Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ghuraba

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2020, 22:59

babino je napisao/la:
17 avg 2020, 22:49
Maestro je napisao/la:
17 avg 2020, 22:48
Ja mislim da mi ovdje svi ne kontamo Misketa. Za njega znaci „pokrenuta procedura“ popricati sa igracem a mi pod proceduri razumijemo da je predato fifi za promjenu repke. :D
upravo to...niciji papiri jos nisu otisli na promjenu sportskog..
:rol:

Procitajte ponovo njegov intervju i vidjet cete da on pod 'pokretanjem procedure' misli isto sto i svi mi. :mrgreen:

Ovdje je to valjda jasno:
Pokrenuli smo taj postupak, ali kao što znate isto tako i to traje. Treba sada dobiti pasoš. Generalni sekretar i direktor sporta u NS BiH su uključili sva potrebna ministarstva da se to ubrza.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 avg 2020, 23:01

Brate prvi dio da zvuci kako ti kazes. Ali poslje govori da sad treba dobiti pasos. A ja koliko znam bez pasosa ne mozes poslati zahtjev fifi za promjenu repke. Negdje u tom intervju je Miske rekao da se on i bas sve ne razumije u tu proceduru :D
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 avg 2020, 23:03

meni je tu jasno da prava procedura nije pokrenuta...kako ce biti bez pasosa haha
misketu je pokrenuto jer je digao guzove malo i popricao s momcima,oni mu rekli da zele igrati:-)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2020, 23:05

Maestro je napisao/la:
17 avg 2020, 23:01
Brate prvi dio da zvuci kako ti kazes. Ali poslje govori da sad treba dobiti pasos. A ja koliko znam bez pasosa ne mozes poslati zahtjev fifi za promjenu repke. Negdje u tom intervju je Miske rekao da se on i bas sve ne razumije u tu proceduru :D
Rekao je da ne razumije bas najbolje detalje oko promjene sportskog drzavljanstva, ali nigdje nije rekao da samo jedan njegov razgovor s ovim momcima automatski znaci pokretanje procedure.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 avg 2020, 23:18

Ghuraba je napisao/la:
17 avg 2020, 23:05
Maestro je napisao/la:
Rekao je da ne razumije bas najbolje detalje oko promjene sportskog drzavljanstva, ali nigdje nije rekao da samo jedan njegov razgovor s ovim momcima automatski znaci pokretanje procedure.
ama momci nemaju pasose:-)

malo se zezamo, naravno da nije samo jedan razgovor,misketu je pokretanje procedure i to sredjivanje pasosa,rodnih listova i sta sve vec treba za cijeli slucaj koji ide fifi na odobravanje...a po svemu recenom i vidjenom, ni za jednog od njih 3 papiri nisu kompletirani, tako da nisu ni otisli fifi na promjenu reprezentacije.

dok do toga ne dodje, nista nije sigurno.
pogotovo kad ti je babo neko ko mirso:-)
covjeka danas narod napao, on mislio da ce ga podrzati, lik ugasi profil:-)
kod becira bi isto moglo biti frke za koji dan ako dobije taj poziv za a repku svice..

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2020, 23:23

Slazem se, nista nije gotovo dok ih ne vidimo na terenu u nasem dresu, ali i ovo dosad nesto znaci. Miske jasno kaze da mali Becir zeli igrati za nas. Svjestan sam da on sutra moze dobiti poziv Petkovica i za 20 dana debitovati za njih, ali nakon ovog intervju nada da do toga nece doci se ipak osjetno povecala. :mrgreen:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 avg 2020, 23:28

Ghuraba je napisao/la:
17 avg 2020, 23:23
Slazem se, nista nije gotovo dok ih ne vidimo na terenu u nasem dresu, ali i ovo dosad nesto znaci. Miske jasno kaze da mali Becir zeli igrati za nas. Svjestan sam da on sutra moze dobiti poziv Petkovica i za 20 dana debitovati za njih, ali nakon ovog intervju nada da do toga nece doci se ipak osjetno povecala. :mrgreen:
ja sam poslije danasnjih elaborata trojke na onom presu izgubio svaku nadu u repku:-)
cvikana cu sanjati nocas, vjerovatno.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 18 avg 2020, 00:09

Maestro je napisao/la:
I za upis u državljanstvo BiH (iliti kolokvijalno na ovom forumu "pasoš") postoji procedura koja ne ide baš preko noći.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 avg 2020, 02:39

Wandelanoite je napisao/la:
15 avg 2020, 14:33
Becir dobio poziv za A selekciju Svicarske, a Bajevic nek cuva mjesto Sabanadzovicu.
Ako je ovo istina najbijem svicu. Becir je kriv on na kraju odlucuje, kao postavlja ljiljane na instagramu a iza ledja nas izadje, haj neko ce reci Svica mu je dala sve pa sta ocekuje da ce svaki drzavljan normalne drzave biti tormentisan? Daj boze da grijesim i da ovo nije istina jer od te trojice, Hadzikadunic, Ahmedhodzic i Omeragic, on je najperspektvniji.

