Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kockoglavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Kockoglavi » 23 avg 2020, 18:01

HongKong je napisao/la:
23 avg 2020, 17:54
Pitagora je napisao/la:
23 avg 2020, 17:47
Ja kao Hrvat i potpuno objektivan sto se toga tice, sam uvijek Zeljeznicar smatrao vecim i vaznijim klubom od Sarajeva. Ne samo ja, nego i velika vecina ljudi u mom okruzenju.

Nadam se da mi se sad neki navijac Sarajeva nece nakacit, samo sam iznio svoje vidjenje.
Sto se Veleza tice, apsurdno je da o velicini i vaznosti kluba koji je u zadnjih 30 godina vise bio u drugoj nego prvoj ligi govore osobe od koje 95% nema ni tih 30 godina.lol
Pa svi smatraju, samo skontaj da su ljudi sebe prozvali divovima i jasno ti je u kakvoj zabludi zive. Ono igraju Zeljo Velez normala prica prca se, provocira, Zeljo Sloboda isto, Celik, Borac...samo kad divevi igraju s nekim ide proljev prica mi najveci, mi najbolji, mi najvise, mi divcici...kompleksi.
Hahaha vidi mitomana sto se odmah kace.
Samo se vi jos izljubite.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 avg 2020, 18:01

Kolko je bezveze liga oni slave kad je uspiju odigrati dvije godine u nizu :rol:
Cuva Bog Zelju svog!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 23 avg 2020, 18:02

Pitagora je napisao/la:
kluba koji je u zadnjih 30 godina vise bio u drugoj nego prvoj ligi
Čista laž, izmišljotina, shizofrenija.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 18:02

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 17:49

Naravno da ima trofejniji, FK Željezničar je najtrofejniji klub u državi, kao takav je i najveći. Stadion Koševo je gradski stadion, tvoj, Suljin ili Hamin koje je manji sarajevski klub isprosio za 1 KM. Broj navijača se, obično, mjeri posjetom na stadionu koja se dakako mijenja od momenta do
momenta, tako da je svakako subjektivna.

Alejkumuselam sa prvog mjesta.
Ne.
Mozemo i tom diskutovati...
Titule Juge su logicno 6x jace od ovih poslijeratnih, mi ih imamo 2 , te 5 BiH, i 6 kupova
Kosevo je stadion FK Sarajeva iskljucivo, imamo jedini pravo da ga koristimo....
Broj navijaca se mjeri clanskim kartama, jer na utakmicu mogu doci i nenavijaci kluba, poput skola, ekskurzija, obitelji igraca, turista, itd. Vrlo logicno naravno.....

Pozdrav od Aktuelnog Sampiona Drzave cjele!!!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 18:03

Vidi ovaj Vukas što je Zrinju vodio prošle godine sada trener Hajduka.

Po meni se Zrinjski prelako odrekao Vukasa, za mene je on bio kvalitetniji trener od Žižovića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 avg 2020, 18:04

Ideologija Veleža: ako smo dobri u ligi (nekad za vrijeme Tita), liga je jaka, konkurencija je teška... Ako smo loši u ligi ili uopće nismo u njoj: niko na Zapadu ne shvata ligu ozbiljno, svi su loši... Smiješno.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 18:04

svrakino1921 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:46
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:36
23 avg 2020, 17:25

Ne razumijem
Ja sam iz Svrakina
Koliko novaca vam je platila bht za prenos natjecanja u nogometu sa predstavnikom izraela ?
Nista
Ne igra se na nasoj ljepotici

Platili su Izraelcima
Zar nije pola-pola zbog covida i igranja samo 1 tekme?
Bas nepravedno onda jbg
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2020, 18:07

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 17:58
AlemC85 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:55
Pitagora je napisao/la:
Ja kao Hrvat i potpuno objektivan sto se toga tice, sam uvijek Zeljeznicar smatrao vecim i vaznijim klubom od Sarajeva. Ne samo ja, nego i velika vecina ljudi u mom okruzenju.

