Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
Re: Smanjivanje Premijer lige
smanjit ce se liga svakako tacnije od marta iduce god... kad bude birali predsjednika tj 1... razlog svi znamo zasto jer je rep. srpska protiv toga... mislim da cemo odstranit ekipe iz rep. srpske iz ove lige tj borac,rudar,leotar,drina i slavija... i to je to
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Gdje si to procitao??Rule_hz je napisao/la:smanjit ce se liga svakako tacnije od marta iduce god... kad bude birali predsjednika tj 1... razlog svi znamo zasto jer je rep. srpska protiv toga... mislim da cemo odstranit ekipe iz rep. srpske iz ove lige tj borac,rudar,leotar,drina i slavija... i to je to
ama lik se zaj.ebaje...hordeezla je napisao/la:Gdje si to procitao??Rule_hz je napisao/la:smanjit ce se liga svakako tacnije od marta iduce god... kad bude birali predsjednika tj 1... razlog svi znamo zasto jer je rep. srpska protiv toga... mislim da cemo odstranit ekipe iz rep. srpske iz ove lige tj borac,rudar,leotar,drina i slavija... i to je to

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
apsolutnio smanjivanje lige je pozeljno ovako vise nemoze
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Mislim da sam na ovoj temi već pisao i kazao da uopće nema potrebe za smanjivanjem PL. Međutim potrebno je da se reorganizira sistem takmičenja u Bosni i Hercegovini. Premijer liga treba da i dalje broji 16 klubova, ali drugi rang takmičenja treba također da broji 16 klubova, ali na teritoriju cijele BiH. Tek treći rang takmičenja treba svesti na entitete i to dvije lige po 10 klubova (po jedna u oba entiteta). Reorganiziranjem takmičenja došlo bi se do željenog kvaliteta, a ne ovako da nam drugi rang takmičenja broji čak 32 kluba, odnosno Premijer liga i drugi rang takmičenja, čak 48 klubova. To nema nigdje na svijetu. Nigdje. Ko god želi dobro BH-a fudbalu ovom prijedlogu ne može naći neke velike zamjerke.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Urban Se Vratio
- Kontakt:
Nije ti ovo Engleska heboga ti.Nemoze me niko ubjedit da je 16 klubova taman.
Kod nas je drugi rang takmičenja problem, a ne Premijer liga. Prvi rang takmičenja od 16 klubova je optimalan, ali je problem Prva liga Federacije BiH i Prva liga RS koje čine skupa 32 kluba i u takvim okolnostima se ne može doći do kvaliteta. Možda je svih 16 klubova Prve lige RS kvalitetnije od klubova iz Federalne lige i obrnuto, ali mi nikada to ne možemo saznati, jer nam u Premijer ligu ne ulaze NAJBOLJI klubovi iz drugog ranga takmičenja. Kontaš? Ja sam za to da nam prve tri lige ne prelaze cifru od 52 kluba, a kod nas je situacija da nam je u prva dva ranga takmičenja 48 klubova. Kvalitet se ne može koncetrirati ovakvom organizacijom takmičenja i to je ono što nas koči u razvoju i kvalitetu.Urban Se Vratio je napisao/la:Nije ti ovo Engleska heboga ti.Nemoze me niko ubjedit da je 16 klubova taman.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
1.rang:
Premijer Liga BiH (14 klubova)
2.rang
Druga Liga BiH (16 klubova)
3.rang
Prva Liga FBiH i Prva Liga RS (po 14 klubova)
4.Rang
Druga Liga FBiH Sjever i Jug (po 16 klubova) i Druga Liga RS Zapad i Istok (po 14 klubova)
5. Rang
Kantonalne Lige u FBiH (po 10 klubova) i Reg Lige u RS (Zapad, Centar, Istok, Jug) (po 10 klubova)
sta mislite o tome?
2.rang
3.rang
4.Rang
Druga Liga FBiH Sjever i Jug (po 16 klubova) i Druga Liga RS Zapad i Istok (po 14 klubova)
5. Rang
Kantonalne Lige u FBiH (po 10 klubova) i Reg Lige u RS (Zapad, Centar, Istok, Jug) (po 10 klubova)
sta mislite o tome?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
Bilo bi supertm84 je napisao/la:1.rang:
2.rang
3.rang
4.Rang
5. Rang
sta mislite o tome?

