FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

TheIvicnjak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TheIvicnjak » 14 avg 2020, 01:24

Giljotina je napisao/la:
14 avg 2020, 01:23
joker90 je napisao/la:
13 avg 2020, 21:49
1:0 za Velsane iz prekida...
Veoma vjerovatno.
Minimalan poraz u gostima bi bio sasvim zadovoljavajuci.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 avg 2020, 01:32

Gledao sam ovo sažetaka sto sam nasao od nomadsa zadnjih par godina sto su igrali. Moglo bi stvarno ispasti lose po nas sto je sudija s otoka jer ako bude tolerisao grubu igru tu smo u velikom minusu.
Neko rece zabice nam iz prekida al meni se ne cini da su nesto opasni tu jedino da neko od nasih bas kiksa. Prije cemo mi njima dati gol iz prekida jos ako bude više faulova u zoni šuta. Vecinu golova nakon dugih lopti postizu tako da bi mi trebali kao i protiv tuzle igrati nazad da ne izlazi odbrana visoko.
Ne raspadaju se bas amaterski ali meni ono najvise na neki ragbi fudbal lici.
Doduse upitno je koliko covjek moze upratiti iz ovih youtube klipova kad vidis 5-10 minuta igre a onih ostalih 80 bog pitaj sta se desavalo :-)
You are someone else I am still right here

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 14 avg 2020, 02:13

TheIvicnjak je napisao/la:
14 avg 2020, 01:24
Giljotina je napisao/la:
14 avg 2020, 01:23
joker90 je napisao/la:
13 avg 2020, 21:49
1:0 za Velsane iz prekida...
Veoma vjerovatno.
Minimalan poraz u gostima bi bio sasvim zadovoljavajuci.
Mjenjajte dilere pod hitno

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 14 avg 2020, 02:33

fera je napisao/la:
14 avg 2020, 01:32
Gledao sam ovo sažetaka sto sam nasao od nomadsa zadnjih par godina sto su igrali. Moglo bi stvarno ispasti lose po nas sto je sudija s otoka jer ako bude tolerisao grubu igru tu smo u velikom minusu.
Neko rece zabice nam iz prekida al meni se ne cini da su nesto opasni tu jedino da neko od nasih bas kiksa. Prije cemo mi njima dati gol iz prekida jos ako bude više faulova u zoni šuta. Vecinu golova nakon dugih lopti postizu tako da bi mi trebali kao i protiv tuzle igrati nazad da ne izlazi odbrana visoko.
Ne raspadaju se bas amaterski ali meni ono najvise na neki ragbi fudbal lici.
Doduse upitno je koliko covjek moze upratiti iz ovih youtube klipova kad vidis 5-10 minuta igre a onih ostalih 80 bog pitaj sta se desavalo :-)
I ja sam misljenja da cemo imat problema sa duel igrom, jer se u nasoj ligi sve svira. Prosle godine Ahmetovic 15 puta pao nakon duela u Evropi nijedan sviran, a u nasoj ligi bi to 12/15 dosudjeno.

Rahman nam treba raspolozen da grize i nece bit problema :thumbup:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 14 avg 2020, 02:40

Ma dajte ljudi, shvatam sarkazam ovih gore, ali prolazimo velsane 100%

Prošli ih ko nas Zaria onomad
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 14 avg 2020, 07:29

Jeleskovic je najbolji kondicioni u drzavi sto je i dokazao ne samo s nama nego sa svim timovima gdje je radio. Mislim da je razlog sto izgledaju nespremni tempiranje forme ili Vinkove zamisli, jer nijedna ekipa ne moze izgledat spremno ukoliko se samo brani. Ali svakako je jos rano donositi zakljucke sto se bilo cega tice. Mozda za 10ak kola da nam budu neke stvari jasnije, ali kako god, Vinko treba ostati do kraja sezone.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 14 avg 2020, 08:07

