FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 27 avg 2020, 07:00

Gledaj Nama ni manje ni vise nego slike sa Kipra izbaci otisao tamo na odmor . :lol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 avg 2020, 07:13

Pitar6785 je napisao/la:
27 avg 2020, 06:01
Samozdravlje

Dali SARAJEVO ima budzet dali ima potecialnu zaradu za bolji kvalitetni tim, ili mislis ovo sto trosimo trenutno da mozemo bolje igrace zavte pare imat.. Jedino metod Husica i sb znaci ilegalno prijavimo da igraci imaju 500 km platu mjesecno vise bi imali na birou nego sto on im prikazuje.. JA NE ZELIM DA FK SARAJEVO TAKO FUNKCIONISE.

ahmet handzic 0 km osteta imaju jos po 1.5 ugovora oboica mozda 200 k km maks platu, plus taksza znaci njih dvoica oko 350 k km platu, dabi doveo igraca samo pola stepenice boljeg od ahmeta i mladeg za 4-5 godina trebati od 500 k km do milion km (plata porez)

Dzafic, Milicevic , Hodzic, Oremus , Rahmanovic , Tatar ,Cruz , Hebibovic , Velkoski , Ahmetovic , Handzic,Milanovic , Resic , Serbecic(ranije ide ?)
@Pitaru6785 , ako je vjerovati tm onda svi ovi imaju ugovor do 30.06."21(10 mjeseci). Znam svi mi medju ovim imamo svoje ljubimce. Niko od njih nije imao cast da samnom popije kahvu. Paznju bih obratio na Rahmanovica, Tatara i jednog od dvojice Milicevic- Serbecic.
Sa Rahmanovicem i Tatarom treba vidjeti na cemu smo, ako zele odmah ih produziti 1. god. prvenstveno radi TITULE. Ako budu zakerali prodati odmah.
Ne trebaju nam nezadovoljni igraci, a bitni igraci. Svima ostalim po buket cvijeca, a oni koji su osvojili 2 Titule i Kup i sliku sa brojem.
Jos trojici istice ugovor Dizdarevicu , Besicu i Islamovic to treba odmah rjesavati. Ako vrijede produziti, po meni 4 godine .

Duze ostaju: Kovacevic , Salcin , Pidro , Kurdic , Dupovac , Jukic , Fanimo , Pejovic , Sabanovic, Djokanovic , Mustedanagic, Susic , Faruk Hodzic .
Ekipi koja ostaje trebaju 2 desna beka , 2 stopera , 2 spica ,2 krila , jedan polivalentan vezni i rezervni golman(mladi Sahinovic ima ugovor do "24).

Mnogo zavisi od ostanka Rahmanovica , Tatara ,Besica , Dizdarevica i Milicevic/Serbecic.
E sad mi reci , kako bi Ti ovo rijesio Pitarcino. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 27 avg 2020, 07:13

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 avg 2020, 02:47
Ne mogu zaspati radi nepravde...
Samo da kazem, moderator kod kona je pao!Sad je red da svim silama i mi srusimo mortema...@Vanja8 nek predlozi mene za moderatora, i svi sretni :D
Nepravda svakako.. bili bolji , što sam i rekao prije meča, ali nedostatak sreće i hrabrosti kod izmjena, kao i krađa od onog ciparskog Grka je presudila. Vinko našao u 90minuti uvoditi TSS.
Nedovođenje klasne devetke se je nama obilo o glavu, a tu svog udjela ima i ona čelava ubleha.Nije format za FKS , a izuo nas je par puta iz cipela, čitaj pare, sa produženjem isteklog ugovora Husrefu i njegovoj klapi, kao i dovođenjem indijanaca kao Cruz, Milanović, Hasanović, gdje je kroz odštete i plate otišlo preko pola miliona KM.
Dovesti , obzirom da ima tri sedmice do slijedećeg meča, desnog beka i napadača, i pokušati ući u grupnu fazu EL.
Ne znam što imate protiv Mortema, lik je sasvim ok,
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 avg 2020, 07:23

