Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Justin
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Justin » 11 avg 2020, 22:57

Samo da ovaj trener rasista bude nogiran, sto ce se ubrzo desiti, i bice minuta za Dzanana. :salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 avg 2020, 23:12

guzobran je napisao/la:
11 avg 2020, 10:36
Prema ESPN-u (https://www.espn.com/nba/game?gameId=401224772), 5 igrača "povrijeđeno", ali i prošli put su tako rekli i na kraju svi igrali sem Crawforda.
Nije bilo tako rečeno prošli put.
Ghuraba je napisao/la:
11 avg 2020, 22:02
Asistencije i razigravanje saigraca se ne ocekuje ni od rezervnog playmakera
Šta bi ovo trebalo značiti?Rečenica doslovno nema veze sa vezom.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 avg 2020, 23:21

Solidan.Iskoristrio minutazu.Treba mu jedna breakout utakmica sa 25+ poena na dobre procente da malo skrene pozornost na sebe

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 avg 2020, 23:48

Tracy3McGrady je napisao/la:
11 avg 2020, 22:54
Lijepo si ti to rekao ali za nekog ako dobiva redovno minute i ko je u rotaciji. Ali on to nažalost nije, i onda kad dobije ovakvu priliku, itekako je dobro odigrao. Ne kontam te da tako pišeš a i sam znaš da kad ne igras redovno ne možeš biti na standardnom nivou. Da on ima sigurnih 20 minuta siguran sam da bi mu prosjek bio bez problema 12/3/3 i to je sasvim dobro za njega i njegove godine, a pritom je i bolje od pola lige što ima. Ali dočekati ćemo siguran sam, jer kakvih sve letvi ima u ligi, on sa ovakvim utakmicama pokazuje da je daleko bolji od njih. Može ai najpozitovnije od svega je broj uzetih šuteva, i tako treba da nastavi, jer bez musa ga neće biti nigdje, jedan Hezonja baca 3 tekme cigle i onda slijedeću ponuda, tako i on treba pa šta bude. Ako to ne uradi kajati će se cijeli život za propisanom prilikom.

Isto tako je bilo tekmi gdje je mene bilo stid gledati šta radi i kako se gubi na terenu, u odnosu na takve tekme ovo je savršenstvo.

Šta je tebe spopalo u zadnje vrijeme pa da gledaš ovako sve crno, ne pamtim te kao takvog negativca.
Sve ok, slazem se s tobom da nije jednostavno nakon pola godine pri prvoj ozbiljnijoj minutazi koju dobijes uci i pokazati da si spreman za velike stvari. Da je ovako odigrao kad su mu dali prvu priliku u ovoj sezoni, ja bih rekao da je razvalio. Medjutim, problem je sto ga vise niko nece cekati da proradi. On je svoju priliku dobio i nije je iskoristio. Jedno vrijeme je igrao vise nego Latvijac (tj. Kurucs tad uopste nije ni ulazio u igru), ali jednostavno nije pokazao ono sto se od njega ocekivalo. Ovaj je kasnije ponesto i pokazao i zato sad ima sigurnu minutazu i ove, a vjerovatno i naredne sezone. Za Musu je bolje bilo da je veceras pokazao da ima pristojan sut za tri, nego sto je podijelio 6 asistencija. Siguran sut s distance mu otvara mogucnost da dobije priliku s klupe, a te neke asistencije mu nece 'kupiti' minutazu. Jedino sto je u njegovoj igri elitno i sto je nivo nba lige jeste vodjenje lopte (mada ga i tu koci izbjegavanje desne strane), ali on s klupe nece uci da organizuje napade i da drzi loptu u svojim rukama (jer nije ni play, a ni elitni skorer). Ako nema odbrane (a nema), onda mu preostane jedino sut kao adut. Ja sam se nadao da ce on dovesti sut na pristojan nivo, a da ce za dvije godine nakon sto se nabilda i prodore maksimalno usavrsiti (steta bi bilo da ne iskoristi ovakav prvi korak), pa da mu onda to dvoje u paketu budu dovoljni za sigurnih 15-20 minuta igre, ali nazalost ni prvo ni drugo nije popravio u dovoljnoj mjeri.