Mi smo baštinici češke škole fudbala (mislim na exYu) i u principu nam ne odgovara ovakav krkanski pristup kakav gaje ovi sheepshaggersi. Ako naše igrače budu izvrtali ko ove Škote na klipu, nećemo se dohavizat s povredama narednih 6 mjeseci. A uz to, sudac je iz NI i dopuštat će oštriju igru. Ahmo nek se spremi da dvojicu krkače nosa. Tatar nek stavi duple kostobrane. Pidro je nayebo, pogotovo ako bude ko protiv TC.
Ovdje bi mogla doći do izražaja Oremušova pokretljivost i Rahmanova agresivnost. Također bi i Fanimo mogao odigrati dobru rolu, samo ako bude izbjegavao kontakte. Lopte koje bi dobivao u prostor, njihova zadnja linije ne može ispratiti, jer su orijentisani poziciono.
Velšani vole fajt i neće ga izbjegavati, nego će insistirati na njemu. Moramo biti mudri i izbjegavati sitna koškanja. Ako ih budemo primorali da nas ganjaju po terenu, prognoziram laganih 2:0 za nas.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 avg 2020, 08:18

Sutra cemo najbolje izgledati na terenu ove godine :kafa:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 14 avg 2020, 08:34

Znači i kod njih je prvenstvo prekinuto? Otkud ovi u LP kad je po tabeli sa rezultata TNS prvi?

Koliko ćemo imat izmjena, jel ostaje 5 i za LP kao što je i u ligi?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 14 avg 2020, 08:37

Zip je napisao/la:
14 avg 2020, 08:18
Sutra cemo najbolje izgledati na terenu ove godine :kafa:
Nova oprema?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 14 avg 2020, 08:39

BordoSarajevo je napisao/la:
14 avg 2020, 08:34
Znači i kod njih je prvenstvo prekinuto? Otkud ovi u LP kad je po tabeli sa rezultata TNS prvi?

Na njihovom se kaže TNS, a na našem Conah Nomads. Velški je specifičan.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 14 avg 2020, 08:40

Prema trenutnoj formi za mene ovo je najboljih 11 sto imamo

Kovacevic

Hodzic Serbecic Dupovac Milicevic Pidro

Đokanović

Tatar Rahmanovic Fanimo

Ahmetovic
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 avg 2020, 08:53

Onaj ko podcjeni bilo koju ekipu u evropi protiv koje budemo igrali, tog treba streljati...
Mi nemamo pravo nikoga podcjeniti, znajuci da nikad nismo igrali grupe, a najveci uspjeh je play off.

Dokle god smo na zemlji, imamo sanse. Cim poletimo, odletit cemo u PM.

U ligi smo podcjenili Mladost, pa znamo sta se desilo.

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 14 avg 2020, 08:58

BordoSarajevo je napisao/la:
14 avg 2020, 08:34

slika

Gdje si ti vidio da je TNS prvi?
This time next year, we'll be millionaires!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 14 avg 2020, 09:12

Nisu nas ovi velsani dobro skautirali, kazu Krle opasan treba ga se cuvat. (Daj boze da me demantuje ako bude igrao).

Lagano ovo prolazimo :kafa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 avg 2020, 09:14

Za ove sto vole mnogo da kritikuju kad su porazi, i kad ih nikad nema kad pobjedjujemo. Upoznajte bar dio kluba za koji navijate :kafa:

Ovaj velški tim je tek prije pet sezona debitovao u Evropi i iz godine u godinu preedstavlja svoju zemlju na evropskoj sceni, a evo po prvi put i u Ligi prvaka. U prvom pretkolu će naredne srijede u Cardiffu ugostiti FK Sarajevo, a na jednom lokalnom portalu navijači tog kluba upoznati su sa bh. prvakom u tekstu pod naslovom: "FK Sarajevo: Ko je protivnik Connah's Quay Nomadsa u prvom pretkolu Lige prvaka?".

