Kod nas u Tuzli TXTV super internet i tv,jedino sto nema Sport klubova a sad i netreba posto na Areni imas sve sto je vazno.Plus TXTV mozes prikljuciti na 3 televizora bez dodatnog placanja.Bobadilla je napisao/la: ↑12 avg 2020, 13:44Txtv internet je smeće od interneta. Drug imao to kući, isto oni stari paketi sa anteni com, ako je kisa slab Internet, po vjetru isto, ako snijeg padne onda si pečen tek, nema ga nikako. Nazoveš da prijavi kvar, zaboli ih k..., niko nista ne popravlja. Ja nazalost imam tv paket jos uvijek, jedino je dobro sto nemam kad gleda tv. Ja Internet ne bi uzeo da daju dzaba.edoox je napisao/la: ↑12 avg 2020, 13:35Drugari može li jedna pomoć. Krajem augusta mi istiće 2godišnji ugovor sa telemahom i ne vjerujem da ću produziti. Sad zelim da nadjem, ako iko pruža i omogućuje tu uslugu, da mi isporučuje samo Internet. Ne zelim da plaćam rijaliti i folk parade ( jedino mi je žao SK paketa) i hocu samo dobar internet. Grad Sarajevo, naselje Dobrinja. Gledao sam ovaj TXTV i navodno oni imaju tu ponudu ali gdje god sam procitao poprilično imaju loših komentara.
Svaki prijeadlog dobro došao i uanprijed hvala!
Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kad se sjetim da sam morao tražiti stelu da mi dodju radnici Telekoma i postave modem kad sam se prebacivao sa dial up-a na ADSL, skontam da Telemach, kakav god da je, zlatan u odnosu na ove stručnjake...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Imao sam i jedno i drugo.
Telekom internet jako stabilan, brzine očajne, upload iz vremena kada je internet tek nastao (sada ima povećanja brzine, ali to povećanje je logički uvjetovano sa većim računom kojeg morate platiti). Pomalo neshvatljivo kako užasne ponude ima BHT, s tim više što Eronet recimo (banalan primjer), za potpisivanje ugovora trio paketa (kao moja tv telefon, net i internet) daje skoro u pola cijene PS4. I vamo ima neko smanjenje, ali u usporedbi sa mrtvim Eronetom sramotan. Da ne spominjem mobitele, kada gledamo šta se nudi u drugim državama.
Telefon kao telefon, stariji ljudi to i dalje koristi. Prije je free bilo (uključeno u paket) ako si zvao korisnike BHT, mislim da su to sada promjenili.
I sada najvažnije, barem za mene, tv. Ukinuli su Viasat history i explorer, dva kanala koja sam najviše gledao. Uveli su SK, arene su imali. Najveći problem su HD kanali, čak i ako uzmete HD paket, izbor i broj kanala za 2020. godinu je i više nego očajan. Kod mene je slika redovno imala "lag", često se znalo desiti da zaledi slika poslije čega sam morao restart izvršiti. I sada zamislite, gledate utakmicu i to se desi. To uradite restart, prođe par minuta utakmice.
2020. godina i dalje katastrofalna ponuda.
Telemach tv je jedno stotinu puta bolji od ponude BHT. Više HD kanala, više kvalitetnih kanala, veći izbor za djecu i više mogućnosti. Sa tv-om i slikom nije bilo skoro nikad problema. I kada se desi problem, on se unutar 24 sata riješi. Prezadovoljan.
Problem telemacha, barem za mene je internet. Brzine su odlične, upload veći nego u bht download (nevjerovatno), ali kada je nevrijeme, vjetar i sl, zna dođi do pucanja. Ako ste gejmer i igrate neki gejm online (skoro sve games su online), onda morate ponekad pogledati i kroz prozor da vidite puše li vjetar. To se ne dešava često (pucanje) ali je jako iritirajuće.
Sve u svemu, telemach je mnogo bolja opcija od bhtelekoma, a od sljedećeg mjeseca ću opet imati i jedno i drugo, tako da ću imati dodatnih informacija da li je došlo do napretka u bht, kada je u pitanju tv (ne mislim na kanale, to je lahko provjeriti, mislim na stabilnost slike).
