Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Maestro
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:10

tuzlak1987 je napisao/la:
15 avg 2020, 15:03
Kao sto rekoh neki dan Bećiru se na faci vidi da ce igrati za Svicarsku.
Onda neka uci siptarski i neka pravi rukama orao. To ce mu biti materni jezik u repki.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 15 avg 2020, 15:14

To je sasvim logicno da ce se ovo desiti, imao je razgovor za Misimovica i Svicarci po njemu vidi da je za sad najveci Talent koji imaju. Bilo je puno spekulacije oko njega i AC Milano tako i za našem Savezu... U glavnom je nihov cilj da debituje i poslje da igra redovno za mladu reprezentaciju. Svakako nije Liga Nacija toliko vazna za Svicarsku. Ima dvostrunku drzavljanstvo i nije on jedini igrac koji ce dobit poziv cuo sam da ce Andi Zeqiri takodje dobiti poziv za Svicarsku, a velka nada je trenutno za Kosovu...

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 15 avg 2020, 15:14

Maestro je napisao/la:
15 avg 2020, 15:02
A gdje pise da je dobio poziv? I sta ima traziti u repki svice gdje imaju 5-6 stopera ispred njega.
A kojih to 6 imaju dobrih?
Ja znam za akanji-ja i elvedija. Ima onaj schar koji je ok stoper, nista posebno.
Dalje se zvizduce. Ako je takav talenat kako se prica, treba mu pruziti svakako priliku i ispred schara, pa da bude treca opcija na stoperu, u najgorem slucaju cetvrta.
Svakako fina prilika za igru.

Ono sto sam pričao neki dan, kad si tamo u svim uzrastima i kad nastavljas igrati u njihovom klubu, mnogo je tesko odreci se svega i reci sorry ostajem tu medju vama ali idem igrati za druge, za one gdje ne idem nikad.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 15 avg 2020, 15:16

Harise je napisao/la:
15 avg 2020, 15:14
To je sasvim logicno da ce se ovo desiti, imao je razgovor za Misimovica i Svicarci po njemu vidi da je za sad najveci Talent koji imaju. Bilo je puno spekulacije oko njega i AC Milano tako i za našem Savezu... U glavnom je nihov cilj da debituje i poslje da igra redovno za mladu reprezentaciju. Svakako nije Liga Nacija toliko vazna za Svicarsku. Ima dvostrunku drzavljanstvo i nije on jedini igrac koji ce dobit poziv cuo sam da ce Andi Zeqiri takodje dobiti poziv za Svicarsku, a velka nada je trenutno za Kosovu...
Pa sad si napisao ovo
Izgubili smo njega ako je ovo istina i upravu si, bolje vratit jednog cetnika u reprezentaciji gdje je njegov plafon AEK Athen nego strašnog talenta dovesti naši redovi. Kako je stanje izgubi cemo Anela i Gigovica ako brzo ne reagovamo...
Prvo popljuješ Misimovića i Bajevića koji dobro rade svoj posao, a sad kao logično iako su naši obavili razgovor. Joj što ne mogu ovih bauštelaca. :puke:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2020, 15:19

DeeWa je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
A gdje pise da je dobio poziv? I sta ima traziti u repki svice gdje imaju 5-6 stopera ispred njega.
Ja znam za akanji-ja i elvedija. Ima onaj schar koji je ok stoper, nista posebno.
Dalje se zvizduce. Ako je takav talenat kako se prica, treba mu pruziti svakako priliku i ispred schara, pa da bude treca opcija na stoperu, u najgorem slucaju cetvrta.

Ono sto sam pričao neki dan, kad si tamo u svim uzrastima i kad nastavljas igrati u njihovom klubu, mnogo je tesko odreci se svega i reci sorry ostajem tu medju vama ali idem igrati za druge, za one gdje ne idem nikad.
Ima Stergiou iz St.Gallena koji je ispred njeg, a može igrati za Grčku. Isto godište.

Ijedan i drugi trebaju mnogo truda i rada da bi dostigli level Schaara.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 15 avg 2020, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 avg 2020, 15:20

mi smo uradili s anase strane sve, nek se yebe ako ode
miske i dusko svaka cast :bih:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:25

DeeWa je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Elvedi, akanji, schär, rodriguez (znao igrati stopera u repki), cömert svi su ispred njega jos. Takodzer i ovaj sterigou sto ga asd spominje. To su sve iskusniji igraci od njega izuzev sterigou i kraj koji nece proci sve dok je petkovic selektor. Jer je petkovic poznat da ima svoje igrace koje voli. Klose meni se cini igra isto jos kao stoper kod svice. Znaci sve u svemu nema njega u prvi jedanest svicarske iduce 2-3 godine. Naravno moze se desiti da eksplodira i razigra ali sumnjam.
Ovo vise vidim svicarski savez da gura nego petkovica. Nije on poznat po tome. A kod nas je mogao vec iduce kvalifikacije imsti minute na terenu. Ovako ce dvije minute za a repku odigrati i nazad u mladu. Steta, ne kontam jednostavno takve likove. Nije njemacka u pitanju nego kosovska prcija od repke.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2020, 15:28

3 godine se mogu čekati, nije to problem ali je problem da li će i tada igrati jer Akanji i Elvedi mogu minimum 5 godina igrati na tom nivou.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:30

ASD je napisao/la:
15 avg 2020, 15:28
3 godine se mogu čekati, nije to problem ali je problem da li će i tada igrati jer Akanji i Elvedi mogu minimum 5 godina igrati na tom nivou.
I to sto kazes. Doduse akanji i nije neka klasa ali tu je elvedi. A i sterigou je po mom misljenju ispred becira. Tako da nece biti lako tu proigrati.
Steta ako pristane ali onda barem znsmo na cemu smo. Pricalo se s njim tad kao bilo mu rano. A sad kod svice vidjecemo da mu nece biti rano.

