Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

CarlitoBrigante
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la CarlitoBrigante » 24 avg 2020, 13:28

Šteta što ova odlična završnica LP neće značiti i korak naprijed za cijelu ligu. Evo gledam koga se dovodilo iz inozemstva i moram reći da je to jako loše. Sane i Meunier su jedina zvučnija imena koja su dovedena, plus nekoliko renomiranijih igrača poput Hwanga, Tousarta i Krusea. Ostalo ili posudbe (Reinier, Henrichs, Lazaro...) ili neafirmirani klinci (Nianzou, Bellingham, Bialek...). S druge strane, otišli Werner, Hakimi, pred odlaskom Havertz, Thiago, McKennie... Ako Bayern ne odriješi kesu sumnjam da će potrošnja preći 250-300 mil. Eura.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2020, 13:40

effe_sa je napisao/la:
24 avg 2020, 00:40
Saurman je napisao/la:
23 avg 2020, 23:37
Pustite sad zayebacnije slavite titulu, svi su momci ok sa žute strane osim kralja. :mrgreen:
Saurmane, znao si me nerijetko oduševiti, ali i ovo da se dočeka, da ti smiruješ situaciju.
A naravno da je većina tih momaka ok i svakako u Evropi želim da BVB i dalje postiže uspjehe i da dostigne velike domete. U Evropi im to uvijek želim (pod uslovom da nas tamo ne pobijede), u BuLi su logično te želje malo drugačije.

Al čekaj ipak, jel ono Lewi finale LP s BVB-om najveći uspjeh???? :mrgreen:
Ovo su posebni trenutci za klub i ligu ne treba kvariti ugođaj sitnim provokacijama. :)

Jak BvB a bgm i ostali to će biti bolje i za Bayern.
Hoće li Rummenige nagovoriti glavešine iz Uefe da dodjele zlatnu loptu.? :D
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 24 avg 2020, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 24 avg 2020, 16:47

Još jedan dokaz koliko je Bayern ispred ostalih klubova u Njemačkoj... grehota što se nije iskoristila prilika u Kovačevoj sezoni da se mazne titula, ali ko nas yebe nesposobne. Još ćemo najmanje par godina gledati absolutnu dominaciju i malo dosadnu Bundesligu.

Čestitke Bayernu, samo nek nisu dobili oni robovlasnički šeikovi i ona gnjida od Neymara.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 avg 2020, 20:32

S-Y-L-A-R je napisao/la:
23 avg 2020, 23:25
Selam svim žutaljima. Možete prestati pominjati finale 2013. kao najveći uspjeh Roberta Lewandowskog. Hvala. :mrgreen:
Hajde bolan, s obzirom kako je igrao sve ove godine, da je ostao u Dortmundu i dvije bi osvojio :lol:

Nego sinocnja utakmica pokazatelj koliko au BvB i Favre imali tezak posao ove godine...duel 2 najbolje europske ekipe su ustvari 2 ekipe koje su stale BvB-u na put u Bundesligi i ligi prvaka. Toliko se i pricalo kako je Favre "morao" proci PSG-a a sinoc skoro da su i 50-50 bili.

P.S. Neka je Bayern osvojio, od 1/4 finala uopste nemam problem s tim. Kongrađulejšns :wave:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 24 avg 2020, 22:20

Nakon prodaje Havertza u Chelsea, Leverkusen radi na dovođenju Patrika Schicka.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 avg 2020, 02:15

dirkules je napisao/la:
24 avg 2020, 22:20
Hoce se usreciti s njim bas.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 avg 2020, 08:29

dirkules je napisao/la:
Ne žuri, nije Havertz još prodat. :D Völler jučer izjavio da nema popusta za Chelsea i da i dalje traže 100 miliona eura, a Chelsea nudi 80 miliona + 20 eventualnih bonusa.

A oko Schicka su se oni uključili jer još uvijek ga nije Leipzig uspio otkupiti i ne bi to ni imalo veze s Havertzom. A pošto se Schick fino uklapa u Leipzigu ja bi radije da on tamo ostane i da ga oni otkupe.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2020, 10:57

Da li je stvarno Kai tako dobar igrač da vrijedi 100 miliona :think:

Bayern je dao 80 miliona za Hernandeza koji grije klupu, šta im je dati 100 za igrača pred kojim je preko 10 godina vrhunskog fudbala. Ja mislim da je odličan igrač, ali da čini toliku razliku, ne, nije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 avg 2020, 11:33

To sa cijenama igrača je vrlo upitan poso. Mbapac je npr. u zadnje 3 sezone CL-a nakon grupne faze, u 9 utakmica najprestižnijeg natjecanja zbog kojeg je i doveden, dao samo jedan jedini gol, pa jel onda vrijedi 180 milki? :think:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2020, 13:36

Vrijedi, jer čini veliku razliku na terenu. Kai ne čini veliku razliku.