Red1946 je napisao/la:
27 avg 2020, 07:13
Samo da kazem, moderator kod kona je pao!Sad je red da svim silama i mi srusimo mortema...@Vanja8 nek predlozi mene za moderatora, i svi sretni :D
Nepravda svakako.. bili bolji , što sam i rekao prije meča, ali nedostatak sreće i hrabrosti kod izmjena, kao i krađa od onog ciparskog Grka je presudila. Vinko našao u 90minuti uvoditi TSS.
Nedovođenje klasne devetke se je nama obilo o glavu, a tu svog udjela ima i ona čelava ubleha.Nije format za FKS , a izuo nas je par puta iz cipela, čitaj pare, sa produženjem isteklog ugovora Husrefu i njegovoj klapi, kao i dovođenjem indijanaca kao Cruz, Milanović, Hasanović, gdje je kroz odštete i plate otišlo preko pola miliona KM.
Dovesti , obzirom da ima tri sedmice do slijedećeg meča, desnog beka i napadača, i pokušati ući u grupnu fazu EL.

Od svega sto si napisao samo ovo bold/bordo je tacno. :urnebes: Salim se , nema ljutnje.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 27 avg 2020, 07:41

Samozdravlje je napisao/la:
27 avg 2020, 07:23
Red1946 je napisao/la:
27 avg 2020, 07:13

Od svega sto si napisao samo ovo bold/bordo je tacno. :urnebes: Salim se , nema ljutnje.
Nema ljutnje:
Husrefu u junu 2019 istekao ugovor. Čelava ubleha poslije "pametnih" pregovora sklopi novi ugovor i ugradi Husrefa sa većom odštetom od 3 plate u slučaju otkaza, cirka nas je koštao samo za otkaz 120,000 KM + blamaža protiv Želja.
Cruz se haman dvije godine vrti u Sarajevu, sigurno ne igra kao kod Želje za topli obrok, mislim da mu je plata min 5.000,00 KM bruto mjesečno x24mjeseca=120,000 KM.
Milanović plaćena odšteta cirka 100,000KM+ plata 60.000 KM bruto za jednu godinu.
Hasanović doveden iz juniora Želja, plaćena sigurno odšteta jer je bio kadet i junior Želja, a nije uopšte u konkurenciji za tim, posuđen Olimpiku i Goraždu , još nije pokazao ništa. Guzina, Letić, Marković i tu smo ispali pravo donji sa dovođenjem tih igrača....
:D
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 avg 2020, 07:56

Biće teško se i psihički i fizički vrati su u ponedeljak protiv Radnika.
Jutro osjecaj nikakav fujjj

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 avg 2020, 08:10

Los sam bio sinoc do momenta kada sam vidio da nam je sljedeca evropska tekma za mjesec dana i kada sam vidio moguce protivnike. Jos jedna odlicna prilika da naucimo iz gresaka.

Sad nam je najbitnija pobjeda protiv radnika i da idemo na odmor od par dana, da se dohavizamo malo nakon svega...

Ja bih pokusao dogovoriti tekmu sa Olimpikom dok je ova pauza, mozda i u subotu sljedecu... Svakako nemamo reprezentativaca.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 avg 2020, 08:26

Ako je Nam zadovoljan Hadzicem on ce i biti tu, hvala Bogu pa je tako nema vise da mahala mjenja.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 27 avg 2020, 08:30

Ostaje žal jer smo mogli igrati da je trener imao malo znanja i muda. Slaba priprema utakmice, ulaz u poluvremena užas. Ovi su bezveze ekipa, nivo naše lige (velež, tuzla), jebote Milevski prešetao čitavu utakmicu su imali igrača manje, lik ima 50 kg viška. Štoperi im spori, mi bunarili, svaki put kad smo odigrali nešto po zemlji i kad smo im došli sa više od 2 igrača na 20 metara opasno je bilo za njih. Okrenuti se radniku, pod moranje pobjeda.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 avg 2020, 08:41

