Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

tiffoso
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la tiffoso » 16 avg 2020, 17:17

Bundesliga je napisao/la:
16 avg 2020, 17:06
Leclercove gume su bile u gorem stanju od Vettelovih. Vec na izlasku je gubio puno vremena i trosio gume u pokusaju da predje Norrisa. On bi vjerovatno morao jos jednom u boks do kraja tako da tesko da bi bio na nekoj bajnoj poziciji.
Ukratko to je to.
Previse je ovdje ljudi koji vide crno i bijelo i ne razumiju se mnogo u sport. 80% je do bolida u ovom sportu.
Spinovo se Seb ili ne, njemu je max. 8 mjesto. Leclerc je imao srece u dvije tri trke. Kada svi imaju ok dan, onda dobijes ovakvo stanje i to je realno stanje. Eh sad sto oni rizikuju nekad u stilu malih timova i naprave neka iznenadjenja, to se desava.
Ali treba biti i sposoban to iskoristiti i zato sam ja licno navijac Leclerca jer je klasa, medjutim voziti u ovakvom Ferrariju je za njega kazna. Vettel je u ferrariju sveukupno vozio prosjecno do ispodprosjecno. Bilo je naznaka ali nikad kompetitivan bolid koji moze nesto. Neko ko ovdje outperformuje svoj bolid je Max. Covjek je daleko bolji od svog auta i to mu omogucava da bude tu u vrhu. Da vozi u Mercu, nasamarao bi Hamiltona.
Nije bilo mnogo takvih vozaca, ja pamtim Schumachera i Alonsa. Verstappen i Leclerc su nada za F1. Norris je tu ali u drugom redu. Russela ne mogu ocjeniti jer vozi u neozbiljnoj ekipi.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 avg 2020, 17:17

Bravo Ham, sampionska voznja :salut:

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 16 avg 2020, 17:27

16 avg 2020, 17:17
Kakav super soft i soft. Bio je na mediumu a Vettel na softu. Izgubio je vec nenormalno vremena iza vozica, a poceo je gubiti i vrijeme u odnosu na Norrisa. Imao je i par gresaka koje su mu ostetile gume. Bolje je sto je odustao jer mozda ne bi bio ni u bodovima.
A dobro moja greška prebacio sam se na igricu :rol: gdje au crvene super a zute soft, ali poenta je ista da je na mekim vozio dugo iza gaslija uvijek tu oko 0.5 i 1.5 sekunde iza i vozio na njima 30 krugova i kad se gasli sklonio bio brzi u nekim krugovima ili podjenako brz kao Perez, i prije odlaska u boks došao na neke 4.5 sek iza Pereza a preko 7 sek prenosti u odnosu na seba, tako da to sto je bio zaglavio iza landa 7 8 krugova ako i toliko, hocu reci to vrijeme iza landa je manje u odnosu na ono sto je proveo u napadima na gaslija i ne bi bilo potrebe da opet mijenja gume osim u slucaju nekog blokiranja tockova i sl., i bio bi ispred Vettela znaci ako bi se sve isto odigralo bio bi u jednom momentu 5 na stazi i istina strolla bi tesko zadrzao iza sebe ali vjerzjem da sainza bi uspio i bio bi minimum 6

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2020, 17:39

Sve je to ok, ali je ostetio gume maksimalno u napadima na Norrisa. Jednom je cak morao van staze. A iza je isto bio pod pritiskom od Alpha Taurija. Takodjer, vecina tih ispred su imali 2 stajanja, i on bi sigurno. Ovo za Vettela je bio cisto splet okolnosti da ne ide na novu promjenu guma.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 16 avg 2020, 17:47

16 avg 2020, 17:39
Sve je to ok, ali je ostetio gume maksimalno u napadima na Norrisa. Jednom je cak morao van staze. A iza je isto bio pod pritiskom od Alpha Taurija. Takodjer, vecina tih ispred su imali 2 stajanja, i on bi sigurno. Ovo za Vettela je bio cisto splet okolnosti da ne ide na novu promjenu guma.
U ferrariju jesu smotani, ali ne vjerujem da su ga držali skoro pola trke na najmeksoj komponenti da bi drugu polovinu trke vozio na 2 seta guma, ono je meni ocigledno bilo taktika za jedno stajanje kao i Perez, to je plana A sigurno bio ponavljanje taktike kao na prosloj utrci, sad ako je Charles znajuci to previse potrosio gume da ne moze to odraditi njegova greška tj. leclerc je morao imati u glavi da moze napadati samo onako da ne podere te gume a morao je znati i da su Norris i Sainz opet na mekanim i da po prqvilima moraju jos jednom stati.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2020, 17:56

