Steta sto niste odigrali utakmicu.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
sve je to tacnoAddict je napisao/la: ↑27 avg 2020, 08:33Ljudi moji da vam ja kažem nešto za koronu u BH fudbalu:
Ja sam bio s Mladosti na Ponijerima 14 dana, naš ukupno 18 je bilo tamo, u jednom trenutku i 20. Svi smo bili pozitivni, ja sam jedini van kluba bio s njima, 16 igrača, bivši trener, pomoćni trener, ja jedini van kluba i direktor kluba. Proveli smo zajedno 14 dana, nakon čega smo uradili 2 nezavisna testa (ne u bolnici, nismo vjerovali bolnici a rekli su nam da nemaju testova i da uradimo privatni serološki test). Oba su pokazala negativan nalaz na virus i pozitivan na antitijela. Ja sam se iznenadio, bio dam siguran da su ti testovi zbog kojih su nas poslali u Zenicu bili pogrešni, ali kad sam vidio antitijela da imamo bilo je jasno da smo prebolovali. Niko nije imao ni temperaturu za 14 dana.
Ono što hoću da kažem, da su igrači stalno imali kontakte s drugim igračima, znate ono, neko je dobar s onim, neko s onim, čuju se stalno. Svaki dan smo čuli da u nekom klubu ima neko s temperaturom, ali nema testiranja. Skloni ga par dana i idemo dalje. To vam kažem i istina je 100%, ja sam gledao poruke igrača kad se dopisuju, samo šuti i idemo dalje. Svi klubovi kriju i lažu za rezultate testova, ne testiraju sumnjive, još dok su se prijateljske utakmice odigravale to se dešavalo. Samo je Mladost ispala naivna i javno izašla koliko ima pozitivnih. Savez je rekao da se mora igrati, svi su vidjeli šta je s Mladosti, to im je bila škola. Sada svi kriju i lažu. Ovo sa Željom je samo jer su izašli u Evropu, Sarajevo očigledno nema jer bi se pokazalo, osim što ima bitna činjenica da igraju u Bjelorusiji, a tamo kao što znate drugačije gledaju na sve to, Izrael je sasvim druga priča.
Eh sad, naši su potiho tražili odgodu prva dva kola, pa su im odmah kroz medije poručili ima da se igra, imate vi još igrača, imate juniore na kraju krajeva. Sad me zanima šta će poručiti Želji? Važe li išta pravila, hoće li se istražiti šta i kako, ko je kriv?
A za sve je kriv savez, to je jasno. Kakva je logika da se liga prekine kad imamo po 80-90 pozitivnih dnevno a po svaki cijenu nastavi kad imamo po 250-300 dnevno? Ko je lud ovdje? Za sve je kriv savez, i sad ako imaju klubovi imalo pameti treba da tuže savez i traže odštetu, mada od toga nema ništa. Savez je rak rana BH fudbala i sigurno pokapaju ovo malo jada što imamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.