FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

dirkules
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dirkules » 26 avg 2020, 18:38

Centre forward je napisao/la:
26 avg 2020, 18:19
Bilo bi lijepo da Herbert Hainer pošalje fax (da, fax) svojoj bivšoj firmi, da odriješe kesu i da doktor zaduži desetku, ili šta god želi.

Vjerujem da on ne bi im'o ništa protiv transfera u Bayern. Ono, Barsa pa City il PSG je, pa meh.
Despite the fact that adidas would be so tempted to take him to Bayern, Messi is not an option for the club for several reasons:
• Team spirit more important than superstars
• Flick counts on Müller in the position
• No big transfers due to corona
• Wage structure

[Bild]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 avg 2020, 18:56

1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 avg 2020, 19:05

Najvažniji razlog i razlog koji leži iz svih tih pobrojanih je da Messi ima 33/34 godine i da za 2 ili 3 sezone ide negdje drugo. Messi tako nikako ne bi bio bajernov trensfer vec bi bio iznimka sa kojom se vjerujem sad u doba korone niko u klubu ne želi igrati. Plus smo uzeli sve prošle godine tako da žurba i instant uspjeh također nisu ideja. Evo još jedan razlog mi pada na pamet a on je da bi u tom periodu eventualnog messijevog odlaska i sam Bajern morao mijenjati još nekoliko senatora i igrača koji su zadužili klub tako da sav taj eksperiment instant ekipe i instant uspjeha (kojeg niko ne može garantovati) nije racionalan niti bilo šta donosi drugo osim neke extra popularnosti, a dok poslije ostavlja vakuum koji je teško iskontrolisati i popuniti.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 avg 2020, 19:22

Ne uklapa se Messi u ovo sto Bayern igra nikako. A trebaju dovesti zamjene za ove igrace koji ce otici. Javi i Thiago odlaze, ali potreban je samo jedan veznjak. Desni bek kao zamjena Pavardu, a da je veci nivo od Odriozole. Perisic ako ostane, ne treba krilo. Stoper kao zamjena Boatengu, jer ovaj mali sto je dosao iz PSG-a se prvo treba privici na stil igre.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2020, 22:11

Ma jašta nego se ne uklapa nikako. Messi je vrhunski igrač, ali stigle su ga godine kao i Ronalda. I dalje mogu preokrenuti svaku utakmicu, klasa je vječna što bi se rekli, no Messi-ev "prime" je mesečini prošao ranije od Ronaldovog koji trenira kao da je u juniorima, pa se treba dokazivati.

Lijepo je vidjeti da smo jako aktivni na tržištu što se tiče mladih igrača. Hasan pogodio sa Daviesem, sada smo počeki dovoditi i Škote, šta je sljedeće, neko sa Aljaske :D

Mene zanima sljedeće:

1) Ostaje li Ivan, ako ne, koga ćemo dovesti kao back up-a.
2) Šta je sa Hernandezom? Plaćen 80 miliona da nam sjedi na klupi? Utopiti ga nekome za 40-50 miliona dok još možemo?
3) Back up napadač?
4) Jerome ostaje? Ako ne, koga dovesti za stopera?
5) Saga sa Alabom, ako ode, koga dovesti?
6) Saga sa Thiagom, ako ode, koga dovesti?
7) Odlazak velikog Javi Martineza, koga dovesti?
8) Coutinho odlazi, ko će doći?

Nisu ovo baš male stvari za ekipu koja u sezonu ulazi da odbrani sve tri titule. Mislim da imamo potencijal da to uradimo, uz par kvalitetnih pojačanja. Duga je sezona.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 avg 2020, 22:58

Ma naravno da nam neće doći, al' da se ne lažemo jedan je Messi, i nema ekipe gdje taj ne bi igrao, sem u Barsi, jel :mrgreen:
Istina je da on sa sobom donosi specifičan teret, ali ima i ona druga strana medalje.

Neutral je postao ono što se manje - više svi pitamo. Ima tu itekako posla da se uradi. Ovakvu perfektnu sezonu je teško ponoviti, ali ne i nemoguće. Zaradilo se poprilično i treba iskoristit' recesiju da se kaptira neki kapitalac, prvenstveno veznjak i možda neki CF. Nadam se samo da nisu izgubili onu volju što je sve to i donijela.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 avg 2020, 23:11

Napisao sam sta mislim da nam fali. Ne treba sada previse ni gomilati igraca jer je to sve tesko uigrati kroz jednu sezonu. Dovesti zamjene za ove koji ce otici i to je to. Sane je vec dosao za Coutinha. Perisica ce vjerovatno ostaviti. Onda trebamo zamjenu za Thiaga, zamjena za Javia je Cuisance. Imamo Tolissoa i Kimmicha. Znaci fali jedan veznjak, nema potrebe za dva. Ionako Javi gotovo nije ni igrao. Desni bek definitivno treba doci, valjalo bi i backup napadac. Stoper ako Boateng ode. Hernandez strsi, znaci Alaba na njegovoj poziciji i Davies, a ne mozemo igrati sa dva ljevaka stopera.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 27 avg 2020, 06:02

Veliki intervju nove #10 za Kicker:
"I personally still have a lot to win because I didn't win any titles in Germany. So I'm very excited to continue to win all titles that can be won. The Champions League is also a big goal of course because I've never won it before"

"Next season, we have to pick up from where the boys left off in 2019/20. That will be our task"

Did it hurt that you weren't in the tournament in Lisbon (with City)?

