Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
bolesnik s juga je napisao/la:zdravo,znali neko od vas hoćemo li dovesti neko atraktivno pojačanje
Kada Sarajevo nije u stanju da osvoji titulu a to je jedno devet puta u zadnjih 10 godina odmah je sve dogovoreno ko ce je uzeti pa se oni jadni nece da znoje bez razloga.Ja ljudskog sljama,zbog svoje nemoci odma pocnu pljuvati podrugima sto su bolji od njih.Fuj...ekii je napisao/la:nikad_izvini je napisao/la:Ono što ja kontam jeste slijedeće. Kad njanje govore da je nešto dobro, to se odroniProšle sezone su govorile za nas da smo odron, da nećemo u Europu, da su one bolje od nas. Šta se desilo na kraju
![]()
Ove sezone njanje su govorile kako idu na titulu, kako im je nova uprava "odlična", kako im je med i mlijeko u klubu. Na kraju, stečaj kuca na vrata![]()
U suštini, ovo je odlično što govore. Zabrinuo bih se kada bi počeli pričati da smo dobri, da ćemo napraviti stadionSigurno bi propali. Ovako, ima nade
![]()
Neka ih, nek se nadaju
Mi stojimo na tabeli dobro, i da nije bilo kadrovski i finansiskih problema imali bi od vas barem 3-4 boda vise.Sto se tice najave na titulu to se i prije prvenstva znalo da je Borac od grada i Vlade R.S dobio novac i da ce biti prvak
,a ostalo je jos samo da se podjele mjesta za E.L ,i to je svakom jasno ko prati premijer ligu BiH.
Mirko je jedan veliki gospodin, lično ga poznajem i momak je više nego korektan, Sve to što je napisano vjerujte da je baš tako, nije nikakva šuplja priča. Vjerujem da bi većina igrača iz naše lige, da su na njegovom mjestu, otišli bez imalo razmišljanja ali eto sreća pa nisu svi takvi, ima još korektnih i poštenih momaka kao što je Samir Bekrić, Svaka čast Mirko majstore, samo naprijed, nadam se da ćemo te u Željinom dresu gledati još mnogo vremena... osim ako tvoj odlazak ne bude na obostranu korist.Medixon je napisao/la:Radovanovic Mirko jedan je od nas!
Old tawn je napisao/la:ma to je SF kakvih 300 miliona budjet federacije je toliki,eh sad znamo da nema nista od ovog
Old tawn je napisao/la:nick je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Žujina izjava da je "za novo ruho Grbavice" potrebno oko 150 miliona eura nije rečena bez-veze. To je vjerovatno i nedovoljna cijena za sve ono što se podrazumjeva pod "novo ruho Grbavice". Sportski centar Stožice u Ljubljani je dogurao do cifre od 350 miliona eura. Ukoliko bi se i približno slično nešto pravilo to je to. Sam stadion Olimpije je koštao oko 50 miliona eura. Znači samo stadion, a okolo stadiona dodatnih 300 miliona. Na ovom forumu sam skoro pisao da je i M. Gadafi šef Libije "uletio" 30 miliona eura da se dovrši neki tržni centar unutar Sportskog parka Stožice. Gradnja sportskog kompleksa na Grbavici bio bi nacionalni interes i takva ideja se sa pravim ljudima, bez ikakvih problema može realizirati. Na rukovodstvu kluba nije da razmišlja o novcu, jer će novac donijeti zainteresirani investitori koji će pod određenim uvjetima izvlačiti na određen broj godina profit i na taj način vratiti uloženo i zaraditi. To je normalno poslovno razmišljanje. Mišljenja sam da se ovakvi projekti moraju i mogu realizirati, a koristi bi imalo cijelo društvo. To je jedan od načina da se dobije savremeno, sportsko-rekreaciono, poslovno, trgovačko mjesto, unutar centra grada. Jeste li ikada razmišljali da bi bio problem Pro-credit banci, Uni-kredit banci ili reciomo Hypo banci investirati novac u gradnju svojih poslovnih centara u "novom ruhu Grbavice". Mislim da im problem ne bi bio novac. Na toj osnovi se i zasniva gradnja naše svetinje, jer je to u ovom momentu i jedino realno rješenje. Željo bi mogao napraviti cijeli stadion, po projektu kao što je i sjeverna tribina i taj posao ne bi sigurno prelazio 10-15 miliona eura, uz neku koncesiju od 10-tak godina, ali se postavlja pitanje šta bi time dobili osim po meni lijepog stadiona za našu ligu i ništa više. Takav stadion ne bi zadovoljavao trenutne uvjete za LP, a uvjeti su iz godine u godinu sve strožiji. Treba razmišljati unaprijed. Željo to može. Željo je šampion.