Recimo Werner je otišao za velike pare, a Leipzig igrao polufinale. Da li je Timo činio veliku razliku u toj ekipi :hmmmmm:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 avg 2020, 14:00

effe_sa je napisao/la:
25 avg 2020, 08:29
dirkules je napisao/la:
Ne žuri, nije Havertz još prodat. :D Völler jučer izjavio da nema popusta za Chelsea i da i dalje traže 100 miliona eura, a Chelsea nudi 80 miliona + 20 eventualnih bonusa.

A oko Schicka su se oni uključili jer još uvijek ga nije Leipzig uspio otkupiti i ne bi to ni imalo veze s Havertzom. A pošto se Schick fino uklapa u Leipzigu ja bi radije da on tamo ostane i da ga oni otkupe.
Havertz je gotov, posljednji detalji se završavaju oko bonusa, čini mi se 10 miliona za nastupe, 10 za osvajanje trofeja, nažalost moramo se pomiriti sa time :D

RB ima nedovršenog posla oko Angelina i Schicka, Roma izgleda traži oko 25 miliona, Markus Krösche sportski direktor Leipziga jučer: "At least, we are closer to finding a solution with Manchester City than with AS Roma".
Ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati, a tu je i Rashica koji bi želio preći kod njih, odbio je Aston Villu koja je spremna ispuniti želje Werdera.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 avg 2020, 15:33

Neutral je napisao/la:
25 avg 2020, 13:36
Vrijedi, jer čini veliku razliku na terenu. Kai ne čini veliku razliku.

Recimo Werner je otišao za velike pare, a Leipzig igrao polufinale. Da li je Timo činio veliku razliku u toj ekipi :hmmmmm:
Pa njegov gol u Londonu je bio presudan za prolazak RB-a u četvrfinale, a također je golom u Lyonu donio prvo mjesto u grupi čime se izbjegao Juventus u završnici. Pitanje je bi li i Silva tako lako izašao na kraj s njim kao što je sa Poulsenom jer je prespor i na kraju je i donio bayi pokal jer je kasnio u postavljanju pa je Kehrer morao pokriti njegovog čovjeka čime je Coman ostao slobodan.
Tako da možda Timo i stvara razliku ali na drugi način.

Osim toga, pitanje je jel stvarno Mbapac vrijedi triput više od Wernera, on je uistinu fizički i tehnički moćan ali nema mekoću prijema, ideju i potez iznenađenja, dosta to ide pravocrtno i na grubu silu, a osim toga nema ni potrebnu koncentraciju u završnici (u izlučnim utakmicama CL).

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 avg 2020, 20:26

dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 14:00

Havertz je gotov, posljednji detalji se završavaju oko bonusa, čini mi se 10 miliona za nastupe, 10 za osvajanje trofeja, nažalost moramo se pomiriti sa time :D

RB ima nedovršenog posla oko Angelina i Schicka, Roma izgleda traži oko 25 miliona, Markus Krösche sportski direktor Leipziga jučer: "At least, we are closer to finding a solution with Manchester City than with AS Roma".
Ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati, a tu je i Rashica koji bi želio preći kod njih, odbio je Aston Villu koja je spremna ispuniti želje Werdera.
Ma za Havertza sam se prilično pomirio, a sada nakon osvojene LP ne razmišljam puno o tome pogotovo. :D
Jučer sam na jednom njemačkom kanalu naletio na tu informaciju, kako je Voller još uvijek čvrst i ne popušta ispod 100 miliona eura. A evo danas Sportbild javlja ovo što si ti napisao. Onda bi ipak ispalo da je popustio ili je moguće ranija ponuda bez bonusa bila ispod 80 miliona.

A što se Schicka tiče mislim da bi se Leverkusen ipak s njim bavio nezavisno od ovog s Havertzom, jer smiješno bi bilo da im to bude zamjena. On im može osvježiti samo dodatno napad, ali tamo ionako imaju dovoljno opcija.
Nekako mi se čini najbolje da Schick ostane u RB-u, iako i Rashica bi im dobro došao.