Razočaran sam u bht, ali tako je to u državnim institucijama, što bi se trudili kada nemaju konkurenciju. Počeli su nešto raditi kada se pojavio tm.
PS: Podrška za tm je odlična. Većina problema se riješi unutr 24 sata. Tehničari u roku 1-3 dana dođu ako je veći kvar. Podrška za bhtelekom je da imate sreće što poznajete neke osobe koji tu rade i oni su vam "štela" da se popravi nešto, sramota.
Telekom internet jako stabilan, brzine očajne, upload iz vremena kada je internet tek nastao (sada ima povećanja brzine, ali to povećanje je logički uvjetovano sa većim računom kojeg morate platiti). Pomalo neshvatljivo kako užasne ponude ima BHT, s tim više što Eronet recimo (banalan primjer), za potpisivanje ugovora trio paketa (kao moja tv telefon, net i internet) daje skoro u pola cijene PS4. I vamo ima neko smanjenje, ali u usporedbi sa mrtvim Eronetom sramotan. Da ne spominjem mobitele, kada gledamo šta se nudi u drugim državama.
Telefon kao telefon, stariji ljudi to i dalje koristi. Prije je free bilo (uključeno u paket) ako si zvao korisnike BHT, mislim da su to sada promjenili.
I sada najvažnije, barem za mene, tv. Ukinuli su Viasat history i explorer, dva kanala koja sam najviše gledao. Uveli su SK, arene su imali. Najveći problem su HD kanali, čak i ako uzmete HD paket, izbor i broj kanala za 2020. godinu je i više nego očajan. Kod mene je slika redovno imala "lag", često se znalo desiti da zaledi slika poslije čega sam morao restart izvršiti. I sada zamislite, gledate utakmicu i to se desi. To uradite restart, prođe par minuta utakmice.
2020. godina i dalje katastrofalna ponuda.
Telemach tv je jedno stotinu puta bolji od ponude BHT. Više HD kanala, više kvalitetnih kanala, veći izbor za djecu i više mogućnosti. Sa tv-om i slikom nije bilo skoro nikad problema. I kada se desi problem, on se unutar 24 sata riješi. Prezadovoljan.
Problem telemacha, barem za mene je internet. Brzine su odlične, upload veći nego u bht download (nevjerovatno), ali kada je nevrijeme, vjetar i sl, zna dođi do pucanja. Ako ste gejmer i igrate neki gejm online (skoro sve games su online), onda morate ponekad pogledati i kroz prozor da vidite puše li vjetar. To se ne dešava često (pucanje) ali je jako iritirajuće.
Sve u svemu, telemach je mnogo bolja opcija od bhtelekoma, a od sljedećeg mjeseca ću opet imati i jedno i drugo, tako da ću imati dodatnih informacija da li je došlo do napretka u bht, kada je u pitanju tv (ne mislim na kanale, to je lahko provjeriti, mislim na stabilnost slike).
Razočaran sam u bht, ali tako je to u državnim institucijama, što bi se trudili kada nemaju konkurenciju. Počeli su nešto raditi kada se pojavio tm.
PS: Podrška za tm je odlična. Većina problema se riješi unutr 24 sata. Tehničari u roku 1-3 dana dođu ako je veći kvar. Podrška za bhtelekom je da imate sreće što poznajete neke osobe koji tu rade i oni su vam "štela" da se popravi nešto, sramota.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prije par mjeseci kuci nesto nece kablovska. Zovnem Telemah, kazu kod nas je sve OK, ali cemo sad poslati tehnicara da vidi da nije do kablova. Dodje momak, kaze nisu ti dobro ovi kablovi skopcani u TV-u, neko ih je izmijesao (mali se igrao i malo se zaigrao, pa ih poremetioNeutral je napisao/la: ↑23 avg 2020, 05:55I kada se desi problem, on se unutar 24 sata riješi. Prezadovoljan.