Nisam uopste negativac, samo kazem da ovo veceras sto je pokazao nece odigrati nikakvu ulogu kad je njegova minutaza u pitanju. Mozemo mi njemu nalaziti milion opravdanja, ali to je tako.

Dnjipropetrovsk

Post Postao/la Dnjipropetrovsk » 12 avg 2020, 00:01

meni nije jasno sta ovaj momak radi u nba ligi.nikakav kvalitet. potrosio 15 lopti za 17 poena i 4 izgubljene lopte na 6 asistencija.nema suta nema snagu a i nije bas bistar.najbolje mu je da se vrati u neki eurokup tim jer mu je to nivo.
Druze TIto, mi ti se kunemo.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 avg 2020, 00:12

Ghuraba je napisao/la:
11 avg 2020, 23:48
Sta se s tobom desi ? :D
Zar ti nisi branio Musu kada sam ga ja "napadao" ?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 avg 2020, 00:42

TheChief je napisao/la:
12 avg 2020, 00:12
Nije ovo, koliko vidim, tema o Kurucsu i njegovim greskama na vecerasnjoj utakmici.

Ti si vec klasicni pljuvac, nikako kriticar ciji postovi budu zasnovani na argumentima. Dokazujes to po ko zna koji put.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 avg 2020, 00:47

Haha, pa ja ga ni sad ne napadam. Ti mislis da je on trenutno EC nivo i da nikad ne moze igrati u nba, a ja mislim da sad bez problema moze igrati EL i da se ovamo moze vratiti s 25 godina i da tad bude legitimni clan najjace lige na svijetu. Musa i ovakav moze igrati u nekom losijem nba timu koji se 'bori' za sto bolje mjesto na draftu, ali nemaju svi srecu da zavrse tamo gdje im je najbolje. U slucaju da izgubi jos jednu godinu u nba (realne su sanse da se to desi), po meni je najbolja opcija da se vrati u EL, odradi tamo 2-3 kvalitetne sezone, popravi nedostatke, vrati samopouzdanje, stekne rutinu i onda opet u Ameriku.

Btw, ovdje je prvenstveno Kurucs pogrijesio jer je Markelle bio njegov igrac. Musa je izasao da pomogne i zatvori hodnik koji se pred Fultzom otvorio, a poslije je pokusao zatvoriti slobodnog igraca na trici jer je postojala realna mogucnost da ovaj izbaci loptu vani (tj. da ga je Kurucs zatvorio kao sto je morao, on bi bio prinudjen izbaciti loptu).

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 avg 2020, 01:04

Federer17 je napisao/la:
12 avg 2020, 00:42
TheChief je napisao/la:
12 avg 2020, 00:12
Nije ovo, koliko vidim, tema o Kurucsu i njegovim greskama na vecerasnjoj utakmici.

Ti si vec klasicni pljuvac, nikako kriticar ciji postovi budu zasnovani na argumentima. Dokazujes to po ko zna koji put.
1. Nisam pljuvac
2. Da to budem nemam razloga
3. Kada sam ga kritikovao to je bilo sa argumentima

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 avg 2020, 01:24

Ma ja, nemas ti nista protiv njega, ali zato lijepis greske drugih kosarkasa na njegovu temu. :mrgreen: I naravno, sve to nakon utakmice koju nisi odgledao... Vjerujem da su izasli njegovi hajlajtsi dosad, pa de nam zacas elaboriraj sta je to on veceras uradio. :mrgreen:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 avg 2020, 01:30

Ghuraba je napisao/la:
12 avg 2020, 01:24
Ma ja, nemas ti nista protiv njega, ali zato lijepis greske drugih kosarkasa na njegovu temu. :mrgreen: I naravno, sve to nakon utakmice koju nisi odgledao... Vjerujem da su izasli njegovi hajlajtsi dosad, pa de nam zacas elaboriraj sta je to on veceras uradio. :mrgreen:
Na poluvremenu Blazersa ide analiza. :D

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 avg 2020, 02:24

Ghuraba je napisao/la:
Evo brzinski :D
Svaki pogodjeni sut iz igre je plus. Nije tu bilo laganih situacija. Imao cak jedan desni ulaz. :thumbup:

Sto se tice 5 promasenih dvica. Imao je 2 katastrofalna amaterska ulaza. Jedan promasaj je bio tip-in nakon ofanzivnog skoka, a ostala 2 promasaja su bila "normalna".