Sané: "Not really. I made a conscious decision because otherwise I wouldn't have a good preparation at FC Bayern. And also to get installed well with my family in Munich"

"Manchester City were of course one of the favorites and it would have been exciting to fight for the trophy with this team. But I wanted to fully focus on the new season with FC Bayern. Otherwise the preparation would've been too short"

"Winning the league is not a given. We players are aware of that. I know that I have to give 100% in every single game, because the competition for spots at big clubs is huge. If you don't play well for some games, there'll be someone waiting to take your place"

Sané on the debate about Bayern winning all the time making the Bundesliga boring: "I can understand when neutral fans or the supporters of the other clubs say that. On the other hand, at Bayern there is always this motivation to win the league."

Sané on whether he has already fully integrated at Bayern: "Yeah. I just still don't speak Bavarian perfectly. That will take some time"

Sané: "The clubs and players in the Premier League know that the Bundesliga has very high quality. They've seen how the young players get game time and develop here. The Bundesliga is very highly regarded in England"

Sané: "The premier league has great players and teams. But Bayern would easily compete for the title there, there's no doubt about that. Bayern is one of the top clubs in the world"

Sané: "I learned a lot from Pep Guardiola. Especially positional play, perception of the entire game, how to act and react in attack and defence. Guardiola has entirely reprogrammed me (laughs), in my entire game"

Was it difficult for an individualist like you to fit in the well-defined concept of Guardiola?

Sané: "For me personally it wasn't difficult with Guardiola. I knew what he wanted. He wanted us, attacking players, to display our individual qualities and he gave us freedom"

Sané: "In today's football, an attacking player also has to track back and help defensively. Many coaches demand that. The defensive work fits my game, it helps me to get into the game and be always present. When the entire teams defends together, it's much easier"

Robben had a pretty egoistic style and always looked to shoot, Ribéry preferred combination football. Which style do you prefer?

Sané: "Both. I want to score and assist. I don't only want to be like Robben and Ribéry. I have my own style and I will try to go my own way"

Sané on what he still has to improve: "My right foot, my positional play. For me there is no stop, you can always learn further"

Sané: "If you can feel trust from both sides and if your family is comfortable, then you develop a certain affection for a club and feel at home. Then you want to stay for a long time"

Sané: "I don't feel like a star. I feel very normal. The same Leroy that was 10 or 15 years old"

Sané: "The number 10 means a lot to me. It is still very well respected, many great players have worn it. For me, the 10 is a little extra motivation."

Sané: My favorite position is on the right wing, that's where I feel most comfortable. But I've no problem on the left. At City, I usually played on the left, in my youth & at Schalke, on the right. Pep pushed me onto the left, it helped me. Many players can only play on one side.

So you do the Robben move? Cut inside and shoot with your left

Sané: "I hope it will happen every now and then."

Sané on whether leaving the PL to the bundesliga is a step back: "Certainly not. I'm not going backwards by moving to Bayern. There are great players here,
Bayern is one of the biggest clubs in the world."

Sané on whether he can still imagine another move abroad in the future: "My focus now is on Bayern Munich and Germany. I'm not thinking about what will happen in a few years at the moment"

How do you imagine next season? Sané: "Many titles & a very good season by me"

With the top scorer cannon? Sané: "Wouldn't be bad. I wouldn't say no"

Then you would get in trouble with Lewandowski. Sané: "Probably (laughs) I would happily leave the award for Lewy every year"
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 avg 2020, 12:45

Bayern je sada prvi i na Uefinoj rang listi klubova. Imamo najbolji koeficijent i nakon 6 godina skinuli smo s prve pozicije Reala.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2020, 16:39

Spominje li se kod nas kakav transfer, zamjena za Thiaga ili ko vec treba?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2020, 16:45

sljivo je napisao/la:
27 avg 2020, 16:39
Spominje li se kod nas kakav transfer, zamjena za Thiaga ili ko vec treba?
Za sada ne. Racuna se na Kimmich Goretzka duo, na klupi Tolisso, Cuisance + ovih par omladinaca sto ima.
Rummenigge on the speculation linking Inter midfielder Marcelo Brozović to Bayern: “No comment.”
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2020, 16:59

Nesto mislim da ih nece ni biti. Svercer kad prica samo spominje koronu i kako je teško.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2020, 17:19

Ni meni se ne svidja ta pasivnost o kojoj smo pricali i prosle godine. Sezona pocinje za manje od mjesec, a sa Bayernom se niti ne povezuju igraci a da ne pricamo o potpisima. I ove sezone smo imali mali kadar, sjetite se kad nam je bilo povrijedjeno nekoliko igraca Zirkzee je igrao svaku drugu utakmicu. Sada bi bilo jos gore ako ovi koji odu se ne zamijene. Meni je jasno da ne mozes uzeti 6 igraca za jedan prelazni rok i uigrati ih kroz jednu sezonu, ali brate dragi moras naci zamjene za ove sto ce otici i za pozicije gdje nemamo duple igrace. Zbog toga ovo sto je Flick uradio jos vise dobija na tezini. U poredjenju sa 2013, on je imao oskudniji kadar. Zato se nadam da ce biti aktivnosti. Zaradili su 130 miliona cini mi se samo od Lige Prvaka ove sezone.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2020, 17:25

Ovaj klempo je dosao u pravo vrijeme da nas spasi frustracija.

