Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Juventinisimo » 22 avg 2020, 23:51

Navijaci intera se samo tjese, iz godine u godinu...kako nemaju tim, kako nisu dovoljno dobri, kako im igraju "propali" igraci, kako ovo, kako ono..
U Juventusu valjda sve worldclass igraci.. :crazy: Pa sa kime je Conte osvojio prve tri??
Od nas je otisao zbog jeftinog restorana, ali je osvojio tri..u Interu ima gotovo sve sto je pozelio i opet fail.
Ispade da je Sevilla svemirski brod za Inter?

Juventusu, Milanu, Interu, je SVAKE godine cilj da nesto pobjede, bio to kup, prvenstvo, itd...neko nesto napravi, neko nista i kraj price..
To da ta tri kluba ulaze u sezonu bez ambicija za trofeje, okacite macku za rep...kao sto rece, tjesite se..

Svi mi volimo i slavimo kad nesto osvojimo, kup, superkup, ma sta bilo..sve i jedan trofej je vazan, sve i jedan se pise i ulazi u historiju kluba, inace ne bi se ni igralo to "nevazno" takmicenje.
Za mene, nema nevaznog takmicenja gdje ucestvuje moj tim, a vi kako hocete, samo lazete sami sebe ako mislite da je nevazno..

Toliko godina i novca potrosenog za igrace, trenere, itd...da nije cilj osvajanje scudetta? kupa? necega??
Pa kada ce biti cilj osvajanje necega? Kada se osvoji, je li? Sve ove godine nije bio cilj da se bilo sta osvoji? :hmmmmm:

To Inter ispao iz CL namjerno? Izgubio finale EL namjerno? Kup Italije izgubio namjerno? Scudetto "dao" Juventusu, samo zato sto nisu imali cilj da ga osvoje.. :crazy:
Kada god Inter fail, vi se tjesite, kako vam nesto fali, drugi bolji, nemate igrace, svaki qurac vam smeta..
Ove godine ste imali sve, i fail ste sve..kraj price.

Ako nije tako, onda prihvatite da ste drugi razred talijanskog fudbala..i ne qurcite se kako ste osvojili triplettu..to klubovi bez ambicija ne osvajaju..

Pomirite se sa time da ste kao i mi..talijanstina na kvadrat..nekada ce negdje proci, u najvaznijim Evropskim utakmicama vecinom nece.

Za mene licno, ako Juve osvoji 2 trofeja u sezoni je uspijeh, sve manje od 2 je :problem: , sve vise od 2 odlicna sezona. Ova je bila za zaborav.
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 avg 2020, 09:27

Naravno da smo željeli nešto osvojit, potajno se i nadali ipak smo navijači a navijači se uvijek nadaju, ali prve sezone to nije bio imperativ pred trenerom (svi znamo kolike su kvote bile na Juve a kolika na Inter prije sezone). Ali zato naredne sezone jest imperativ titula, pogotovo obzirom da je Juve u padu i imaju neiskusnog trenera, a Conteu je ovo druga sezona i već je stvorio svoj tim i realno neće imat opravdanja da ne osvoji i u tom slučaju će sigurno letit.

p.s. u EL niko nije favorit protiv Seville, to sam rekao odmah u ponedjeljak kad smo izbacili Šahtar. Ali smo i mi trebali bolje odigrat iako to više zamjerujem igračima nego tteneru (3 gola smo primili na postavljenu odbranu i sve su bile greške odbrane koja u 10ak prethodnih utakmica samo jedan gol primila; isto tako Lukako koji ke prethodno bio u strašnoj formi fula 1vs1 s golmanom za vodstvo.. jbg sve to je fudbal i za razliku od većine navijača koji odmah krenu pljuvat trenera ja pokušavam bit realan)
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 23 avg 2020, 11:07

Sada je pitanje da li ce Conte ostati trener Intera. Jest ters braco moja mila :mrgreen:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 avg 2020, 11:15

Vjetar i dalje puše :wave:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 avg 2020, 11:37

SiamoNoi je napisao/la:
23 avg 2020, 11:15
Vjetar i dalje puše :wave:
Skloni oluju ta je jača :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 23 avg 2020, 11:37

Moguce da je Conte osjetio da nema tog vjetra ili te aka #oluje sto se spomimje pa zeli da napusti sto prije...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 avg 2020, 11:43

Nadam se da će se dogovorit na obostrano zadovoljstvo, ne treba nam novi početak sad kad su konačno udareni pravi temelji. Uostalom ko bi ga bolji i zamijenio? Cholo? Max? Obojica zadojeni talijanštinom i ništa se ne bi više dobilo.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 23 avg 2020, 11:45

Roberto D'Aversa dobio otkaz u Parmi. Novi trener je izgleda Fabio Liverani.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 avg 2020, 18:09

nadam se da ce italijani dozvoliti ulazak navijaca na stadion, jer vidim da su francuzi dozvolili (u ogranicenom kapacitetu), a tu su i rusi, holandjani, japanci itd...