Od 5 promasenih trica barem 2 je morao dati. Bilo je tu otvorenih suteva.

Od 6 asistencija 3 su bile vrhunske i to je isto pozitivna stvar.

2 puta su mu amaterski uzeli loptu.

Losa slobodna veceras.

To je to. :D

Ovaj Trent iz Portlanda radi sve ono sto bi Musa trebao raditi. Cak su imali isti pocetak u ligi.

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 12 avg 2020, 08:27

Musa 17 PTS
Juka 6 PTS

Da ni je neko pričao....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 avg 2020, 09:20

Da on ima sigurnih 20 minuta siguran sam da bi mu prosjek bio bez problema 12/3/3
stvari su jednostavne - da zasluzuje 20 minuta prosjecno igrao bi toliko... sad je zaigrao za C tim brooklyna i imao sut od 38 posto, a sut mu je navodno jaca strana

skontas da tri najvece zvijezde (irving, durant, jordan) nisu tu, da sada nisu igrale ni preostale zvijezde (levert, harris, allen), da su iduce sezone tu i dinwiddie, chandler i prince... a da su sada ispred njega u rotaciji luwawu i anderson...

on ako ne zatrazi trade i ode u neki washington ili tako neki odron gdje moze dobiti priliku, ne gine mu razvojna liga iduce sezone... a sudeci po dosadasnjim odlukama u karijeri niko ne moze biti optimista
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 avg 2020, 09:27

KK_Bosna je napisao/la:
12 avg 2020, 09:20
Da on ima sigurnih 20 minuta siguran sam da bi mu prosjek bio bez problema 12/3/3
stvari su jednostavne - da zasluzuje 20 minuta prosjecno igrao bi toliko... sad je zaigrao za C tim brooklyna i imao sut od 38 posto, a sut mu je navodno jaca strana

skontas da tri najvece zvijezde (irving, durant, jordan) nisu tu, da sada nisu igrale ni preostale zvijezde (levert, harris, allen), da su iduce sezone tu i dinwiddie, chandler i prince... a da su sada ispred njega u rotaciji luwawu i anderson...

on ako ne zatrazi trade i ode u neki washington ili tako neki odron gdje moze dobiti priliku, ne gine mu razvojna liga iduce sezone... a sudeci po dosadasnjim odlukama u karijeri niko ne moze biti optimista
jednostavno u netsima pun klinac igrača koji su u rotaciji ispred njega,zvijezde,veterani,kakvi god ali su ispred njega

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 avg 2020, 11:19

Musa mora biti malo sebičniji, njemu minute neće donjeti ni asistencije ni racionalna igra niti bilo šta od toga već isključivo poeni su ti koji će mu donjeti veću minutažu. Ono od sinoć jest bilo dobro ali ništa spektakularno što će ga staviti ispred ostalih igrača njegovog ranga. Nije ništa ponudio sinoć pa da trener kaže da on treba biti sedmi igrač rotacije, za svaki poen se trebao poroditi.

On trade mora tražiti ali i za to mora ponuditi neku igru neće ga niko dovesti na lijepe oči.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 avg 2020, 14:04

Ghuraba je napisao/la:
Ovdje je Musa syebo, kreno lik preuzet i odšeto samo :tokralju:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 avg 2020, 14:33

Poduci se sta znaci preuzimanje, a sta pomaganje/udvajanje u odbrani. :kafa:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 avg 2020, 18:34

ponovo mitovi o dobijanju sanse i minutazi a frajer 2-3 mjeseca dobio skoro 20 minuta u prosjeku i nista nije napravio i zavrsio u g ligi , neki su to prespavali ili im je isparilo iz glavepa sada opet pricaju o nekakvim sansama i minutazama.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 12 avg 2020, 19:48

Musu ako ne pogodi neki ludi trejd je sa ovom sezonom završio svoje u NBA. Sto se tiče Netsa sljedeća je ili razlaz ili razvojna.
Šansu je dobio i pokazao da trenutno tu ne pripada.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, edin139, JHam, perun i 36 gostiju.