FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 18 avg 2020, 14:29

Zip je napisao/la:
18 avg 2020, 13:55
U iscekivanju da se misevi vrate u svoju rupu, jos 30h do pocetka :tralala: :opaopa:
Željno iščekujem komentare Sancheza sutra na poluvremenu :mrgreen:

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 18 avg 2020, 14:30

Captain4 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:26
Momci, jel zbog korone se igra samo na jednu tekmu ili? Da znam isplati li se gledati prvo kolo. :mrgreen:
Jest
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2020, 14:31

Captain4 je napisao/la:
Momci, jel zbog korone se igra samo na jednu tekmu ili? Da znam isplati li se gledati prvo kolo. :mrgreen:
Da, samo jedno kolo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 avg 2020, 14:31

MortemHz je napisao/la:
18 avg 2020, 14:31
Captain4 je napisao/la:
Da, samo jedno kolo.
****.

Jel to odgovara našima u Evropi ili ne? :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2020, 14:32

Captain4 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
Da, samo jedno kolo.
****.

Protiv jačih protivnika, definitivno.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 avg 2020, 14:32

E sad da napisem par rečenica za sutrašnji tekmu...
Igrom slučaja gledao sam obje utakmice Nomada protiv Partizana i mogu vam reci da nisu nista specijalno...
Zasto onda samo 0:1 prva utakmica za Partizan...?
Vrlo jednostavno, nanervirali su se igraci Partizana tim grubim stsrtovima i nasjeli odnosno prihvatili ganjanje po terenu sa Velsanima...
I pored toga Partizan je imao par prilika koje usljed dekoncentracije nisu realizovali..
U Bgd je bila druga prica i Partizan se poigravao sa njima..
Imaju dva veoma spora stopera i koriste se svim i svacim kako bi zaustavili napadača i tu ce Merso biti na udaru,ali bi ubacivanja Rahmanovica i Benje moglo totalno da im razbije koncepciju...Zadnji vezni im ima snage kao konj,ali njegov pregled igre je na nivou Rustemovica...Bekovi su im susta suprotnost jer se jedan svom silom uvaljuje na krilo dok drugog jedino puskom mozes natjerati da napravi nesto u napadu...
Centarfor im je prilično pokretan, ali tehnika jedna velika 0...
Krila klasična ostrvska iz 80- ih godina prošlog vijeka...
Nesto,patrljaju, a cim im se ukaze sansa visoka lopta u kazneni...

E sad koliko su mijenjali ekipu,to ne znam,ali koncepcija i stil igre je sigurno isti...

Ne smijemo igrati p.ickasto jer tada svi jurisaju naprijed...
Ne smijemo ih ni ganjati jer tada cemo pasti i jos povrh dobiti batina...
Moramo igrati mirno,lopta po zemlji i graditi napade raznovrsno tako da ne forsiramo samo Mersu gdje ce biti i najviše koncentrirani...
Sretno momci i ne sumnjam ni sekunde u pobjedu

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 avg 2020, 14:32

fera je napisao/la:
18 avg 2020, 14:22
Sto su svi navalili da su ovi velsani jaki iz prekida cak i iz nase struke to govore, ja pregledso sve golovr njihove na youtube samo par ih iz prekida postigli, opasniji su puno iz igre na duge lopte al eto vidjecemo sutra sve.
Britanci = jaki iz prekida, jaki trkački, spremni kondiciono... :mrgreen:

Ovako ti je našim prostorima po defaultu, iako to ne mora bit uopšte slučaj.
Captain4 je napisao/la:
Kad prođe ovo s koronom vodim te na našu utakmicu obećavam ti. Da ne bi slučajno zalutao anamo kod onih s obzirom na lokaciju stana. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 avg 2020, 14:33

Captain4 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
Da, samo jedno kolo.
****.

recimo protiv atalante bi nam itekako odgovaralo, protiv ovih velsana malo manje al sta je tu je.