Pa vjerovatno je takva strategija bila, ali sa Ferrarijem nikad ne mozes znati. Ali Leclerc je vec previse bio ostetio gume da bi na njima zavrsio. Iza je Vettel imao cistu stazu ispred sebe i nije ih previse ostetio.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 16 avg 2020, 18:02

16 avg 2020, 17:56
Pa vjerovatno je takva strategija bila, ali sa Ferrarijem nikad ne mozes znati. Ali Leclerc je vec previse bio ostetio gume da bi na njima zavrsio. Iza je Vettel imao cistu stazu ispred sebe i nije ih previse ostetio.
Teško je sad to znati, jedino leclerc i ekipa znaju u kakvom su stanju bile, ali eto ako ništa cini se da Ferrari odlicno cuva gume, možda i najbolje.

Kakva borba medu konstruktorima minimalna razlika između RP, Mclarena i Ferrarija

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2020, 18:09

chelsea358 je napisao/la:
16 avg 2020, 18:02
Kakva borba medu konstruktorima minimalna razlika između RP, Mclarena i Ferrarija
Dobra borba, ali samo zbog toga jer je Ferrari grohnuo. RP je teska prevara, mrtva nekadasnja Force India jedan od najgorih timova u novijoj historiji da ima onakav bolid, ma daj :rol:. Smijesno je kakvu su kaznu dobili. Jedino da nekom magijom Ferrari razvije novi motor koji je legalan a performansama poput onog od prosle sezone, pa da se potuku s Mercedesom u par trka, ali od toga nema nista nazalost.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 avg 2020, 18:11

Force India/RP jedan od najgorih timova u novijoj historiji :rol: :rol: :rol:

Najbolji poslije velike trojke zadnjih 7-8 godina i to je fakt
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 16 avg 2020, 18:17

Jedno je sigurno ekipa koja najcesce mijenja ime :rol:
Prije ce Vettel uzet naslov u Aston Martinu, nego da Ferrari napravi šta od bolida ove i sljedeće godine, maksimalan domet im je treće mjesto, a pobjedu nazlaost mogu samo sanjat.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 avg 2020, 18:31

16 avg 2020, 18:09
mrtva nekadasnja Force India jedan od najgorih timova u novijoj historiji da ima onakav bolid, ma daj :rol:.
Force India/Racing Point/Aston Martin ima jedan od najsposobnijih i najboljih timova inžinjera i mehaničara u sportu ove decenije. Ljudi su na mizernom budžetu dobar dio decenije bili četvrti i peti (na vrhuncu samo iza ekipa koje imaju višestruko veće budžete od njih), sa nekoliko podijuma. Sve to dok su se borili da prežive jer nisu za hljeba imali. Tek su prošle godine napravili mali korak nazad, i opet bi bili ispred ekipe sa mnogo većim budžetom poput Reanulta da su imali boljeg vozača od Strolla.

Ljudi su primjer iz udžbenika kako i šta mala ekipa treba da radi u ovom sportu. Žalosno je vidjeti koliko malo poštovanja dobijaju od fanova i ljudi koji gledaju sport.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 avg 2020, 18:40

Likovi 29 trka zaredom nisu imali ni boda, zavrsili cetvrti 2015 i 2016 i kao oni cetvrta ekipa? Imali pet trecih mjesta u historiji. Kopiraju gotovo identican bolid od Mercedesa 2019 i imaju obraza buniti se nesto. Jasta nego takve ne treba postovati. Nek sad i Renault i Mclaren pocnu malo kopirati Merc, pogotovo kad Mclaren ponovo postane Mclaren Mercedes kao u zlatnim godinama. Ako oni mogu kopirati tako neka i ostali.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 avg 2020, 21:22

pa nek neko kaze Mercedesu lahko

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 16 avg 2020, 21:37

jel to perez leti sljedece godine ako vettel tamo ide?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 avg 2020, 21:42

slika

Pa kakvi debili rade u ovom Ferarriju, to je strasno
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 avg 2020, 21:52