Nadam se da mi se sad neki navijac Sarajeva nece nakacit, samo sam iznio svoje vidjenje.
Sto se Veleza tice, apsurdno je da o velicini i vaznosti kluba koji je u zadnjih 30 godina vise bio u drugoj nego prvoj ligi govore osobe od koje 95% nema ni tih 30 godina.lol
Prije 30 godina, Velež je igrao finale kupa M.Tita protiv Partizana i bio prvoligaš, najjači iz BiH u tadašnjoj SFRJ.

Tu mitomaniju prodaji nekom drugom.

Tvoj Željo je 4 puta ispadao iz Prve lige a Velež do rata nijednom.

A ovu smiješnu ligu niko na zapadu ne uzima ozbiljno a to govori činjenica da nas niko ne želi vidjeti u grupna takmičenja.

Do 1992 se igrao ozbiljan fudbal na ovim prostorima. Ovo danas je nigdje veze što bi Hercegovci rekli.
Budi malo realan, to govoriš zato što ti tako odgovara. Isto kao što navijaču Zrinjskog odgovara sasvim drugačija spika.

I jedni i drugi se unormalite i svhatite da se fudbal u kontinuitetu igra 100 godina unazad i da se ne dijeli na period "e ovih 10 godina je bitno, pa ovih 50 nije, pa ovih 20 jeste, pa ovih 20 opet nije".

Razumljivo je da ti neupsjehe Veleža zadnijih 30 godina pravdaš time da je ovo "nigdje veze liga", ali zapitaj se da li bi tako pričao da je situacija obrnuta.

Dakle, poruka svima, samo malo realnosti uključite u sve ovo.

To nema veze sa neuspjehom. Činjenica je da ovi prostori nemaju šta tražiti u Evropi. Ni po ekonomskoj snazi, ni po sportu, ni po čemu.

Ovi prostori su umrli raspadom one drzave. Nema više jake ekonomije koja bi sport gurala niti ima motiva za isti kao nekada. Sada su mobiteli i šiša barovi in. Omladinu više sport ne zanima kao nekada nego brz život, dobra auta, mobiteli itd...

Na zapadu se djeca od malena uče sportu i disciplini.

Kod nas nečemu drugom.

Ti maštaj da će tvoj klub nekada u grupne faze, ja sam realan i kažem da se to više nikada neće desiti, jer smo nezanimljivi bogatom svijetu hem zbog cirkus države, hem zbog samih nas jer smo nikakvi ljudi i na kraju je smo siromašni a takve niko ne želi.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 23 avg 2020, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 avg 2020, 18:07

Realno pitari su bili najjaci 60tih godina, pa Zeljo 70e kad je uzeo titulu, 80e mozda i zlatno doba naseg fudbala pitari uzeli titulu, velez kup, zeljo igrao polufinale kupa uefa, ne znam da li je i Borac tada onaj kup...onda Celik ratnih godina, pa Zeljo, pa se ubacili Siroki i Zrinjski, pa malo pitari, pa opet Zeljo, onda dominacija Zrinjskog, evo sad pitari dvije u nizu...za dalje cemo da vidimo.
Realno jedina konstanta su dva Sarajevska kluba. Neke nove snage poput Zrnjskog, Siroki vec gubi korak, Borac previse oscilacija...a ostala tri ex velikana izgubljeni. Sto ne znaci da se nece stvari mijenjati.
Cuva Bog Zelju svog!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2020, 18:07

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 18:04
23 avg 2020, 17:46
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:36

Koliko novaca vam je platila bht za prenos natjecanja u nogometu sa predstavnikom izraela ?
Nista
Ne igra se na nasoj ljepotici

Platili su Izraelcima
Zar nije pola-pola zbog covida i igranja samo 1 tekme?
Bas nepravedno onda jbg
Vidis
Svaka ti cast za ovo
Najpostenije bi bilo tako kao sto si rekao