A ovo što je gore spomenuto oko Wernera i Leipziga, pa tu je definitivno Leipzig ušao u ovaj finalni turnir LP dosta oslabljen i sa značajnim problemom u napadu, naravno da im je Werner bio bitan i slažem da bi vrlo moguće se s njim i protiv PSG-a bolje pokazali. Ali ovaj njihov uspjeh, plasman u polufinale je tim veći, jer u četvrtfinalu su sjajno prevazišli tu situaciju. A PSG je svakako individualno jači, samo što su se i tu mogle neke druge stvari bolje uraditi, malo se Nagelsman zeznuo s onom povučenom varijantom. Pričalo se o tome.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 avg 2020, 20:44

effe_sa je napisao/la:
25 avg 2020, 20:26
dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 14:00

A što se Schicka tiče mislim da bi se Leverkusen ipak s njim bavio nezavisno od ovog s Havertzom, jer smiješno bi bilo da im to bude zamjena. On im može osvježiti samo dodatno napad, ali tamo ionako imaju dovoljno opcija.
Nekako mi se čini najbolje da Schick ostane u RB-u, iako i Rashica bi im dobro došao.
Slažem se da nije Schick zamjena za Havertza možda sam se pogrešno prvobitno izrazio :D nit su ista pozicija niti donose iste karakteristike. Ali sviđa mi se situacija gdje jedan Rashica razmišlja racionalno i ne želi prihvatiti milione možda i bolje lične uslove iz tamo nekog engleskog tima koji se bori za opstanak, kao što je primjer Hallera, otišao u West Ham zbog bolje plate pa se borio za opstanak. Konačno da neko tako razmišlja, a svakako da ovaj uspjeh RBa u LP je uticao na to, valjda se dogovore oko cijene. Ostalo nema potrebe komentarisati, sve se slažem :salut:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 avg 2020, 21:07

Hwang, Henrichs, Angelino, Schick i Raschica.

I tata bi sine. 😄
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 avg 2020, 21:12

dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 20:44

Slažem se da nije Schick zamjena za Havertza možda sam se pogrešno prvobitno izrazio :D nit su ista pozicija niti donose iste karakteristike. Ali sviđa mi se situacija gdje jedan Rashica razmišlja racionalno i ne želi prihvatiti milione možda i bolje lične uslove iz tamo nekog engleskog tima koji se bori za opstanak, kao što je primjer Hallera, otišao u West Ham zbog bolje plate pa se borio za opstanak. Konačno da neko tako razmišlja, a svakako da ovaj uspjeh RBa u LP je uticao na to, valjda se dogovore oko cijene. Ostalo nema potrebe komentarisati, sve se slažem :salut:
Pa dobro, ali za Rashicu RB pokazuje interes. Izuzmemo li Bayern, da su za Hallera zapeli BVB ili RB tada on bi ostao u BuLi. Ali jednostavno su imali drugačije planove, nisu ga smatrali interesantnim bar za svoj koncept ne...Tako da u toj situaciji da ako top klubovi iz BuLi ne zapnu za tebe, a u Engleskoj svi daju ogromne pare onda se tu ne treba čuditi....Svojevremeno je Gustavo odabrao Wolfsburg umjesto Engleske npr, a otišao je iz Bayerna. Ali i Wolfsburg je u tom vremenu pogotovo znao odriješiti kesu i skuckao je bio tada jako dobru ekipu s dobrim imenima između ostalog De Bruyne, Rodriguez itd...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 avg 2020, 21:42

effe_sa je napisao/la:
25 avg 2020, 21:12
dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 20:44

Pa dobro, ali za Rashicu RB pokazuje interes. Izuzmemo li Bayern, da su za Hallera zapeli BVB ili RB tada on bi ostao u BuLi. Ali jednostavno su imali drugačije planove, nisu ga smatrali interesantnim bar za svoj koncept ne...Tako da u toj situaciji da ako top klubovi iz BuLi ne zapnu za tebe, a u Engleskoj svi daju ogromne pare onda se tu ne treba čuditi....Svojevremeno je Gustavo odabrao Wolfsburg umjesto Engleske npr, a otišao je iz Bayerna. Ali i Wolfsburg je u tom vremenu pogotovo znao odriješiti kesu i skuckao je bio tada jako dobru ekipu s dobrim imenima između ostalog De Bruyne, Rodriguez itd...
I to što kažeš, još i 50 miliona čini svoje :)

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 avg 2020, 14:39

Ode McKennie u Juventus, 3mil posudba + 18 mil opcija otkupa.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 avg 2020, 15:01

Valjal ista ovaj cupavi garo?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 avg 2020, 15:15

dirkules je napisao/la:
26 avg 2020, 14:39
Ode McKennie u Juventus, 3mil posudba + 18 mil opcija otkupa.
Kakav je, Schalke nisam gledao 100 godina? :mrgreen:
Na YT djeluje dobro (a ko ne :mrgreen:), jak, dobar skok, neloša tehnika za nekog ko je čini se defanzivni vezni.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: TheTruth34 i 5 gostiju.