Evo i vanjaga napisa bas slicno sve kao sto sam upratio i ja kod velsana, cim vide da je odbrana izasla malo visocije ide duga lopta pa sta bude.
I za napad bi nam vise odgovarao neki brzi napadac da se merso ne tuce s ovima jer to nece dobro proci. Kako je vinko izmisljao pozicije nem krene sa zinedinom na spicu nikad se ne zna mozda ubode :-)
You are someone else I am still right here

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 18 avg 2020, 14:42

Nikom se ne može zabraniti da normalno piše na temi i iznosi svoje mišljenje, sam evo od sebe krećem koliko puta mi se nešto uvali u stomak kad pročitam kukanje pojedinih osoba da se raspadamo nakon 2 kola i da nećemo stići zeljeznicar a nema veze što je 90 bodova još u igri, dođe mi da počnem pratiti snuker i navijati za o'sullivan, al kako ja tako i svi ovdje imaju pravo iznijeti svoje mišljenje, i kad bi mogli kako ignorisati osobe sa kojima se ne slažemo bar bi se smanjile rasprave i ne bi bilo ovolika napetost na forumu. Ja vjerujem da će doći bolja igra, i da će to ubrzo biti sve kako i treba. Isto tako nadam se jednom napadaču i jednom desnom beku, mada mislim da od beka nema ništa al barem da neki kvalitetni napadač dodje..
Bordo bijeli za život cijeli!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 avg 2020, 14:43

bodi123 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:32
Kad prođe ovo s koronom vodim te na našu utakmicu obećavam ti. Da ne bi slučajno zalutao anamo kod onih s obzirom na lokaciju stana. :mrgreen:
Obavezno. :salut:

Bio sam par puta na Koševu, zadnji put protiv Atalante. U stanju ste napraviti fino atmosferu. Amidža i rođak me vodili jer znaju da gotivim Papu Gomeza. Onaj golman vas syebao donekle što je prešao u Čelik poslije.

Na Bilinom isto, na derbijima śto sam bio uvijek se pitomije ponašate u odnosu na Manijake. Kakva je ono atmosfera bila 18te i 19te. :tokralju:

Ma ja nemam izrazitih favorita u državi, možda više simpatišem Čelik i Velež od ostatka zbog lokejšna stanovanja i starog, ali vazda se za naše navija u Evropi. :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 18 avg 2020, 14:44

Vanja8 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:32
E sad da napisem par rečenica za sutrašnji tekmu...
Igrom slučaja gledao sam obje utakmice Nomada protiv Partizana i mogu vam reci da nisu nista specijalno...
Zasto onda samo 0:1 prva utakmica za Partizan...?
Vrlo jednostavno, nanervirali su se igraci Partizana tim grubim stsrtovima i nasjeli odnosno prihvatili ganjanje po terenu sa Velsanima...
I pored toga Partizan je imao par prilika koje usljed dekoncentracije nisu realizovali..
U Bgd je bila druga prica i Partizan se poigravao sa njima..
Imaju dva veoma spora stopera i koriste se svim i svacim kako bi zaustavili napadača i tu ce Merso biti na udaru,ali bi ubacivanja Rahmanovica i Benje moglo totalno da im razbije koncepciju...Zadnji vezni im ima snage kao konj,ali njegov pregled igre je na nivou Rustemovica...Bekovi su im susta suprotnost jer se jedan svom silom uvaljuje na krilo dok drugog jedino puskom mozes natjerati da napravi nesto u napadu...
Centarfor im je prilično pokretan, ali tehnika jedna velika 0...
Krila klasična ostrvska iz 80- ih godina prošlog vijeka...
Nesto,patrljaju, a cim im se ukaze sansa visoka lopta u kazneni...

E sad koliko su mijenjali ekipu,to ne znam,ali koncepcija i stil igre je sigurno isti...