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 23 avg 2020, 18:08

Bajramovic1999 je napisao/la:
23 avg 2020, 18:04
Ideologija Veleža: ako smo dobri u ligi (nekad za vrijeme Tita), liga je jaka, konkurencija je teška... Ako smo loši u ligi ili uopće nismo u njoj: niko na Zapadu ne shvata ligu ozbiljno, svi su loši... Smiješno.
Prvak one lige je bio sampion evrope, a prvak ove lige nikad nije igrao ligu sampiona.
Toliko o jacini lige, nebudi smjesan.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 23 avg 2020, 18:08

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 18:02
Raonffa je napisao/la:

Naravno da ima trofejniji, FK Željezničar je najtrofejniji klub u državi, kao takav je i najveći. Stadion Koševo je gradski stadion, tvoj, Suljin ili Hamin koje je manji sarajevski klub isprosio za 1 KM. Broj navijača se, obično, mjeri posjetom na stadionu koja se dakako mijenja od momenta do

Ne.
Titule Juge su logicno 6x jace od ovih poslijeratnih, mi ih imamo 2 , te 5 BiH, i 6 kupova
Kosevo je stadion FK Sarajeva iskljucivo, imamo jedini pravo da ga koristimo....
Broj navijaca se mjeri clanskim kartama, jer na utakmicu mogu doci i nenavijaci kluba, poput skola, ekskurzija, obitelji igraca, turista, itd. Vrlo logicno naravno.....

U pravu je Denchi nema sta. Dao je argumente za titule, stadion i navijace.
Raonffa lupa bezveze. Po cemu je zeljo najtrofejniji?
Da li Sarajevo jedino moze koristiti stadion i odlucivati u vezi stadiona?
Husref bude na Grbavici i sada on navija za zelju jer je pobogu kupio kartu i popravio posjecenost za jednu osobu?
Jos jedna stvar kada su gostovanja u pitanju zna se da je praznik kada Sarajevo dolazi
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 avg 2020, 18:10

Ma daj Denchi, pa ne može biti slučajnost da je od posljednjih 20 sezona veliku većinu njih Željo bio najposjećeniji. Ako neko ima podatke, neka postavi.

Kakvi turisti, prijatelji, slučajni prolaznici ...

@forza_juve praznik je jer vas ljudi manje gotive nego Želju pa se nalože da igraju..

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 18:10

HongKong je napisao/la:
23 avg 2020, 18:07
Realno pitari su bili najjaci 60tih godina, pa Zeljo 70e kad je uzeo titulu, 80e mozda i zlatno doba naseg fudbala pitari uzeli titulu, velez kup, zeljo igrao polufinale kupa uefa, ne znam da li je i Borac tada onaj kup...onda Celik ratnih godina, pa Zeljo, pa se ubacili Siroki i Zrinjski, pa malo pitari, pa opet Zeljo, onda dominacija Zrinjskog, evo sad pitari dvije u nizu...za dalje cemo da vidimo.
Realno jedina konstanta su dva Sarajevska kluba. Neke nove snage poput Zrnjskog, Siroki vec gubi korak, Borac previse oscilacija...a ostala tri ex velikana izgubljeni. Sto ne znaci da se nece stvari mijenjati.
Ovo je ko dijagram kad je ko imao lovu :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 18:11

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 18:02
Raonffa je napisao/la:

Ne.

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Denchi ne brukaj se sa takvim konstrukcijama molim te, trofej je trofej, relevantan kao i svaki drugi, kad se zbroje titule prvaka, kupovi i superkupovi u Jugoslaviji i BiH, Željezničar je najtrofejniji klub u državi, koji je isto tako napravio najveći europski uspjeh od svih klubova iz ove države.

Mislim ja znam da vi tražite svakakvu slamku kako bi se nekako progurali da ste najtrofejniji, ali ovo su svakako jadni potezi nekoga ko nastoji u budućnosti skinuti Željezničar kao najtrofejniji klub u državi.

Da, imate stadion od prije mjesec dana i za koliko ga ono ponovo nećete imati, 20-30 godina?

Člansku kartu može uzeti i nenavijač kluba, poput školarca, dijasporca, tek rođene bebe, čojveka koji ne zna dva igrača kluba čiji je član, tako da je to svakako irelevantan podatak.

