Ovo je najbolja odbrana koju trenurno imamo,vjerujem da su Anel i Dennis bolji od Sunjica, Serbecica i Sanicanina. Ukolilo mislis na "nepoznanicu" u smislu da nisu igrali u repki zajedno, mora se poceti od necega, niko se nije sa reprezentativnim iskustvim rodio. Ne mozemo 10 godina jedne te iste gledati u odbrani. Sa 4 pozadi, s obzirom na manjak kvalitetnih bekova te da Kolasinac vise voli da ide naprijed, jos je veci propuh nego ovako sto se i vidjelo protiv Armenije. Provjerio sam na TM, Visci je registrovano da moze igrati ovu RWB poziciju te se i on uklapa savrseno. Ne treba se plasiti promjena. Ovakvu slicnu formaciju igra i Belgijska repka, naravno smjesno je uporedjivat njihov kvalitet i bazen igraca sa nasim, vec samo kao dokaz funkcionisanja formacije kao takve.harixs je napisao/la: ↑20 avg 2020, 19:31Odbrana ti je nepoznanica a ta formacija pravi veliki pritisak bas na odbranu jer se igraci izvlace previsoko.Hare1902 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 18:30Po mom nekom (ne)strucnom misljenu, ovo bi bila najbolja formacija za baraž. Neka 3-5-2 formacija sa wing back-ovima gdje koristimo maximalno ono sto imamo na raspolaganju jer realno sa krilima ne mozemo igrat jer lijevog krila nemamo (osim Duljevica kojeg necu ni da komentarisem). Neprirodna pozicija za Viscu ovaj neki RWB (right wing back) ali mislim da bi se snasao i dosta bi ga pozadi pokrivali Cimirot(Moze i Besic i onako su u pet deka al ovaj vise igra pa eto neka prednost) i Hadzikadunic. S ovom formacijom mozemo igrati i u buducnosti kada, aBd, i Bećir dodje te Gigovic umjesto Cimirota na DMF-u.
![]()
Mozda da je tu nekadasnji Besic kao osigurac i neki dobar bek sa Spahom i Vranjesom, ovako propuh
Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
- imekorisnicko
- Kontakt:
Visca umjesto Demirovica,to bi bio jedini put da Viscu iskoristimo kako treba. Nista od njega znacajno na tom beku nemas,ok on je borben i profesionalac,istrco bi nesto,nesto bi pokrio ali nije on taj igrac. On je igrac koji ce iskoristiti prostor,biti snalazljiv,brz,nac se na pravom mjestu i dat go.Veza na prvu ok al' Cimirot do sada nista nije pokazao u reprezentaciji. Odbrana jedino ako si ti fkt gledo ove momke i ako imas slifa da prepoznas talenat,nisu Malmo i Rostov sami po sebi reference,doduse kod Hadzikadunica se vec po karijeri nazire da bi moglo biti nesto od njega,ovaj drugi za 3 godine moze biti u Realu,a moze i u Slobodi. Begovic ti isto ne brani uopste.harixs je napisao/la: ↑20 avg 2020, 19:31Odbrana ti je nepoznanica a ta formacija pravi veliki pritisak bas na odbranu jer se igraci izvlace previsoko.Hare1902 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 18:30Po mom nekom (ne)strucnom misljenu, ovo bi bila najbolja formacija za baraž. Neka 3-5-2 formacija sa wing back-ovima gdje koristimo maximalno ono sto imamo na raspolaganju jer realno sa krilima ne mozemo igrat jer lijevog krila nemamo (osim Duljevica kojeg necu ni da komentarisem). Neprirodna pozicija za Viscu ovaj neki RWB (right wing back) ali mislim da bi se snasao i dosta bi ga pozadi pokrivali Cimirot(Moze i Besic i onako su u pet deka al ovaj vise igra pa eto neka prednost) i Hadzikadunic. S ovom formacijom mozemo igrati i u buducnosti kada, aBd, i Bećir dodje te Gigovic umjesto Cimirota na DMF-u.
![]()
Mozda da je tu nekadasnji Besic kao osigurac i neki dobar bek sa Spahom i Vranjesom, ovako propuh
Jel ovo stvarno neko vjeruje da Hadzikadunic i ovaj Ahmedhodzic mogu tek tako biti u prvih 11!? Likovi su totalna nepoznanica i jos im dodaj sporog Bičakčića i tu smo i zavrsili... Ni jedan od njih ne moze biti ispred Šunjića pa ni Memiševića... Nije ovo top eleven pa da na osnovu zvijezdica sklapas ekipu,ljudi moji... Dok je Dzeko tu mi igramo s jednim napadacem i to je to... uz kakvog takvog Višću...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
rishovski je napisao/la: ↑22 avg 2020, 23:17Jel ovo stvarno neko vjeruje da Hadzikadunic i ovaj Ahmedhodzic mogu tek tako biti u prvih 11!? Likovi su totalna nepoznanica i jos im dodaj sporog Bičakčića i tu smo i zavrsili... Ni jedan od njih ne moze biti ispred Šunjića pa ni Memiševića... Nije ovo top eleven pa da na osnovu zvijezdica sklapas ekipu,ljudi moji... Dok je Dzeko tu mi p s jednim napadacem i to je to... uz kakvog takvog Višću...
Memišević je otpisan iz svih kombinacija iz saveza. Šunjić klupiran, a Bičakčić je totalno nepouzdan i sklon kardinalnim greškama.
Slažem se, ali u našem slučaju se moramo kockati pa šta bude.
Ionako su oni planirani za sljedeći ciklus kvalifikacija tako da su promjene ustvari dobrodošle.
Eventualno za baraž upariti Dennisa sa nekim iskusnim kao što su Šunjić ili Bičakčić.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Za Memisevica su se otimali mnogi timovi iz lige petice, ali je Samir jednostavno bio preskup za njih. Ko ne vjeruje, nek procita intervjue koje je licno on davao. Radi se o jednom fenomenalnom stoperu, ali sta se moze kad niko nije mogao da ga plati... 