Ne smijemo igrati p.ickasto jer tada svi jurisaju naprijed...
Ne smijemo ih ni ganjati jer tada cemo pasti i jos povrh dobiti batina...
Moramo igrati mirno,lopta po zemlji i graditi napade raznovrsno tako da ne forsiramo samo Mersu gdje ce biti i najviše koncentrirani...
Sretno momci i ne sumnjam ni sekunde u pobjedu
I ja sam ih gledao protiv Partizana u Beogradu sjećam se da nisu prešli centar dok Partizan nije poveo 1:0 početkom drugog poluvremena. Tada su ih otvorili pa su im dali još 2 gola. Nadam se da nećemo imati problema protiv njih. Treba se samo čuvati nekih nepotrebnih prekršaja u opasnoj zoni.
ISTINA ZA VEDRANA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2020, 14:46

Sutra. :kafa:
slika
slika

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 avg 2020, 14:47

BordoSarajevo je napisao/la:
18 avg 2020, 14:25
Zip je napisao/la:
U iscekivanju da se misevi vrate u svoju rupu, jos 30h do pocetka :tralala: :opaopa:
Nevjerovatnu borbu vodiš protiv kritika i drugačijeg mišljenja koje je vezano za kritiku, godinama u kontinuitetu, na tome ti čestitam jer istrajavaš.

Ne znam, iako ne ulazim sa tobom u raspravu skoro pa nikad, moram svoje zapažanje napisati.
Mišljenja sam da Ti sve kritičare, nezadovoljne navijače, pljuvače, one koji vrijeđaju kada ne ide dobro, smjenjivače uprava, trenera i igrača... smatraš tajnim dušmanima i neprijateljima kluba koji su tu sa zadatkom da ruše i potpaljuju sve negativnosti kad god se ukaže prilika. Da su navedeni ustvari navijači dušmanskih klubova a ne Fudbalskog kluba Sarajeva i da oni nikad nisu tu kada se pobijedi, kada se slavi neki uspijeh.. već su samo tu kad treba pljuvat, kritikovat i slično.

Mislim da tu griješiš, 99% gore navedenih koji su duže od godinu dana tu itekako su bili tu i kada je išlo sve po loju a i kad smo bili u velikim go.vnima. Kao što smo najjači u dizanju kad ide dobro, tako smo i najjači kad treba pljuvat i spuštat kad ne ide dobro. Takvi smo uvijek bili, nikog nikad poštedili nismo, i nema nam lijeka za to.

Poenta, svi smo ovdje navijači FKS samo sa drugačijim mišljenjem i pogledima.
Sa ovim završavam raspravu s tobom, iako mi se ne sviđa tvoje "pisanje", isto mi ne smeta i ne pokušavam isto promjeniti beskonačnim raspravama sa tobom.
Ovo ni ja ne bih mogao bolje napisati. Tako je, upravo tako. Jedino nisi upravu da za te ljude smatram da su navijaci drugog kluba. To cak nisam nigdje ni rekao. Jer ih ne analiziram, jer me boli briga.

Ako je ovo tebi pogresno, ako je tebi cudno i ne mozes vjerovati zasto nekog smatram dusmanom kad pljuje, vrijedja.. onda bgmi i nije ni cudo sto ne ulazimo u raspravu...
Sanchez1987 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:28
Zip je napisao/la:
18 avg 2020, 14:21
18 avg 2020, 14:13

glupo je govoriti nekome da ne voli klub i da nije navijac sarajeva,ako ga licno ne poznajes i na osnovu toga sto nije istog misljenja kao ti.
Samo voli, iskreno i qurac me boli jel ga volis il ne volis.. Isti mi qurac.
Da me dotice tvoje pljuvanje po svemu u i oko kluba, ne dotice.

