Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Meni je svakako Todorovic bolji igrac od Kadusica a gledao sam ih vise puta kroz mladu reprezentaciju kao i za klubove. To sto se Todorovic pronalazi u Hajduku a Kadusic standardan za Celje mi nije dovoljan argument da Kadusic ima prednost jer ne vidim neki kvalitet kod njega koji moze pomoci reprezentaciji.
Kvržić, Todorović, Kadušić su ublizu .
Kvržić je u ovom trenutku ispred Kadušića iskustvom i donekle razinom igranja, ali Kvržić je završena priča, a Kadušić može dobaciti dalje.
Slično i sa Todorovićem pod uslovom da igra.
Kadušić je pokazo da ima neki potencijal, treba ga pozvat i dat mu šansu s klupe
Kvržić je u ovom trenutku ispred Kadušića iskustvom i donekle razinom igranja, ali Kvržić je završena priča, a Kadušić može dobaciti dalje.
Slično i sa Todorovićem pod uslovom da igra.
Kadušić je pokazo da ima neki potencijal, treba ga pozvat i dat mu šansu s klupe
Jel taj Kadušić igrao onu odlučujuću tekmu za U-21 reprezentaciju protiv Rumunije ? Ako jeste, tek kad prijeđe u Barcelonu ga zvat. Do tad mu ne vjerujem. Čivić je Hakimi za njega.
Mozda nije Kadusic zasluzio poziv umjesto Kvrzica, ali zato umjesto prosijeckog Cipetica. Smiješno je cuti kako ga ljudi hvale zbog dobre tekme u našoj Kukurz lige i mi svi znamo kako je naša liga smiješna dzaba što mi volimo našu drzavu i ligu moramo zaista biti realni. Prvak iz Slovenije je sigruno bolji klub od Širokog Brijega koja iza Zelji, Sarajeva, Borca i Zrinjski. Mateo Susic je sigruno zasluzio biti pored Kvrzica, nije samo sto je dvje godine mladji nego što je po kvaliteti bolji. Kvrzic i Susic su za sad isti kvalitet i dokazali su to u reprezentaciji. Dok Susic mozda opet igra u EL i postane prvak Rumunije, igra ce drugi u Tursku cvajtu. Todorovic mogu se trenutno slaziti, nije jedini razlog što je prešao u Hajduk gdje ce redovno dobiti minutaze, nego i godine su vazni. Darko Todorovic je za sad naš najbolji desni bek koji smo ikada imali u mladu reprezentaciju u2. Ja sam 100% siguran da bi prošli tada protiv Rumunije i Portugal da smo imali Civica i Todorovica. Meni je jako zao sto nije Bajevic uz 3 desni beka pozvao i 3 ljeva. Sigruno je Nastic zasluzio poziv jer je trenutno u zivotnu formu...
Jest odigrao loše ali na poziciji lijevog beka. Nakon što je Ćivić prebačen u A tim Kadušić je igrao lijevog beka u U21, iako je dešnjak i desni bek.
Takvih skoro da nemamo, druze ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Znam al je bila nabacena za voleja..
Mislim da je igranje prvenstvenih utakmica losijeg igraca mnogo znacajnije od boljeg igraca i ne igranja.
Losiji igrac je imao sanse da se popravi dok ovaj dobija sansu da kiksa.
Dobro i zagonentno pitanje

- JavierBosnia
- Kontakt:
1. Ibrahim Šehić
2. Asmir Begović
3. Jasmin Burić
4. Kenan Pirić
5. Vladan Kovačević
6. Sead Kolašinac
7. Eldar Čivić
8. Bojan Nastić
9. Ermin Bičakčić
10. Toni Šunjić
11. Ervin Zukanović
12. Siniša Saničanin
13. Samir Memišević
14. Anel Ahmedhodžić
15. Dennis Hadžikadunić
16. Bećir Omeragić
17. Besim Šerbečić
18. Adnan Kovačević
19. Marko Mihojević
20. Dario Đumić
21. Darko Todorović
22. Mateo Sušić
23. Advan Kadušić
24. Branimir Cipetić
25. Amar Dedić
26. Zoran Kvržić
27. Muhamed Bešić
28. Gojko Cimirot
29. Miralem Pjanić
30. Mato Jajalo
31. Rade Krunić
32. Mario Vrančić
33. Stjepan Lončar
34. Edin Višća
35. Miroslav Stevanović
36. Senad Lulić
37. Haris Duljević
38. Luka Menalo
39. Amer Gojak
40. Haris Hajradinović
41. Deni Milošević
42. Amar Rahmanović
43. Anel Šabanadžović
44. Dino Hotić
45. Izet Hajrović
46. Ermedin Demirović
47. Edin Džeko
48. Armin Hodžić
49. Smail Prevljak
50. Elvir Koljić
51. Aldin Turkeš
52. Milan Đurić
Napraviš kamp od 50 igrača i sve ih vidiš, upoznaš i izabereš
Ima li ko sad da vam fali? A gdje je Štila?
2. Asmir Begović
3. Jasmin Burić
4. Kenan Pirić
5. Vladan Kovačević
6. Sead Kolašinac
7. Eldar Čivić
8. Bojan Nastić
9. Ermin Bičakčić
10. Toni Šunjić
11. Ervin Zukanović
12. Siniša Saničanin
13. Samir Memišević
14. Anel Ahmedhodžić
15. Dennis Hadžikadunić
16. Bećir Omeragić
17. Besim Šerbečić
18. Adnan Kovačević
19. Marko Mihojević
20. Dario Đumić
21. Darko Todorović
22. Mateo Sušić
23. Advan Kadušić
24. Branimir Cipetić
25. Amar Dedić
26. Zoran Kvržić
27. Muhamed Bešić
28. Gojko Cimirot
29. Miralem Pjanić
30. Mato Jajalo
31. Rade Krunić
32. Mario Vrančić
33. Stjepan Lončar
34. Edin Višća
35. Miroslav Stevanović
36. Senad Lulić
37. Haris Duljević
38. Luka Menalo
39. Amer Gojak
40. Haris Hajradinović
41. Deni Milošević
42. Amar Rahmanović
43. Anel Šabanadžović
44. Dino Hotić
45. Izet Hajrović
46. Ermedin Demirović
47. Edin Džeko
48. Armin Hodžić
49. Smail Prevljak
50. Elvir Koljić
51. Aldin Turkeš
52. Milan Đurić
Napraviš kamp od 50 igrača i sve ih vidiš, upoznaš i izabereš

