Nema niko trofejniji, takodje imamo najskuplji kadar, sto govori o finansijskom stanju koje je jos jedan parametar velicine kluba, Stadion Kosevo je prema potpisanom sporazumu nas stadion usput je i najveci stadion u drzavi, broj navijaca se mjeri clanstvima i nije subjektivnoRaonffa je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:40Najtrofejniji niste ni u ludilu, apropo toga ne možete biti ni najveći, vlastiti stadion nemate, broj navijača je subjektivno mišljenje.Denchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:33Tradicija kolega, okolnosti se mjenjaju naravno medjutim kao sto znas ni zeljo vise nije jedini premijerligas u gradu pa tako i tekme sa olimpikom mogu ponijeti epitet gradskog derbija iako to naravno se ne dozivljava na taj nacin.....Bajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22
Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.
A za derbi mi nema logike jer je Velež igrao derbije prije nego što je FKS osnovan.
Cak za mene a vjerujem i jos neke utakmica za zeljom nema vise taj naboj kao nekad(vidi/lo se i po posjeti)
Npr. Meni licno utakmica sa Listicom ima veci znacaj od one sa zeljom iz poznatih razloga...
Utakmice sa Velezom smo uglavnom dozivljavali kao pravi fudbalski praznik i kao takav derbi je totalno drugaciji od ovog sa zeljom, uglavnom se nadigravalo sa Velezom bez nekog seljackog udaranja jer nema i nije bilo nikad mrznje izmedju igraca i kluba a ni navijaca(dobro bude uvijek neka usijana glava ), sada je i interesantan vise jer ga nismo igrali neko vrijeme....
A Sarajevo je sada kao i prije rata ponovo najveci, najtrofejniji, sa najvecim stadionom i najvecim brojem navijaca....u drzavi ne samo jednom djelu....
Tisucu Selama!