Majstore, kaka je situacija s Gigovićem?
(komšije smo ako si s čaršije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Ništa dok ti Mirso ne riješiš izgleda, spori su ovi u savezu.
Bitno je samo da mozes dokazati da imas korijene iz BiH, nije bitno, pradjed, djed, otac, majka itdReX je napisao/la: ↑22 avg 2020, 14:02Ispravite me ako grijesim ali zar igrac nemoze promjeniti drzavljanstvo ako mu je naprimjer dijed ili nana iz te zemlje? Da roditelji cak i nemoraju biti recimo rodjeni u BH?
Neznam, mozda lupam sada ali kao da sam negdje citao da je bio neki igrac (mozda je Zeljo u pitanju) da je dobio i nase drzavljanstvo da se ne vodi kao stranac jer mu je kao dijed/nana rodjeni u Hercegovini.
Jer po toj logici sta cemo u buducnosti kada se rode 3,4 generacije ciji su i roditelji rodjeni u inostranstvu![]()
Pa ja, to je to sto sam i ja mislio. Hvala ti! Zbuni me ovo "moraju roditelji biti rodjeni". Znam da nije to iskljucivo nacin.Husika je napisao/la: ↑22 avg 2020, 14:17Bitno je samo da mozes dokazati da imas korijene iz BiH, nije bitno, pradjed, djed, otac, majka itdReX je napisao/la: ↑22 avg 2020, 14:02Ispravite me ako grijesim ali zar igrac nemoze promjeniti drzavljanstvo ako mu je naprimjer dijed ili nana iz te zemlje? Da roditelji cak i nemoraju biti recimo rodjeni u BH?
Neznam, mozda lupam sada ali kao da sam negdje citao da je bio neki igrac (mozda je Zeljo u pitanju) da je dobio i nase drzavljanstvo da se ne vodi kao stranac jer mu je kao dijed/nana rodjeni u Hercegovini.
Jer po toj logici sta cemo u buducnosti kada se rode 3,4 generacije ciji su i roditelji rodjeni u inostranstvu![]()
if, in addition to having the relevant nationality, he fulfils at least one of the following conditions: a) He was born on the territory of the relevant Association; b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant Association; c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant Association
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.