Kamuflazn je napisao/la:
27 avg 2020, 08:30
Ostaje žal jer smo mogli igrati da je trener imao malo znanja i muda. Slaba priprema utakmice, ulaz u poluvremena užas. Ovi su bezveze ekipa, nivo naše lige (velež, tuzla), jebote Milevski prešetao čitavu utakmicu su imali igrača manje, lik ima 50 kg viška. Štoperi im spori, mi bunarili, svaki put kad smo odigrali nešto po zemlji i kad smo im došli sa više od 2 igrača na 20 metara opasno je bilo za njih. Okrenuti se radniku, pod moranje pobjeda.
Tako je.
Inace i Velez i tuzla bi Astanu dobili sa 6 postignutih golova.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 avg 2020, 08:42

Tanak Dinamo, ono se trebalo proci. Primili smo naivne golove. A mogli smo odigrati bolje. Na stranu ofsajd i eventualno penal ili cak dva. Susica uvodi da odigra 3,5 minute. Hodzic katastrofa mada je imao jednu dobru intervenciju, jbg.
Nadam se dobrom zrijebu za EL i da konacno igramo kuci i naravno prodjemo.

Melji R'ajvo! :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 avg 2020, 08:44

Ne da se us.ranom do potoka i tacka. Zar je bas moguce da nam se ovako otvori i da ne reagujemo na vrijeme, dovedemo par igraca i igramo minimalno playoff EL?! Ispratio sam mnogo teze poraze, sto rezultatski, sto od manjih ekipa, ali niti jedan ne boli kao ovaj, narocito jer smo svi ukazivali na cinjenicu da nas 1 - 2 igraca dijele od ogromnog uspjeha, a sto je jos zaljivije i od ogromnog novca kojim bi fakticki isplatili te igrace.

Misljenja sam da neko mora odgovarati za ovaj propust, naravno ukoliko smo prije svega imali novaca za raspolaganje i dovodjenje igraca, a taj neko je sportski direktor/koordinator. Postoji i druga opcija, a to je eventualno trener, ukoliko je mislio da mu pojacanja nisu neophodna.

Trece, za mene i ono najbitnije i najmisticnije, jeste pitanje zasto ovako ne igramo u ligaskim mecevima? Evo vidjeli smo sinoc po ko zna koji puta da se ne znamo braniti i da smo mi napadacka ekipa. Neko kaze da smo se spremali u ligi da igramo protiv Bresta, a upravo suprotno - nismo uopste igrali defanzivno kao protiv TC i Veleza, nego smo izasli relativno visoko i vrsili pritisak. Sinoc je ponovo bio evidentan manjak fizicke spreme, ali je zalaganje bilo na nivou, pa smo na neki nacin nadoknadili to, iako sam misljenja da smo bili jos spremniji kako bi mogli izvrsiti jos veci pritisak u zadnjih 10-tak minuta.

Sve u svemu, iako je Vinko dobro poslozio ekipu u Bjelorusiji, ceka ga tezak test u Bijeljinji koji ce odrediti njegovu sudbinu, a ja se iskreno nadam da ce igru iz Bjelorusije prenijeti i na ligaske meceve, a pokazati nama svima da on nije defanzivan trener i da je kapacitet za FKS.