Ima li ko sad da vam fali? A gdje je Štila?

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
To vrijedi za sve lige osim BiHPL. Redovnim igranjem te lige opada fudbalski IQ.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Al čuj ti njih, kaže da nije bilo Misketa, Štila bi igrao.

Sad će Maccabi i par poraza u mtel ligi, pa će se malo pozabavit o sebi.

Sad će Maccabi i par poraza u mtel ligi, pa će se malo pozabavit o sebi.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Štila je šminka igrač ne zezaj. Sasvim pristojna karijera. Možemo reći u tom periodu repke koliko smo bili dobri jedan Štilić nije imao mjesta.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 avg 2020, 10:41Al čuj ti njih, kaže da nije bilo Misketa, Štila bi igrao.![]()
Sad će Maccabi i par poraza u mtel ligi, pa će se malo pozabavit o sebi.![]()

No, ja se nadam da će Željo sašit Makabi, kao i Sarajevo večeras Nomade. Liga nam ove sezone djeluje ujednačeno, a iz toga moze proizaci samo kvalitet. Naravno, daleko je to još od reprezentativnog nivoa. Ali primjećuje se i pozdravlja se promjena na bolje. Btw Željo i Tuzla City djeluju najozbiljnije. Bice dobra utakmica između njih.

Po mom misljenju se nije dobro postupilo sa Stilicem dok je igrao za Lech. Bio je medju najboljim igracima Poljske lige, a tad je Lech igrao EL. Nivo Poljskog klubskog fudbala je bio veci nego sto je sad slucaj. I to pokazuje da mi uopste nemamo neki sistem rada u reprezentaciji. Neko prica o velikoj konkurenciji tad u reprezentaciji, i jesmo imali veci broj kvalitetnih igraca opcenito, a u sustini je samo Misimovic igrao identicnu poziciju kao Stilic, i nije se razmisljalo sta poslije njegovog odlaska. I evo vec godinama poslije toga nemamo igraca koji igra odma iza napadaca. Neko ce reci da je tu i Medunjanin, ali njegova je uloga vise nazad na terenu nego klasicni ofanzivni vezni. Isto kao sad sto se bezveze ceka sa pozivom Hadziahmetovicu, kad je isto igrac koji bi nesto vise mogao da napravi u karijeri.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑19 avg 2020, 11:02Štila je šminka igrač ne zezaj. Sasvim pristojna karijera. Možemo reći u tom periodu repke koliko smo bili dobri jedan Štilić nije imao mjesta.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 avg 2020, 10:41Al čuj ti njih, kaže da nije bilo Misketa, Štila bi igrao.![]()
![]()
No, ja se nadam da će Željo sašit Makabi, kao i Sarajevo večeras Nomade. Liga nam ove sezone djeluje ujednačeno, a iz toga moze proizaci samo kvalitet. Naravno, daleko je to još od reprezentativnog nivoa. Ali primjećuje se i pozdravlja se promjena na bolje. Btw Željo i Tuzla City djeluju najozbiljnije. Bice dobra utakmica između njih.![]()
![]()
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Napokon, nakon duzeg perioda, jedna jedina igra.
⚜️~⚜️~⚜️
Tad je trebao odigrati pokoju utakmicu to se slažem, ali ruku na srce, karijera mu se u relativno kratkom roku strmoglavila.Tristan10 je napisao/la: ↑19 avg 2020, 11:13Po mom misljenju se nije dobro postupilo sa Stilicem dok je igrao za Lech. Bio je medju najboljim igracima Poljske lige, a tad je Lech igrao EL. Nivo Poljskog klubskog fudbala je bio veci nego sto je sad slucaj. I to pokazuje da mi uopste nemamo neki sistem rada u reprezentaciji. Neko prica o velikoj konkurenciji tad u reprezentaciji, i jesmo imali veci broj kvalitetnih igraca opcenito, a u sustini je samo Misimovic igrao identicnu poziciju kao Stilic, i nije se razmisljalo sta poslije njegovog odlaska. I evo vec godinama poslije toga nemamo igraca koji igra odma iza napadaca. Neko ce reci da je tu i Medunjanin, ali njegova je uloga vise nazad na terenu nego klasicni ofanzivni vezni. Isto kao sad sto se bezveze ceka sa pozivom Hadziahmetovicu, kad je isto igrac koji bi nesto vise mogao da napravi u karijeri.