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
14 timova nije dobro jer bi se igralo samo 26 kola, sto je premalo ako se zeli kvalitet. igraci moraju da igraju redovno i sto vise kvalitetnih utakmica.
po mom misljenju najbolje rijesenje bi bilo 10 klubova u prvoj i drugoj ligi.
po mom misljenju najbolje rijesenje bi bilo 10 klubova u prvoj i drugoj ligi.
Ne nisam za smanjenje. Mislim da se time ništa ne bi postiglo. Ima i u BiH mladih,talentovanih igrača i to nije problem. Problem je nedostatak para a samim tim nemogućnost da talentovanog igrača zadržite na duže staze ili dovedete dobrog stranca. O infrastrukturi ne treba trošiti riječi a ni treneri nam nisu na bog zna kakvom nivou. Što se tiče jedinstvene druge lige mislim da to u ovom momentu nije moguće ako ništa zbog finansija.
Ova rečenica koja se odnosi na finansije nema nikakvog smisla. Uopćeno niko nema para, ali finansije sa jedinstvenim drugim po redu rangu takmičenja ne stoji. Pa i sada neki klub sa sjeverozapada BiH koji je u RS mora ići na sami jugoistok naše države. Lupam iz Bosanskog Novog u Trebinje ili u Federaciji iz Goražda u Veliku Kladušu. Znači finansije nemaju tu nikakve veze, jer su troškovi isti. Ujedinjenjem drugog ranga takmičenja bi se stvorio kvalitet i u takvoj ligi bi se takmičili klubovi, iz uvjetno većih sredina sa područja cijele države. Ovako se samo štedi novac. Umjesto 32 kluba liga bi brojala 16 klubova i ne bi, bez uvrede, svako veće selo imalo kandidata za ulazak u Premijer ligu. Ko želi ojačati fudbal u Bosni i Hercegovini mora razmišljati globalno, a ne lokalno.drinamen je napisao/la:Ne nisam za smanjenje. Mislim da se time ništa ne bi postiglo. Ima i u BiH mladih,talentovanih igrača i to nije problem. Problem je nedostatak para a samim tim nemogućnost da talentovanog igrača zadržite na duže staze ili dovedete dobrog stranca. O infrastrukturi ne treba trošiti riječi a ni treneri nam nisu na bog zna kakvom nivou. Što se tiče jedinstvene druge lige mislim da to u ovom momentu nije moguće ako ništa zbog finansija.
Ne znam za federalnu ligu ali znam da od 14 klubova u ligi RS-a samo dva dolaze sa krajnjeg istoka ili juga Sutjeska iz Foče i Mladost iz Gacka. Recimo da je većini i Višegrad malo dalje. Svi ostali su unutar plafon 200km. Čak i manje.
-
- Kontakt:
za to sam da se smanji PL i da se izbace klubovi iz RS a da se u ligu ubace 4 kluba iz nizih rangova takmicanja i tako u svaku ligu ...!!!
Zašto bi izbacio Borac, Leotar, Slogu, Radnik, Sutjesku, Rudar, Slaviju koji imaju vise historije od Zvijezde, Olimpikazmaj gradacac je napisao/la:za to sam da se smanji PL i da se izbace klubovi iz RS a da se u ligu ubace 4 kluba iz nizih rangova takmicanja i tako u svaku ligu ...!!!

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
odakle izlazite više nismo glupi niko ti nece doc na stranicu surovo ali istinito aj sad ****mikiti je napisao/la:Nasla sam novu stranicu bez registracije i bepslatno da skidas muziku i filmove pogledaj.... http://www.****.com pa da obavjestim raju posto znam da je korisno
Trebalo bi smanjiti zbog kvaliteta prvenstveno.....Neka se niko ne uvrijedi ali bi ja napravio spoj istorije,kvaliteta,zastupljenosti sva 3 naroda(kako glupo zvuci
).Znaci 10 klubova i igranje u 3 kruznom sistemu(npr. Sarajevo ce dva puta ugostiti Celik ali ce zato 2 puta gostovat Zrinjskom....)ili 2 kruzni sa nekim play-offom....
Clanovi prve sezone lige 10 bi po mom bili:
Zeljeznicar,Celik,Zrinjski,Slavija,Sloboda,Velez,Borac,Sarajevo,Zrinjski i pobjednik dvoboja izmedju prvaka Federacije i RS.
Druga liga BiH 16 timova i .......
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dres
stvarno sramota.

Zeljeznicar,Celik,Zrinjski,Slavija,Sloboda,Velez,Borac,Sarajevo,Zrinjski i pobjednik dvoboja izmedju prvaka Federacije i RS.
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dres

RIP SALE VILENJAK
- M. Scofield
- Kontakt:
zastupljenosti sva tri naroda, Hrvatima bi dao jedan klub a Srbima dva, s tim što bi ti Zrinjski imao dvije ekipeRKO je napisao/la:Trebalo bi smanjiti zbog kvaliteta prvenstveno.....Neka se niko ne uvrijedi ali bi ja napravio spoj istorije,kvaliteta,zastupljenosti sva 3 naroda(kako glupo zvuci).Znaci 10 klubova i igranje u 3 kruznom sistemu(npr. Sarajevo ce dva puta ugostiti Celik ali ce zato 2 puta gostovat Zrinjskom....)ili 2 kruzni sa nekim play-offom....
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dresstvarno sramota.
Audere est Facere
- Urban Se Vratio
- Kontakt:
Kako joj se nije mrsko regovat?Frutek je napisao/la:odakle izlazite više nismo glupi niko ti nece doc na stranicu surovo ali istinito aj sad ****mikiti je napisao/la:Nasla sam novu stranicu bez registracije i bepslatno da skidas muziku i filmove pogledaj.... http://www.****.com pa da obavjestim raju posto znam da je korisno
Pardon Siroki umjesto jednog ZrinjskogM. Scofield je napisao/la:zastupljenosti sva tri naroda, Hrvatima bi dao jedan klub a Srbima dva, s tim što bi ti Zrinjski imao dvije ekipeRKO je napisao/la:Trebalo bi smanjiti zbog kvaliteta prvenstveno.....Neka se niko ne uvrijedi ali bi ja napravio spoj istorije,kvaliteta,zastupljenosti sva 3 naroda(kako glupo zvuci).Znaci 10 klubova i igranje u 3 kruznom sistemu(npr. Sarajevo ce dva puta ugostiti Celik ali ce zato 2 puta gostovat Zrinjskom....)ili 2 kruzni sa nekim play-offom....
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dresstvarno sramota.

RIP SALE VILENJAK
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Balorda, Bejker, bordobijeli, Combattente87, delko, iliyaa8, kogmagie46, MikiPirs, mosarajvosa83, since1948, Venom i 84 gosta.