Noćas sa akšamom nastupa nova 1442.godina po hiđri.
- Neka bude sretna i nafakali svim ljudima.

Šarena -Atik džamija u Donjoj Tuzli
Moderator/ica: GracanicaAA
Redove Slobode ubrzo će pojačati fudbaler Tuzla Cityja Dženis Beganović
On je kod nas došao u zimskom prelaznom kada nam je trebao stoper jer osim Kojića Moris i Kostić su bili ozlijeđeni. Zbog pandemije se nije aigrao u međuvremenu su se ovi dvojica oporavili i došao Barišić tako da on realno teško da bi dobio minute u igri. Šteta da grije klupu i da boravi na tribinama. U nekim prije svega prijateljskim utakmicama vidi se da je snažan jak i odlučan. Mislim da će vama u potpunosti zadovoljiti. U svakom slučaju želim mu sretan nastavak karijere.
Hvala puno na odgovoru. Sretno vam daljetcity055 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 08:56On je kod nas došao u zimskom prelaznom kada nam je trebao stoper jer osim Kojića Moris i Kostić su bili ozlijeđeni. Zbog pandemije se nije aigrao u međuvremenu su se ovi dvojica oporavili i došao Barišić tako da on realno teško da bi dobio minute u igri. Šteta da grije klupu i da boravi na tribinama. U nekim prije svega prijateljskim utakmicama vidi se da je snažan jak i odlučan. Mislim da će vama u potpunosti zadovoljiti. U svakom slučaju želim mu sretan nastavak karijere.
Midfielder - Central Midfield-Ivković je vezni i centralni vezni igrač.Momak koji vrijedno trenira i on može komotno igrati u PL.Jedinstvo nagovještava visoke ambicije kad je tekuća sezona u pitanju.On će kod vas biti standardni.
DOBRA ANALIZA I JA TAKO VIDIM SITUACIJU.VOLIO BIH DA SE OSLOBODIMO DŽAFIĆA A DA VRATIMO MILAKOVIĆA.MI IMAMO 4 VEZNA.DVA SU DEFANZIVCI(RUSTEM I KARJAŠ), NIKOLIĆ JE OD ŠESNEST DO ŠESNEST ,MAKSIMOVIĆ OFANZIVAC .kRILA IMAMO.POGOTOVO UDARNI PAR CRNKIĆ -NUKIĆ.POTOM ,KULOVIĆ I BADARA.KORISNIJE JE POJAČATI SREDINU ZA NEDO BOG.JA ZNAM DA ONI SA MORRISOM RAČUNAJU I NA DEFANZIVNOM VEZNOM.AKO, NIJE TO LOŠE.ALI ,SAMO 2 OFANZIVNA JE MALO.emir012 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 11:48Pretpostavljam da je Husic dao ultimatum Nalicu da malo skrati roster kako bi se smanjili troskovi...
Moguce i da je Nalic u ovih proteklih par mjeseci dovoljno dobro upoznao neke igrace i sam odlucio da mu neki od njih vise ne trebaju...
Moguce i da neki igraci jednostavno nisu bili zadovoljni svojim statusom u ekipi (klupa i tribine) pa su sami trazili da nas napuste...
Ne znam, - mozda je i kombinacija sve tri iznad navedene varijante... samo nagadjam.
Prihvatam da je roster do sada bio malo prevelik, tako da nisam nesto specijalno protiv raskida saradnje s nekim igracima. Ali
nakon ova 3 raskida u 3 dana nas roster vise definitivno nije presirok i ja ga ni slucajno ne bih dalje smanjivao.
S druge strane, nemam nista protiv da jos neki igraci odu, ali da se onda umjesto njih dovedu adekvatne zamjene.
Koliko god ovi igraci koji su otisli bili daleko od prvog tima oni su ipak jacali konkurenciju u timu i davali mu sirinu u slucaju kartona, povreda i sl.
Male su sanse da ovo skracivanje rostera ima pozitivan ucinak (mada ni to nije nemoguce ako su neki od njih zbog svog nezadovoljstva narusavali atmosferu u ekipi). Ipak veca je sansa da smanjenje konkurencije u timu ima negativan ucinak na ekipu.
Ali ostaje da vidimo u narednom periodu...
Mi sada imamo svega 20 seniorskih igraca u rosteru + povrjedjeni Hasanovic. To sigurno nije previse, posebno s obzirom da mi imamo jako mali izbor u21 igraca. Zato kazem - ne bih ovo dalje smanjivao... To je moje misljenje....
Ja sam Džafića gledao u nekoliko pripremnih i mislim da bi od njega moglo biti nešto. Neće se više smanjivat fond igrača a i ako bude ima tu slabijih od njega bar dvojica ali ih zbog korektnosti neću imenovati. Nije isključen dolazak bar još dva igrača.tuzlac je napisao/la: ↑20 avg 2020, 12:38DOBRA ANALIZA I JA TAKO VIDIM SITUACIJU.VOLIO BIH DA SE OSLOBODIMO DŽAFIĆA A DA VRATIMO MILAKOVIĆA.MI IMAMO 4 VEZNA.DVA SU DEFANZIVCI(RUSTEM I KARJAŠ), NIKOLIĆ JE OD ŠESNEST DO ŠESNEST ,MAKSIMOVIĆ OFANZIVAC .kRILA IMAMO.POGOTOVO UDARNI PAR CRNKIĆ -NUKIĆ.POTOM ,KULOVIĆ I BADARA.KORISNIJE JE POJAČATI SREDINU ZA NEDO BOG.JA ZNAM DA ONI SA MORRISOM RAČUNAJU I NA DEFANZIVNOM VEZNOM.AKO, NIJE TO LOŠE.ALI ,SAMO 2 OFANZIVNA JE MALO.emir012 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 11:48Pretpostavljam da je Husic dao ultimatum Nalicu da malo skrati roster kako bi se smanjili troskovi...
