BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 08 dec 2010, 18:35

anton 1983 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Bodovno i dominacijski :lol: , mala je razlika, samo smo mi već mnogo odmakli glavnim konkurentima za razliku od njih. To se moglo reći i obrazložiti bez ovolike pompe na ovoj temi. :mrgreen: Jesu oni bili hit, ali razlika je što niko nije vjerovao da oni mogu nastaviti u približnom ritmu. S druge strane, od ovog BVB-a se to očekuje, jer je kvalitetniji u svakom aspektu. Niko ne očekuje da BVB doživi sličan pad, jer realno to se ne može desiti. Naravno da će biti pad, ali ne u tolikoj mjeri. 8-)

Pa gle, zato meni i nije jasTno kaj ste se vi svi tako uzjebali, kada sam ja reko da ste "isti" samo do polusezone tj. da vam je uspjeh isti :roll:
Pa isti nam je uspjeh kao i sa svim prethodnim herbstmeisterima, pa si komotno mogao pomenuti Bayu umjesto SAP-a, u nekoj od sezona u kojima ste dominirali ovako na polusezoni, npr. 2002-2003, ili ona sezona pod Magathom. 8-)

To ''isti'' vuče mnoge konotacije sa sobom. Ako ti misliš na očekivanja pred sam početak sezone, onda se čak ni tu ne može stavljati u isti koš. SAP je bio posmatran kao klub koji će se boriti sa opstanak, dok je BVB ušao sa ambicijama i javnom predodžbom za plasman u Europu. 8-)

Jedino se može odnositi na približan bodovni učinak i niš' više. :P
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 dec 2010, 18:41

Hare_BvB je napisao/la: Pa isti nam je uspjeh kao i sa svim prethodnim herbstmeisterima, pa si komotno mogao pomenuti Bayu umjesto SAP-a, u nekoj od sezona u kojima ste dominirali ovako na polusezoni, npr. 2002-2003, ili ona sezona pod Magathom. 8-)
E malo si se zajebo. Treba čitati cijelu rečenicu i znati o ćem se piše, jer kod vas je to iznenađujuće kao i kao što je bilo kod Hoffenheima, a kad Bayern bude Herbstmeister onda je to normalno ;)
Hare_BvB je napisao/la: To ''isti'' vuče mnoge konotacije sa sobom. Ako ti misliš na očekivanja pred sam početak sezone, onda se čak ni tu ne može stavljati u isti koš. SAP je bio posmatran kao klub koji će se boriti sa opstanak, dok je BVB ušao sa ambicijama i javnom predodžbom za plasman u Europu. 8-)

Jedino se može odnositi na približan bodovni učinak i niš' više. :P
E viš i po tome može, jer Bvb ima više bodova i više prednosti pred drugim kao što je i imao veče ambicije,a Hoff je imao manje bodova prednosti, točno niti jedan al je imao "manje" ambicije. recipročno ste isti...

Al zašto vas to sad muči ja fakat neznam, **** vas SAP.

I da zakaj vi za Hoffenheim kažete SAP? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 dec 2010, 18:54

Hajmo sad stati. :lol: :mrgreen:

Dietmar Hopp je bio vlasnik SAP-a (glavna kompanija za proizvodnju poslovnih softvera :ugeek: ), pa radi toga.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 dec 2010, 20:36

Klopp je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Što se tiče @antona, oprostite čovjeku, jer odgovorno tvrdim da ne dolazi na ovu temu s namjerom provociranja nas BVB-ovaca. Jednostavno čovjek voli palamuditi o BL. :mrgreen: Mislim da potajno i gotivi BVB. :lol: Ako napiše nešto što vam se ne sviđa, možete to uzeti sa određenom dozom rezerve, jer njegove namjere nisu loše. :P Možda on prerano preudicira neke stvari, koje se nama ne sviđaju, jer mi doživljavamo BVB drugačije od njeg. Za njega je BVB samo običan klub, za nas je nešto drugo. Ne mora se reagovati odmah žustro, ako se ne slažemo u vezi nekih stvari. Ne mora se sve doživljavati kao provokacija. Ovoje forum i ako se svi slažemo, čemu onda služi. Nemam ja ništa protiv sitnih provokacija, one su satavni dio i stvarnog i online života, ali neka granica mora postojati. Šale nikad na odmet. :mrgreen:
Ma ne, ja uopste njegove postove ne dozivljavam kao provokaciju. Vidi se da on dosta toga zna, ne samo o svom klubu, vec i ostalim. Mozda i najveci fanatik Bundeslige na forumu.
Sve je to druze uredu,ali ja nisam procitao ni jedan njegov post a da je izjavio kako BvB igra dobar fudbal, atraktivan.On kontantno kritikuje M.Z. i drustvo eej ba kao da je on doktor nauka za Ekonomiju, Transfere...znas lafo on zna s kime se produzuje ugovor ko nece produzit koliku ce ko platu trazit .... Baca bombe non-stop !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 dec 2010, 23:32

