U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Nemojte samo ovde te priče Željo, Sarajevo. NI jedan klub ne zna kako treba da obuči, izbrusi, pripremi, afirmise igrača. Obično ili ih se rješavaju dok su još talenti za neke pare ili ih ostave pa ih upropaste. Nema ama bas ni jednog primjera da su oni "napravili" nekog igrača i poslali ga u najbolje lige. Ne računam djecu koja su od njih otišla, pa se igradila negdje drugo. Jednostavno manjak znanja kod trenera i ne vide priliku u tim momcima.
U komiluku imamo Vlahovica, Brozovica, Kovacica...
Jednostavno naša liga je liga polovnjaka. Svi pokusavaju da je osvoje, niko nece dugorocno da planira.
U komiluku imamo Vlahovica, Brozovica, Kovacica...
Jednostavno naša liga je liga polovnjaka. Svi pokusavaju da je osvoje, niko nece dugorocno da planira.
Nemaju oni nikakve planove koji se razlikuju od prošlogodišnjih, od prije 3 ili 5 godina.ReX je napisao/la: ↑13 avg 2020, 18:16Navijaci i uprava Sarajeva imaju neke lude snove da ce moci za par godina nesto da naprave ali ako su pametni prodali bi vec na zimu ili najkasnije iduce ljeto Djokanovica, Pidru i Kovacevica. To im je malte ne zadnji voz da naprave nesto sto navijaci Sarajeva misle da oni mogu napraviti. A to je "velike" karijere.
I dalje su najbolji igrači su Ahmetović, Tatar, Rahmanović...prosjek je prvog tima je 26-27 godina. Svega 1 ili 2 igrača U21 su u kombinacijama prvog tima...Nema tu nikakvih planova.
Pidro, Šerbečić, Kovačević su još uvijek talenti sa velikim potencijalom.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 13 avg 2020, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Da sad ne budem samo kudim ove s bordom bojom. Nista bolje razmisljanje nemaju ni plavi, i ako sam ja veliki simpatizer i navijac Zelje kad je u pitanju iskljuvio BH fudbal. Ja sam isto mnogo puta kritikovao sto se talente koji odigraju godinu dana i naprave bum sezonu ne prodaju odma.. vec sve se nesto ceka, daj kao novi ugovor bla bla.. 2-3 godine kasnije i....Turska! Nema u nasoj ligi mladom igracu napretka i ostajanje par godina je ludilo. Svaki mladi igrac cim odigra recimo pune 2 sezone odma mora ici najkasnije, jer on nema sta vise nauciti kod nas, samo moze nazadovati.DrFilgud je napisao/la: ↑13 avg 2020, 18:26Nemaju oni nikakve planove koji se razlikuju od prošlogodišnjih, od prije 3 ili 5 godina.ReX je napisao/la: ↑13 avg 2020, 18:16Navijaci i uprava Sarajeva imaju neke lude snove da ce moci za par godina nesto da naprave ali ako su pametni prodali bi vec na zimu ili najkasnije iduce ljeto Djokanovica, Pidru i Kovacevica. To im je malte ne zadnji voz da naprave nesto sto navijaci Sarajeva misle da oni mogu napraviti. A to je "velike" karijere.
I dalje su najbolji igrači su Ahmetović, Tatar, Rahmanović...prosjek je prvog tima je 26-27 godina. Svega 1 ili 2 igrača U21 su u kombinacijama prvog tima...Nema tu nikakvih planova.
@igrajlopte 🐦
Ma budimo realni, ne mogu oni više nikoga prodat.ReX je napisao/la: ↑13 avg 2020, 18:28Da sad ne budem samo kudim ove s bordom bojom. Nista bolje razmisljanje nemaju ni plavi, i ako sam ja veliki simpatizer i navijac Zelje kad je u pitanju iskljuvio BH fudbal. Ja sam isto mnogo puta kritikovao sto se talente koji odigraju godinu dana i naprave bum sezonu ne prodaju odma.. vec sve se nesto ceka, daj kao novi ugovor bla bla.. 2-3 godine kasnije i....Turska! Nema u nasoj ligi mladom igracu napretka i ostajanje par godina je ludilo. Svaki mladi igrac cim odigra recimo pune 2 sezone odma mora ici najkasnije, jer on nema sta vise nauciti kod nas, samo moze nazadovati.
Mogu možda dobit 50 - 100 K eura za najveće "talente", ako uopšte ima interesa.
Ja sam simpatozer Sarajeva, ali Željo realno ima dosta bolji pristup, mada i to ispod svakog prihvatljivog nivoa.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 13 avg 2020, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Pa neznam eto vidjetcemo, spominje se i ovo ljeto milionski transferi na Kosevu tako da..

