Champions League 2019/2020
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2019/2020
@TheChief Mislim da griješiš u vezi Sanea.
Prvo spominješ da je prodan za malu cijenu, ne bi se moglo desiti da valjda ne poznaješ prirodu tog transfera. Prethodno ljeto ga City nije želio nikako dati ispod 100mil čak i ispod 120 sveukupno uz dodatke, Bayern je odugovlačio nadao se da će kraj roka malo omekšati upravu Citya i na kraju smo bili i spremni dati 100mil međutim dešava se povreda, povreda koja ga je udaljila sa terena 216 dana. Uzimajući u obzir povredu te da igrač nije želio produžiti ugovor i to je zbog toga što nije imao sigurno mjesto startera a ušao bi u posljednju godinu ugovora (sljedeće ljeto free) uprava Citya je bila u situaciji kada uzimaš ono što ti se ponudi, logičan slijed događaja.
Druga stvar kažeš da je igrač za male utakmice, pa nije li taj Sane dao pobjednički gol protiv Poola u najvažnijoj utakmici sezone, ili protiv UTDa na Old Traffordu za 0-2 i to sve kao uzdanica sa klupe. Tu sezonu 18/19 ulazi sa klupe i bilježi double-double (10+11) uz te bitne golove. Tu je ključna odluka Pepa da zamijeni sistem na uštrb Sanea, a zbog ofanzivnog lijevog beka kao što je Mendy koji nije pokazao ono što se očekivalo od njega, ovo što Cancelo igra umjesto njega to najbolje govori.
Sezonu prije (17/18) je bio starter i bilježi double-double (10+15), historijska sezona Citya. No malo ko bi uradio ono što je Pep nakon te sezone, stavio ga na klupu, a Bernarda među 11 (što nije ispalo pogrešno), gore sam rekao da je to zbog ofanzivnog Mendya, da se ne bi dva ljevaka gušila po strani. Veoma sličnu stvar Pep radi i ove sezone, u ključnim utakmicama taj isti Bernardo nije starter već Mahrez ili Foden. Ali tako je kod Pepa, ideje frcaju na sve strane, pa tako i odlični igrači znaju sjediti na klupi. Na kraju da je Sane ono što kažeš ne bi valjda vrijedio 100+ prije korone i povrede, valjda ljudi koji procjenjuju vrijednost nešto znaju, ali isto tako ne kažem ni da je klasa (to će nadam se pokazati kod nas) da me ne bi pogrešno razumio.
Prvo spominješ da je prodan za malu cijenu, ne bi se moglo desiti da valjda ne poznaješ prirodu tog transfera. Prethodno ljeto ga City nije želio nikako dati ispod 100mil čak i ispod 120 sveukupno uz dodatke, Bayern je odugovlačio nadao se da će kraj roka malo omekšati upravu Citya i na kraju smo bili i spremni dati 100mil međutim dešava se povreda, povreda koja ga je udaljila sa terena 216 dana. Uzimajući u obzir povredu te da igrač nije želio produžiti ugovor i to je zbog toga što nije imao sigurno mjesto startera a ušao bi u posljednju godinu ugovora (sljedeće ljeto free) uprava Citya je bila u situaciji kada uzimaš ono što ti se ponudi, logičan slijed događaja.
Druga stvar kažeš da je igrač za male utakmice, pa nije li taj Sane dao pobjednički gol protiv Poola u najvažnijoj utakmici sezone, ili protiv UTDa na Old Traffordu za 0-2 i to sve kao uzdanica sa klupe. Tu sezonu 18/19 ulazi sa klupe i bilježi double-double (10+11) uz te bitne golove. Tu je ključna odluka Pepa da zamijeni sistem na uštrb Sanea, a zbog ofanzivnog lijevog beka kao što je Mendy koji nije pokazao ono što se očekivalo od njega, ovo što Cancelo igra umjesto njega to najbolje govori.
Sezonu prije (17/18) je bio starter i bilježi double-double (10+15), historijska sezona Citya. No malo ko bi uradio ono što je Pep nakon te sezone, stavio ga na klupu, a Bernarda među 11 (što nije ispalo pogrešno), gore sam rekao da je to zbog ofanzivnog Mendya, da se ne bi dva ljevaka gušila po strani. Veoma sličnu stvar Pep radi i ove sezone, u ključnim utakmicama taj isti Bernardo nije starter već Mahrez ili Foden. Ali tako je kod Pepa, ideje frcaju na sve strane, pa tako i odlični igrači znaju sjediti na klupi. Na kraju da je Sane ono što kažeš ne bi valjda vrijedio 100+ prije korone i povrede, valjda ljudi koji procjenjuju vrijednost nešto znaju, ali isto tako ne kažem ni da je klasa (to će nadam se pokazati kod nas) da me ne bi pogrešno razumio.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ovo su argumenti na nivou djeteta iz obdaništa.TheChief je napisao/la: ↑17 avg 2020, 21:03Rodri - placen 70 mil. Najveci transfer Cityja. Ako ne pogrijesi ni ne primijetis da je igrao. A grijesio je. Ne znam koliko si pratio City ove sezone. Solidan igrac i nista vise. Od igraca od 70 miliona se ocekuje mnogo vise.Rajaz je napisao/la: ↑17 avg 2020, 20:35Rajaz je napisao/la: ↑16 avg 2020, 20:51
Po čemu je Rodri promašaj ?
Sane promašaj ?
Igrač koji je u 90 utakmica učestvovao kod 56 golova direktno i uzeo 7 titula u 4 sezone je tebi promašaj ?
Ederson kao standardni golman sa 6 trofeja promašaj ?
Eto ja sam stavio upitnik, trebi je promašaj, ok, donekle i mogu priznati.
Mahrez tek treba pokazati šta i kako. Pola minule sezone je bio jedan od trojice najboljih igrača.
Tebi opet promašaj.
Interesantno.
Da ga uporedimo sa ostalim defanzivnim veznjacima u Premiershipu:
Prosječna ocjena:
- Rodri 7.08
- Kante 6.89
- Henderson 7.07
- Matić 7.05
Sa ostalima iz liga 5-tice:
- Casemiro 7.41
- Busquets 7.07
- Thiago 7.55
- Marquinhos 7.20
I dalje misliš da je Rodri u svojoj prvoj sezoni promašaj ?

