Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Denchi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 17:44

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 17:40
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:33
Bajramovic1999 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:22

Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.

A za derbi mi nema logike jer je Velež igrao derbije prije nego što je FKS osnovan.
Tradicija kolega, okolnosti se mjenjaju naravno medjutim kao sto znas ni zeljo vise nije jedini premijerligas u gradu pa tako i tekme sa olimpikom mogu ponijeti epitet gradskog derbija iako to naravno se ne dozivljava na taj nacin.....

Cak za mene a vjerujem i jos neke utakmica za zeljom nema vise taj naboj kao nekad(vidi/lo se i po posjeti)

Npr. Meni licno utakmica sa Listicom ima veci znacaj od one sa zeljom iz poznatih razloga...

Utakmice sa Velezom smo uglavnom dozivljavali kao pravi fudbalski praznik i kao takav derbi je totalno drugaciji od ovog sa zeljom, uglavnom se nadigravalo sa Velezom bez nekog seljackog udaranja jer nema i nije bilo nikad mrznje izmedju igraca i kluba a ni navijaca(dobro bude uvijek neka usijana glava ), sada je i interesantan vise jer ga nismo igrali neko vrijeme....

A Sarajevo je sada kao i prije rata ponovo najveci, najtrofejniji, sa najvecim stadionom i najvecim brojem navijaca....u drzavi ne samo jednom djelu....
Najtrofejniji niste ni u ludilu, apropo toga ne možete biti ni najveći, vlastiti stadion nemate, broj navijača je subjektivno mišljenje.
Nema niko trofejniji, takodje imamo najskuplji kadar, sto govori o finansijskom stanju koje je jos jedan parametar velicine kluba, Stadion Kosevo je prema potpisanom sporazumu nas stadion usput je i najveci stadion u drzavi, broj navijaca se mjeri clanstvima i nije subjektivno

Tisucu Selama!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2020, 17:46

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:36
svrakino1921 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:25
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:22

Kolko keka?
Ne razumijem
Ja sam iz Svrakina
Koliko novaca vam je platila bht za prenos natjecanja u nogometu sa predstavnikom izraela ?
Nista
Ne igra se na nasoj ljepotici

Platili su Izraelcima

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 17:46

23 avg 2020, 17:41
Ti reče najviše navijača u državi? RS ne brojimo, jer se tu ne navija za klubove iz Federacije, u hrvatskim kantonima slična situacija, mada mislim da Željo ima više simpatija. U Sarajevu pola-pola.. Tuzla, Zenica, Mostar, imaju svoje klubove.

Gdje su onda ti silni navijači, pa da ih bude više od Željovaca?
Nema potrebe da pogadjas, po broju clanova kluba se lako moze ustanoviti
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 23 avg 2020, 17:46

Udari Denchi covjeka ispod pojasa. :mrgreen:
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 23 avg 2020, 17:47

Ja kao Hrvat i potpuno objektivan sto se toga tice, sam uvijek Zeljeznicar smatrao vecim i vaznijim klubom od Sarajeva. Ne samo ja, nego i velika vecina ljudi u mom okruzenju.

Nadam se da mi se sad neki navijac Sarajeva nece nakacit, samo sam iznio svoje vidjenje.
Sto se Veleza tice, apsurdno je da o velicini i vaznosti kluba koji je u zadnjih 30 godina vise bio u drugoj nego prvoj ligi govore osobe od koje 95% nema ni tih 30 godina.lol

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 17:48

zeljovac21 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:43
Kaze imaju najvise navijaca a u sezonama iza nas Zeljo ubjedljivo najposjeceniji
Netacno
U sezoni kada smo osvojili duplu smo bili najposjeceniji klub

Lanjska sezona je prekinuta, pa je ne mozemo gledati kao relevantnu za posjetu....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 17:49

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:44
Raonffa je napisao/la:
23 avg 2020, 17:40
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:33

Tradicija kolega, okolnosti se mjenjaju naravno medjutim kao sto znas ni zeljo vise nije jedini premijerligas u gradu pa tako i tekme sa olimpikom mogu ponijeti epitet gradskog derbija iako to naravno se ne dozivljava na taj nacin.....

Cak za mene a vjerujem i jos neke utakmica za zeljom nema vise taj naboj kao nekad(vidi/lo se i po posjeti)

Npr. Meni licno utakmica sa Listicom ima veci znacaj od one sa zeljom iz poznatih razloga...

