neno#4 je napisao/la:frenki je napisao/la:mogla bi se solidna ekipa iskemijati za litvaniju. bar za poneku pobjedu.
vasiljević, gordić, nešović,
đedović, domerkant, ikonić(?)
hukić, opačak(?) ili možda teletovića nekad povući na trojku
onda ide gužva na četvorki: teletović, bajramović, halilović, krupalija, taj hodžić (ako se ne varam)
te varda i kikanović...s tim da kad kikanović uđe umjesto varde, da teletović ili bajramović (koji se zadesi) igraju bliže košu, ili da uđe krupalija koji ima jak skok.
Halilovic ce igrati krilo, a ne cetvorku...
Kikanovica ne treba uopste zvati jer nece igrati nikako ove sezone...
Opacka takodjer, nema potrebe za igracem koji je toliko zapusten da ni jednoj Bosni ne moze da postigne dva suta zaredom....
Ako se svi odazovu bice velika guzva u reketu....
Bavcic ce vjerovatno biti u 12....
Ja se samo bojim uticaja Beobasketa da ne uleti Minja i slicni igraci...
vec sam negdje pisao ali ponoviti cu, po meni ovo je nasa trenutno najbolja repka koj bi trebala igrati:
1. vasiljevic, gordic i nesovic
2. domercant, ikonic
3. hukic, djedovic (moze komotno igrati i na 2 i na 3)
4. teletovic, bajramovic i bavcic
5. varda, sinanovic
sto se tice varijacij, sada od svih navedenih najpromenljivije igraju nesovic i ikonic, ali po meni najguplje je rijesiti se pleja, pogotovo kada nesovic i ne igra dobro uvijek igra izvrsnu odbranu, cak moze igrati 2 (tj. kao flaster) nakratko (4-5 minuta) radi brzine i skocnosti, u tom slucaju onda bi se spustio nihad na 2, a mladog halilovica na 3 (kao sto je to neno vec objasnio), zatim uzevsi u obzir da je bavcic veoma koristan igrac, ali da ipak nije nikada postao ono sto smo ocekivali a mladi hodjic igra izvrsno, mogao bi ga ovaj radi buducnosti zamjeniti, ali opet to nebi bilo fer prema edi koji nikada nije zanemario repku i za razliku od drugih uvjek igra timski i vidi se da mu je vise stalo do repke nego vlastite promocije
sto se tice kikanovica, stvarno bi bilo riskatno pozvati igraca koji nije odigrao utakmice citavu sezonu, mada mi ga je iskreno zao jer i on je tu uvijek bio za repku i on se uvijek borio srcem ne glavom pogotovu sto je jos potencijal, sto vise volio bi da se dule vrati u partizan i uzme ga pod svoje, onda bi od njega napravio dobrog centra

, trenutno je mekan
sinanovic je do sada odbijao repku cak mu je i imamovic rekao da vise nece nastupiti za nju, ali on izvrsno igra u 2 spanskoj ligi i uvijek je na ivici da zaigra za unicaju i zato da mislim da bi rado pristao zaigrati na EP najvise radi samopromocije, ali i kao takav bio bi daleko korisniji od jazvina, inace on je igrac koji lici puno na hrvatskog brunu sundova, tj. igrac od 222 cm koji je inace mekan na poziciji centra i ima veoma dobar sut sa distance, ali bas radi visine i radi koje nema dovoljno brzine za 4 igra 5 i bas radi te visine hvata puno lopti, a da ima 10-12 cm manje bio bi brzi i bio bi dobra 4, ali nama stvarno netreba 4, trenutno imamo izvrsnog teletovica, dobrog bajramovica, onda solidne bavcica, krupaliju i stevica + sada adnan hodzic
neko je pomenuo Kapelana, ali kao sto neno rece nema ni minute profesionalne kosrake, a ne pokazuje ono sto pokazuje hodzic pa tako je on trenutno potencjal za buducnost, dok hodjic je druga prica, pratim ga jedno 2 godine od kada ga je albion pomenuo i izuzetno mi se svidja sto je on tip igraca koji igra u reketu i ledjima sto odavno nismo imali, to je izuzetno korisno za zbijanje igraca u reket tako da ostaje puno prostora za nase sutere, po meni on ima mjesta u repki za nekih 5-10 minuta igre da promjenis ritam i opteretis protivnicki reket licnim pored cinjenice koju je neno naveo daje za sada igrao samo koldej korasku i gdje su pravila drugacija sto moze dovesti do nekih glupih greski, ali opet ponavljam to bi znacilo izbacivanje bavcica koji to nije zasluzio
na kraju da pomenem domercanta, njega sam uvijek postovao jer je covjek cisti profesionalac i uvjek posteno odradi svoj posao u repci, pogotovo sto je vrstan suter , ali u slucaju da vasiljevic i sada ne zaigra bez obzira sto je EP i sto je rijesio neke probleme koji su ga tistili, onda bi se morao zrtvovati da bi se naturlizirao neki pravi plej jer to nam trenutno najvise nedostaje
jos bi ja jednom pokusao sa sutonom, tj. otisao do njega i ljepo poricao objasnio kako u hrvatskoj repci on nikada pored baraca, tomica i cak zorzica nece previse isplivati, dok bi on u BiH repci sigurno bio uvjek u prvih 12, a i objasniti kako neki nemili dogadjaji koji su se desili njegovoj majci u Sarajevu ne prestavljaju citavu BiH i mislim da nam takav igrac nedostaje, tj. jedan cvrst centar, koji se izvrsno gradi i ima solidan arsenal u napadu i bio bi izvrstan back-up vardi, a ub uducnosti ko zna i sigurno bi bio bolji i od sinanovica, pogotovu jazvina
e sada ono sto je neno ljepo rekao, beobasket je u nasoj repci izuzetno zastupljen kroz imamovica i konakovica, tako me uopste nebi cudilo da se nepozovu sinanovic, halilovic, ... nego da u repci osvanu jazvin (ali naglasavam da je on patriota za razlku od nekih), milosevic (umjesto kojega bi ja uvijeg favorizovao masica ili cak naletelica koji moze odigrati solidnih 5 minuta), kojadinovic (gotivio sam ga sada daleko manje, ali mu vise nije mjesto u repci), ... tako da je ono sve gore sto sam naveo razmisljanje jednog pojedinc koje je po meni racionalno i realno, ali time se nevode ljudi u nasem savezu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10