Btw. treba spomenuti i to da je Rodri jedan od najtalentovanijih pivota u ligama petice. Moguće i najtalentovaniji.
Kao što napisah gore,TheChief je napisao/la: ↑17 avg 2020, 21:03Sane u narodu poznat kao igrac za male utakmice. Da je valjao ne bi ga prodali za 45 miliona, tj. za manje nego sto su ga doveli. Kada su ispali prosle godine od Tottenhama igrao 1 i 6 minuta u te 2 utakmice. Eto koliko je bitan. Sezonu prije te protiv Liverpoola u 180 minuta nije nista uradio. Osim 2-3 malo vaznija gola nije nista uradio za vrijeme provedeno u Cityju. A ponavljam, prodali su ga za manje od cijene za koju su ga kupili.
igrač koji je u 90 utakmica učestvovao kod 56 golova i uzeo 7 titula u 4 sezone samo tebi može biti promašaj.
Ide jer želi igrati u Bayernu i rodnoj Njemačkoj.
Za Edersona se donekle i mogu složiti.
I mene je razočarao, makar tek ulazi u najbolje golmanske godine.
I za Mahreza se donekle mogu složiti.
Hoćeš reći da trener više zarad taktike ne smije ostaviti pojedince na klupi ?
Dokle ovo ide

Jok,
pisati
ovakve
argumente na nivou mališana iz obdaništa ide.
Uzmi soffu ili bilo koji drugi portal koji se bavi statistikom i dobićeš manje-više iste rezultate. Zalijepi nam ovdje da forumsko pučanstvo vidi

Zašto je onda Zidane ostavio Fedea Valveredea na klupi, a bio mu je ključni igrač kroz cijelu sezonu ?

