Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Re: Formula 1
pa bice da specifikacije bolida i mercedesov motor dosta uticu na samu potrosnju guma, vidjeli smo kako su se kod njih trosile, pa eto i kod racing pointa je bilo problema cim su hulkenberga 3-4 kruga prije kraja morali u box slati, sigurno da im je auto modifikovan na jaci performans a samim tim i vecu potrosnju pneumatika..
steta za onaj maxov dnf, bio bi puno blize hamiltonu sad od ovih 30 bodova, al dobro nadam se da ce se u ovom ritmu nastaviti sezona i da cemo gledati otvorenu borbu za sampionat..
steta za onaj maxov dnf, bio bi puno blize hamiltonu sad od ovih 30 bodova, al dobro nadam se da ce se u ovom ritmu nastaviti sezona i da cemo gledati otvorenu borbu za sampionat..
Ferrari je jbt bolji race pace imao nego u onim sezonama kad su se borili za titulu. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Mislis Lec je imao, a ne Ferrari.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Donnie Darko
- Kontakt:
ferrari je primoran smanjiti downforce, jer da stave full downforce bili bi brzi ko mclaren honda iz 2017, tako da ih to čini relativno brzim na ovim brzim stazama i najvaznije, manje trose gume
zato se i vettel muci jer je uvijek vozio agresivno sa puno oversteera sto je nemoguce bez downforcea
lecler je ocigledno prilagodljiviji vozac i vise mu odgovara bolid
Charles i Max, fenomenalno
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
- IlCapitano
- Kontakt:
Ferrari confirm they are officially appealing against the verdict reached by the FIA stewards regarding the legality of Racing Point’s brake duct. [@f1]
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Donnie Darko
- Kontakt:
Dobar je bio neki dan Binoto, kaže u školi imaju učenici koji sami rade zadaću, i učenici koji prepisuju.
Zaboravio je učenike koji varaju, i onda kad ih učitelj skonta i natjera da sami rade propadnu ko žeton.
Zaboravio je učenike koji varaju, i onda kad ih učitelj skonta i natjera da sami rade propadnu ko žeton.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vjerovatno veliki udarac za Racing Point i Williams.Qualifying engine modes set for post-Spanish GP ban
Trebalo bi makar malo pomoći korisnicima Ferrarijevog agregata.Donnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:26Vjerovatno veliki udarac za Racing Point i Williams.Qualifying engine modes set for post-Spanish GP ban

"We need to suffer. And we need to fight."
Hondinim pogotovo. 

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- BosniaBoston
- Kontakt:
Zaboravio si još nekog na tom spiskuDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:26Vjerovatno veliki udarac za Racing Point i Williams.Qualifying engine modes set for post-Spanish GP ban

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Donnie Darko
- Kontakt:
Neće biti veliki udarac za Mercedes. Izgubit će 0.1 sekundu prednosti od sekunde koju imaju u kvalifikacijama.BosniaBoston je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:43Zaboravio si još nekog na tom spiskuDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:26Vjerovatno veliki udarac za Racing Point i Williams.Qualifying engine modes set for post-Spanish GP ban
![]()
- BosniaBoston
- Kontakt:
0.3-0.4 sekunde je u pitanju minimalnoDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:45
Neće biti veliki udarac za Mercedes. Izgubit će 0.1 sekundu prednosti od sekunde koju imaju u kvalifikacijama.
Nece ih puno ugroziti ali smanjit ce im se sanse za pole sa 100% na 95%. Bar neka utjeha za F1
#Punoljetstvo
- Donnie Darko
- Kontakt:
izgubit će oni 0.4 sekunde, izgubit će ostali 0.2, 0.3 sekundeBosniaBoston je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:490.3-0.4 sekunde je u pitanju minimalnoDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:45
Neće biti veliki udarac za Mercedes. Izgubit će 0.1 sekundu prednosti od sekunde koju imaju u kvalifikacijama.
Nece ih puno ugroziti ali smanjit ce im se sanse za pole sa 100% na 95%. Bar neka utjeha za F1
smanjit će se šanse sa 99% na 98%
When asked if Mercedes had more to lose compared to other engine suppliers with the move in the pre-event press conference for this weekend's Spanish GP - the last race before the event at Spa - Hamilton replied: "No.
"And just going back to the fact that at the end of the day, the guys on our team have done such a great job with the engine.
"It's obviously to slow us down but I don't think it's going to get the result that they want, so that's totally fine if they do."
Hamilton also said "it's not a surprise to us, they're always trying to slow us down".
He added: "But it doesn't really change a huge amount for us so it's not a problem."

jos ce povecati prednost
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ovaj vikend iste gume kao VN Britanije 

#Punoljetstvo
- Donnie Darko
- Kontakt:
Odlučeno je prije mjesec dana barem, čisto da naglasim prije nego uleti neko s tim da se štima Mercedesu

- BosniaBoston
- Kontakt:
Ove godine inače izgleda vrlo konzervativni s gumama, sigurno nece biti vise od 1-2 utrke sa C3/C4/C5 postavom pneumatika. 2016-2018 dok je vladalo šarenilo medium i hard si haman samo na testiranju mogao vidjetiDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 23:12Odlučeno je prije mjesec dana barem, čisto da naglasim prije nego uleti neko s tim da se štima Mercedesu![]()

#Punoljetstvo