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑19 avg 2020, 11:02Štila je šminka igrač ne zezaj. Sasvim pristojna karijera. Možemo reći u tom periodu repke koliko smo bili dobri jedan Štilić nije imao mjesta.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 avg 2020, 10:41Al čuj ti njih, kaže da nije bilo Misketa, Štila bi igrao.![]()
![]()
No, ja se nadam da će Željo sašit Makabi, kao i Sarajevo večeras Nomade. Liga nam ove sezone djeluje ujednačeno, a iz toga moze proizaci samo kvalitet. Naravno, daleko je to još od reprezentativnog nivoa. Ali primjećuje se i pozdravlja se promjena na bolje. Btw Željo i Tuzla City djeluju najozbiljnije. Bice dobra utakmica između njih.![]()
![]()
Uvijek je imao znanje, ali on je staromodni tip veznjaka koje je vrijeme pregazilo. U PLBiH **** kevu jer naš fudbal kasni jedno 20 godina za ostatkom svijeta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Dobro proseta se malo i do eVrope pa se digne..IQJonSnow je napisao/la: ↑19 avg 2020, 10:38To vrijedi za sve lige osim BiHPL. Redovnim igranjem te lige opada fudbalski IQ.
Mogao bi dzeko da vrbuje i ovog novog u romi sto igra za slovence, ovaj Feratovic, porijeklom bosanac i provjereno znam da bosanski govori bolje od nasih mnogih dijasporaca.
Sad kad se makeo iz slovenije, mogu ga vrbovati za u21 bih pa ce stasati mozda i u seniorskoj reprezentativca.
Sad kad se makeo iz slovenije, mogu ga vrbovati za u21 bih pa ce stasati mozda i u seniorskoj reprezentativca.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nek Džeko više nikog ne vrbuje, dosta nam je Seferović.DeeWa je napisao/la: ↑19 avg 2020, 19:44Mogao bi dzeko da vrbuje i ovog novog u romi sto igra za slovence, ovaj Feratovic, porijeklom bosanac i provjereno znam da bosanski govori bolje od nasih mnogih dijasporaca.
⚜️~⚜️~⚜️
Po mom nekom (ne)strucnom misljenu, ovo bi bila najbolja formacija za baraž. Neka 3-5-2 formacija sa wing back-ovima gdje koristimo maximalno ono sto imamo na raspolaganju jer realno sa krilima ne mozemo igrat jer lijevog krila nemamo (osim Duljevica kojeg necu ni da komentarisem). Neprirodna pozicija za Viscu ovaj neki RWB (right wing back) ali mislim da bi se snasao i dosta bi ga pozadi pokrivali Cimirot(Moze i Besic i onako su u pet deka al ovaj vise igra pa eto neka prednost) i Hadzikadunic. S ovom formacijom mozemo igrati i u buducnosti kada, aBd, i Bećir dodje te Gigovic umjesto Cimirota na DMF-u.

Odbrana ti je nepoznanica a ta formacija pravi veliki pritisak bas na odbranu jer se igraci izvlace previsoko.Hare1902 je napisao/la: ↑20 avg 2020, 18:30Po mom nekom (ne)strucnom misljenu, ovo bi bila najbolja formacija za baraž. Neka 3-5-2 formacija sa wing back-ovima gdje koristimo maximalno ono sto imamo na raspolaganju jer realno sa krilima ne mozemo igrat jer lijevog krila nemamo (osim Duljevica kojeg necu ni da komentarisem). Neprirodna pozicija za Viscu ovaj neki RWB (right wing back) ali mislim da bi se snasao i dosta bi ga pozadi pokrivali Cimirot(Moze i Besic i onako su u pet deka al ovaj vise igra pa eto neka prednost) i Hadzikadunic. S ovom formacijom mozemo igrati i u buducnosti kada, aBd, i Bećir dodje te Gigovic umjesto Cimirota na DMF-u.
![]()
Mozda da je tu nekadasnji Besic kao osigurac i neki dobar bek sa Spahom i Vranjesom, ovako propuh