HzBvB je napisao/la: Sve je to druze uredu,ali ja nisam procitao ni jedan njegov post a da je izjavio kako BvB igra dobar fudbal, atraktivan.On kontantno kritikuje M.Z. i drustvo eej ba kao da je on doktor nauka za Ekonomiju, Transfere...znas lafo on zna s kime se produzuje ugovor ko nece produzit koliku ce ko platu trazit .... Baca bombe non-stop !
Sad bi te stvarno mogao uvrijediti i mislim da mi niko nebi zamjerio! pročitaj ponovo ovaj post:
anton 1983 je napisao/la:Svaka čast. trudim se tu i tam nekaj posrat po BvB-u, ali neam kaj. Suvereno se igra i stvarno ste zasluženo prvi. OK igrate debelo iznad svojih mogučnosti i bolje nego je to iko oćekivao, ali za to zaslužujete pohvalu i ništa više. Bude ili BVB prvak, ja ću vam prvi čestitiati ;)
nemoj imati nos u oblacima i nebudi ..... ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 dec 2010, 23:46

HzBvB je napisao/la: Sve je to druze uredu,ali ja nisam procitao ni jedan njegov post a da je izjavio kako BvB igra dobar fudbal, atraktivan.On kontantno kritikuje M.Z. i drustvo eej ba kao da je on doktor nauka za Ekonomiju, Transfere...znas lafo on zna s kime se produzuje ugovor ko nece produzit koliku ce ko platu trazit .... Baca bombe non-stop !
Sad bi te stvarno mogao uvrijediti i mislim da mi niko nebi zamjerio! pročitaj ponovo ovaj post:
anton 1983 je napisao/la:Svaka čast. trudim se tu i tam nekaj posrat po BvB-u, ali neam kaj. Suvereno se igra i stvarno ste zasluženo prvi. OK igrate debelo iznad svojih mogučnosti i bolje nego je to iko oćekivao, ali za to zaslužujete pohvalu i ništa više. Bude ili BVB prvak, ja ću vam prvi čestitiati ;)
nemoj imati nos u oblacima i nebudi ..... ;)
Svaka cast vidis previdio sam, IZVINI MOLIM TE al meni ne ide u glavu kako ti mozes znat ko ce produzit ugovor ko nece ovako onako...neznam to je po meni valjanje gluposti ali eto.....zato sam i prestao citat tvoje postove ....( one koje sam citao bili su na prethodno napomenute teme)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 dec 2010, 23:50

HzBvB je napisao/la:
Svaka cast vidis previdio sam, IZVINI MOLIM TE al meni ne ide u glavu kako ti mozes znat ko ce produzit ugovor ko nece ovako onako...neznam to je po meni valjanje gluposti ali eto.....zato sam i prestao citat tvoje postove ....( one koje sam citao bili su na prethodno napomenute teme)
:lol:

Kako ti loše čitaš moje postove! Pa di si ti pročito da sam ja impliciro na to da neko hoće ili neće produžiti ugovor! Pa daj malo bolje čitaj...

Eto ovak da skratim.

Weidenfeller - mora sad produžiti jer mu istiće ugovor, jel tako? ja sam velim da morate paziti da mu neko sada neponudi bolje uvjete, znači morate se požuriti i ono kaj ja naglašavam, pitanje je koliku plaću ćete mu morat dat da on produži..

Sahin - isto tako što prije ako on ima a 99% ima klauzulu da na ljeto može otići za 6 miljona eura i opet pitanje je po kojim uvjetima.

ja nisam reko da će neko otić, da ćete vi sve rasprodati itd..Ja sam kažem i cijelo vrijeme pišem o tome kakve vas sve "nevolje" čekaju! ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 dec 2010, 09:10

HzBvB je napisao/la:
:lol:

Kako ti loše čitaš moje postove! Pa di si ti pročito da sam ja impliciro na to da neko hoće ili neće produžiti ugovor! Pa daj malo bolje čitaj...

