud je napisao/la:
Amarinho je napisao/la:
28 avg 2020, 14:27
DrFilgud je napisao/la:
28 avg 2020, 14:16
Nije to Petkovićeva odluka, nego odluka saveza.
Naravno da je njegova.

Da nije Petkovica vjeruj da Svicarci ne bih ni znali da Omeragic teoretski moze igrat za drugu drzavu.

Pa kod njih 80% igraca vuce neke korijenje sa Balkana, Afrike, Jz. Amerike itd.

Petkovic zna sta je maksimum ove Svicarske reprezentacije, on je tu jos koju godinu da pokupi postene pare sa malo posla i to je to.

Jos uz to Svicarska ima mladih stopera na bacanje, tu su Nico Elvedi (Borussia Gladbach), Eray Cömert (FC Basel), Leonidas Stergiou (St. Gallen), Bryan Okoh (Red Bull Salzburg), Nikita Vlasenko (Juventus) itd itd.

Uopste nema potrebe u njegovom mandatu koji ce jos trajat koju godinu da zove mladica od 18 godina koji igra za hebeni Cirih - covjek to radi iskljucljivo da ga osigura i to je to. On poslje toga vise nece bit pozvan u A-reprezentaciju vec se vraca u U21.
Sve što si ovdje argumentovo ukazuje da nije njegova odluka, nego odluka saveza.
Nisu Švicarci budale i naravno da itekako znaju ko može igrati za koga, a tu je Rakitić da ih svake hefte podsjeti na promašaj.
Tu je i otvoreno interesovanje našeg saveza, u sklopu ofanzive u kojoj smo švedima preoteli dvojicu.
Ja da sam u švicarskom savezu, naredio bi selektoru da ga zove.
Hoces da kazes da savez kroji Petkovicu spisak?
Al' u qrcu bi on to dozvolio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 14:40

Becir ako se odazove mislim da ce napraviti gresku jer osim ako ne bude bio jedan od najbolji bekova Evrope za par godina, on se nece "hljeba najesti" u Svicarskoj reprezentaciji kakvu konkurenciju imaju. U ostalom cim upise minutazu ima da leti sa spiska jer nema Petkovic s njim nista raditi, ne treba mu.

Sefer je druga prica, Svica nije imala napadaca nijednog pa ni kvaliteta Bajica a kamoli nekog boljeg igraca.

Kako god, mi smo svoje uradili. Momak ako hoce bujrum, ako nece ko ga yebe idemo dalje! :)
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 28 avg 2020, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 28 avg 2020, 14:40

Amarinho je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
28 avg 2020, 14:30
Ne znam zasto pojedini krive Petkovica :crazy:
On je selektor Svicarske,znaci placen je da radi sve sto je u njegovim mogucnostima za njihovu repku

A Omeragic ako je odlucio igrati za BIH on ce odbiti poziv
Emir Sulejmanovic je odbio Finsku i godinama cekao dozvolu da zaigra za BIH-to je kad se igrac srcem odluci igrati za BIH
Ali je Sarajlija, igrao za FKS, ovdje mu roditelji jos zive, cesto je u Sarajevu - nece vise bit 10 godina trener reprezentacije Svicarske pa da mu treba stoper od 18 godina pored:

Nico Elvedi (Borussia Gladbach), 25 godina
Manuel Akanji (Borussia Dortmund), 25 godina
Eray Cömert (FC Basel), 22 godine
Fabian Schär (Newcastle), 28 godina

svi ovi navedeni ce igrat jos najmanje 5 godina - a on vise nece bit ni trener toliko.
Ne treba njemu stoper nego svicarskoj reprezentaciji.
Za koju on radi,i jel ti stvarno mislis da bi svicarski savez propustio da obezbjedi sebi Omeragica?
Dadnu mu 4 minute u septembru i obezbjedili su ga.