Pa pogledaj ko im je konkurencijarishovski je napisao/la: ↑22 avg 2020, 23:17Jel ovo stvarno neko vjeruje da Hadzikadunic i ovaj Ahmedhodzic mogu tek tako biti u prvih 11!? Likovi su totalna nepoznanica i jos im dodaj sporog Bičakčića i tu smo i zavrsili... Ni jedan od njih ne moze biti ispred Šunjića pa ni Memiševića... Nije ovo top eleven pa da na osnovu zvijezdica sklapas ekipu,ljudi moji... Dok je Dzeko tu mi igramo s jednim napadacem i to je to... uz kakvog takvog Višću...
Sve staro i klupirano,Memisevic isto nema gotovo nikakvog iskustva u reprezentaciji a i on vise igra zadnjeg veznog nego stopera
Bicakcic-Anel/Dennis ce najvjerovatnije biti stoperski par u barazu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Gluposti...prodali bi oni Memisevica za milion, dva u vrh glave. To mogu i najbjedniji timovi liga 5 platiti.
...
Sto se tice baraza...nema sanse da Hadzikadunic i Ahmedhodzic zaigraju u zadnjoj liniji..ni promil sanse...mozda Denis jedino u nekim kombinacijama.
LN je druga prica i tu ce sigurno dobiti priliku nakon polufinalne barazne utakmice.
...
Sto se tice baraza...nema sanse da Hadzikadunic i Ahmedhodzic zaigraju u zadnjoj liniji..ni promil sanse...mozda Denis jedino u nekim kombinacijama.
LN je druga prica i tu ce sigurno dobiti priliku nakon polufinalne barazne utakmice.
Dennis i Anel su igrali u paru u omladinskim selekcijama Malmoa i Švedske i jako dobro se poznaju, najbolje bi se uklopili jedan sa drugim
Nemamo mi stopera koji garantuje iskustvo, smirenost i kvalitet pa da u idealnoj situaciji igra on i najbolji od ovih mlađih, Zukanović poslije Armenije i Šunjić poslije Finske su se mogli i oprostiti od reprezentacije. Naravno i stoperski par van Dijk - Ramos bi ispadao smiješan da igraju za BiH, čiji se problemi u defanzivi ne mogu izliječiti samo promjenom stopera, kod nas defanzivu igraju samo tri igrača, jer ne igraju je ni svi iz zadnje linije kad je tu Kolašinac 

Odes na google i ukucas 'sarkazam - znacenje'.

Odreagovao sam ovako zato sto su smorili s Memisevicem, za kojeg se samo iz njegovih usta moglo cuti da ga zele veliki klubovi. Frajer se na sva usta hvalio kako ima ponude iz Njemacke, Italije i ostalih top liga, a na kraju je zavrsio kako je zavrsio. Naravno, njemu svaka cast na svemu, uzeo je masne pare, ali molim vas ne dovodite ga vise u kontekst reprezentacije. Ova dvojica iz Svedske imaju 16x veci potencijal nego on, ali samo dragi Bog zna kako ce se njihove karijere razvijati.
Kako ne mogu biti ispred Šunjića? Ja koliko se sjećam on je jedan od glavnih razloga što smo propustili vodstvo od 2-0 protiv Grčke i izgubili od Finske, tada su kola krenula nizbrdo i nismo se direktno plasirali na Evropsko Prvenstvo. Treba li mu dati opet priliku i u baražu da nastavi niz i da ne odemo na EP ni kroz baraž?rishovski je napisao/la: ↑22 avg 2020, 23:17Jel ovo stvarno neko vjeruje da Hadzikadunic i ovaj Ahmedhodzic mogu tek tako biti u prvih 11!? Likovi su totalna nepoznanica i jos im dodaj sporog Bičakčića i tu smo i zavrsili... Ni jedan od njih ne moze biti ispred Šunjića pa ni Memiševića... Nije ovo top eleven pa da na osnovu zvijezdica sklapas ekipu,ljudi moji... Dok je Dzeko tu mi igramo s jednim napadacem i to je to... uz kakvog takvog Višću...
Ako na to dodaš da je sada klupiran u Rusiji, ne samo da ne treba biti u prvoj postavi već ne treba ni biti na proširenom spisku.
Samo je velika steta sto nece biti prijateljskih utakmica prije baraza da se isprobaju ahmedhodzic i hadzikadunic...da se testira stabilnost odbrane sa njima dvojicom.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