Ja bi brate pojeo **** da bi mogao igrati za Bosni, ja jesam dijasporac ali da mi australija nudi milione **** bi njih za sekund.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 avg 2020, 03:13

Evo neke formacije pravio iz dosade, dosao sam Ivana Sunjica jer postoji mogucnost da momak zaigra za nas.

Da li je iko imao kontakt sa sunjicem o vezi igranje za nasu reprezentaciju?

slika

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 18 avg 2020, 04:05, ukupno mijenjano 1 put.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 avg 2020, 04:01

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 18 avg 2020, 04:21, ukupno mijenjano 2 puta.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 avg 2020, 04:21

Znaci nasli smo dosta igraca za buducnost

Odbrana, ova odbrana ce biti zlatna generacija, napokon imamo desnog beka nakon sto se oprostio Mujdza od Reprezentacije.

- Dedic
- Hadzikadunic
- Ahmedhodzic
- Kolasinac

Zamislite ovakav sastav

slika

Pokusati dovesti ove igrace
- Omeragic
- Sutalo
- Pongracic
- Burekovic
- Ivan Sunjic
- Gigovic
- Balic
- Leko
- Ajdin Hasic (Novi igrac Besiktasa)
- Burnic
- Turkes

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 18 avg 2020, 08:19

SanaBosna je napisao/la:
18 avg 2020, 04:21
Znaci nasli smo dosta igraca za buducnost

Odbrana, ova odbrana ce biti zlatna generacija, napokon imamo desnog beka nakon sto se oprostio Mujdza od Reprezentacije.

- Dedic
- Hadzikadunic
- Ahmedhodzic
- Kolasinac

Zamislite ovakav sastav

slika

Pokusati dovesti ove igrace
- Omeragic
- Sutalo
- Pongracic
- Burekovic
- Ivan Sunjic
- Gigovic
- Balic
- Leko
- Ajdin Hasic (Novi igrac Besiktasa)
- Burnic
- Turkes
Što pokušat dovest Hasića, on već igra za mlađe kategorije BIH
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 avg 2020, 08:50

SanaBosna je napisao/la:
18 avg 2020, 03:13
Evo neke formacije pravio iz dosade, dosao sam Ivana Sunjica jer postoji mogucnost da momak zaigra za nas.

Da li je iko imao kontakt sa sunjicem o vezi igranje za nasu reprezentaciju?

slika

slika

slika

slika

slika

Ne znam odakle toliki optimizam da za Šunjica uopste postoji sansa da zaigra za nas?! Momak iz Zenice prosao sve kategorije Hrvatske reprezentacije i ne postoji nikakva naznaka da bi on promijenio drzavljanstvo.

Po meni je bolja opcija da se na toj poziciji najozboljnije koncetrisemo na Gigovica. Ogroman potencijal. Sa 18 godina vec dvije sezone ozbiljnog seniorskog futbala.

Ako je Bećir rekao da će igrati za BiH i ako ga je eventualno Švica pozvala od njega se očekuje da elegantno "zaobiđe" taj poziv, a da našim prijateljima Švajcarcima ne povrijedi osjećanja. :D

Bećir, Armin, Demir, Amer, Dennis, Anel, Amar.. Budućnost reprezentacije Bosne i Hercegovine. :bih:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 avg 2020, 08:59

Ghuraba je napisao/la:
17 avg 2020, 22:59
babino je napisao/la:
17 avg 2020, 22:49
Maestro je napisao/la:
17 avg 2020, 22:48
Ja mislim da mi ovdje svi ne kontamo Misketa. Za njega znaci „pokrenuta procedura“ popricati sa igracem a mi pod proceduri razumijemo da je predato fifi za promjenu repke. :D
upravo to...niciji papiri jos nisu otisli na promjenu sportskog..
:rol:

Procitajte ponovo njegov intervju i vidjet cete da on pod 'pokretanjem procedure' misli isto sto i svi mi. :mrgreen:

Ovdje je to valjda jasno:
Pokrenuli smo taj postupak, ali kao što znate isto tako i to traje. Treba sada dobiti pasoš. Generalni sekretar i direktor sporta u NS BiH su uključili sva potrebna ministarstva da se to ubrza.
Jao, Misimovic sportski radnik, a prije toga nogometaš. Radio razne transfere, zna procedure, ali eto ovo ne zna. Zna raja sa foruma. Neki bi vjerovatno i voljeli da ovi momci nikad i ne zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, samo da bi oni i dalje mogli da pljuju.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 avg 2020, 09:32

@SanaBosna

Pongracic je koliko znam pozvan za Hrvatsku sada. Ne znam ni da li uopste ima veze sa nama, ali sve i da ima, izgubljen je svakako.

Mnogi su od vas pogrešno shvatili Misimovica.
Misimovic je rekao da je pokrenut proces u smislu oni su se aktivirali da se pocne dobijati pasos i sve sto trebaju imati od nasih dokumenata da bi prvenstveno mogli i aplicirati Fifi.
Da ovi mali nece, ne bi se to ni pokretalo. Dakle, pokrenuto jeste, ali ne to sto vi mislite nego prvo kod nas, pa tek kad dobiju nase papire onda ce fifi.

I drugo, miske nije mislio da ne zna koja je procedura u smislu jel se moze aplicirati fifi bez dokumenata i slicno, nego ne zna koje tacno sve papire moras ovdje dobiti, za koje stvari moraju doci u bosnu licno da odrade.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 18 avg 2020, 09:36

Sve je to Miske fino rekao. Ali problem je da niko mu ne moze obecati da ta djeca i njihovi roditelji ga nece zajebati i u zadnji cas promijeniti odluku. Jer dok potpis ne ode fifi nije nista sigurno. A likova poput onog smrada Erika ima dosta koji ce te Misketove izjave prenjeti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 avg 2020, 09:48

Maestro je napisao/la:
18 avg 2020, 09:36
Sve je to Miske fino rekao. Ali problem je da niko mu ne moze obecati da ta djeca i njihovi roditelji ga nece zajebati i u zadnji cas promijeniti odluku. Jer dok potpis ne ode fifi nije nista sigurno. A likova poput onog smrada Erika ima dosta koji ce te Misketove izjave prenjeti.
Joj tebe. Sve je okej, ali ako se to desi tipa Tanksson i recimo sad Anel totalno kontrira i kaze ostajem u Svedskoj.. Bili on bio vrijedan zaliti? Fuck no. Uradio si sve sto je moguce, pokusao si dovesti igraca za buducnosti, nije uspjelo i idemo dalje. Sta god bilo sa bilo kim od ovih 3 stopera ja sam zadovoljan da su nasi uradili pa hajmo reci sve sto je u njihovoj moci da dovedu ih po nasu zastavu. I ako to ne uspije, sta imas koji qurac ih zaliti.

Na kraju krajeva pa cuo si sta je i Musa rekao, da je jedini razlog sto nijedan od njih dvojice nije na spisku to sto nije zavrsena papirologija. Iduce okupljanje je za mjesec dana. Ako ta djeca hoce stvarno da igraju, mogu cekat mjesec dana. Ako ne, onda bujrum sinko idi gdje mislis da je bolje.

Zato meni nije krivo ono sto se desilo sa Jozom. Nama je trebao stoper takav, mi smo pokusali sve. Na kraju momak "izradio" ili je imao preveliki pritisak od strane svojih da ne zaigra za BiH (sumnjam da je neki nacionalista ali znamo svi kakav je stav mnogih hrvata i srba porijeklom iz BH). Nije islo ali tu nema se sta zaliti. Meni je gore kada gubimo talente a da nismo ni pokusali pa kasnije se nesto vadimo. Ovako, sve je "cisto".
@igrajlopte 🐦

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 avg 2020, 10:00

Pongačič nema šanse, on je već sad zreo za A selekciju Hrvatske.
Šutalo također, njega vide ko najveću nadu na stoperskoj poziciji.

Šunjić možda. Kod Hrvata je u sredini brutalna konkurencija.
Realno su mu male šanse da u skorom periodu bude pozvan, barem dok je u championshipu, a već mu je 25.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.