Eto ovak da skratim.

Weidenfeller - mora sad produžiti jer mu istiće ugovor, jel tako? ja sam velim da morate paziti da mu neko sada neponudi bolje uvjete, znači morate se požuriti i ono kaj ja naglašavam, pitanje je koliku plaću ćete mu morat dat da on produži..

Sahin - isto tako što prije ako on ima a 99% ima klauzulu da na ljeto može otići za 6 miljona eura i opet pitanje je po kojim uvjetima.

ja nisam reko da će neko otić, da ćete vi sve rasprodati itd..Ja sam kažem i cijelo vrijeme pišem o tome kakve vas sve "nevolje" čekaju! ;)
A sta neko od nas moze ucinit po tom pitanju ??? ne moze nista , zato je to bezveze prica.Ova ekipa koja vodi cijeli tim napravila je toliko toga pozitivnog, ti ocekujes od njih da ne produze ugovor sa Sahinom( najboljim igracem)?
I nemoj sad se pravit tu nesh ti si reko dvije stvari....mrsko mi se sad vracat pa trazit tvoje postove ,dje ti dajes razvoj dogadjaja oko dortmunda za slijedecu sezonu(ako osvoje ako ne osvoje) kako ce jedan dortmund biti ekipa za nabijanje gol razlike( u LP) i tako to.....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2010, 10:17

HzBvB je napisao/la:A sta neko od nas moze ucinit po tom pitanju ???
Ha ništa osim kaj možeš diskutirati o tome što mi i radimo. Taj staf ti nevalja, jer po tome nemoj niti navijati za BvB kad od toga klub nema nikakcve koristi ;) Figurativno rečeno...
HzBvB je napisao/la: .Ova ekipa koja vodi cijeli tim napravila je toliko toga pozitivnog, ti ocekujes od njih da ne produze ugovor sa Sahinom( najboljim igracem)?
E vidiš, ovo je jedan od razloga zašto ja pišem neke stvari...Ja nigdje nisam napisao da očekujem da BVB neće produžiti ugovor sa Sahinom. Da ponovim, problem nije u produžetku ugovora već u tome da on ima klauzulu koju pod hitno treba maknuti, znači ne za 3 mjeseca, ne za dva , ne za tjedan dana , nego JUČER. Sahin je isto igrač kao svaki drugi kojeg mame bolje ponude (noFčame) i ponude boljeg kluba i postoji opastnost da vi sa njim nećete uspjeti produžiti ugovor niti maknuti tu klauzulu, ako zakasnite i ako se pojavi neki veći klub koji će ga htjeti kupiti. recimo dođe travanj i vi niste riješili pitanje te klauzule, javlja se MUTD i Sahina to zaintrigira i on odluči da će rađe ići u MUTD nego da igra još u BvB-u i na kraju sezone njemu klauzula od 6 miljona eura to omogućava...Ja se nadam da ovo razumijete. jebote Svhweini od početka svoje karijere igra za Bayern pa je lako moguće da nas napusti a mi njemu možemo dati SCE za razliku od onog kaj BvB može dati Sahinu...
HzBvB je napisao/la: I nemoj sad se pravit tu nesh ti si reko dvije stvari....mrsko mi se sad vracat pa trazit tvoje postove ,dje ti dajes razvoj dogadjaja oko dortmunda za slijedecu sezonu(ako osvoje ako ne osvoje) kako ce jedan dortmund biti ekipa za nabijanje gol razlike( u LP) i tako to.....
Tak nešto ja nisam napisao ;) Samo normalno je za očekivati, ako nećete ojačati svoju ekipu i zadržati najbolje igrače da ćete pasti..Pa ako tak nešto kažem to ne znači da pametujem niti da sam nostradamus, to nebi bilo ništa čudno. to je koda kažem Bayern će slijedeće sezone osvojiti prvenstvo.. :roll:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2010, 10:52

Da više završim ovo laprdanje jer ovo više nema smisla, idemo samo u krug...

Kaj BvB treba sada srediti na zimu da bi "lakše" osvojio prvenstvo...

Weidenfeller - treba sa njim pod hitno produžiti ugovor jer nedaj Bog da uđete u 2. dio sezone sa njim a da ugovor nije produžen. Kada bi se to dogodilo, onda bi u krucialnom djelu sezone, Weidenfeller bio okupljen sa tim di će slijedeće godine igrati nogomet i to nebi bilo dobro za Bvb. Ovako vi njemu produžite ili neprodužite ugovor i onda se sa time za vrijeme 2. djela sezone nezamarate niti o tome pišu mediji niti to više nebrine Weidenfellera...