To sto vi prizeljkujete je ravno senzaciji,da se poklopi sve i da kvalitetno odigraju igraci koji nikad nisu zajedno igrali... Previse se ocekuje od momaka kad dodju u reprezentaciju,to se isto desilo i sa Kolasincem... nista specijalno nije pruzio od kad je u repki,a daleko bolje kotirao od nasih šveđana... Za takvo nesto treba vremena i problem odbrane se nece rijesit s ovom dvojicom... Bez obzira na kvalitet oni nemaju iskustvo na ovom nivou i to je najveci problem... Nama ce trebat 2 ciklusa kvalifikacija da se ocisti repka od nekih igraca,da dodju novi,mladji i momci s motivom... Onda cemo znati gdje smo i sta smo...Vucevich je napisao/la: ↑23 avg 2020, 01:11Kako ne mogu biti ispred Šunjića? Ja koliko se sjećam on je jedan od glavnih razloga što smo propustili vodstvo od 2-0 protiv Grčke i izgubili od Finske, tada su kola krenula nizbrdo i nismo se direktno plasirali na Evropsko Prvenstvo. Treba li mu dati opet priliku i u baražu da nastavi niz i da ne odemo na EP ni kroz baraž?rishovski je napisao/la: ↑22 avg 2020, 23:17Jel ovo stvarno neko vjeruje da Hadzikadunic i ovaj Ahmedhodzic mogu tek tako biti u prvih 11!? Likovi su totalna nepoznanica i jos im dodaj sporog Bičakčića i tu smo i zavrsili... Ni jedan od njih ne moze biti ispred Šunjića pa ni Memiševića... Nije ovo top eleven pa da na osnovu zvijezdica sklapas ekipu,ljudi moji... Dok je Dzeko tu mi igramo s jednim napadacem i to je to... uz kakvog takvog Višću...
Ako na to dodaš da je sada klupiran u Rusiji, ne samo da ne treba biti u prvoj postavi već ne treba ni biti na proširenom spisku.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- Goalgetter
- Kontakt:
@rishovski / sto prije se ubaci jedan od njih dvojice u vatru to bolje. Uparis ih sa jednim iskusnim stoperom (Bicakcicem vjerovatno) i vidjecemo na cemu smo. Nema cekanja, ova ekipa treba osvjezenje, sa Kovacevicem, Sunjicem, Zukanovicem i slicnima ces dobiti isti rezultat kakvog si ga imao i proslih dvije godine. Spora i troma odbrana, nesigurnost, ovako ubacis jednog momka zeljnog dokazivanja koji ce ti promjeniti totalno sve tu. Niko nama ne garantuje da ce oni biti i pogodak za repku, mozda nas i ukopaju u prvoj tekmi odmah, ali fakt je da sad obojica trenutno standardno igraju u svojim klubovima, nesto sto ostali nasi stoperi samo mogu sanjati trenutno, i na osnovnu toga i jedan od njih zasluzuje sansu u prvih 11, posto obojicu ne mozes (trenutno) upariti.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dodaj tome da Višća apsolutno ništa ne doprinosi u odbrani i čuvanju te desne strane i dobit ćeš propuh na par mjesta.
Vranješ kao desni bek užas živi.
Meša najveća štetočina u historiji repke.
⚜️~⚜️~⚜️
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Što se mene tiče, Eldar Čivić bi mi igrao mečeve baraža. Ne želimo više propuhe po toj lijevoj strani. A Seo napravi minimum 2 greške opasne po gol.
⚜️~⚜️~⚜️
Mesha je bio fenomen..
Spiskovi daleko najbolji i najlogicniji.
Borba za potencijalna pojacanja.
Pracenje forme igraca, obilasci igraca.
Analize protivnika, ozbiljni treninzi.
Jednostavno lik pun elana, zelje za uspjehom.
Onda dodje tekma i sve navedeno padne u vodu.
Nelogican izbor igraca, taktika nabija na dzeku/djurica, reaakcije tokom tekme nikakve...
Tacno da se zapitas kako je moguce poslije svega navedenog iz prvog dijela posta.
Nelogican izbor igraca, taktika nabija na dzeku/djurica, reaakcije tokom tekme nikakve...
Tacno da se zapitas kako je moguce poslije svega navedenog iz prvog dijela posta.
Kakav god da je bio,bio je bolji od prosineckog
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
- JohnCleese
- Kontakt:
Strasna imena, sve suhi kvalitet a uz to jos veci karakteri,
državni grb im svetinja.
Ali dzaba sve to kad dodje trener neznalica i ukopa te na pravdi Boga. I tako vec 25 godina
državni grb im svetinja.
Ali dzaba sve to kad dodje trener neznalica i ukopa te na pravdi Boga. I tako vec 25 godina

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Mesha je 'teoreticar' nije 'praksicar' ...babino je napisao/la: ↑23 avg 2020, 13:27Mesha je bio fenomen..

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.