Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

messilla
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la messilla » 02 jul 2020, 11:57

miki_92 je napisao/la:
01 jul 2020, 23:36
sta kaze potpises ugovor na 2 godine i opet moras platiti dodatni EON resiver 80KM i za isti placati rentu 5KM

za svoj resiver da placas rentu, kakvi bogovi :tokralju:

smecari i jedni i drugi, Telemach je u zadnje 2 godine digao cijenu haman 4x
Pa nije tvoj ocito cim ga moras vratiti ako odjavis. :mrgreen: To je samo prikljucna taksa. Slazem se da je glupost sto moras tu prikljucnu taksu placat, al ajde.

U Telekomu je nekad bilo na one standardne cijene paketa 10KM rentanje opreme ako ne potpises ugovor o obaveznom koristenju. :mrgreen:

Ja ne bih nikad na dobar tv uzeo eon resiver. Previse su nestabilni, 2GB rama je sranje. Kartica + po potrebi google chromecast uredjaj.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 jul 2020, 13:22

messilla je napisao/la:
02 jul 2020, 11:57
miki_92 je napisao/la:
sta kaze potpises ugovor na 2 godine i opet moras platiti dodatni EON resiver 80KM i za isti placati rentu 5KM

Pa nije tvoj ocito cim ga moras vratiti ako odjavis. :mrgreen: To je samo prikljucna taksa. Slazem se da je glupost sto moras tu prikljucnu taksu placat, al ajde.

U Telekomu je nekad bilo na one standardne cijene paketa 10KM rentanje opreme ako ne potpises ugovor o obaveznom koristenju. :mrgreen:

Ja ne bih nikad na dobar tv uzeo eon resiver. Previse su nestabilni, 2GB rama je sranje. Kartica + po potrebi google chromecast uredjaj.
Ja trenutno imam EON , mogu reći da sam se zayebao ...
Prije sam imao Trio Grande , letio internet i nikad ruter nisam morao restartovati ...
Sada malo malo restartujem , a fol duplo brži internet niđe veze ..
Čak mislim i da je sporiji ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 02 jul 2020, 13:38

Mora se reci da su ovi iz telemacha postali lopovi haman u rangu telecoma.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 jul 2020, 16:09

bombaysaphire je napisao/la:
02 jul 2020, 13:22
Prije sam imao Trio Grande , letio internet i nikad ruter nisam morao restartovati ...
Zovi i dosađuj dok ne naprave. Kod mene je na početku bilo problema sa internetom kad je špica. Ja konstantno dosađivao. Izađe monter, izmjeri signal provjeri sve i normalno sve okej bude. Navečer opet truba oko osmice. I tako nekoliko puta. Vidim ja doqurčilo frajeru da dolazi. Jednom dođe i nazva ih, haman im mater yebe. :urnebes: Kaže izlazim nekoliko puta i svaki put isto, nije problem ovdje, nego kod vas u centrali. Nakon toga nisam više imao problema.

Sa Telekomom sam imao sličnih problema, nezavisno od doba dana. Samo što je njih bolio khurac i da stoput dolaze i nikad nisu riješili problem.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 02 jul 2020, 16:27

02 jul 2020, 13:22
messilla je napisao/la:
02 jul 2020, 11:57
miki_92 je napisao/la:

Telemah ima problem sa DNS-om od kako je uveo ova EON sranja...
Imas ti brzinu na Speedtest cak i odlican ping itd Imas i brzo otvaranje google-a i njegovih stranica/aplikacija ali sve izvan toga je belaj sa respons-om, kliknes tipa ss.ba ali kao da nisi poslao komandu da ti se otvori ta stranica pa onda nakon 3-4 ponovna klikanja je otvori...
Nas Lanu(kablu) i nekako ima respons stranica ali na WiFi je tek strava...
Zvao ih ja 2 puta u sat vremena i kao poslase mi dva puta nove postavke modema ali na kraju sve isto...
Okanuo se i sad cackam koji bi mi DNS server eventualno mogao rijesiti problem...