Sahin - riješiti problem sa klauzulom, ako ona uopće postoji...Kod njega se može javiti isti problem kao i sa Weidenfellerom, jer novine će brujiti o tome kako on može i oće napustiti klub i to će vršiti pritisak na samog igrača a i na klub. To vam ziher ne treba....

Vidjeti kakva je ozlijeda kod OwomoGnjilog. Ako će moči igrati u drugom djelu sezone onda možda i netreba uzimati desnog beka. No isto tako ovo je jedinstvena prilika i možda bi trebali, čak se i preporuča dovođenje desnog beka jer samo sa jednim uči NEPOTREBNO u drugi dio sezone pokazalo bi neozbiljnost i bezveze bi riskirali ovakvu priliku...

Dovođenje zadnjeg veznog na zimu - kringe ozlijeđen i upitno je kad se vrača i kakav će bit. Isto to vrijedi i za kehla...Cijelu sezonu igrati samo sa Sahinom i Benderom je debilno i to si nesmijete dopustiti. Možda se sada i ne treba baš kupiti zadni vezni, već posudite nekoga i onda ako zadovolji na kraju sezone otkupite ugovor. To je znači kaj se tiće bitnijih stvari: Weidenfeller i Sahin riješiti probleme oko ugovora i dovesti desnog beka i zadnjeg veznog...

Kaj se tiće nebitnih stvari prodati hajnala i feulnera tek tolko da dobijete neke pare za ova eventualna pojačanja...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 09 dec 2010, 11:04

dortmund dominira bundesligom

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 dec 2010, 16:38

Damir_BvB je napisao/la:Hajnal na meti Kolna, Jos dok je Meier bio manager Kolna sastao se par puta sa Hajnalovim managerom i pricalo se puno oko prelaska u komsiluk :D ... No kako sad stvari stoje Koln trazi lijevog beka zatim golmana i kao trece pojacanje je planiran kreativac koji ce da uposljava princ poldia i tu je planiran HAJNAL , i ... Prvo bi trebao biti posudjen u slucaju da Koln ostane u 1 ligi onda bi imali i opciju da ga otkupe...

Eto nama malo para a i rjesit cemo se Hajnalove plate... Zao mi je sto za ovog momka nema mjesta ni na klupi po meni je mnogo bolji od Feulnera a i od Da Silve, i mislim da je Hajnal zasluzio barem s klupe da ulazi u igru ali eto nesto Kloppu ne stima, a mi Kloppu nemamo sta rec covjek ima rezultate i radi sto je najbolje za Klub... Samo dobar je Hajnal igrac ...
Izgleda da bi taj lijevi bek mogao biti Dede. :evil: Spominjalo se to i ljetos, ali ja nisam tome pridavao neki poseban značaj, jer sam bio uvjeren da će Dede nazad u Brazil ako BVB ne produži ugovor sa njim.

Što se tiče Hajnala, on je veoma blizu prelaska u Koln. Bio je oslonac ekipe u prvoj Kloppovoj sezoni, ali tad se igrao i drugi sistem igre, sa dva napadača, tako da je tu njegov kvalitet dolazio do izražaja. Sad igramo sa samo jednim špicem i Kagawom, koji ima sobodnu rolu. Kagawa igra polušpica, a Hajnal to ne bi mogao ni približno dobro odraditi kao on. Jedostavno, on nema poziciju na kojoj bi mogao igrati u našj trenutnoj formaciji i zato je bolje za obe strane, da on ode negdje gdje će moći igrati, jer stvarno je šteta da igrač njegovih kvaliteta sjedi na klupi. Ugovor sa BVB-om mu ističe u ljeto 2012., a sigurno je da neće biti produžen, i lijepo bi bilo da uzmemo barem 2-3 miliona od njegovog transfera na kraju ove sezone, pošto će vjerovatno biti na posudbi u proljetnom dijelu sezone, kao što ti reče.

