Argumenti kolega argumentiBajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:15Niti je Sarajevo najveći klub u Bosni, niti je Velež u Hercegovini. Bezveze slika.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Udruzeni Zlocinacki DerbiUstanikSBII je napisao/la: ↑23 avg 2020, 16:09Kako da mi svoj derbiji nazovemo?Raonffa je napisao/la: ↑23 avg 2020, 15:55Pa dobro, bosanskohercogovački derbi u smislu derbija između dvije regije/pokrajine u nazivu imena države.
Logično da će tu kao predstavnika Hercegovine staviti Velež koji je tada bio jedini bitan klub sa tog područja, dok sa druge strane ide Sarajevo kao klub iz glavnog grada, po imenu glavnog grada, i ono što je najvažnije puno bliži tadašnjem sistemu vlasti koji ga je i napravio, pa je tako i napravljen bosanskohercegovački derbi.
Ko to ne vidi, onda ne razumije neke stvari.
PS: A posebno je pitanje kome uopšte smeta epitet bosanskohercegovački derbi u kontekstu utakmice kona i Veleža
Edit: Isto kao što danas hercegovačkim derbijem zovu utakmicu između Širokog i Zrinjskog, Veleža nema ni na mapi u tom kontekstu, pa eto i to vam je jasan pokazatelj nekih stvari.
Nema na cemu

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- svrakino1921
- Kontakt:
Hvala bh telecomu na prenosu Zeljine utakmice iz Izraela

Kolko keka?svrakino1921 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:21Hvala bh telecomu na prenosu Zeljine utakmice iz Izraela
![]()
![]()
Ne sjeća se Tobeti svako Manchestera na Koševu kao ti, nemoj odmah napadatiTheIvicnjak je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:14Nek ti ovi tvoji stariji objasne zasto se to zove (ili se zvalo) derbi bosne i hepokovine.Raonffa je napisao/la: ↑23 avg 2020, 15:55Pa dobro, bosanskohercogovački derbi u smislu derbija između dvije regije/pokrajine u nazivu imena države.
Logično da će tu kao predstavnika Hercegovine staviti Velež koji je tada bio jedini bitan klub sa tog područja, dok sa druge strane ide Sarajevo kao klub iz glavnog grada, po imenu glavnog grada, i ono što je najvažnije puno bliži tadašnjem sistemu vlasti koji ga je i napravio, pa je tako i napravljen bosanskohercegovački derbi.
Ko to ne vidi, onda ne razumije neke stvari.
PS: A posebno je pitanje kome uopšte smeta epitet bosanskohercegovački derbi u kontekstu utakmice kona i Veleža
Edit: Isto kao što danas hercegovačkim derbijem zovu utakmicu između Širokog i Zrinjskog, Veleža nema ni na mapi u tom kontekstu, pa eto i to vam je jasan pokazatelj nekih stvari.
Mislim ako ima neko od navijaca zelje na forumu ko se ne boji irfe, a zna zasto se tako zove![]()

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.Denchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:18Argumenti kolega argumentiBajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:15Niti je Sarajevo najveći klub u Bosni, niti je Velež u Hercegovini. Bezveze slika.
A za derbi mi nema logike jer je Velež igrao derbije prije nego što je FKS osnovan.
- RajaBa1983
- Kontakt:
Bajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.Denchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:18Argumenti kolega argumentiBajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:15Niti je Sarajevo najveći klub u Bosni, niti je Velež u Hercegovini. Bezveze slika.
A za derbi mi nema logike jer je Velež igrao derbije prije nego što je FKS osnovan.

"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
- feniksptica
- Kontakt:
Eno leipzig ti se smije tamo za te godine..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- svrakino1921
- Kontakt:
Ne razumijemDenchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22Kolko keka?svrakino1921 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:21Hvala bh telecomu na prenosu Zeljine utakmice iz Izraela
![]()
![]()
Ja sam iz Svrakina
-
- Kontakt:
Velez je do rata bio najveci klub u hercegovini i drugi najveci u BiH, odma iza Sarajeva koje je uvjek bilo najveci klub u BiH i tako ce i ostati dok je svijeta, vakta i zemana. Nakon rata veles je grohnuo, tj syebali su ga fasisti i domaci izdajnici 
P.S. odgodjene 3 utakmice sestog kola zbog igranja u evropi. Yebem im mayku i ligu kad je igraju baletani koji ne mogu setati po terenu 2 puta sedmicno po 90 minuta. Treba im svima nogice polomiti a savez zapaliti. Nek igraju domine, pichka im materina mlitava

