FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

emir012
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la emir012 » 09 avg 2020, 12:02

Nisam gledao, ne mogu puno komentarisat.

Pozitivna stvar - 3 boda i nismo primili gol. Nadam se da je to znak da je Barisic ipak pojacanje u odnosu na Morisa i Kostica u trenutnoj formi...
A Djeric je sigurno defanzivno bolji od Nukica...

Al eto - po svim izvjestajima - ovo je bila velika patnja, - jalovi posjed lopte i inicijativa bez mnogo pravih konkretnih prilika.

Pa nista - i dalje se nadam da ce kako sezona odmice i kako se pojacanja prikljucuju i ekipa uigrava, - to sve skupa izgledati bolje i efikasnije i da cemo lakse dolaziti i do golova i do bodova.

Slijedi Sarajevo vec u Srijedu.... Sta ocekivati protiv ekipe koja je vec u prva dva kola dobila dva bonus penala od sudijske organizacije... Juce sam nakon onog nedosudjenog penala za Mladost prebacio kanal - nisam vise mogao gledat sranje... Kakva sramota...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 13:09

SLOBODNJAK VOJE UBIPARIPA I ODLIČNA ODBRANA GOLMANA KRUPE.
[url [/url]

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 13:42

"HERCEGOVAČKA KOMBINACIJA".
IGRAO SE 90 MINUT BARIŠIĆ JE NACILJAO DOBAR CENTARŠUT NA GLAVU RAMIĆA.
- RAMIĆ JE SKOČIO I GLAVOM SPUSTIO LOPTU U MALU MREŽU.POBJEDA.
[url [/url]

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 14:12

FK Tuzla City prema Transfermarktu vrijedi €5.13m
FK Krupa - ---prema Transfermarktu vrijedi €2.05€m

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 09 avg 2020, 14:34

tuzlac je napisao/la:
09 avg 2020, 14:12
FK Tuzla City prema Transfermarktu vrijedi €5.13m
FK Krupa - ---prema Transfermarktu vrijedi €2.05€m
Hajde nam izvuci usput podatak kolika je vrijednost Sauthemptona, a kolika Manchester Sitija. Za tvoju informaciju Sauthempton pobijedio Sitija.
Tuzla City / Sloga Simin Han

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 09 avg 2020, 14:42

Iz ovog ugla se još bolje vidi da je gol Ramića vrhunski.A i radost nakon gola je ogromna što znači da je atmosfera u ekipi dobra.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 09 avg 2020, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 14:49

Pogađajmo, kad odlazi Nalić.

1. KOLO
Pecara, NK ŠIROKI - FK TUZLA CITY 1:0

2. KOLO
TUŠANJ, FK TUZLA CITY - FK KRUPA 1:0

3. KOLO
Olimpijski stadion FK SARAJEVO - FK TUZLA CITY, Srijeda, 12. august:(17 sati, Arena Sport 1)

4. KOLO
Gradski stadion Doboj Kakanj, FK MLADOST - FK TUZLA CITY

5. KOLO
TUŠANJ, FK TUZLA CITY - FK OLIMPIK

6. KOLO
ROĐENI, FK VELEŽ - FK TUZLA CITY
-----------------------------------------------------------------------------Pauza

7. KOLO
TUŠANJ, FK TUZLA CITY- FK RADNIK

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 16:18

- Igračima Tuzla Citija treba čestitati zasluženu pobjedu i istaći da su većina njih dali svoj maksimum u smislu trčanja i požrtvovane igre.Pokazali su krajnje profesionalan odnos prema igri.Prečka koju je pogodio Ubiparip je za TV-špice.Još jedan slobodnjak(osim ovog u video prilogu) Ubiparipa golman gostiju je skinuo ispod prečke u korner.Jedan šut našeg igrača sa nekih 18 metara prema otvorenom golu igrač Krupe je tijelom izblokirao.....
Krupa je imala šansu na samom početku.Nakon kornera njihov centarfor se našao u sličnoj pozicii kao Ramić kod datog gola,na našu sreću lopta je za koji centimetar prošla pored desne stative Fejzićevog gola.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 09 avg 2020, 20:00, ukupno mijenjano 2 puta.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 09 avg 2020, 16:47

Mozda sam sinoc pod onim dojmom i neizvjesnoscu do zadnje minute bio i preostar u komentarima. Bila je ovo utakmica jako cvrsta i neizvjesna do kraja. Nakon kiksa u Sirokom ovo se moralo dobit a onda je to najteze. Borbenosti i trke nije nedostajalo al za nesto ozbiljnije treba puno veca uigranost. Krupa nije nimalo naivna ekipa i mnogima ce pomrsit racune. Sad na Kosevo rastereceno i pod punim gasom - nema se sta izgubit a korona prvaci su mislima u kvalifikacijama LP. Ostro ih treba napast pa nek se dobro istrose.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 avg 2020, 18:56

