Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

redbull93
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la redbull93 » 21 avg 2020, 18:09

Beduin je napisao/la:
21 avg 2020, 17:31
redbull93 je napisao/la:
21 avg 2020, 16:47
Beduin je napisao/la:
21 avg 2020, 16:27
Jel ko isao u Etno selo Cardaci? Iskustva, cijene...
Lijepo je, kucice su uredjene maksimalno, imas bazene otvorene, nisu losi nimalo. Imas saune, masaze, oazu mira (bazencic neki sa atmosferom, imaju saune tu, turksa kupatila, isao ja sa curom), pivnica je tu, cesto idem isto. 2 puta sedmicno muzika uzivo (rock), imaju bas velik izbor piva.

Bazen na otvorenom ti je dobar isto, ima i za malu djecu. Onda imas fin restoran, imaju svoju ribu...

Cijenu provjeri na njihovom sajtu ili nazovi ih. Usput vidi bude cesto ponuda za njih na city deal i tako tim servisima bude povoljnih ponuda. Znam do sad da su arapi tu dolazili, zakupe odmah 3 mjeseca.
Odlicno, znaci vrijedi prenociti pa sutradan na cevape u Travnik. Provjericu ako je sve rezervisano moze li se onda otici na jednodnevni obilazak, rucak i bazen.
Naravno da moze i jednodnevni obilazak, na bazen dolazi dosta raje. Ali ako mozes prenoci, radi ugodjaja :mrgreen:

U Travniku preporucujem Hari cevabdjinicu, meni definitivno najbolji cevapi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 avg 2020, 18:55

Da li se do Lukomira moze doci automobilom i koliko je dobar/los put?

Sta preporučujete da se obiđe u blizini/okolini Sarajeva( u krugu 2h).

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2020, 19:07

bavarian_bk je napisao/la:
23 avg 2020, 18:55

Može se autom, al ako je luksuzno onda malo pripazi, jer je makadam.

U krugu 2h imaš bruku lokacija, od planina tipa Bjelašnice gdje je i Lukomir, Treskavice sa jezerima, Jahorine, pa onda lokacija tipa Skakavca, Bijambara, Ajdinovića, Trebevića.

U tom krugu do 2h ti je i Konjic, on je oko sat vremena, čak i manje od Sa, pa ako imaš vremena obavezno i dole, od raftinga, pa Boračkog jezera, do obilaska tunela i planina okolo, šta voliš izaberi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2020, 19:08

23 avg 2020, 18:55

Može automobilom na dva načina.

Jedan je da prije Konjica skreneš u mjesto Zivasnica, pa dalje na selo Dzepe i onda dalje do Lukomira. Nisam tuda išao, ali kažu da je put užas i da bez dzipa ne ideš.

Drugi put je da ideš u Hadzice, odatle na Bjelasnicu, pa prije (mislim) Sinanovica skreneš prema Lukomiru. Odatle imaš nešto asfalta, a onda ideš preko Malog polja (10+ kilometara makadama).
Ja sam bio ovim putem preko Bjelasnice i oduži se makadam. Nije ni toliko loš put, ali na tu kilometražu na pola puta ti bude žao auta i padne ti na pamet da se vratiš.

A Lukomir, selo ko selo, ono fora je otići, malo prohodati i uslikati se, ali i dalje ti bude žao auta :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2020, 19:09

Ide na Umoljane, ako ide od Sarajeva.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2020, 19:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:
23 avg 2020, 19:09
:nene:

Umoljani ostanu na drugom skretanju.

Bar ovo kuda sam ja išao.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 avg 2020, 19:32

redbull93 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Lijepo je, kucice su uredjene maksimalno, imas bazene otvorene, nisu losi nimalo. Imas saune, masaze, oazu mira (bazencic neki sa atmosferom, imaju saune tu, turksa kupatila, isao ja sa curom), pivnica je tu, cesto idem isto. 2 puta sedmicno muzika uzivo (rock), imaju bas velik izbor piva.

Bazen na otvorenom ti je dobar isto, ima i za malu djecu. Onda imas fin restoran, imaju svoju ribu...

Cijenu provjeri na njihovom sajtu ili nazovi ih. Usput vidi bude cesto ponuda za njih na city deal i tako tim servisima bude povoljnih ponuda. Znam do sad da su arapi tu dolazili, zakupe odmah 3 mjeseca.
Joj, jedno vrijeme sam visio u Crnom Mačku. Plafon, nema bolje pivnice u Srednjoj Bosni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 23 avg 2020, 19:35

Marsal je napisao/la:
23 avg 2020, 19:32
redbull93 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Joj, jedno vrijeme sam visio u Crnom Mačku. Plafon, nema bolje pivnice u Srednjoj Bosni.
Crni Macak bagatela a pi.ke ko salate
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 avg 2020, 19:38

Ma nije mi tad bilo do pichke nego do Franziskanera i Erdingera pa zalijem koktelom i mezim pohovani lik. Napijem se ko srednjoškolka na ekskurziji.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 avg 2020, 19:40

Jos muzika uzivo, dere rock, al kulturica sve. Sta se tu salilo tocene stele :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 avg 2020, 19:44

Najgore je što u zadnje vrijeme stalno moram vozit pa ne smijem popit ali neka kad se družim s bogaljima što u 29.godini nemaju ni vozački položen yebo ih Bog mrtvi.

Ovaj jaro što je bio designated driver na terenu već 6 mjeseci, sad na mene palo sve.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 avg 2020, 19:46

Marsal je napisao/la:
23 avg 2020, 19:44
Najgore je što u zadnje vrijeme stalno moram vozit pa ne smijem popit ali neka kad se družim s bogaljima što u 29.godini nemaju ni vozački položen yebo ih Bog mrtvi.