P.S. odgodjene 3 utakmice sestog kola zbog igranja u evropi. Yebem im mayku i ligu kad je igraju baletani koji ne mogu setati po terenu 2 puta sedmicno po 90 minuta. Treba im svima nogice polomiti a savez zapaliti. Nek igraju domine, pichka im materina mlitava
-
- Kontakt:
Jedan je derbi u BiH.
Generalno puno raje na forumu ima simpatije prema Veležu, pa kad čitaš imaš utisak da su sila nebeska, a ustvari u Premijer Ligi i Široki Brijeg je gigant za njih.
Bez uvrede ikome, samo činjenice. Drago je i meni Jedinstvo iz Bihaća, pa ih ne vidim u Ligi prvaka
@TheIvicnjak Ja pricam o Premier ligi. To je valjda ono što danas pratimo. I još, koji su ti kriteriji za najveći klub?
Generalno puno raje na forumu ima simpatije prema Veležu, pa kad čitaš imaš utisak da su sila nebeska, a ustvari u Premijer Ligi i Široki Brijeg je gigant za njih.
Bez uvrede ikome, samo činjenice. Drago je i meni Jedinstvo iz Bihaća, pa ih ne vidim u Ligi prvaka

@TheIvicnjak Ja pricam o Premier ligi. To je valjda ono što danas pratimo. I još, koji su ti kriteriji za najveći klub?
Zadnja izmjena: Bajramovic1999, dana/u 23 avg 2020, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Tradicija kolega, okolnosti se mjenjaju naravno medjutim kao sto znas ni zeljo vise nije jedini premijerligas u gradu pa tako i tekme sa olimpikom mogu ponijeti epitet gradskog derbija iako to naravno se ne dozivljava na taj nacin.....Bajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.Denchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:18Argumenti kolega argumentiBajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:15Niti je Sarajevo najveći klub u Bosni, niti je Velež u Hercegovini. Bezveze slika.
Cak za mene a vjerujem i jos neke utakmica za zeljom nema vise taj naboj kao nekad(vidi/lo se i po posjeti)
Npr. Meni licno utakmica sa Listicom ima veci znacaj od one sa zeljom iz poznatih razloga...
Utakmice sa Velezom smo uglavnom dozivljavali kao pravi fudbalski praznik i kao takav derbi je totalno drugaciji od ovog sa zeljom, uglavnom se nadigravalo sa Velezom bez nekog seljackog udaranja jer nema i nije bilo nikad mrznje izmedju igraca i kluba a ni navijaca(dobro bude uvijek neka usijana glava ), sada je i interesantan vise jer ga nismo igrali neko vrijeme....
A Sarajevo je sada kao i prije rata ponovo najveci, najtrofejniji, sa najvecim stadionom i najvecim brojem navijaca....u drzavi ne samo jednom djelu....
Koliko novaca vam je platila bht za prenos natjecanja u nogometu sa predstavnikom izraela ?svrakino1921 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:25Ne razumijemDenchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22Kolko keka?svrakino1921 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:21Hvala bh telecomu na prenosu Zeljine utakmice iz Izraela
![]()
![]()
Ja sam iz Svrakina
Zajko Zeba još uvijek igra i asistira
Vidi li Amar i u njemu pojačanje na polusezoni?

Sta plasticari znaju sta je tradicija kad je nemaju.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Najtrofejniji niste ni u ludilu, apropo toga ne možete biti ni najveći, vlastiti stadion nemate, broj navijača je subjektivno mišljenje.Denchi je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:33Tradicija kolega, okolnosti se mjenjaju naravno medjutim kao sto znas ni zeljo vise nije jedini premijerligas u gradu pa tako i tekme sa olimpikom mogu ponijeti epitet gradskog derbija iako to naravno se ne dozivljava na taj nacin.....Bajramovic1999 je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:22Davno je prošlo vrijeme Jugoslavije u kojem je Velež bio relevantan.
Cak za mene a vjerujem i jos neke utakmica za zeljom nema vise taj naboj kao nekad(vidi/lo se i po posjeti)
Npr. Meni licno utakmica sa Listicom ima veci znacaj od one sa zeljom iz poznatih razloga...
Utakmice sa Velezom smo uglavnom dozivljavali kao pravi fudbalski praznik i kao takav derbi je totalno drugaciji od ovog sa zeljom, uglavnom se nadigravalo sa Velezom bez nekog seljackog udaranja jer nema i nije bilo nikad mrznje izmedju igraca i kluba a ni navijaca(dobro bude uvijek neka usijana glava ), sada je i interesantan vise jer ga nismo igrali neko vrijeme....
A Sarajevo je sada kao i prije rata ponovo najveci, najtrofejniji, sa najvecim stadionom i najvecim brojem navijaca....u drzavi ne samo jednom djelu....
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne vidi jer nisu u dobrim odnosima oni

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Ti reče najviše navijača u državi? RS ne brojimo, jer se tu ne navija za klubove iz Federacije, u hrvatskim kantonima slična situacija, mada mislim da Željo ima više simpatija. U Sarajevu pola-pola.. Tuzla, Zenica, Mostar, imaju svoje klubove.
Gdje su onda ti silni navijači, pa da ih bude više od Željovaca?
Gdje su onda ti silni navijači, pa da ih bude više od Željovaca?
-
- Kontakt:
Kaze imaju najvise navijaca a u sezonama iza nas Zeljo ubjedljivo najposjeceniji
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.