Pozdrav od navijača Željezničara, najvećeg i najtrofejnijeg kluba u državi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 23 avg 2020, 18:11

TheIvicnjak je napisao/la:
23 avg 2020, 18:09
Pitagora je napisao/la:
Ja kao Hrvat
Posljednja opomena pred trajni ban!!!
Bravo, čuj ja kao Hrvat. Što je još gore, govore mu svaka čast :tokralju: :rol:

Odmah vidiš čime su ljudi opterećeni.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 23 avg 2020, 18:14

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 18:11
[

Zabranjeno je iznositi neistine na forumu. Opomena pred ban!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 18:15

AlemC85 je napisao/la:
23 avg 2020, 18:07
Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 17:58
AlemC85 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:55

Prije 30 godina, Velež je igrao finale kupa M.Tita protiv Partizana i bio prvoligaš, najjači iz BiH u tadašnjoj SFRJ.

Tu mitomaniju prodaji nekom drugom.

Tvoj Željo je 4 puta ispadao iz Prve lige a Velež do rata nijednom.

A ovu smiješnu ligu niko na zapadu ne uzima ozbiljno a to govori činjenica da nas niko ne želi vidjeti u grupna takmičenja.

Do 1992 se igrao ozbiljan fudbal na ovim prostorima. Ovo danas je nigdje veze što bi Hercegovci rekli.
Budi malo realan, to govoriš zato što ti tako odgovara. Isto kao što navijaču Zrinjskog odgovara sasvim drugačija spika.

I jedni i drugi se unormalite i svhatite da se fudbal u kontinuitetu igra 100 godina unazad i da se ne dijeli na period "e ovih 10 godina je bitno, pa ovih 50 nije, pa ovih 20 jeste, pa ovih 20 opet nije".

Razumljivo je da ti neupsjehe Veleža zadnijih 30 godina pravdaš time da je ovo "nigdje veze liga", ali zapitaj se da li bi tako pričao da je situacija obrnuta.

Dakle, poruka svima, samo malo realnosti uključite u sve ovo.

To nema veze sa neuspjehom. Činjenica je da ovi prostori nemaju šta tražiti u Evropi. Ni po ekonomskoj snazi, ni po sportu, ni po čemu.

Ovi prostori su umrli raspadom one drzave. Nema više jake ekonomije koja bi sport gurala niti ima motiva za isti kao nekada. Sada su mobiteli i šiša barovi in. Omladinu više sport ne zanima kao nekada nego brz život, dobra auta, mobiteli itd...

Na zapadu se djeca od malena uče sportu i disciplini.

Kod nas nečemu drugom.

Ti maštaj da će tvoj klub nekada u grupne faze, ja sam realan i kažem da se to više nikada neće desiti, jer smo nezanimljivi bogatom svijetu hem zbog cirkus države, hem zbog samih nas jer smo nikakvi ljudi i na kraju je smo siromašni a takve niko ne želi.
I, kakve to veze ima sa veličinom kluba i brojem trofeja u našoj državi?

Sve to što si napisao ne amnestira i ne poništava da je Velež svih ovih godina bio ispodprosječan, kao što je onomad bio iznadprosječan.

Ako na sva usta govoriš kako je Velež bio jak u jakoj ligi, onda ne znam zašto je sramota reći da je Velež slab u "cirkusu od lige i države" i svega što si napisao, što opet ponavljam apsolutno jesi upravu, ali to opet nema veze sa onim o čemu mi pričamo ovdje.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 avg 2020, 18:15

Baader je napisao/la:
23 avg 2020, 18:09
Pitagora je napisao/la:
Ja kao Hrvat
Posljednja opomena pred trajni ban!!!
Bravo, čuj ja kao Hrvat. Što je još gore, govore mu svaka čast :tokralju: :rol:

Odmah vidiš čime su ljudi opterećeni.
Wtf?

Čovjek iznio svoje mišljenje. U čemu je problem?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 18:16

23 avg 2020, 18:14
Raonffa je napisao/la:
[

Zabranjeno je iznositi neistine na forumu. Opomena pred ban!
Al' trznuo si me, jesi svega mi :rol: :rol: :rol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.