ma to je SF kakvih 300 miliona budjet federacije je toliki,eh sad znamo da nema nista od ovog
Budzet federacije je priblizno oko 1 milijarde,samo da ne ponavljas to cuj 300 miliona samo izdavanja za boracku ppopulaciju su 300 miliona (sehidske porodice,rvi,zlatni.borci)
Da samo nebude ko sa K.K.Bosna,Imamovic je obecavao Euroligu,izgradnju nove dvorane sa 5 000 mjesta u krugu Kampusa itd...i sta se desilo,Bosna se bukvalno raspala,klub je maltene ugasen,i Bog zna hoce se ikad vise oporaviti! al Zelju vode ozbiljni ljudi,nadam se najboljem!Omar500 je napisao/la:Bravo Mirko! Po meni je jedan od boljih poslijeratnih bekova. Inače, nadam se da će Osim uspjeti izaći na kraj s igračima kao što su Cocalić i Kerla. Mada, oni su došli prije njegovog mandata tako da. Sad da imamo i Cocalića i Kerlu, bilo bi extra. Zato, kad bi dobili stadion, sve bi lakše išlo. Kako je Žujo rekao, izgraditi stadion i jurišati na LP. Tako i treba, jer mi samo uz svoju omladinsku školu možemo postići ogrome rezultate. U Osima ne sumnjam, naći će on još Višći iz lijevih klubova, jer i tu čuče ogromni talenti.
Slažem se sa ovim postom.Mislim da bi trebali početi davati šansu ovim mlađim, a najprije Đipu i Hodžiću.Ako se na pripremama pokažu, to je sjajnoOmar500 je napisao/la:
Po meni, Jamak i Svraka bi mogli mnogo da doprinesu igri Željezničara koja se upravo zasniva na veznim igračima, a tu smo do sada bili mnogo slabiji. Oba igrača su brza, jedan ofanzivniji, a drugi više defanzivniji, tako da je to dobitna kombinacija. Ne bi bilo loše angažovati Ješea i napokon naći nekog napadača, ili forsirati neke mlađe, imamo ih na pretek. Od Baljića, Pehilja, Nikolića, pa početi razmišljati i o Đipu i Hodžiću
ma treba dati sansu ali tek kad stave potpis, mislim ovo sa kerlom i cocom nam je skola,treba da se oslanjamo na njih ulazes placas racunas i on se preko vikenda ispali u njemacku a ti za 3 dana igras finale kupa...starigrad je napisao/la:stoji da treba dati sansu mladjim igracima. ali im i navijaci trebaju dati podrsku, a ne nakon losije predstave poceti sa psovkama, provokacijama, nazivanjem pogrdnim imenima... stvaranje standardnog igraca je dug posao, koji zahtjeva strpljenje. sjecam se mnogo ruznih reakcija i na dzekine pojedine igre u dresu zelje, a danas se, gotovo svi, kunu u njega i hvale kako je izdanak zeljine skole.
PS
slazem se sa nickom u vezi ugovora
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, Pablo11, xinxee i 39 gostiju.