Godinama se ježim od tog izraza "idemo rasterećeno"....I naravno rasterećenost nikad ništa nije donijela....rasterećeno se na rekreaciju ide, jbt....izaraz izmišljen za bezmude luzere koji debelo naplacuju svoje usluge
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 09 avg 2020, 19:42

staragarda je napisao/la:
09 avg 2020, 18:56
Godinama se ježim od tog izraza "idemo rasterećeno"....I naravno rasterećenost nikad ništa nije donijela....rasterećeno se na rekreaciju ide, jbt....izaraz izmišljen za bezmude luzere koji debelo naplacuju svoje usluge
Potpis.

Ako ista mrzim najvise na svijetu je kad igrac/trener kaze "idemo rastereceno".
Da su juce "igrali rastereceno" umjesto optereceno i pod imeprativom pobjede - nebi ni Krupu dobili.

Zamisli da Zeljo ili Zrinjski ili Borac itd... idu na Kosevo i izjavljuju "idemo rastereceno".
To je za mene znak da nemas nikakvih ambicija (osim mozda opstanka) i da si se unaprijed pomirio sa porazom. Ili kao sto
ti kazes da si "bezmudi luzer".

Dakle nadam se da ce ekipa otici u Sarajevo potpuno i maksimalno optereceni da postignu dobar razultat.
A ako trener primjeti da se neko od igraca ponasa "rastereceno" pred ovu utakmicu onda je trenerovo da ga ne uvrsti u sastav.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 avg 2020, 20:52

Hitno treba vratiti u klub kondicionog trenera Zahirovića.Sinoć se tačno vidilo kad smo nakon zaista konstantnog kidisanja u prvom poluvremenu i 15-tak minuta drugog poluvremana,počeli da padamo.Tad je trebalo početi sa izmjenama a ne čekati 80 minut.Sretna je okolnost da je u 73 . minuti isključen igrač Krupe pa smo manjak snage nadoknadili viškom od jednog igrača.Mi na žalasot nismo mogli probiti protivnika u prvom pluvremenu pa da smanjimo gas i vidimo šta to može gost kada je rezultat negativan za njih.Nismo ih mogli probiti jer su nam lako parirali.Parilali su nam jer mi "siječemo tupim nožem", nemamo igru.Ja bih volio više no što očima vidim da nadigramo Sarajevo.Baciti u vatru Crnkća i Nikolića bio bi preveliki rizik.Nada se da do toga neće doći.Izgubiti ćemo ljude na duži rok.Tu lože pucaju ko led.Pitao sam ljude koji znaju ,uzevši u obzir da su oba igrača obavili zimske(bazične)pripreme, da li bi smjeli pokušati.Vele, ni govora ,jer se nije igralo proljeće.(Crnkić nikako a Nikolić skraćeno i nakon pauze).Oni kreću od početka.Toliko o Crnkiću i Nikoliću.
- Mi po imenima imamo sasvim dobar tim.Imena na žalost ne igraju sama po sebi.I tu pet dolazimo do trenera.On će ove igrače "poderati" forsirajući trku jer on ništa tim igračima i ne zna od fudbala pokazati osim trke.Ova Tuzla nikad neće biti ona Sloboda iz jeseni 2018/19. Tuzla nikad, ni kod Baljića nije igrala ,izbi - nabi fudbal.
- Čujem i da Nalić ima svoje igrače ,svoje ljubimce.Nije teško pogoditi koji su to.To je katastrofa za ekipu.Naša će ekipa u ovoj konstalaciji odnosa domaće utakmice igrati kao protiv Krupe sinoć, borbeno, trkački i profesionalno.Kako ćemo rezultatski prolaziti to je drugo pitanje.
- Na strani ćemo dobiti sindrom "izgubljene utakmice već prilikom ulaska igrača u autobus."