P.S. Jeste li vidjeli sinoc kakav je igrac Oremus? Jeste, zato sto je uzeo loptu i presao u vise navrata par njihovih igraca, ali opet niste primjetili da je odigrao isto kao i vecinu svojih meceva, tj.obavio je sav "nevidljivi" posao, ali je zbog dobre tranzicije dosao do izrazaja. Ne moze on doci do izrazaja kada napadamo Krupu jer je zadnji vezni, ali kada igramo protiv ekipe koja je bara - bara s nama, Oremus ce u 90% meceva biti nas najbolji igrac.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 27 avg 2020, 08:47

Ovako hladne glave mogu reci da sam dobrim djelom zadovoljan. Igrali smo borbeno i pametno a te greske neke se dese samo nama bas smetaju sto smo ih i ocekivali tu.
Vjerujem i da je Hadzic svjestan da je napravio fula i da ce se popraviti bar u ovih mjesec dana. Mada mislim da i necemo dovoditi nikoga i da je ovo ono na sta cemo se osloniti.

Sada cu pomenuti komsije iako sam protiv toga ali je vezano za nas put u Evropi. Mogu ja da ne volim nekoga ali realno da te korona izbaci bez borbe u Evropi je zalosno a izgleda vrlo vjerovatno. Moramo se toga pazit i mora savez potrositi vise para na to jer se moraju igraci testirati cesce. Normalno bi bilo da niko ne zeli da profitira na tudjoj nesreci ali osim nas mislim da ce svima u ligi biti drago sto im se ovo desilo.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 avg 2020, 08:48

Napapijri je napisao/la:
27 avg 2020, 08:44
Ne da se us.ranom do potoka i tacka. Zar je bas moguce da nam se ovako otvori i da ne reagujemo na vrijeme, dovedemo par igraca i igramo minimalno playoff EL?! Ispratio sam mnogo teze poraze, sto rezultatski, sto od manjih ekipa, ali niti jedan ne boli kao ovaj, narocito jer smo svi ukazivali na cinjenicu da nas 1 - 2 igraca dijele od ogromnog uspjeha, a sto je jos zaljivije i od ogromnog novca kojim bi fakticki isplatili te igrace.

Misljenja sam da neko mora odgovarati za ovaj propust, naravno ukoliko smo prije svega imali novaca za raspolaganje i dovodjenje igraca, a taj neko je sportski direktor/koordinator. Postoji i druga opcija, a to je eventualno trener, ukoliko je mislio da mu pojacanja nisu neophodna.

Trece, za mene i ono najbitnije i najmisticnije, jeste pitanje zasto ovako ne igramo u ligaskim mecevima? Evo vidjeli smo sinoc po ko zna koji puta da se ne znamo braniti i da smo mi napadacka ekipa. Neko kaze da smo se spremali u ligi da igramo protiv Bresta, a upravo suprotno - nismo uopste igrali defanzivno kao protiv TC i Veleza, nego smo izasli relativno visoko i vrsili pritisak. Sinoc je ponovo bio evidentan manjak fizicke spreme, ali je zalaganje bilo na nivou, pa smo na neki nacin nadoknadili to, iako sam misljenja da smo bili jos spremniji kako bi mogli izvrsiti jos veci pritisak u zadnjih 10-tak minuta.

Sve u svemu, iako je Vinko dobro poslozio ekipu u Bjelorusiji, ceka ga tezak test u Bijeljinji koji ce odrediti njegovu sudbinu, a ja se iskreno nadam da ce igru iz Bjelorusije prenijeti i na ligaske meceve, a pokazati nama svima da on nije defanzivan trener i da je kapacitet za FKS.

P.S. Jeste li vidjeli sinoc kakav je igrac Oremus? Jeste, zato sto je uzeo loptu i presao u vise navrata par njihovih igraca, ali opet niste primjetili da je odigrao isto kao i vecinu svojih meceva, tj.obavio je sav "nevidljivi" posao, ali je zbog dobre tranzicije dosao do izrazaja. Ne moze on doci do izrazaja kada napadamo Krupu jer je zadnji vezni, ali kada igramo protiv ekipe koja je bara - bara s nama, Oremus ce u 90% meceva biti nas najbolji igrac.
Kakva ti je sprema ekipe bila sinoc druze ? :D