U cetvrtak nema u firmi interneta. Na jednom kompu ima, na drugom nikako nece. Zovnem podrsku, kazu sad ce restartovati modem. Opet nece. Kaze neka drsko, kod nas nije problem i suti. Sutio i ja malo i prekinem.
Zovnem Telekom u gradu, sreca javi se ova cura sto je znam. Kaze sad ce ona da vidi sa tehicarom (i njega znam, igrali nekad zajedno lopte). Opet zovem da vidim sta kaze tehnicar, ne javlja se niko. I tako 4-5 puta, samo zvoni. Napokon se javi. Kaze rekao je tehnicar da prijavim kvar, pa kad oni njemu posalju nalog, on ce doci

U Telekomu ih 20 sjedi po kancelarijama i drkaju onu stvar, a jednog tehnicara imaju i jos mu treba nekakav nalog slati

Mescini da ce i firma ubrzo preci u Telemach

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Dovoljno o Telecomu govori da i evo skoro u 2021 godini ljudi nude 500kbps brzinu za 19KM. Kako obozavam sto sam ih nabio nogom iz kuce.
27.10.2020
Definitivno imaju bolji net od Telemaha, brzine im jesu lose ali nema lagovanja prilikom otvaranja stranica!
Lag na Telemhu je posljedica bustovanja brzina a sou.rce im to ne moze podnijeti kada je dosta ljudi nakaceno u isto vrijeme!
A ako ste sretnici da imate nove opticke vodove u naselju onda mozete imati lude brzine i na telekomu!
http://www.mojatv.ba/net-paket.html
Problem je sto je 90% drzave na bakrenim paricama gdje je 20mbs plafon!
Moderatori imate bug, blokirali ste rijec "izvor" zbog portala sour ce.ba!
Lag na Telemhu je posljedica bustovanja brzina a sou.rce im to ne moze podnijeti kada je dosta ljudi nakaceno u isto vrijeme!
A ako ste sretnici da imate nove opticke vodove u naselju onda mozete imati lude brzine i na telekomu!
http://www.mojatv.ba/net-paket.html
Problem je sto je 90% drzave na bakrenim paricama gdje je 20mbs plafon!
Moderatori imate bug, blokirali ste rijec "izvor" zbog portala sour ce.ba!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Nude mi iz telemacha da pređem na EON opremu, misleći na resiver. Zanima me koje su prednosti u odnosu na D3 resiver njihov koji trenutno koristim?
Inače koristim Sony 4K Android TV ukoliko je važna informacija kod određivanja tih prednosti..
Inače koristim Sony 4K Android TV ukoliko je važna informacija kod određivanja tih prednosti..
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
-
- Kontakt:
Meni jedino što mogu vratiti program unazad , jedino je to dobro . Ovo ostalo niđe veze , ništa specijalno ...
Plus veliki minus kod EON-a je što ne možeš da biraš komentatore kao na D3 , ako je hrvatski komentator šuti i trpi ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Pa i na D3 novijem možeš vraćati program unazad. Bar ja mogu.bombaysaphire je napisao/la: ↑28 avg 2020, 14:22Meni jedino što mogu vratiti program unazad , jedino je to dobro . Ovo ostalo niđe veze , ništa specijalno ...
Plus veliki minus kod EON-a je što ne možeš da biraš komentatore kao na D3 , ako je hrvatski komentator šuti i trpi ...
Radio sam nešto na kući i sve kablove kroz utičnice i sl. pripremio za Moju tv. Trenutno sam na telemachu. I nešto razmišljam da uzmem karticu od Telemacha za tv (zbog Nova i sl. gdje se repka prenosi), a da uzmem internet od Telekoma.
Odem na njihovu web stranicu, kliknem na internet, 19.90KM za 5mbps i 0.5 uploada u 2020. godini. Kada sam otišao sa Telekoma prije par godina, ista ponuda bila, pa da li me neko zeza
Pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps, 19,90KM (https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273)
Telemach prije par dana povećao brzine na 150mbps, upload veći od downloada u Telekomu.
I onda flashback, sjetio sam se što sam otišao od smećara
Odem na njihovu web stranicu, kliknem na internet, 19.90KM za 5mbps i 0.5 uploada u 2020. godini. Kada sam otišao sa Telekoma prije par godina, ista ponuda bila, pa da li me neko zeza

Pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps, 19,90KM (https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273)

Telemach prije par dana povećao brzine na 150mbps, upload veći od downloada u Telekomu.
I onda flashback, sjetio sam se što sam otišao od smećara

Zaboravio si napisati da je koristenje te enormne brzine "Flat" ali na "Fer osnovi" 

Brzina, vraćanje unazad 7 dana na svim kanalima (na običnom je mislim 5 dana na 50ak kanala), SK 4K na kojem bude formula 1 i derbiji premiershipa. Generalno je bolji interfejs, pogotovo pri korištenju video kluba. I naravno daleko bolji daljinski, koji se povezuje preko bluetootha pa nema više skloni se da prebacim.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Pa to sam ja x puta na ovoj temi spominjao.Neutral je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:03Radio sam nešto na kući i sve kablove kroz utičnice i sl. pripremio za Moju tv. Trenutno sam na telemachu. I nešto razmišljam da uzmem karticu od Telemacha za tv (zbog Nova i sl. gdje se repka prenosi), a da uzmem internet od Telekoma.
Odem na njihovu web stranicu, kliknem na internet, 19.90KM za 5mbps i 0.5 uploada u 2020. godini. Kada sam otišao sa Telekoma prije par godina, ista ponuda bila, pa da li me neko zeza![]()
![]()
![]()
Pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps, 19,90KM (https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273)![]()
I onda flashback, sjetio sam se što sam otišao od smećara![]()
Covjece sad ce 2021 godina i ljudi nude 512 kbps download za cvaju hahhahahhaahah
Mene bi bilo stid to stavit, pa prije 10 godina je bilo normala
Imat tu brzinu.
Majke mi moje, ja u Sar 2011 uveo Telemah i 4mbps brzina downloada, sto je skoro 10 puta brze za 22 KM.
Ja ne znam kako se neko moze uopste dvoumiti izmedju ova 2 operatera a imat sve zube u vilici.
27.10.2020
Zar ima telemach samo uslugu internet?
Problem je sto su do nedavno polagali bakrene parice u zemlju umjesto optike...leorey je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:21Pa to sam ja x puta na ovoj temi spominjao.Neutral je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:03Radio sam nešto na kući i sve kablove kroz utičnice i sl. pripremio za Moju tv. Trenutno sam na telemachu. I nešto razmišljam da uzmem karticu od Telemacha za tv (zbog Nova i sl. gdje se repka prenosi), a da uzmem internet od Telekoma.
Odem na njihovu web stranicu, kliknem na internet, 19.90KM za 5mbps i 0.5 uploada u 2020. godini. Kada sam otišao sa Telekoma prije par godina, ista ponuda bila, pa da li me neko zeza![]()
![]()
![]()
Pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps, 19,90KM (https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273)![]()
I onda flashback, sjetio sam se što sam otišao od smećara![]()
Covjece sad ce 2021 godina i ljudi nude 512 kbps download za cvaju hahhahahhaahah
Mene bi bilo stid to stavit, pa prije 10 godina je bilo normala
Imat tu brzinu.
Majke mi moje, ja u Sar 2011 uveo Telemah i 4mbps brzina downloada, sto je skoro 10 puta brze za 22 KM.
Ja ne znam kako se neko moze uopste dvoumiti izmedju ova 2 operatera a imat sve zube u vilici.
Jednostavno bakrena parica ne dozvoljava stabilne brzine iznad 10-15 mb/s.
Gdje ima optika i telekom daje lude brzine...
Na stranu to sto oni nisu prilagodili tome i cijenu, ako je brzina 4 mb/s buraz 10 km ti je plafon sto cu ti ja dati...
Hebote sad ove nove AC 5ghz Wireless antene bez problema isporucuju 500-600 mb/s a malo jace i par gb/s i to na 10+ km udaljenosti!
I to stabilno jer se koristi MIMO tehnologija 2x2!
Moj telekome podijeli nam AC antene i daj nam 100+ brzine!
cuj polagali bakar ... nesto ne vjerujem da su toliko glupi da uz peglanje administrativno tj. dok ishodujes sve silne saglasnosti, dozvole itd. da ne ides na optiku odmah ... znam da u sarajevu su krenuli sa optikom md i kosevo su haman zavrsiil ne znam za ciglane ... inace jedina logika sto im je tanka ponuda za internet je da te tjera da uzmes paket tv+internet ili tv+internet+fiksni ... ista je situacija sa telemachom ne vidim da imaju posebno internet u ponudi, al da im je bolja ponuda jeste ... ne znam meni cijenom su oba tu negdje istekao mi je ugovor jos se kontam vjerovatno telemach radi tekmi al eto ....
Kolega je u Telekomu od vremena kada je bio limit 5mbps i preko se dodatno plaćalo. I eto, nakon svih tih godina, odluči se priključiti Moju tv (trio paket, internet, tv i telefon). Uzeo je onaj paket sa 50mbps downloadom. Dolazi tehničar, priključi mu, stavi novi modem, brzina 10mbps, kaže kiša je, kada prestane kiša mora na nekoj centrali, šta već, promijeniti neke stvari da mu povećaju brzinu
Šaljem mu maloprije poruku, jer je prošlo nekoliko dana od tog priključka, da li je to urađeno, naravno da nije.