Ovo je glupa rasprava svakako,ne odlucuje Petkovic nego Omeragic za koga ce igrati.
Naveo sam gore primjer Emira Sulejmanovica :)
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 avg 2020, 14:41

Njegova odluka...nece ga niko moliti da igra za BiH..ako vec ima zelje igra za nas, odbit ce poziv i to je to..
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 28 avg 2020, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 14:42

Pa s obzirom da se baš u ovo doba prošle godine ovdje diskutovalo o Omeragiću, savez jeste zakasnio.
Sjećam se da se @ASD prepiro sa mnom, tvrdio da ga ne treba zvat, da nema dovoljno minutaže, da ćemo uvrijedit šerbečića i Mujakića ako ga pozovemo u A selekciju...tako i zimus, i proljetos, i prije mjesec :roll:
Eto sad valja Švicarcima za A selekcije.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 avg 2020, 14:43

Ali nas je i zajebao Petkovic, suknuo nam momacki. A i Becira, ide par minuta u Ligi Nacija i onda ce par godina igrati iskusni.

@Amarinho je odlicno opisao situaciju.

Sto se tice Becira, nikakve zamjerke momku, ako mu je ovo odluka onda nek mu jebsa srecom.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 28 avg 2020, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 14:43

Joj patetike Boze... Gori ste od navijaca Barca sto zale za Messijem i cmizdre po twitteru.
@igrajlopte 🐦

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2020, 14:45

emir79 je napisao/la:
28 avg 2020, 14:39
Hoces da kazes da savez kroji Petkovicu spisak?
Al' u qrcu bi on to dozvolio.
Ne kroji savez Petkoviću spisak, nego koordiniraju odluke koje su u interesu reprezentacije.
Kao što su Miske i Bajević koordinirali u vezi Ahmedhodžića.
To je normalno u normalnim reprezentacijama, kod nas uglavnom familija ima prednost.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 avg 2020, 14:45

Mogu Miske, savezi i Petković raditi šta žele, na kraju ipak ne odlučuju oni nego fudbaler, njegova porodica i menadžer.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 avg 2020, 14:46

S Omeragicem se itekako na vrijeme reagovalo a ne 5 do 12.
Manite se suplje price.
Sa Seferovicem se reagovalo 12 do 5 pa na kraju nista.
Ako se odazove Petkovicu onda dovidjenja i briga me za njega...dobili smo ovu dvojicu Svedjana hvala Bogu..
Ako kojim slucajem odbije poziv Švicarske onda je dobrodošao, naravno.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 avg 2020, 14:46

Osim Ahmedhodžića i Hadžikadunića Misimović bi u reprezentaciji BiH volio vidjeti i nogometaša Zuricha Bećira Omeragića.

“Imamo tu još Bećira Omeragića. On je rekao da želi da igra za nas. Tu smo isto pokrenuli proceduru. Isto je jako mlad igrač i interesantan. Sa 18 je već standardan u Zurichu i jako je mlad i talentovan i rekao je da želi igrati za BiH”, rekao je Misimović

Opusteno momci, ako ima svoj stav i ako je vec odlucio nek ne jede govana i prema ovom bi uskroo i on trebao biti u BiH
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2020, 14:48

@filgude, on svicarcima ne valja za A repku!
Momak ako imalo razmislja o nama kao opciji, budala je ako ubiljezi koji minut sada za svicarsku, on ako sam ne vidi da je ovo cisto politika i strah svicaraca da im se ne dese dvojica svedjana, onda mali ima problem.
Vjerovati da je kvalitetom na spisku a repke i nadati se da ce igrati konstantno za njih, to moze samo budala.
kako god, uopste se ne sekiram, neka radi sta hoce i kako mu srce kaze (jedan je mirso)..a beciru ako je drazi bijeli krst kroz citav zivot, sretno mu i vala neka postane novi Nesta.
Ono sto je momak igrao ovo proljece/ljeto u svom klubu je ispod nivoa bhpl, neka rizikuje i ceka naredne spiskove ubijedjen da ce biti na njima.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 avg 2020, 14:48

https://****/296097-menadz ... gra-za-bih

Zasto se od 26.og februara 2020 nije nista uradilo evo do septembra?