Ako se nema para nema, sta je tu je, ali ne bih volio da klub poslije ove titule shvati sve lagano i bez žurbe. Posao se mora napraviti, i sa titulom i bez.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2020, 17:29

sljivo je napisao/la:
27 avg 2020, 17:25
Ako se nema para nema, sta je tu je, ali ne bih volio da klub poslije ove titule shvati sve lagano i bez žurbe. Posao se mora napraviti, i sa titulom i bez.
Tacno, razumijem ja da ce igraci sada na kratke odmore, ali uprava mora raditi na transferima. Treba nam sirina pored motiviranosti igraca. Imaju para, kako nemaju. Jos ce osloboditi platnu listu.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 avg 2020, 17:37

Cuisance je novi Sanches, u gorem slučaju Breno. Mislio sam da on može biti neki James, ali momak uvek pregori kao licna. Osim onog gola jedna nervoza i ništa vise.

Mislim da bi mogli opet da se okrenemo Roci iz Espanyola. Taj momak je veoma dobar igrač za male pare, od skupljih Benacer ili onaj Aruar iz Liona.

Dovesti nekog talentovanog desnog beka za rotaciju i veznjaka, eventualno prekaljenog špica dok omladina ne stasa.
Lukasu dati šansu još ove sezone u protivnom ga utopiti nekom uspavanom divu evropskog fudbala.

Recimo u finalu smo imali povredu Boe, da je i Sule bio povređen, Flick ne bi ubacio Lucasa, nego bi probao sa Pavarom/Javijem/vraćanjem Kimmicha na stopera kao nekad. Ne veruje mu Hansi i to sa razlogom. Dati mu šansu još ove sezone.

Očekujem da će Perišić ostati još 1 sezonu. Branjenje LP ne treba da nas oprerecuje kao klub, kad je Real uzeo 5 lp za 3 sezone to vise nije popularno. A ni ostvarivo. Na legalan način.
Završiti podmladak ekipe, pridodati još Upamecana za 2021/22.
Alabu računam produženim .

Ako nas napusti ovih par igrača s jačim ugovorima, očekujem bar jednog (polu)kapitalca.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2020, 17:42

Poslije ovih uspjeha svježa krv i konkurencija u ekipi je farz ako ne želimo doživjeti sudbinu da, zbog mamurluka ili zasićenja, dočekamo samo 1/8 finala ili ofulas u domaćem prvenstvu. Na svaki uspjeh kalemis novi i ideš dalje. A svježa krv nije jedan novi igrač a četiri ili pet koji su otišli.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 27 avg 2020, 18:12

Bas nije ni cudo zasto starija raja slabo pise ili nikako, nakon tripla i nevjerovatne sezone opet citamo komentare da je uprava nesposobna i da slabo radi na transferima i bla bla bla.
Ja nemam potrebu da komentarisem upravo te likove koji osporavaju upravu koja je za prvih 11 u finalu platila 96miliona ako se ne varam ili nesto malo vise, ljudi djeco il sta ste vec imatel mozga da pogledate stvari realno, sam nejmar je placeniji duplo od nase prve postave, al ne ipak oni trebaju da razmisljaju na vrijeme, pa ko to razmislja ako ne nasa uprava.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 27 avg 2020, 18:14

][/url]
ovaj se klub se jednostavno voli jer je zaista nesto poesebno :ljepota: ,zaista posebno u odnosu na ostale :salut:
Pravda za Tyson Furya

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2020, 18:20

farinelli123 je napisao/la:
27 avg 2020, 17:37
Recimo u finalu smo imali povredu Boe, da je i Sule bio povređen, Flick ne bi ubacio Lucasa, nego bi probao sa Pavarom/Javijem/vraćanjem Kimmicha na stopera kao nekad. Ne veruje mu Hansi i to sa razlogom. Dati mu šansu još ove sezone.
Nije da mu Hansi ne vjeruje nego je on ljevak i nikad nece konkurisati za desnog stopera. On nema puno veze sa Suleom, njegovo je da se bori Alabom, eventualno Daviesom. Kad iznosis loptu iz svoje zadnje linije to je jedna od bitnijih stvari, a nama stoperi aktivno ucestvuju u gradjenju igre.

Pa dosla je ta nova krv koju spominjete, Sane, Kouassi, ima Cuisanse i vracaju se Tolisso i Sule, njih skoro mozes ko nove racunati koliko su bili odusutni. Neke mega transfere ne ocekujte, ovi sto su tu + omladinci i dobro je to. Svi ce dobiti priliku.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.