Šaljem mu maloprije poruku, jer je prošlo nekoliko dana od tog priključka, da li je to urađeno, naravno da nije.

Ma slagat cu ti ali nema par god kako su stavljali bakar u mojoj mahali!bob je napisao/la: ↑12 okt 2020, 16:45cuj polagali bakar ... nesto ne vjerujem da su toliko glupi da uz peglanje administrativno tj. dok ishodujes sve silne saglasnosti, dozvole itd. da ne ides na optiku odmah ... znam da u sarajevu su krenuli sa optikom md i kosevo su haman zavrsiil ne znam za ciglane ... inace jedina logika sto im je tanka ponuda za internet je da te tjera da uzmes paket tv+internet ili tv+internet+fiksni ... ista je situacija sa telemachom ne vidim da imaju posebno internet u ponudi, al da im je bolja ponuda jeste ... ne znam meni cijenom su oba tu negdje istekao mi je ugovor jos se kontam vjerovatno telemach radi tekmi al eto ....
Pozdravi ga i reci mu, obavezno nek zaokruzi SDANeutral je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:09Kolega je u Telekomu od vremena kada je bio limit 5mbps i preko se dodatno plaćalo. I eto, nakon svih tih godina, odluči se priključiti Moju tv (trio paket, internet, tv i telefon). Uzeo je onaj paket sa 50mbps downloadom. Dolazi tehničar, priključi mu, stavi novi modem, brzina 10mbps, kaže kiša je, kada prestane kiša mora na nekoj centrali, šta već, promijeniti neke stvari da mu povećaju brzinu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šaljem mu maloprije poruku, jer je prošlo nekoliko dana od tog priključka, da li je to urađeno, naravno da nije.![]()
27.10.2020
Najveći anti-sda u graduleorey je napisao/la: ↑13 okt 2020, 12:53Pozdravi ga i reci mu, obavezno nek zaokruzi SDANeutral je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:09Kolega je u Telekomu od vremena kada je bio limit 5mbps i preko se dodatno plaćalo. I eto, nakon svih tih godina, odluči se priključiti Moju tv (trio paket, internet, tv i telefon). Uzeo je onaj paket sa 50mbps downloadom. Dolazi tehničar, priključi mu, stavi novi modem, brzina 10mbps, kaže kiša je, kada prestane kiša mora na nekoj centrali, šta već, promijeniti neke stvari da mu povećaju brzinu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šaljem mu maloprije poruku, jer je prošlo nekoliko dana od tog priključka, da li je to urađeno, naravno da nije.![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.