Papiri mogli biti davno zavrseni.
Jedino da Becir sam nije odlucio u tom periodu za koga ce igrat, al ova izjava od prije 10 dana msiketa me ohrabruje
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 avg 2020, 14:49

JavierBosnia je napisao/la:
28 avg 2020, 14:46
Osim Ahmedhodžića i Hadžikadunića Misimović bi u reprezentaciji BiH volio vidjeti i nogometaša Zuricha Bećira Omeragića.

“Imamo tu još Bećira Omeragića. On je rekao da želi da igra za nas. Tu smo isto pokrenuli proceduru. Isto je jako mlad igrač i interesantan. Sa 18 je već standardan u Zurichu i jako je mlad i talentovan i rekao je da želi igrati za BiH”, rekao je Misimović

Opusteno momci, ako ima svoj stav i ako je vec odlucio nek ne jede govana i prema ovom bi uskroo i on trebao biti u BiH
Ako Becir odbije, u mojim ocima ce biti jedan od najvecih patriota (naravno u sportskom smislu), ali pritom cu Petkovicu yebavati porijeklo dok sam ziv, za ovaj potez.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 28 avg 2020, 14:50

gdje pise da je Beciragic pristao da se odazove??

ko je ovaj SMECAR e. skoric sa ovog portala koji tjera becira i za ciji interes radi???

go-vn.ari koliko vas je pocastio petkovic, ili neki menadzer od zvijezda poput mujakica, serbe???

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 avg 2020, 14:51

Je li ono njegovo porijeklo iz Krajine?

Ma, nema se ovdje sta nasima zamjeriti. Pokazali su interes, dali mu do znanja da ga hoce i sad je sve na njemu. Petkovic ga jeste mogao izostaviti i niko ga ne bi kritikovao sto nije pozvao tinejdzera iz jedne od losijih svicarskih ekipa, osim ako i njemu nije naredjeno da ga pozove. Ako smo mi Omeragicu prva opcija, njega niko ne moze natjerati da igra za njih. U tom slucaju bi on sad definitivno bio pod vecim pritiskom, ali nije ni prvi ni zadnji koji je prosao kroz slicnu situaciju.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 28 avg 2020, 14:51

Od kad je to petkovic patriota da mu nesto zamjerite?
Da je on sada igrac i da je tako dobar da moze birati izmedju bih i hrvatske, ja vam garantiram da bi igrao za hrvate bez obzira sto je rodjen u sarajevu.
Covjek nema nikakvog osjecaja za bosnu, to vam garantiram. A selektor ce biti svicarske vjerovatno jos dugo.
Covjek se bavi selektorskim poslom i poziva igrace koje moze, a na njima je zele li ili ne. Ako becir nece da igra, niko njega ne moze natjerati.

Mi kao narod smo najveci krivci koji postoje sto se ovakvih slucajeva tice. Sportsport kao najuticajniji bosanski portal je stotinu puta pisao senzacionalne naslove o beciru. To se svakako procuje.

Da smo ga detektirali i sutili dok ne vidimo sta ce se dogoditi, miske bi u medjuvremenu sa njim razgovarao i moglo bi se iza zatvorenih vrata sve rijesiti.
A ti clanci samo donose klikove, beciru nista ne pomazu u odluci.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2020, 14:52

AirRamiz je napisao/la:
28 avg 2020, 14:50
gdje pise da je Beciragic pristao da se odazove??

ko je ovaj SMECAR e. skoric sa ovog portala koji tjera becira i za ciji interes radi???

go-vn.ari koliko vas je pocastio petkovic, ili neki menadzer od zvijezda poput mujakica, serbe???
ima i toga, naravno.
neki novinari su se svim silama trudili da nas ogade i svedjanima nedavno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Baci13, Beduin, HariTz, kakarut, Skojevska i 40 gostiju.