BH telekom ima sranje brzine ali respons odnosno DNS im je fenomenalan i kome ne treba neko ludo strimovanje ili download bolji je izbor definitivno!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 30 jul 2020, 16:35

Treba mi neko ko koristi onaj EON na mobitelu. Imam par pitanja.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 jul 2020, 17:16

Derdiyok je napisao/la:
30 jul 2020, 16:35
Treba mi neko ko koristi onaj EON na mobitelu. Imam par pitanja.
Ja koristim aplikaciju Eon, inace sam na Totalu
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 avg 2020, 21:47

Kako ide ako hocu eon na jos jednom uredjaju,tj. u jos jednoj prostoriji ako uzmem tv ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 avg 2020, 22:09

Puma je napisao/la:
02 avg 2020, 21:47
Kako ide ako hocu eon na jos jednom uredjaju,tj. u jos jednoj prostoriji ako uzmem tv ?
Ja plaćam dva dodatna resivera 6 KM mjesečno, vjerovatno je i EON resiver toliko .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 avg 2020, 22:15

02 avg 2020, 22:09
Puma je napisao/la:
Ja plaćam dva dodatna resivera 6 KM mjesečno, vjerovatno je i EON resiver toliko .
ako ti je ok wifi, prepostavljam smart tv onda gledaj preko app stas placati dodatno :D

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 avg 2020, 22:19

bob je napisao/la:
02 avg 2020, 22:15
Puma je napisao/la:
ako ti je ok wifi, prepostavljam smart tv onda gledaj preko app stas placati dodatno :D
Mogu eon aplikaciju skinuti i koristiti na TV ?
Call the coroner!

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 avg 2020, 22:22

Puma je napisao/la:
02 avg 2020, 22:19
bob je napisao/la:
02 avg 2020, 22:15

Mogu eon aplikaciju skinuti i koristiti na TV ?
mozes https://telemach.ba/a33498/podrska/serv ... -TV-u.html ... cak se i ne sjecam da sam ovako stimao nesto po uputstvu njihovom al eto ... slika kasni al sta ima veze :D a dodatni uredjaj ti je 3 km ako neces ovu varijantu ...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 avg 2020, 22:31

Kasni i na racunaru i na mobitelu, sasvim je normalno, samo da je slika OK i da ne stopa. :thumbup:
Call the coroner!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 12 avg 2020, 13:35

Drugari može li jedna pomoć. Krajem augusta mi istiće 2godišnji ugovor sa telemahom i ne vjerujem da ću produziti. Sad zelim da nadjem, ako iko pruža i omogućuje tu uslugu, da mi isporučuje samo Internet. Ne zelim da plaćam rijaliti i folk parade ( jedino mi je žao SK paketa) i hocu samo dobar internet. Grad Sarajevo, naselje Dobrinja. Gledao sam ovaj TXTV i navodno oni imaju tu ponudu ali gdje god sam procitao poprilično imaju loših komentara.
Svaki prijeadlog dobro došao i uanprijed hvala!

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 12 avg 2020, 13:44

edoox je napisao/la:
12 avg 2020, 13:35
Drugari može li jedna pomoć. Krajem augusta mi istiće 2godišnji ugovor sa telemahom i ne vjerujem da ću produziti. Sad zelim da nadjem, ako iko pruža i omogućuje tu uslugu, da mi isporučuje samo Internet. Ne zelim da plaćam rijaliti i folk parade ( jedino mi je žao SK paketa) i hocu samo dobar internet. Grad Sarajevo, naselje Dobrinja. Gledao sam ovaj TXTV i navodno oni imaju tu ponudu ali gdje god sam procitao poprilično imaju loših komentara.
Txtv internet je smeće od interneta. Drug imao to kući, isto oni stari paketi sa anteni com, ako je kisa slab Internet, po vjetru isto, ako snijeg padne onda si pečen tek, nema ga nikako. Nazoveš da prijavi kvar, zaboli ih k..., niko nista ne popravlja. Ja nazalost imam tv paket jos uvijek, jedino je dobro sto nemam kad gleda tv. Ja Internet ne bi uzeo da daju dzaba.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 avg 2020, 13:50