Utakmice sa Velezom smo uglavnom dozivljavali kao pravi fudbalski praznik i kao takav derbi je totalno drugaciji od ovog sa zeljom, uglavnom se nadigravalo sa Velezom bez nekog seljackog udaranja jer nema i nije bilo nikad mrznje izmedju igraca i kluba a ni navijaca(dobro bude uvijek neka usijana glava ), sada je i interesantan vise jer ga nismo igrali neko vrijeme....

A Sarajevo je sada kao i prije rata ponovo najveci, najtrofejniji, sa najvecim stadionom i najvecim brojem navijaca....u drzavi ne samo jednom djelu....
Najtrofejniji niste ni u ludilu, apropo toga ne možete biti ni najveći, vlastiti stadion nemate, broj navijača je subjektivno mišljenje.
Nema niko trofejniji, takodje imamo najskuplji kadar, sto govori o finansijskom stanju koje je jos jedan parametar velicine kluba, Stadion Kosevo je prema potpisanom sporazumu nas stadion usput je i najveci stadion u drzavi, broj navijaca se mjeri clanstvima i nije subjektivno

Tisucu Selama!
Naravno da ima trofejniji, FK Željezničar je najtrofejniji klub u državi, kao takav je i najveći. Stadion Koševo je gradski stadion, tvoj, Suljin ili Hamin koje je manji sarajevski klub isprosio za 1 KM. Broj navijača se, obično, mjeri posjetom na stadionu koja se dakako mijenja od momenta do
momenta, tako da je svakako subjektivna.

Alejkumuselam sa prvog mjesta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 23 avg 2020, 17:49

23 avg 2020, 17:32
Jedan je derbi u BiH.

Generalno puno raje na forumu ima simpatije prema Veležu, pa kad čitaš imaš utisak da su sila nebeska, a ustvari u Premijer Ligi i Široki Brijeg je gigant za njih.

Bez uvrede ikome, samo činjenice. Drago je i meni Jedinstvo iz Bihaća, pa ih ne vidim u Ligi prvaka :D

@TheIvicnjak Ja pricam o Premier ligi. To je valjda ono što danas pratimo. I još, koji su ti kriteriji za najveći klub?
Pa napisao sam da je BIO. Sada je sve to drugacije jer je velez propao i jedini derbi je FKS-Zeljo, sve ostalo su obicne utakmice. Ali u bivsoj drzavi je velez bio veci od zelje. A sto se tice navijaca, cijela hercegovina je navijala za njih ali niko te navijace nije uzimao za ozbiljno. Bili su nesto kao danasnji navijaci Mladosti, samo mnogo brojniji.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 avg 2020, 17:50

Pitagora je napisao/la:
23 avg 2020, 17:47
Ja kao Hrvat i potpuno objektivan sto se toga tice, sam uvijek Zeljeznicar smatrao vecim i vaznijim klubom od Sarajeva. Ne samo ja, nego i velika vecina ljudi u mom okruzenju.

Nadam se da mi se sad neki navijac Sarajeva nece nakacit, samo sam iznio svoje vidjenje.
Sto se Veleza tice, apsurdno je da o velicini i vaznosti kluba koji je u zadnjih 30 godina vise bio u drugoj nego prvoj ligi govore osobe od koje 95% nema ni tih 30 godina.lol
Tacno tako. :thumbup:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 23 avg 2020, 17:51

Pitagora je napisao/la:

Ja kao Bošnjak i potpuno objektivan sto se toga tiče, sam uvijek FK Sarajevo smatrao većim i važnijim klubom od ostalih a pogotovo željezničara. Ne samo ja, nego i velika većina ljudi u mom okruženju.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2020, 17:51

Pitagora je napisao/la:

Nakacit ce ti se vise njih
Vrlo su bezobrazni i bahati

Zato se ti lijepo iskljuci sa foruma i na arenisport gledaj Osijek-Hajduk

Hvala ovo za Zeljeznicar

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 avg 2020, 17:51

Pitagora je napisao/la:

Ja kao BiH katolik sam uvijek smatrao Hajduk simpaticnijim od bahatog Dinama, nadam se da ce mi admin oprostit na offtopicu o HNL-u

Tisucu ljudi, tisucu cudi :D

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 avg 2020, 17:54

Pitagora je napisao/la:

Pa svi smatraju, samo skontaj da su ljudi sebe prozvali divovima i jasno ti je u kakvoj zabludi zive. Ono igraju Zeljo Velez normala prica prca se, provocira, Zeljo Sloboda isto, Celik, Borac...samo kad divevi igraju s nekim ide proljev prica mi najveci, mi najbolji, mi najvise, mi divcici...kompleksi.
Cuva Bog Zelju svog!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2020, 17:55

Pitagora je napisao/la:

Prije 30 godina, Velež je igrao finale kupa M.Tita protiv Partizana i bio prvoligaš, najjači iz BiH u tadašnjoj SFRJ.