@igrajlopte 🐦
Daj brate pusti ih. Neka spoje pidru, vladana i besima i neka budu sretni ako za ta tri igraca dobiju 1 milion ukupno.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
I dan danas bas to tvrdim, ona stvar se nalazi izmedju lijeve i desne noge a on ima samo lijeve nogeharixs je napisao/la: ↑13 avg 2020, 17:59Prije 10 godina si ti govorio da i Pjanic ima dvije lijeve, tako da..Husika je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:44Prije 10 god sam pisao da Sarajevo nece proizvesti igraca i evo nas danas tu!ReX je napisao/la: ↑13 avg 2020, 14:42
Mislim da od svih ti omladinaca koji trenutno igraju neku ulogu u Sarajevu jedino Andrej Djokanovic ima sansu da postane neki igrac za buducnosti, jer nije los a vrlo je mlad i dalje
Svi mladi igraci u ovoj ligi koji odigraju 1-2 dobre sezone moraju otici vani, svi koji ostanu duze na kraju im ispadne HNL vrh karijere. Ja bi svakog talenta koji odigra jednu dobru sezonu prodao, em sto ces zaraditi jer je na vrhu, em sto je dobro i za igraca za dalji napredak. Gojak naprimjer je odigrao nesto manje od godinu dana seniorskog fudbala u BH, a da je ostao jos 2 godine u Premijer Ligi on bi danas igrao mozda za Lokomotivu a ne Dinamo Zagreb i bio jedan od najbolji igraca. Tako da...
Opet tvrdim da ga nece proizvesti ni narednih 10 godina!![]()

Najprecjenjeniji igrac ikada!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Eh kad se samo sjetim Admira Ljevakovića, kakva je to igračina bila 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kad se samo sjetim briljntnih partija u dresu repke 

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Husika kad ćete one rupe u Prhinjama popunit majku mu ljubim svaki put strepim hoće mi točak ispast.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa sto ides preko Strijezeva?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 avg 2020, 21:57Husika kad ćete one rupe u Prhinjama popunit majku mu ljubim svaki put strepim hoće mi točak ispast.![]()
Idi glavnom cestom

-
- Kontakt:
Nigdje on nije trebao otići i to je jedan pravi primjer rasta i sazrijevanja mladog igrača(za razliku od nekih koji su poletili bez seniorske sezone).
Ova liga nije nimalo laka za igrača od 19 godina a on već ima preko 20 meceva u seniorskom timu Sarajeva i razvija se kako treba.
Ja mislim da je to najbolji produkt akademije FK Sarajevo i da će se to vidjeti transferom u ozbiljan klub.
prodje veselinovic pored vajnog beka beganovica ko da je cunj....nisma znao da je onako spor.
Amar Beganovic je jedan od najbolji desni bekovi u ligi, jest da je imao mozda lošu partiju mada da to nije mala stvar biti za 20 godina kapiten u Slobodi. Sigurno je bolja opcija od Nikolica i Sabanovica. A Eldar Sehic mora pod hitnom umjesto Milicevica igrati u mladoj reprezentaciju u21 kao nasljednika Pidre jer je 2000 godiste...
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 15 avg 2020, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
Za beganovica ima nade ako sto prije napusti slobodu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Je li Alić zaluženo dobio crveni protiv Slobode? U21 Igrač bude najbolji igrač kola protiv Sarajeva, onda ga sudija isključi u 37. minuti protiv Slobode, pa preskoči i narednu utakmicu
Treba zaštititi ovo malo mladih igrača što igraju dobro u Premijer ligi.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Benjamin Bešić, strijelac za Strasbourg, krilni igrač
https://www.transfermarkt.com/benjamin- ... ler/700437
⚜️~⚜️~⚜️
Đe si to našo, jel za seniore?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑16 avg 2020, 13:41Benjamin Bešić, strijelac za Strasbourg, krilni igrač

Trenutno korisnika/ca: 231983, Ahrefs [Bot], bhfanatic14, Bing [Bot], kakarut, Majestic-12 [Bot] i 59 gostiju.