Bobadilla je napisao/la:
12 avg 2020, 13:44
edoox je napisao/la:
12 avg 2020, 13:35
Txtv internet je smeće od interneta. Drug imao to kući, isto oni stari paketi sa anteni com, ako je kisa slab Internet, po vjetru isto, ako snijeg padne onda si pečen tek, nema ga nikako. Nazoveš da prijavi kvar, zaboli ih k..., niko nista ne popravlja. Ja nazalost imam tv paket jos uvijek, jedino je dobro sto nemam kad gleda tv. Ja Internet ne bi uzeo da daju dzaba.
Boabdila halali na skretanju sa teme , naleti malo na NBA kupusnjača se počeo qrčiti pravo , ti si mu penicilin :rol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 avg 2020, 14:22

zovu me iz Telemacha jer na kraju mjeseca istice dvogodišnji ugovor, reko koje su pogodnosti novog dvogodišnjeg ugovora kaze brzi net, reko to me po defaultu slijedi ajmo dalje, Arene SD, vec plaćam Arene HD wtf, kaze imamo Pink kanale, reko neka hvala nazovite me kad sklopite ozbiljnu ponudu

dan te j3bo kao pijaca neka treba da se cijenkam s njima da dobijem neku povlasticu, dok novi korisnici dobijaju popuste po 6 mjeseci/godinu

da ne pričam o tome da je tretiranje novog i starog korisnika različito protiv zakona koji je donesen u zadnjih godinu dana, ali moze kod nas sve
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 12 avg 2020, 14:25

miki_92 je napisao/la:
12 avg 2020, 14:22
zovu me iz Telemacha jer na kraju mjeseca istice dvogodišnji ugovor, reko koje su pogodnosti novog dvogodišnjeg ugovora kaze brzi net, reko to me po defaultu slijedi ajmo dalje, Arene SD, vec plaćam Arene HD wtf, kaze imamo Pink kanale, reko neka hvala nazovite me kad sklopite ozbiljnu ponudu

dan te j3bo kao pijaca neka treba da se cijenkam s njima da dobijem neku povlasticu, dok novi korisnici dobijaju popuste po 6 mjeseci/godinu

da ne pričam o tome da je tretiranje novog i starog korisnika različito protiv zakona koji je donesen u zadnjih godinu dana, ali moze kod nas sve
Svakako ces ostati kod njih jer nemas bolju opciju. Tako da im se moze. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 avg 2020, 14:43

miki_92 je napisao/la:

Isto kao i kod mene , od početka sam njihov korisnik , 80 KM mjesečno im dajem sada ...
Do sada nije bilo zamjerki , pogotovo na internet ali kako sam EON uzeo malo malo šteka ...
Vidim malo malo za nove korisnike ekstra ponude , kažem im ja razumijem ja da želite nove korisnike privući i tako treba , a nas stalne korisnike ko yebe čuj SD Arene nude :rol:

Kakvi su to debili , kad su uzeli Arene odem ja odmah kod njih da priključe HD Arene i to je 6 KM mjesečno, plus tada je bio neki paket 6 mjeseci SD Arene ili je to svima bilo ne sjećam se ... Tako jednom gledam utakmicu i nešto šteka na HD Areni i prebacim na SD Arene , kad fino zaključali kontam haj nema veze možda je automatski tako , nazovem ja da uključe kaže istekao gratis period ako želim treba da potpišem novi ugovor, ja im kažem jeste li svjesni da ja imam HD Arene i da vi želite da plaćam dodatno SD Arene !?!?! :crazy: :shock:
Djevojka mirnim tonom kaže to je jedini način, da su takve naredbe ...

Što kaže Justin yebi ga , može im se ...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 12 avg 2020, 15:00

miki_92 je napisao/la:

Po tom pitanju sam neki dan imao isti problem. Još su poslali novi ugovor po poštaru koji je trazio da potpisem ugovor umjesto povratnice (kao to je samo potvrda da si primio - a ono ugovor).

Nakon toga sam bio u njihovim prostorijama i imao sam opciju koja mi nije ponuđena tim ugovorom, a to je da pređem na novi paket koji je isti kao moj stari paket i prvih godinu dana imam popust 15%. To je oko 150 maraka razlike koju su mi pokušali uzeti tim podmetanjem ugovora.

Druga opcija je da raskineš ugovor i isključiš telemach, onda na istu adresu napraviš novi ugovor kao novi korisnik i imaš besplatno 6 mjeseci. U toj opciji moraš prvo vratiti opremu, pa će oni doći ponovo i donijeti je... time te prcaju za par dana bez interneta i TV ali ko može podnjeti, to mu je najbolje rješenje. Oko 350 maraka uštede na dvije godine na mom paketu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, lakilone i 15 gostiju.