Tu mitomaniju prodaji nekom drugom.

Tvoj Željo je 4 puta ispadao iz Prve lige a Velež do rata nijednom.

A ovu smiješnu ligu niko na zapadu ne uzima ozbiljno a to govori činjenica da nas niko ne želi vidjeti u grupna takmičenja.

Do 1992 se igrao ozbiljan fudbal na ovim prostorima. Ovo danas je nigdje veze što bi Hercegovci rekli.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 23 avg 2020, 17:55

Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:48
zeljovac21 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:43
Kaze imaju najvise navijaca a u sezonama iza nas Zeljo ubjedljivo najposjeceniji
Netacno
U sezoni kada smo osvojili duplu smo bili najposjeceniji klub

Lanjska sezona je prekinuta, pa je ne mozemo gledati kao relevantnu za posjetu....
Jeste bili ste posjeceniji za mizernu cifru od Zelje koji je imao najlosiju sezonu u historiji i najcrnji niz, sve istale sezone je Zeljo posjeceniji.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 23 avg 2020, 17:57

Po nekima ovdje je Leeds utd mali engleski klub..jer je igrao drugu-trecu ligu, vratio se nakon 10 godina tavorenja po drugim ligama.
Prvo kolo premijer lige, meni je jedina utakmica koja privlaci paznju derbi liverpool-leeds utd.
Opet kazem, sta plasticari znaju sta je tradicija.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 23 avg 2020, 17:58

Pitagora je napisao/la:

Hvala ti na ovome, ovo je stoposto istina u bilo kojem dijelu BiH je tako i to je najrelevantnija cinjenica velicine kluba. Ovime treba zavrsiti razgovor na tu temu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2020, 17:58

AlemC85 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:55
Pitagora je napisao/la:

Prije 30 godina, Velež je igrao finale kupa M.Tita protiv Partizana i bio prvoligaš, najjači iz BiH u tadašnjoj SFRJ.

Tu mitomaniju prodaji nekom drugom.

Tvoj Željo je 4 puta ispadao iz Prve lige a Velež do rata nijednom.

A ovu smiješnu ligu niko na zapadu ne uzima ozbiljno a to govori činjenica da nas niko ne želi vidjeti u grupna takmičenja.

Do 1992 se igrao ozbiljan fudbal na ovim prostorima. Ovo danas je nigdje veze što bi Hercegovci rekli.
Budi malo realan, to govoriš zato što ti tako odgovara. Isto kao što navijaču Zrinjskog odgovara sasvim drugačija spika.

I jedni i drugi se unormalite i svhatite da se fudbal u kontinuitetu igra 100 godina unazad i da se ne dijeli na period "e ovih 10 godina je bitno, pa ovih 50 nije, pa ovih 20 jeste, pa ovih 20 opet nije".

Razumljivo je da ti neupsjehe Veleža zadnijih 30 godina pravdaš time da je ovo "nigdje veze liga", ali zapitaj se da li bi tako pričao da je situacija obrnuta.

Dakle, poruka svima, samo malo realnosti uključite u sve ovo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 23 avg 2020, 17:59

Željezničar kao klub i stadion Grbavica su u prosjeku najposjećeniji od nezavisnosti BiH.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 23 avg 2020, 17:59

Stroj1946 je napisao/la:
23 avg 2020, 17:51
Pitagora je napisao/la:

Ja kao Bošnjak i potpuno objektivan sto se toga tiče, sam uvijek FK Sarajevo smatrao većim i važnijim klubom od ostalih a pogotovo željezničara. Ne samo ja, nego i velika većina ljudi u mom okruženju.
Kako si objektivan kad si navijac Sarajeva?
Moj topic nije provokacija, ne navijam ni za jedne ni za druge, samo kazem ono sto mislim i sto sam dozivio od drugih ljudi.
Zeljeznicar ima neku dusu, atmosferu, kad cijeli stadion zagrmi Grbavicu. To Sarajevo nema.
Denchi je napisao/la:
23 avg 2020, 17:51
Pitagora je napisao/la:

Ja kao BiH katolik sam uvijek smatrao Hajduk simpaticnijim od bahatog Dinama, nadam se da ce mi admin oprostit na offtopicu o HNL-u

Tisucu ljudi, tisucu cudi :D
Sasvim ok razmisljanje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.