Tvoje je da radis sta znas i umijes, a nase je da to pokusamo osporiti
neces ti nista bolje donijeti klubu od mene ako govoris dobro je i kad nije dobro,s tim nista neces napraviti nego reci onako kako jeste,tc nas podere na kosevu ti govoris dobro je nek smo pobijedili,mladost uzme bod ti kazes dobro je to je slucajno,napadac se ne dovodi a treba nam,dobar Hadzija,pripremne tekme odradjene katastrofalno opet dobro je,igre nemas nikakve na terenu dobro je e jbg.
Ja sam svjestan da ja ne mogu donijeti nista dobro ili lose klubu svojom pozitivom. A vi pljuvaci itekako mozete donijeti negativnu atmosferu, jer vas usljed jednog loseg rezultata ili igre bude mnogo vise.

Pljuvati i vrijedjati nekoga nakon sto su nam donijeli u dvije godine sve ijedan moguci trofej koji se mogao uzeti, je ravno NULI. TJ nemae postovanja ni resprekta prema dobrim stvarima kada se nesta lose desi.

Trebam to biti nesretan jer smo pobjedili a nismo dobro odigrali? :rol: :rol:

Pa jadan nebio, kad titulu budemo slavili znas li ko ce se sjecati jesmo li lose odigrali ili nismo.

Rekoh ti, ganjaj i tjeraj svoje, uzivaj u tome sto radis. Samo nemoj nestati kad krene bordo masina sa pobjedama. :kafa:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 avg 2020, 14:50

fera je napisao/la:
18 avg 2020, 14:33
Captain4 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Da, samo jedno kolo.
****.

recimo protiv atalante bi nam itekako odgovaralo, protiv ovih velsana malo manje al sta je tu je.

Evo i vanjaga napisa bas slicno sve kao sto sam upratio i ja kod velsana, cim vide da je odbrana izasla malo visocije ide duga lopta pa sta bude.
I za napad bi nam vise odgovarao neki brzi napadac da se merso ne tuce s ovima jer to nece dobro proci. Kako je vinko izmisljao pozicije nem krene sa zinedinom na spicu nikad se ne zna mozda ubode :-)
Ferabeže,
Igraju vrlo jednostavan fudbal pa to nije tesko ni skontati...
Nego cini mi se da neku nasu tekmu,prosle godine nisi gledao zbog problema nekih sa strujom...
Samo da te napomenem za racune,za svaki slucaj... :rol:

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 18 avg 2020, 14:51

ajdohordas je napisao/la:
18 avg 2020, 14:29
Zip je napisao/la:
Nek se vaš komentar unaprijed zna,ili prosli ili ispali vama ce biti odgovor dobro je ovo,jer vi volite klub vise od drugih 😉

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 avg 2020, 14:54

18 avg 2020, 14:51
Zip je napisao/la:
Nek se vaš komentar unaprijed zna,ili prosli ili ispali vama ce biti odgovor dobro je ovo,jer vi volite klub vise od drugih 😉
Samo jedan voli klub vise od svog zivota.

Nece svijet propasti sta god da se desi. Zao mi je samo onih koji prizeljkuju los rezultat :)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 avg 2020, 14:56

18 avg 2020, 14:51
Zip je napisao/la:
" ,, " :?: :nene: :bow:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2020, 14:58

Melji Sarajevo

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 18 avg 2020, 15:03

Zip je napisao/la:
18 avg 2020, 14:47
BordoSarajevo je napisao/la:
18 avg 2020, 14:25
Zip je napisao/la:
Nevjerovatnu borbu vodiš protiv kritika i drugačijeg mišljenja koje je vezano za kritiku, godinama u kontinuitetu, na tome ti čestitam jer istrajavaš.

Ne znam, iako ne ulazim sa tobom u raspravu skoro pa nikad, moram svoje zapažanje napisati.
Mišljenja sam da Ti sve kritičare, nezadovoljne navijače, pljuvače, one koji vrijeđaju kada ne ide dobro, smjenjivače uprava, trenera i igrača... smatraš tajnim dušmanima i neprijateljima kluba koji su tu sa zadatkom da ruše i potpaljuju sve negativnosti kad god se ukaže prilika. Da su navedeni ustvari navijači dušmanskih klubova a ne Fudbalskog kluba Sarajeva i da oni nikad nisu tu kada se pobijedi, kada se slavi neki uspijeh.. već su samo tu kad treba pljuvat, kritikovat i slično.