Vozač u pola trke treba smišlja taktiku, razrađuje plan i konta hoće li moći ovo, hoće li moći ono... Ekipa koja ima toliko mogućnosti a tako malo daje da je to brutalno. Sve što se može upropastiti to je Ferrari uspio.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 16 avg 2020, 23:58

Unofficialpage je napisao/la:
16 avg 2020, 21:52
Vozač u pola trke treba smišlja taktiku, razrađuje plan i konta hoće li moći ovo, hoće li moći ono... Ekipa koja ima toliko mogućnosti a tako malo daje da je to brutalno. Sve što se može upropastiti to je Ferrari uspio.
Napadaju se ovdje clanovi foruma koji brane Vettela. Licno, mislim da nije nivo prvaka, ali nije ni debil covjek.
Nepovjerenje Ferrarija je zapravo rezultat mnogih stvari. Oni nisu u stanju proracunati kurs vozaca do kraja utrke i smisliti taktiku.
Ovdje se spominje Leclerc mogao do 5. pozicije-nije. Pitanje je da li bi iza Vettela zavrsio. Da se potvrdim max.7-8 mjesto, u super dobrom razvoju 6.
Leclerc je jos neiskusan vozac, bojim se da ce mu Ferrari unistiti talenat ako ovako nastave. Bolje bi bilo da prvi covjek Ferrarija rekonstruise citav tim. Vozaci su tu najmanji problem po meni.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 18 avg 2020, 11:21

Slazem se ...osim Fettelovih primanja ...za 3o mil po sezoni mora izvlacit bar ko Max sto izvlaci iz bolida....najveci problem je njegova plata koja je odma uz Hamiltonovu ....za 3o mil se ne smije svaku trecu utku izvrtit na stazi....tako da normalno da ce ga se rjesavat s tolikim primanjima i s obzirom koliko pokazuje , a to je zivi prosjek ...koliko god Ferrari bio losh ...ovde mu se cestita sto je 7 bio svasta ...a Lecu se npr. Podijumi prepisuju ko sretne okolnosti , dok je 7 mjesto what a drive ...

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 avg 2020, 12:03

Upoređivati Leca i Seba trenutno je besmisleno. Trenutno Lec za Seba je bog vožnje. Dečko mlađi, brži na stazi, bolji refleks, konstantniji.. Seb je svoje zlatne trenutke imao u Red Bulu.. i ovo poslije je samo pišhanje uz vjetar.Sa Ferrarijem iz doba Žan Tota...Lec.bi žario i palio a za Seba čisto sumjam.

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 18 avg 2020, 12:48

jelle je napisao/la:
18 avg 2020, 11:21
Slazem se ...osim Fettelovih primanja ...za 3o mil po sezoni mora izvlacit bar ko Max sto izvlaci iz bolida....najveci problem je njegova plata koja je odma uz Hamiltonovu ....za 3o mil se ne smije svaku trecu utku izvrtit na stazi....tako da normalno da ce ga se rjesavat s tolikim primanjima i s obzirom koliko pokazuje , a to je zivi prosjek ...koliko god Ferrari bio losh ...ovde mu se cestita sto je 7 bio svasta ...a Lecu se npr. Podijumi prepisuju ko sretne okolnosti , dok je 7 mjesto what a drive ...
To je druga prica kada je rijec o plati. Previse je to i daleko iznad njegovog dometa,ali opet, menadzment Ferrarija mu je dao tu platu jer se radilo u cetverostrukom prvaku F1. Da se ne lazemo, licno ne bih nikada tu platu dobio bilo ko od vozaca, jer mislim da inzenjeri vise uticaja imaju od vozaca, tako da bi trebali vozacima spustiti place a povecati ih inzenjerima- ali to je druga tema skroz sada.
Ma kakva 7. Pozicija. Nema se tu sta cestitati, covjek je zavrsio 4 pozicije vise od starta i tjt. Nije sad da je na podijumu zavrsio ili slicno. Tako isto i sa Leclercom- napredovao 1 poziciju u prvoj trci GB a u drugoj isto 4 pozicije, medjutim tu je vec pokazao mnogo vise, ocjenio bih kao dobrom voznjom. U austriji podijum je isto tako dobra voznja bila, rekao bih veoma veoma dobra i tu je vec u rangu prvaka.
Ono sto me pogadja je slavljenje te 4. pozicije u GB. Trebas reci 'nice job. good race' i tacka. Ti vozis u prestiznom bolidu ma kakav god da je bio.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.