Odmah je autor teksta naglasio da je nadimak kluba bordo-bijeli zbog klupskih boja i da je klub osnovan 1946. ghodine spajanjem dva lokalna sarajevska kluba, te da se radi o dvostrukom pobjedniku Prve lige Jugoslavije o ekipi koja je u vlasništvu Nguyen Hoai Nama. Također, napominje se da je Sarajevo vlasnik pet titula Premijer lige i da ima šest kupova i jedan Superkup naše zemlje.

"Najbolji evropski učinak tog kluba došao je u sezoni 1967-68 kada su stigli do četvrtfinala Kupa šampiona, izgubivši 2:1 tada od Manchester Uniteda", navodi se u tekstu i spominje se duel s Anderlechtom u Kup UEFA kada je Srarajevo u Belgiji izgubilo 6:2 u sezoni 1982/83. Radio se tada o osmini finala, a Borod klub je u prvom meču slavio s 1:0.

Dalje se navodi da je Sarajevo domaćin svojih utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase koji je otvoren 1947. godine i koji je od tada dva puta renovinar, a proširen 1984. godine.

"Stadion, koji ima kapacitet od 34.500, ime je dobio po bivšem napadaču Asimu Ferhatoviću, koji je postigao 98 golova u 228 nastupa tijekom dvaju mandata s klubom", objavljeno je.

Upoznati su Velšani i sa trenerom Vinkom Marinovićem, koji je od decembra 2019. godine na klupi bh. prvaka i koji je tokom 21-godišnje igračke karijere nastupao za Borac, Laktaše i Crvenu zvezdu.

"Nakon što je preuzeo dužnost tijekom zimske stanke, Marinović je uspio voditi klub do šeste ligaške titule, jer su završili tri boda ispred rivala Željezničara".

Posebno se upozorava od igračkog kadra na iskusno Krstu Velkoskog.

"Makedonski napadač Krste Velkoski, trenutni kapiten, trenutno je 10. na listi svih vodećih strijelaca svih vremena za Sarajevo sa 63 gola. On je jedan od igrača na kojeg treba pripaziti".

Skrenuta je Velšanima pažnja i na napadača Mersudina Ahmetovića, ali i na najvrednijeg člana FK Sarajevo, golmana Vladana Kovačevića.

Nema šta, treba priznati da Velšani dobro barataju informacijama o FK Sarajevo, doduše sve to je moguće pronaći na internetu, ali na njihovu žalost, Bordo klub pored nabrojanih ima još veliki broj sjajnih igrača, a u srijedu će svi oni imati priliku da prvaku Velsa pokažu koliko su zapravo kvalitetni.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 14 avg 2020, 09:17

"Makedonski napadač Krste Velkoski, trenutni kapiten, trenutno je 10. na listi svih vodećih strijelaca svih vremena za Sarajevo sa 63 gola. On je jedan od igrača na kojeg treba pripaziti
:rol: :rol:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 avg 2020, 09:19

Znate kako kazu, uvijek neko bolje vidi nego mi sami....
Krste mozda je u padu forme, al njega treba bas postovati zbog svega...

Da bi bili postovani od drugih, prvi korak je da svoje postujemo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2020, 09:23

Zip je napisao/la:
14 avg 2020, 09:19

Bravo, to je jako bitno. Treba postovati ljude koji su ostavili dubok trag u klubu a ne nazivat ih koje kakvim pogrdnim imenima.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 14 avg 2020, 09:31

bordobijeli je napisao/la:
14 avg 2020, 09:23
Zip je napisao/la:
14 avg 2020, 09:19

Bravo, to je jako bitno. Treba postovati ljude koji su ostavili dubok trag u klubu a ne nazivat ih koje kakvim pogrdnim imenima.
Slažem se, ali Krste jednostavno nije trenutno za prvu postavu, za klupu ok
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”