Isto tako, špekuliše sa da bi Fuelner trebao preći u rivale iz Bochuma. Njihovim odlascima, otvara se prostor za angažovanje nekih pojačanja u veznom redu. Mislim da dovođenje lijevog krila nije pod muss, jer imamo Gotzea koje može pokrivati i desno i lijevo. Kvalitetan zadnji vezni bi nam godio, onak' čisto za back-up, ali nameće se problem šta s njim ako Kehl bude zdrav u toku cijelog proljetnog dijela prvenstva. Plus, šta činiti sa Florom. :?:

Ako se sa Owomoyelom ne produži ugovor, po meni, najbolje rješenje za desnog beka, bi bilo dovesti Ochsa iz Eintrachta. 8-)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 dec 2010, 15:40

Evo naletih na sazetak utakmice protiv Milana 2002. godine pa reko da se prisjetimo tih dobrih vremena. Tek sad covjek vidi kakvu smo jaku ekipu tad imali. Amoroso i Rosicky radili sta su htjeli. Steta sto je Amoroso isp'o supak imao je sansu da bude miljenik do kraja zivota svih navijaca BVB-a. Onako objektivno gledajuci mislim da je najbolji napadac kojeg smo imali u zadnjih 10 godina.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 dec 2010, 16:37

Klopp je napisao/la:Evo naletih na sazetak utakmice protiv Milana 2002. godine pa reko da se prisjetimo tih dobrih vremena. Tek sad covjek vidi kakvu smo jaku ekipu tad imali. Amoroso i Rosicky radili sta su htjeli. Steta sto je Amoroso isp'o supak imao je sansu da bude miljenik do kraja zivota svih navijaca BVB-a. Onako objektivno gledajuci mislim da je najbolji napadac kojeg smo imali u zadnjih 10 godina.

Ova 2 klipa sam gledao 1000 puta :D ...a Amorosa i dalje mnogo gotivim bez obzira na sve...ne znam da li postoji igrac kojeg sam vise volio gledati od njega...on i Rosicky su bili perfektan tandem...

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 10 dec 2010, 17:43

[youtube][/youtube] tresi mala :mrgreen: 8-)
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 dec 2010, 20:29

Kad ide, bas ide. Dosta losa tekma nasih, gosti veoma dobri i zasluzili su bolji rezultat od ovih 2-0 za nas. Ali svidja mi se ovo, da i kad igramo losije opet pobjedjujemo. Izgovor za nesto losiju igru, vidim u katastrofalnom terenu i psiholoskom odsustvu igraca, koji su mislima vec bili na ''finalu'' u Sevilli. Sahin velemajstorski pogodio iz slobodnjaka, a onaj drugi gol je neregularan, jer je Lewa zadnji dirao loptu, a bio je u ofsajdu. Hummels ubjedljivo najbolji. Izdvojio bih i Weidija, koji je bio odlican.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 dec 2010, 20:34

Ja mislim da je drugo poluvrijeme mozda i najslabije u ovoj sezoni...previse se defanzivno igralo iako je protiv ofanzivnog Werdera to mozda bilo i jedino rjesenje. Drugi gol je neregularan iako mislim da bi lopta usla u gol i bez Lewandowskog.Weidenfeller ima ogromno samopouzdanje trenutno i to se itekako osjeti na njegovoj igri,uostalom kao i na citavom timu...
Sad u Sevilju po novu pobjedu...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2010, 20:36

Ili sam ja nešto pogrešno shvatio(opravdanje imam, nisam gled'o utakmicu), ili je ovo rekord u Bundesligi(8 uzastopnih pobjeda). U svakom slučaju, i dalje je velika prednost u odnosu na najbliže pratioce, tako da se može lijepo odmoriti i lagano ući u drugio dio sezone(naravno, ostalo je još jedno kolo jesenjeg dijela prvenstva). Izgleda da se sada i kod Dortmunda može primijeniti ona:"Veliki pobjeđuju i kada ne igraju najbolje". Još jednom čestitke i sretno u nastavku sezone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 dec 2010, 20:38

Haretu kao da je žao zbog ovakve pobjede. :D
Znam ja da je on veliki fanatik Bundeslige i da mu ovakav razvoj događaja baš ne paše (hoćemo uzbudljiviju Bundesligu :mrgreen: ).
Sunce vam kalajsano, mislite li stati? :mrgreen:

Uz vas sam svim srcem protiv Seville, nastavite gdje ste stali. :P
Vom Jäger zum Gejagten

WeeD
Kontakt:

Post Postao/la WeeD » 11 dec 2010, 20:39

Svaka cast ove godine osvajate
Japanac najjaci :D
Loved by many
Hated by few
Respected by all!!
Manchester United FC!!!!!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.