Pa Pep je znao ostavljati u bitnim utakmicama i Riberya (zdravog) na klupi (15/16 prve utakmice knock-out faze protiv Juveta i kasnije u polufinalu protiv Atletica prvu), Müllera (zdravog) prvu sezonu (protiv Reala prvu, Arsenala obje, protiv Atletica 15/16 prvu) a kamoli da Sanea ili Bernarda ne klupira. Pep traži da se uduplaju pozicije sa kvalitetom pogotovo u ofanzivi, manje kvalitetan igrač ne bilježi double double dvije sezone zaredom jednu kao starter drugu sa klupe, a da nije bitan ne bi mu slali tri ponude za produženje i ne bi Pep nekoliko puta u medijima govorio da želi da ostane.
Kljucni, a 17. najbolje ocjenjeni igrac tima ?

- Centre forward
- Kontakt:
Pep je jednog od najboljih bekova u historiji igre prekomandov'o da igra u vezi, u četvrtoj deceniji života. Normalan insan to ne radi.
Ne postoje veće gluposti od toga da on tjera neki perfekcionizam, da je uveo neke novine, da je revolucionar i co. Istina je da je sa Barsom izdominir'o, ali je to jedna od najjačih generacija u historiji sporta u kojoj je igr'o ponajbolji ikad. LP je osvojio i L. Enrike, a La Ligu haman svi poslije njega. Isti taj kostur koji mu je omogućio sve to je dominir'o svjetskim reprezentativnim fudbalom na 3 velika takmičenja. Španija je do 2008 bila u rangu bivše Jugoslavije.
Ispravne su komparacije da je u Bayernu (kao i u Barsi) osvajao sve što su manje - više i svi poslije njega. Dobro, obruk'o je Bayern protiv Reala doživjevši najveću blamažu u historiji LP, ali eto to haman da nema veze. Kako tim jednog takvog majstora i genijalca nije ozbiljno zaprijetio u 180 minuta igre ?
Pokvario je Bayern i tako onemogućio još jednu titulu LP toj generaciji. Poslije je u ruke dobio još jednu skupu igračku, a na dobrom putu je da i nju pokvari.
Njegova sljedeca destinacija je Paris. Ekipa koja u mnogo čemu podsjeća na Siti. Neograničen budzet, javašluk, skoro da nema pritiska. Ono, pos'o dobar a para laka. Kakav Juve i bakrači. Vlasnici Exora su ozbiljni ljudi i ne daju baš da se neko zayebava sa njihovim milionima.
Zašto nije preuzeo Manchester United kad je dolazio na Otok? Siguran sam da su mu nudili čak i više nego oni jahači deva.
Ne postoje veće gluposti od toga da on tjera neki perfekcionizam, da je uveo neke novine, da je revolucionar i co. Istina je da je sa Barsom izdominir'o, ali je to jedna od najjačih generacija u historiji sporta u kojoj je igr'o ponajbolji ikad. LP je osvojio i L. Enrike, a La Ligu haman svi poslije njega. Isti taj kostur koji mu je omogućio sve to je dominir'o svjetskim reprezentativnim fudbalom na 3 velika takmičenja. Španija je do 2008 bila u rangu bivše Jugoslavije.
Ispravne su komparacije da je u Bayernu (kao i u Barsi) osvajao sve što su manje - više i svi poslije njega. Dobro, obruk'o je Bayern protiv Reala doživjevši najveću blamažu u historiji LP, ali eto to haman da nema veze. Kako tim jednog takvog majstora i genijalca nije ozbiljno zaprijetio u 180 minuta igre ?
Pokvario je Bayern i tako onemogućio još jednu titulu LP toj generaciji. Poslije je u ruke dobio još jednu skupu igračku, a na dobrom putu je da i nju pokvari.
Njegova sljedeca destinacija je Paris. Ekipa koja u mnogo čemu podsjeća na Siti. Neograničen budzet, javašluk, skoro da nema pritiska. Ono, pos'o dobar a para laka. Kakav Juve i bakrači. Vlasnici Exora su ozbiljni ljudi i ne daju baš da se neko zayebava sa njihovim milionima.
Zašto nije preuzeo Manchester United kad je dolazio na Otok? Siguran sam da su mu nudili čak i više nego oni jahači deva.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ko sad ulazi u lš jer su se i sevila i inter kroz šampionat plasirali?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da, Kovac je unazadio Bayern, Guardiola takodjer sta je problem? Da ne pricam da je Guardiola dobio mnogo vece ovlasti i mnogo jaci tim, no jedan je levat a drugi vizionar. Svi transferi u Bayernu su mu katastrofa, totalno je upropastio Bayern, lik Kroosa prodao i doveo Alcantaru pa za to ga trebaju u Haagu tuziti.sljivo je napisao/la: ↑17 avg 2020, 21:13Čim si usporedio Kovača i Pepa, tu sva priča zavrsava. Kovač je ekipu unazadio 10 godina i imao je namjeru da to čini i dalje. Taj isti Kovač, na svom terenu, protiv Liverpoola, bukvalno nije prešao centar, što radi nazadne filozofije, što radi nedostatka muda. Šta je to Pep kupovao u Bajernu, Vidala koji ne treba, Xabija koji ne treba, Benatia, Tasci? kako se već zove, Coman, Costa? Lewa dzaba došao, a došao bi i bez Pepa i sa njim. Jedini njegov transfer je Thiago. Niko nije prešao 40 miliona.
Što se tiče Kovača, dabogda ti Arsenal treniro, pa da vidiš.
City nije unazadio, unaprijedio ih je minimalno, City da unazadis u tom momentu moralo je da dovedes mozda Safeta Susica ili Mesu Bazdarevica samo ta dva majstora bi uspjeal sa Citiyem biti losija od npr. Arsenala, Totenhema, Chelsea i Uniteda danas. A sa onim Bayernom bi i oni vjerujem Bundesligu uzeli bez problema.
I ja ga ocekujem u PSGu, zicer, dva kupa i liga za dominirati za nove lijepe brojke trofeja u CVu na koji ce fanovi svrsavati i ovdje potezati kao argument ko i famozne tri titule Bundeslige i kupove.
Sad mu nista nije jasno
Izdao ga glavni izvor "whoscored"
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Manemoj,Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Pep je jednog od najboljih bekova u historiji igre prekomandov'o da igra u vezi, u četvrtoj deceniji života. Normalan insan to ne radi.
a zašto Flick koristi Alabu na stoperu ili Kimmicha na beku ?

Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Ne postoje veće gluposti od toga da on tjera neki perfekcionizam, da je uveo neke novine, da je revolucionar i co.
Kako onda komentarišeš mišljenje struke ?
Arsene Wenger: ''Barcelonina filozofija mora biti veća od pobjeda i poraza. Guardiola je jedan od predstavnika te filozofije, i tu filozofiju je učinio pobjedničkom, te bih zato volio da ostane, vrati se i pokuša ponovo s njom.''
Roberto di Matteo: ''Kakav trener! Trenerčina! On je sjajan momak, on zna što radi i imao je nevjerojatne uspjehe. Nisam siguran da netko može ponoviti ono što je on uradio u Barceloni. Čovjek ide ispred svog vremena''.
Jurgen Klopp: ''Pep je najveći. Mi također volimo pritiskati neposredno nakon što izgubimo loptu, a meni je to puno lakše realizirati sa svojim igračima kada im mogu reći- gle, pa i Barca to radi tako. Gledam sve Barcine utakmice, a kad je el clasico, cijela se ekipa skupi pa gledamo svi zajedno.''
Slaven Bilić: ''Ono što je on napravio s Barcelonom nemjerljivo je utjecalo na samo shvaćanje nogometa, na promjenu načina igre u cijeloj Europi i ostat će zapisano u povijesti.''
Antonio Conte: ''Posljednjih godina smo svi mogli učiti od njega, i kada čujem kako su njemu neki održali lekcije, kosa mi se diže na glavi. Oni koji žele igrati nogomet, mogu samo od njih učiti. Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša. Mi slijedimo Barcelonin način, a ostale gluposti koje čujem, kako bi ih trebli uzeti za primjer, za mene oni nikad neće biti to. Za mene će uvijek primjer biti Guardiolina Barcelona.''
Unai Emery: ''Pep nam je svima pokazao drugu dimenziju nogometa. neki su ga optuživali da je prijetvoran. Karakter je, skroman, klasa, i faca je, i sada je korak ispred. Sve je to Josep Guardiola.''
Jose Ramon Sandoval: ''Jako je obogatio svijet nogomata. Poput Mesije je- osvijetlio nam je put u koji smo svi vjerovali.''
Gary Neville: ''Svaka čast Pep, stvorio si nogomet kojeg nisam nikad prije vidio! Čarolija...''.
Sir Alex Ferguson: ''Pepova Barça je najbolja ekipa koju sam vidio u životu.''
Luis Milla: ''Pep je referentna točka za sve nas, zbog svega što je postigao, i zbog načina na koji je to napravio.''
Terry Venables: ''Guardiola je najbolji, ne postoji nitko bolji. pokazao je svijetu kvalitetu mladih i njihov potencijal da uspiju. to je njegovo veliko nasljeđe.''
Muricy Ramalho: ''Pepova Barca igra nešto dosad neviđeno.''
Toni Padilla: ''Jednostavno, Guardiola svakodnevno stvara nešto novo. Nešto povijesno dešava se u Barceloni, i bez obzira kako će se završiti, sjajno je. Pravo ludilo.''
Victor Valdes: ''Svaki trening je kao predavanje na fakultetu. Naučio me da uživam u nogometu i igram timsku igru.''