Mislim da tu griješiš, 99% gore navedenih koji su duže od godinu dana tu itekako su bili tu i kada je išlo sve po loju a i kad smo bili u velikim go.vnima. Kao što smo najjači u dizanju kad ide dobro, tako smo i najjači kad treba pljuvat i spuštat kad ne ide dobro. Takvi smo uvijek bili, nikog nikad poštedili nismo, i nema nam lijeka za to.

Poenta, svi smo ovdje navijači FKS samo sa drugačijim mišljenjem i pogledima.
Sa ovim završavam raspravu s tobom, iako mi se ne sviđa tvoje "pisanje", isto mi ne smeta i ne pokušavam isto promjeniti beskonačnim raspravama sa tobom.
Ovo ni ja ne bih mogao bolje napisati. Tako je, upravo tako. Jedino nisi upravu da za te ljude smatram da su navijaci drugog kluba. To cak nisam nigdje ni rekao. Jer ih ne analiziram, jer me boli briga.

Ako je ovo tebi pogresno, ako je tebi cudno i ne mozes vjerovati zasto nekog smatram dusmanom kad pljuje, vrijedja.. onda bgmi i nije ni cudo sto ne ulazimo u raspravu...
18 avg 2020, 14:28
Zip je napisao/la:
18 avg 2020, 14:21

Samo voli, iskreno i qurac me boli jel ga volis il ne volis.. Isti mi qurac.
Da me dotice tvoje pljuvanje po svemu u i oko kluba, ne dotice.

Tvoje je da radis sta znas i umijes, a nase je da to pokusamo osporiti
neces ti nista bolje donijeti klubu od mene ako govoris dobro je i kad nije dobro,s tim nista neces napraviti nego reci onako kako jeste,tc nas podere na kosevu ti govoris dobro je nek smo pobijedili,mladost uzme bod ti kazes dobro je to je slucajno,napadac se ne dovodi a treba nam,dobar Hadzija,pripremne tekme odradjene katastrofalno opet dobro je,igre nemas nikakve na terenu dobro je e jbg.
Ja sam svjestan da ja ne mogu donijeti nista dobro ili lose klubu svojom pozitivom. A vi pljuvaci itekako mozete donijeti negativnu atmosferu, jer vas usljed jednog loseg rezultata ili igre bude mnogo vise.

Pljuvati i vrijedjati nekoga nakon sto su nam donijeli u dvije godine sve ijedan moguci trofej koji se mogao uzeti, je ravno NULI. TJ nemae postovanja ni resprekta prema dobrim stvarima kada se nesta lose desi.

Trebam to biti nesretan jer smo pobjedili a nismo dobro odigrali? :rol: :rol:

Pa jadan nebio, kad titulu budemo slavili znas li ko ce se sjecati jesmo li lose odigrali ili nismo.

Rekoh ti, ganjaj i tjeraj svoje, uzivaj u tome sto radis. Samo nemoj nestati kad krene bordo masina sa pobjedama. :kafa:
De mi boga ti reci gdje sam ja sta napisao protiv uprave u ovo zadnje vrijeme? Ja pricam o treneru i igri i pojacanjima itd,da li bi rekao sve to meni da vidis recimo clanske,ulaznice itd sto imam ??ili bi se pokrio usima? Zato ne seri vise bgt,ko kod pokaze bilo kakvu kritiku,odma za ves neke ovdje je :evo uletio strumf,onaj mi kaze imas temu mitomani 1921 ccc,, zato sto ne mislim kao on jel? Ne raspravljao se ja vise i sretno nam sutra ako bogda do pobijede.

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 18 avg 2020, 15:04

sutra deremo male Velšane
FKS

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 318 gostiju.