Tuta Petrov

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 avg 2020, 15:31

Varg je napisao/la:
15 avg 2020, 15:20
mi smo uradili s anase strane sve, nek se yebe ako ode
miske i dusko svaka cast :bih:
To je to. Uopste mi nebi bilo krivo iskreno, jer kad imas ovakav pristup i neko te odbije, nek se goni.
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:33

Valja cim pristane na petkovicev poziv ici mu profil na insta i pljuvati :rol:

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 15 avg 2020, 15:33

Omark je napisao/la:
15 avg 2020, 15:16
Harise je napisao/la:
Pa sad si napisao ovo
Izgubili smo njega ako je ovo istina i upravu si, bolje vratit jednog cetnika u reprezentaciji gdje je njegov plafon AEK Athen nego strašnog talenta dovesti naši redovi. Kako je stanje izgubi cemo Anela i Gigovica ako brzo ne reagovamo...
Prvo popljuješ Misimovića i Bajevića koji dobro rade svoj posao, a sad kao logično iako su naši obavili razgovor. Joj što ne mogu ovih bauštelaca. :puke:
Ne pljuvam Misimovica nego Bajevica jer on zeli vratit ovog cetnika umjesto da obecava igracu da bude medju 23 i ti nemaš pojma kakav ja poso i pogotovo karakter imam! Sdruge strane Bajevica nikoga obecao pozivati. U tom kontekstu nemogu se slazit. Hajd mogao je rec, ako ovako nastaviš bit ces uvijek pozvan, a ne da kaze da nikom garantuje poziv!
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 15 avg 2020, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:35

Nije Bajevic rekao da ne garantuje poziv nego nema nikom garantovane minute na terenu. To je sasvim ispravno. Svako mora igrama zasluziti.

Tuta Petrov

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 15 avg 2020, 15:35

Beqir Omeragaj
slika
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 15 avg 2020, 15:37

Šta god selektor i savez uradili, uvijek će biti napadani da su trebali još i to. Ovo je igra u kojoj je fudbaler uvijek nevin i nikad nije njegova odgovornost što ne igra za BiH. Sa čim treba prestati jer nije nepravedno. Kako to da su za Hadžikadunića uradili dovoljno?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 avg 2020, 15:37

Pametan potez Svice. Uvesti ga par minuta u A-mecu, i onda poslat odma u U21 gdje ce igrati iduci 3-4 godine dok ne bude spreman za A-repku. On A-reprezentaciju nece vidjeti do minimum 20e godine. A kod nas bi mozda vec iduce godine mogao biti starter. Pa sad nek izabere gdje mu je bolje.

Mi smo uradili sve sto je u nasoj moci i sigurno je Misimovic i kompanija dosta imala kontakta s nim i familijom Omeragic, i ako poslije svega oni zele da igra za Svicu onda jaro moj samo naprijed. Nisi ni prvi ni zadnji koji zeli da se "oduzi zemlji koja ti je dala sve". :urnebes:

Vidjetcemo hoceli se odazvat. Ali opet kazem, mi smo uradili sve i ako prihvati ko ga yebe. Ako ne, bujrum u BH repku.

P.S. Izgleda ovi svicarci najveci izrodi a prozivali su se svedjani... :kafa: :kafa:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 15 avg 2020, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 15 avg 2020, 15:40

Maestro je napisao/la:
15 avg 2020, 15:35
Nije Bajevic rekao da ne garantuje poziv nego nema nikom garantovane minute na terenu. To je sasvim ispravno. Svako mora igrama zasluziti.
Ako je to tako onda se izvinjavam, moja je greška da nisam to dobro razumio...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2020, 15:41

Ako si kvalitetan igrač, tebi ne treba garant da ćeš biti pozvan i igrati, pogotovo ne u repci kao kod nas.
Evo Denis igra dobro u Rostovu, stanje na stoperima loše, zar stvarno njemu treba garant da će igrati?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 avg 2020, 15:44

JohnCleese je napisao/la:
15 avg 2020, 15:35
Beqir Omeragaj
slika
Tako ce mu biti. Kako se onaj liechtsteiner prilagodio. Postao je protiv srbije kad je pokazivao orao shipisteiner. Tako ce i becir ako izabere kosovsku repku.

Tuta Petrov

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 15 avg 2020, 15:45

ja bih da sacekamo sta ce biti pa onda sudio. nadam se da petkovic ne stoji iza ovoga. na beciru ce biti pritisak sve dok je tamo...sto se prije ispali iz svice to bolje. ako vec ne bude kasno. :( izgleda da su ovi mudriji od svedjana iako imaju gomilu mladih talenata. sto kazete, dovoljno je da urade ko ono ciro s begovicem protiv estonije...dvije minutice

beciru sigurno ne pomaze ni hampa koja se dize ovdje.treba u tisini zavrsavat kao sa denisom.

ne znam sta mu sad preostaje...najbolje da se zarazi koronom i propusti ove meceve :) ...ali ni oktobar nije daleko, valja opet nesto izmislit.
sa nase strane mu se mora obecati poziv u A selwkciju cim zavrsi papire....mi osim njega denisia i anela nemamo nikoga da mu moze priprijetit...znaci da ima i sportski motiv da igra za nas.
neki novinari zele navesti Misketa da odustane...nadam se da je svjestan kakvih mutikasa ima u ovoj nasoj Bosni

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kakarut i 20 gostiju.