Arrigo Sacchi: ''Josep Guardiola je tvorac ove sjajne Barcelone. On je maestro i autor ovog predivnog stila igre koji njegova momčad uvijek koristi. Ali on je i trener koji postiže vrhunske rezultate educirajući. Napisao je fantastičan scenarij i redatelj je šoua.''
Graham Hunter: ''Guardiola je revolucionarni nogometni mislilac. Izuzetno marljiv, vizionar, maštovit, hrabar i inteligentan.''
Paul Breitner: ''Guardiola je stvorio ovu Barcelonu, razvijao ju je i razvijao, otkad ju je preuzeo od Rijkaarda. Usavršio ju je i postavio kriterije za godine koje dolaze, kriterije za to kako se nogomet treba igrati.''
Juan Ramon Sandoval: ''Guardiola nije Bog, ali je promijenio nogomet svojom petljom i hrabrošču: njegov način tumačenja stvari je promijenio sve. Učinio je veliki korak ka izvrsnosti. Njega smatram osobom koju najviše cijenim i proučavam.''
Arrigo Sacchi: ''Barcina igra je nešto najljepše što se moglo dogoditi nogometu.''
Hector Cuper: ''Otkad sam ja u nogometu oni su daleko najbolja momčad koju sam vidio.''
David Villa: ''Pepovo obraćanje igračima prije finala s Manchester Unitedom je nešto što bi svaki mladi trener morao dobro proučiti za svoju edukaciju.''
Michel: ''Promijenio je nogomet. Dobar je momak i pokušat ću učiti od njega. Ima određen stil i divim mu se zbog toga.''
Phil Ball: ''Njegov utjecaj na igru bio je i bit će strahovit. Njegov odlazak trebao bi značiti poticaj za razmišljanje za klub, ali i čitavu ligu.''
Andy Brassell: ''Čak i ako Guardiola odluči pretvoriti ovaj odmor u mirovinu, njegovo nasljeđe živjet će generacijama.''
Angel Cappa: ''Ako ga vidim, reći ću mu - hvala ti. To je najbolje što mu možemo reći. Puno ti hvala Pep. Vrati se uskoro. Svaka tvoja utakmica obećavala je sreću. Svaka utakmice tvoje Barce ostvarivala je naše snove.''
Rob Hughes: ''Ne određuju trofeji Guardiolin uspjeh, već - stil. Čak i sada objavljujući svoj odlazak, pokazuje koliko stila ima. Guardiola ne odlazi zbog toga što je njegova momčad izgubila dva velika trofeja - prvenstvo i Ligu prvaka, već usprkos tome. Ti porazi i osjećaj da igrači trebaju vodstvo, odlazak samo čine još težim.''
Nasljednici su naslijedili NJEGOV kostur pojačan skupocjenim igračkama i osvajali trofeje po inerciji. Izuzev 2015-te sve ostalo nije bilo ni blizu Guardioline Barcelone.Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Istina je da je sa Barsom izdominir'o, ali je to jedna od najjačih generacija u historiji sporta u kojoj je igr'o ponajbolji ikad. LP je osvojio i L. Enrike, a La Ligu haman svi poslije njega. Isti taj kostur koji mu je omogućio sve to je dominir'o svjetskim reprezentativnim fudbalom na 3 velika takmičenja.
Porediti Tatu Martina, Enriquea, Valverdea, Setiena je previše čak i za tebe