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 avg 2020, 08:49

Jel moze neko da napise eventualne protivnike u EL?
Da vidimo cemu da se nadamo.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 avg 2020, 08:51

Napapijri je napisao/la:
27 avg 2020, 08:44

To je to,ja cu prvi javno ovde reci da sam pojeo g.ovno za Marinovica ako uvidi to i ako u nastavku prvenstva promjeni pristup i vodjenje utakmice u tom smislu.Za sinoc sam ga pohvalio,i pohvalit cu svaki put kad budemo igrali dobro,i nadam se da ce i on vidjeti i svi u klubu da mi nismo nikakvi pljuvaci niti da imamo nesto licno protiv Marinovica.Vec jednostavno ne zelimo da budemo u poredjenom polozaju protiv nekih seoskih ekipa tako sto cemo im dati posjed i sve zivo.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 27 avg 2020, 08:51, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 avg 2020, 08:51

@lik Evo ga..

Ja kad sam ovo vidio, nekako mi raspolozenje malo poraslo. Ipak imamo opet neke sanse, pogotovo sto je to tek za mjesec dana.

FoSte95 je napisao/la:
26 avg 2020, 23:08
malo smirenije gave neka kratka analiza u kakvom smo sada položaju. Znači nosioci smo u trećem kolu i to je bio i neki cilj tamo od kako se saznalo da sm onosioci u prvom kolu.

neki od mogućih protivnika u trećem kolu su (ako ne budemo direktno išli u play-off).
slika

S obzirom na rezultate večerašnjih utakmica već sada znamo neke timove koje sigurno ne možemo dobiti u play-offu:

slika

a ovo je lista potencijalnih protivnika u play-offu

slika

Znači po nekoj kosmičkoj pravdi možemo opet naletiti na Brest i to aBd na domaćem terenu

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 avg 2020, 08:52

Znaci ovako generalno neki cilj sa početka je ispunjen, a to je drugo kolo LŠ sto znaci malte ne siguran play-off za LE i jos mnogo bitnije koeficijent 2.500.
Sinoc stvarno nema se sta zamjeriti Vinku i igracima, bila je to sve sem defanzivna igra i ovo je samo pokazatelj kako ce Sarajevo igrati u ligi kada Evropa prođe i da ono do sada u ligi nije nikakvo ogledalo igre vec ljudi jednostavno igraju pod ručnom. Sinoćni meč je jojednom pokazao da nam treba napadac i to pod hitno, valjda je Hadziji i Vinku to sada skroz jasno. Dzaba sva ona silna kombimatorika kod veznih igraca ako nemaju to kome poslati.
Da je tragedija i nije jer ispadaju i timovi koji mnogo vise uloze u igracki kadar nego mi, a istovremeno da je šteta jeste.
Opet ponavljam na dobrom smo putu da osiguramo cilj a to je play-off jer nam se brise 1.500 iz sezone 14/15 a vec sada imamo minimum 2.000 za ovu sezonu. Kao sto rekoh cilj je play-off i koeficijent 7.250 sa cime bi i naredne godine u prvom kolu bili sigurno nosioci a ne cekati kao ove sezone armeniju, albaniju itd.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 avg 2020, 08:53

Bol što ovo nismo iskoristili je veča, ako uzmemo u obzir, da je u domenu naučne fantastike, da opet budemo nositelji u prvom pretkolu Lp narednog ljeta, naravno ako odbranimo titulu.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 avg 2020, 08:54

Kako neko ko je navijač Sarajeva može napisati da je Dinamo preloša ekipa i da su u rangu Veleža. Taj isti Dinamo je zabio 6 Astani, samo su naši momci sinoć odigrali predobro i pokazali sta znaju. Ova se igra mora prenijeti u prvenstvo, Đokanović i Oremuš da igraju 70% od onog sinoć u ligi ne bi niko remi izvukao protiv nas

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”