Moguce i da je Nalic u ovih proteklih par mjeseci dovoljno dobro upoznao neke igrace i sam odlucio da mu neki od njih vise ne trebaju...
Moguce i da neki igraci jednostavno nisu bili zadovoljni svojim statusom u ekipi (klupa i tribine) pa su sami trazili da nas napuste...
Ne znam, - mozda je i kombinacija sve tri iznad navedene varijante... samo nagadjam.
Prihvatam da je roster do sada bio malo prevelik, tako da nisam nesto specijalno protiv raskida saradnje s nekim igracima. Ali
nakon ova 3 raskida u 3 dana nas roster vise definitivno nije presirok i ja ga ni slucajno ne bih dalje smanjivao.
S druge strane, nemam nista protiv da jos neki igraci odu, ali da se onda umjesto njih dovedu adekvatne zamjene.
Koliko god ovi igraci koji su otisli bili daleko od prvog tima oni su ipak jacali konkurenciju u timu i davali mu sirinu u slucaju kartona, povreda i sl.
Male su sanse da ovo skracivanje rostera ima pozitivan ucinak (mada ni to nije nemoguce ako su neki od njih zbog svog nezadovoljstva narusavali atmosferu u ekipi). Ipak veca je sansa da smanjenje konkurencije u timu ima negativan ucinak na ekipu.
Mi sada imamo svega 20 seniorskih igraca u rosteru + povrjedjeni Hasanovic. To sigurno nije previse, posebno s obzirom da mi imamo jako mali izbor u21 igraca. Zato kazem - ne bih ovo dalje smanjivao... To je moje misljenje....
IMA MJESTA ZA DVA IGRAČA ALI DA SU STVARNO IGRAČI.Milaković nije skup za razliku od Džafića.Džafić je "Attacking Midfield"- ofanzivni vezni a ne krilo.Njega su pokušali nazor na krilu utrpati .Čovjek leđa okrene protivniku i čeka beka da mu da loptu a on ode u sredinu ispred šesnesterca i jednostavno se sakrije u šumu igrača.Nikolić je defanzivno-ofanzivni vezni.Maksimović također.Milaković je cijele pripreme proveo sa ekipom i lako bi uklopio.Tu oko dovođenja Džafića neko se očito utalio i sad ,ili vraćaj pare ili ga nazor a na štetu ekipe guraj u prvu postavu.Vidim trener ga s pijetetom spominje ,kao nije mogao računati na njega zbog prehlade.Prozirno , posve prozirno.I na kraju krajeva ne mora biti ni Milaković da ne ispandne da sam ja povodadžija, ali neka bude pravi ofanzivni vezni igrač.Džafić je povratkom Crnke i nametanjem Nukića na krilu ispao iz kombinacija za krilo.On uostalom i nije krilo.Žalosno je ono u Širokom što je NalIĆ izbacio Đerića a Nukića postavio na beka da formalno oslobodi mjesto Džafiću na krilu.Ispade još Nukić krivac za primljeni pogodak.Sve je to tako providno i jadno da se čovjeku zgadi.tcity055 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 17:01Ja sam Džafića gledao u nekoliko pripremnih i mislim da bi od njega moglo biti nešto. Neće se više smanjivat fond igrača a i ako bude ima tu slabijih od njega bar dvojica ali ih zbog korektnosti neću imenovati. Nije isključen dolazak bar još dva igrača.tuzlac je napisao/la: ↑20 avg 2020, 12:38DOBRA ANALIZA I JA TAKO VIDIM SITUACIJU.VOLIO BIH DA SE OSLOBODIMO DŽAFIĆA A DA VRATIMO MILAKOVIĆA.MI IMAMO 4 VEZNA.DVA SU DEFANZIVCI(RUSTEM I KARJAŠ), NIKOLIĆ JE OD ŠESNEST DO ŠESNEST ,MAKSIMOVIĆ OFANZIVAC .kRILA IMAMO.POGOTOVO UDARNI PAR CRNKIĆ -NUKIĆ.POTOM ,KULOVIĆ I BADARA.KORISNIJE JE POJAČATI SREDINU ZA NEDO BOG.JA ZNAM DA ONI SA MORRISOM RAČUNAJU I NA DEFANZIVNOM VEZNOM.AKO, NIJE TO LOŠE.ALI ,SAMO 2 OFANZIVNA JE MALO.emir012 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 11:48Pretpostavljam da je Husic dao ultimatum Nalicu da malo skrati roster kako bi se smanjili troskovi...
Daj živ bio ti si ozbiljan čovjek.Kako možeš govoriti jedno slovo protiv Husrefa.Psuje , neka psuje.I Gerum je psovao .Isto kao i Ćiro,"zaledi "igru pa im složi sve na kamaru.Gerum je znao opsovati igrača sa kojim je nekad dijelio svlačionicu kao igrač.Treneri "pizdolizci" rijetko su polučili uspjeh.Sjeti se Fergusona kad je ušao u poluvremenu u svlačionicu i nabio kopačku nogom.Ona je potrefila Bekama pravo u glavu.Misliš li da je zvijezda Mančestera pisnula i jednu riječ ?. Ti besposlen , penzioner pa kahvenišeš sa Nalićem i sad je on po tebi Murinjo.tcity055 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 20:06Ovo su divne stvari koje naš trener radi - čime se jača kolektiv. Za razliku od nekih istrošenih trenera koji mrze i sebe i druge. Svaka čast Nala.
https://sportsport.ba/fudbal/igraci-fk- ... aca/372585