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 23 avg 2020, 18:33

Sade7P je napisao/la:
23 avg 2020, 11:45
Roberto D'Aversa dobio otkaz u Parmi. Novi trener je izgleda Fabio Liverani.
sta je razlog? tek su bili produzili saradnju. :eh:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 23 avg 2020, 19:22

FA7 je napisao/la:
23 avg 2020, 18:33
Navodno, doslo je do neslaganja izmedu trenera i vodstva, u pogledu napretka kluba. U klubu smatraju da je nestalo jedinstva i entuzijazma, odluka je donesena prije par dana ali je danas i zvanicna.

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 23 avg 2020, 19:33

Sade7P je napisao/la:
23 avg 2020, 19:22
FA7 je napisao/la:
23 avg 2020, 18:33
Navodno, doslo je do neslaganja izmedu trenera i vodstva, u pogledu napretka kluba. U klubu smatraju da je nestalo jedinstva i entuzijazma, odluka je donesena prije par dana ali je danas i zvanicna.
Hvala na odgovoru :thumbup: .
Vidio sam da su dobili novog sportskog direktora prije 5-6 dana. Mozda je i tu bilo neki neslaganja.

Samo da nastave ovaj put sa solidnim rezultatima, pa mozda opet izbore evropsku ligu.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 avg 2020, 20:27

Ima li istine u ovom da je Conte žrtva neke prevara u kojoj je izgubio 30M eura. Nasamario lik njega u jooš par, u vremenu dok je bio trener Chelsea.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 23 avg 2020, 20:29

:mrgreen:

Nezgodan je Konte.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 avg 2020, 20:30

Hoce lik prijevremeni raskid ugovora da dobije otpremninu. Sad je sve jasno
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 23 avg 2020, 20:59

Romagnoli13 je napisao/la:
23 avg 2020, 20:30
Uvalio se kod mafije u probleme.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 avg 2020, 23:41

Romagnoli13 je napisao/la:
23 avg 2020, 20:30
Da je lijepo zamolio Suning bi mu na ruke isplatio.Ovako može eventualno nogom u guzicu dobit i tužbu od strane kluba jer sere po medijima svako malo.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 24 avg 2020, 01:22

Sto ga ti ne zamolis lijepo?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 avg 2020, 13:55

Allegri bi mogao biti odlično rjesenje za Inter pogotovo nakon ove situacije s Conteom. Dr.stvar, za klasu je bolji takticar. Kod Contea ako nema naboja onda nema ni rezultata.
Inter realno ima odlicnu ekipu i moralo se puno vise uraditi ove sezone...zasto nije - glavni krivac je Conte.

Golman vrhunski
Odbrana vrhunska
Napad vrhunski
Sredina poprilicno dobra...tu bi trebalo malo dorade. Mislim da se Eriksen morao više koristiti i dati mu priliku u kontinuitetu...ovako cijelo vrijeme isto kao da je stranac.
Ne pratim Inter nesto ali kad god sam gledao zapitao bih se sta sve te godine Brozovic radi u Interu...ili potrefim bas kad je on los. :)
U svakom slucaju s Allegrijem bi sanse za titulu sigurno bile vece.
...
Juventus trenutno:
Golman vrhunski iako je meni Handanovic bolji
Odbrana vrhunska
Sredina je veliki upitnik i s Pjanicem bila, pogotovo sada
Napad nedefinisan...
Kada pogledamo linije da se zakljuciti da je Inter kvalitetniji...ali ako Juve dovede Dzeku, Paredesa ili Pogbu...onda je to već druga dimenzija.
...
Od Lazia ne ocekujem nista kao ni od Rome, Milana i Napolija...oni ce se boriti za 4. poziciju...i 3.poziciju ako Atalanta zakaze opet na startu ili proda kljucne igrače.
________
Ovo je neko moje vidjenje prema trenutnoj situaciji...sve zavisi kako ce se transfer politika razvijati.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 25 avg 2020, 14:27

Napad nedefinisan s Dybalom i Ronaldom, pojacan najboljim mladim igracem u Italiji. Svasta sam procitao, ali ovakve gluposti me uvijek iznova obraduju...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 7 gostiju.