Ovaj jaro što je bio designated driver na terenu već 6 mjeseci, sad na mene palo sve.
Yebeno je to, zato ja sa curom odem i salijem se ko insan. Ona me kuci vrati i mirna Bosna :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2020, 19:47

kraljttbvb je napisao/la:
23 avg 2020, 19:10

Ja sam preko Umoljana (doduše jesam pjehe odatle), al može i tako mislim.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 avg 2020, 19:53

Neki dan sam išao na Štrbački buk autom, 8km užasnog puta, ista priča, na pola puta razmišljaš da se vratiš. :crazy:

Na većini ovih poznatijih lokacija sam već bio. Sad sam planirao malo žičarom na Trebević, Jahorinu, Lukomir, Konjic, Foča( Pješčane piramide), Visoko (prave piramide :mrgreen: ), Kraljeva Sutjeska, Bijambare ili ili... Navečer malo do termi na Ilidži da se iskoristi godišnji kako treba.

Ako imate još kakvih prijedloga, pišite. :)

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 23 avg 2020, 20:00

Iz Sarajeva ides Bjelašnica pa onda prema selu Šabići ali prije skreces desno u selo Brda, znaci prodje se skretanje za selo Lukavac i nakon 1 km skreces desno u pomenuto selo Brda, odatle guslas do Lukomira lagano...
Moze se i kroz Umoljane ali ne znam kakav je put...

Lukomir treba svako obici prvenstveno zbog voda a onda zbog onog brda sa kojeg puca pogled na kanjon Rakitnice :shock:
Obavezno ponijeti sta za "smotat" na tom brdu...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2020, 20:26

Husika je napisao/la:
23 avg 2020, 20:00

Iz Sarajeva ides Bjelašnica pa onda prema selu Šabići ali prije skreces desno u selo Brda, znaci prodje se skretanje za selo Lukavac i nakon 1 km skreces desno u pomenuto selo Brda, odatle guslas do Lukomira lagano...
Moze se i kroz Umoljane ali ne znam kakav je put...

Lukomir treba svako obici prvenstveno zbog voda a onda zbog onog brda sa kojeg puca pogled na kanjon Rakitnice :shock:
Obavezno ponijeti sta za "smotat" na tom brdu...
slika

slika

Ti bi da on dole svrata sa tim motanjem
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2020, 20:29

23 avg 2020, 19:53
Neki dan sam išao na Štrbački buk autom, 8km užasnog puta, ista priča, na pola puta razmišljaš da se vratiš. :crazy:

Foča( Pješčane piramide)
Ja sam nisanio taj Strbacki buk, kontao ići, ali mi niko nije rekao da je makadam do njega...

Inace iduću nedjelju sam planirao na rafting Tarom, a vidim da su ove piramide prije Foce kad se ide iz Sarajeva. Je li neko bio, jesu li daleko od magistrale?

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 23 avg 2020, 23:35

Random pitanje, posto vidim da ima ljudi koji vole planinu. Ja isto uzivam kad sam na velikim nadmorskim visinama, godi mi valjda zrak. Medjutim, ono sto mi konstantno kvari utisak je da se sve vrijeme okrecem oko sebe, da ne bih kakvu otrovnicu nagazio ili susreo. Jedan od rijetkih strahova koje imam, a koji se stvorio kad sam jednom zamalo uhvatio par pos.koka pri parenju rukom, prije 15ak godina. :mrgreen:

Nosite li neke zastitne hlace ili cizme, ili idete onako bez razmisljanja? Ja sam prije bukvalno, zavlacio se u nemoguce sume, medjutim sad mi bas smeta ta limitacija, pa kontam nesto da poduzmem po tom pitanju. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 avg 2020, 07:58

AshburtonG je napisao/la:
23 avg 2020, 23:35
Random pitanje, posto vidim da ima ljudi koji vole planinu. Ja isto uzivam kad sam na velikim nadmorskim visinama, godi mi valjda zrak. Medjutim, ono sto mi konstantno kvari utisak je da se sve vrijeme okrecem oko sebe, da ne bih kakvu otrovnicu nagazio ili susreo. Jedan od rijetkih strahova koje imam, a koji se stvorio kad sam jednom zamalo uhvatio par pos.koka pri parenju rukom, prije 15ak godina. :mrgreen:

Nosite li neke zastitne hlace ili cizme, ili idete onako bez razmisljanja? Ja sam prije bukvalno, zavlacio se u nemoguce sume, medjutim sad mi bas smeta ta limitacija, pa kontam nesto da poduzmem po tom pitanju. :mrgreen:
Pa idem obicno uvijek u hlacama, planinarskim, stretch, sa quick dry opcijom, a ima dosta raje i u sorcu, isto oni malo duzi planinarski, i dole na cizme nose gamasne, koje onda idu skoro do koljena i imas tu ventilaciju izmedju gamasni i sorca. I kad bas ugrije mogu skinuti te gamasne.

Tako da je dobra opcija i to.

A sto se tice zmija nisam vala nesto ih vidio, iako dosta idem po planinama. Jer i one se boje nas kao i mi njih.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 24 avg 2020, 09:27

U Europi je statisticki puno veca mogucnost da te udari grom nego ujede zmija!
Tako da je svaki strah totalno neutemeljen... Puno vise se treba brinuti da ne slomiš sta, padneš, suncanica itd Jer to su realne opasnosti...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ozymandias, xinxee i 29 gostiju.