Supci su nasi, al eto ja imam par ovih sa kojima se drzim zajedno, jedan drugom bas letimo da pomognemo. Nedavno procitao sam jedan post na fb o tome bas, evo pronasao sam ga.
Kazem uvijek bjezi od nasih, ali ne nuzno, jer je svako nas los, nego vecinom Nijemci drze nase u firmama kao mamac, da privuku nase, uz neku sitnu naknadu! Zasto da privuku nase, jer znaju da im u tim uslovima slabo koji Nijemac hoce raditi!
Prije se govorilo, da se ide u Njemacku cistiti ulice!
Jeste vi ikad vidili, da neko nas cisti ulicu, ili radi kao smetlja!
Niste, nisam ni ja, jer je to gospodski posao i dobro placen. Sjedi Turko u kamionletu i voza se trotoarom, mete ulicu, prsce i cisti. Unutra klimatizirano, boli ga dzon. Komunalac, nemoze mu niko nista. Ima jeftin stan, a placa solidna. Kad je nesto grublje ili krupnije, izadje, metlicom pomete u lopaticu, taj proces zajedno sa cigarom traje pola sata, malo predahne u kamionletu i vec je vrijeme za rucak.
Turke su skontale gdje malo raditi, a puni primati!
Turke jedni druge ubacuju.Radio sam ovde sa dvojicom Kurda/Turcina 5 godina kao student, 3 u noci, u po bjela radnog dana, trebam nesto, zovem Gökhana, Serkana, Serdara tu su za 20 minuta, ne pitaju sta treba i zasto. Imaju neku elementarnu cast u sebi. Bire se od samog rodjenja u Njemackoj za svije JA. Znaju da su drugaciji i to im je Nijemac dao do znanja. I skontali su, da samo slogom protiv mnogobrojnijeg Svabe mogi izac na kraj. Pun ih je BMW, pun ih je Aerodrom na setackim poslovima, a ti Jugo lomi ledja, zakidaj jedan drugog, uzmi mu djetetu iz usta. Pomazite jedni drugom, ne zavidite, ne lihvarite, vratit ce vam se prije ili kasnije! Trebat ce i vama usluga, a 50 eur se brzo potrosi!