Ukratko to je to.Bundesliga je napisao/la: ↑16 avg 2020, 17:06Leclercove gume su bile u gorem stanju od Vettelovih. Vec na izlasku je gubio puno vremena i trosio gume u pokusaju da predje Norrisa. On bi vjerovatno morao jos jednom u boks do kraja tako da tesko da bi bio na nekoj bajnoj poziciji.
Previse je ovdje ljudi koji vide crno i bijelo i ne razumiju se mnogo u sport. 80% je do bolida u ovom sportu.
Spinovo se Seb ili ne, njemu je max. 8 mjesto. Leclerc je imao srece u dvije tri trke. Kada svi imaju ok dan, onda dobijes ovakvo stanje i to je realno stanje. Eh sad sto oni rizikuju nekad u stilu malih timova i naprave neka iznenadjenja, to se desava.
Ali treba biti i sposoban to iskoristiti i zato sam ja licno navijac Leclerca jer je klasa, medjutim voziti u ovakvom Ferrariju je za njega kazna. Vettel je u ferrariju sveukupno vozio prosjecno do ispodprosjecno. Bilo je naznaka ali nikad kompetitivan bolid koji moze nesto. Neko ko ovdje outperformuje svoj bolid je Max. Covjek je daleko bolji od svog auta i to mu omogucava da bude tu u vrhu. Da vozi u Mercu, nasamarao bi Hamiltona.
Nije bilo mnogo takvih vozaca, ja pamtim Schumachera i Alonsa. Verstappen i Leclerc su nada za F1. Norris je tu ali u drugom redu. Russela ne mogu ocjeniti jer vozi u neozbiljnoj ekipi.