Nabroji mi JEDNOG trenera koji nije doživio blamažu za vrijeme trenerske karijere.Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Ispravne su komparacije da je u Bayernu (kao i u Barsi) osvajao sve što su manje - više i svi poslije njega. Dobro, obruk'o je Bayern protiv Reala doživjevši najveću blamažu u historiji LP, ali eto to haman da nema veze. Kako tim jednog takvog majstora i genijalca nije ozbiljno zaprijetio u 180 minuta igre ?
Slušam

Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Pokvario je Bayern i tako onemogućio još jednu titulu LP toj generaciji.
A nije Muller pokvario profulanim penalom za finale Lige prvaka kontra Atletica ?
Šta veliš na izjavu Mullera od neki dan ?
Müller: "The last time our game was this structured was under Guardiola. Every player was allowed to add an individual touch to their position according to their preferences, strengths & weaknesses, but every position had a clear task. There was no 'could', 'should' or 'wanted'"
Bayern ima jednu Ligu prvaka u zadnjih 19 godina.
Biće da ste previše očekivali

Pa da mu Ed Woodward kroji transfer politiku ?Centre forward je napisao/la: ↑17 avg 2020, 22:52Zašto nije preuzeo Manchester United kad je dolazio na Otok? Siguran sam da su mu nudili čak i više nego oni jahači deva.
Otišao je u City jer su tamo njegovi ljudi iz Barcelone na funkcijama.
Kao svaki normalan insan što bi uradio

@japa Nije Pep prodao Kroosa nego uprava nije željela dati platu kakvu je imao Götze. Kada već spominješ njegove transfere jedini igrač kojeg je tražio i dobio je bio Thiago odatle i njegova izjava Thiago oder nix. Prije sedmicu, dvije je izašla knjiga autora Christiana Falka inače novinara Bilda koji u ovih sedam-osam godina najbolje poznaje situaciju u klubu (od novinara) gdje navodi da je Pep tražio Neymara (dok je bio u Santosu), KDBa (dok je igrao za Wolf), Verrattija, Suareza (dok je igrao za Pool) Hazarda, Sterlinga (dok je igrao za Pool) i da ni jednu njegovu želju osim Thiaga uprava nije ispunila.
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 17 avg 2020, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
Slamke o 17-tom najbolje ocijenjenom igraču

Nisi ponudio nijedan valjan argument i diskusija ti se svodi na subjektivni dojam. Averziju prema dotičnom Guardioli isto tako treba spomenuti kao važan faktor.
Ugodnu noć želim

Nisam rekao da nije bio kljucni ni da jeste.
Samo pitam kako moze biti kljucni a 17. najbolje ocjenjeni igrac tima.
I nisi mi odgovorio za kvote.
Nemoj bjezati i biti tetkica sada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.