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 09 avg 2020, 22:50

tuzlac ti izgleda bas mrzis Nalica.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 09 avg 2020, 22:56

Slažem se da je izraz "idemo rasterećeno" rak rana našeg sporta uopće. To je više neki naš balkanski duh koji je manje više prisutan u svim segmentima. Treba igrat uvijek na gol više, odnosno na pobjedu. I kada gubiš treba po uzoru na Švabe i mnoge druge zemlje biti profesionalac i igrat bez predaje do kraja.
Sad koji su kapaciteti ove naše ekipe ostaje da vidimo. Učinjeno je dosta promjena što apriori ne mora značiti ni dobro ali ni loše. U kojoj mjeri će se Nikolić snaći ovisi kako će nam funkcionisat ta famozna sredina. Sinoć su Rustem, Huso i Maksimović tu zadaću odrađivali toplo - hladno. Teško smo zbog defanzivne taktike Krupe preko sredine terena kreirali napade. Nije mi sad jasna uloga npr. tog Cenaja kojeg nema ni na klupi zašto je doveden. Ivković također teško da može biti konkurentan. Slična je situacija i sa Kulovićem. Kostić također teško može biti što kaže Nala "takmičarski igrač" pored Morisa i ovog sinoć po meni solidnog Barišića. Sve manje i Bude ima u konkurenciji al bez obzira na naše kritike znao je Budo odradit pravi posao istina za volju sporadično.
Slažem se i gore sa nekim stavovima da je sinoć sa igračem više, ganjanjem gola Nala morao puno ranije izvršiti tri izmjene bar oko 70 a preostale dvije u zadnjih 10 minuta. Jednostavno mogućnost izmjene pet igrača treba koristit ako ništa drugo da bar što veći broj igrača dobije priliku. Sinoć nam je rezervista Ramić donio pobjedu. Na nekoj drugoj možda to bude Bađi ili neko drugi.
U svakom slučaju tri boda su nam donijela mir u svlačionici.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 13:38

Sudije sve same sarajlije.
U srijedu u 17 sati potencijalno zanimljiv duel će odigrati Sarajevo i Tuzla City, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora, sa asistentima Sretenom Udovičićem i Josipom Čolićem. Četvrti sudija na Koševu će biti Dragan Petrović.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 avg 2020, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 13:42

Honorar je napisao/la:
09 avg 2020, 22:50
tuzlac ti izgleda bas mrzis Nalica.
- NITI GOVORA.JA NE MRZIM NALIĆA(ZLATANA).
ON JE JAVNA LIČNOST I TRENUTNO TRENER KLUBA KOGA VOLIM I ZA KOJI OD SRCA NAVIJAM.
-OBZIROM DA SAM (NE SAMO JA) POSVE NESRETAN NJEGOVIM RADOM , JA TO JAVNO I IZNOSIM.
ZNAM DA SE ON NEĆE PROMIJENITI.JA JEDVA ČEKAM DAN KADA ĆE ON OTIĆI IZ FK TUZLA CITY.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 13:59

tcity055 je napisao/la:
09 avg 2020, 22:56
Slažem se da je izraz "idemo rasterećeno" rak rana našeg sporta uopće. To je više neki naš balkanski duh koji je manje više prisutan u svim segmentima. Treba igrat uvijek na gol više, odnosno na pobjedu. I kada gubiš treba po uzoru na Švabe i mnoge druge zemlje biti profesionalac i igrat bez predaje do kraja.
Sad koji su kapaciteti ove naše ekipe ostaje da vidimo. Učinjeno je dosta promjena što apriori ne mora značiti ni dobro ali ni loše. U kojoj mjeri će se Nikolić snaći ovisi kako će nam funkcionisat ta famozna sredina. Sinoć su Rustem, Huso i Maksimović tu zadaću odrađivali toplo - hladno. Teško smo zbog defanzivne taktike Krupe preko sredine terena kreirali napade. Nije mi sad jasna uloga npr. tog Cenaja kojeg nema ni na klupi zašto je doveden. Ivković također teško da može biti konkurentan. Slična je situacija i sa Kulovićem. Kostić također teško može biti što kaže Nala "takmičarski igrač" pored Morisa i ovog sinoć po meni solidnog Barišića. Sve manje i Bude ima u konkurenciji al bez obzira na naše kritike znao je Budo odradit pravi posao istina za volju sporadično.
Slažem se i gore sa nekim stavovima da je sinoć sa igračem više, ganjanjem gola Nala morao puno ranije izvršiti tri izmjene bar oko 70 a preostale dvije u zadnjih 10 minuta. Jednostavno mogućnost izmjene pet igrača treba koristit ako ništa drugo da bar što veći broj igrača dobije priliku. Sinoć nam je rezervista Ramić donio pobjedu. Na nekoj drugoj možda to bude Bađi ili neko drugi.
U svakom slučaju tri boda su nam donijela mir u svlačionici.
- NE ZNAM HOĆEMO LI MOĆI REKUPERIRATI NAŠE IGRAČE.ONI SU SE PREMORILI PROTIV KRUPE.SRIJEDA BRZO DOLAZI.MI NEMAMO ŠIROK IZBOR KVALITETNIH IGRAČA NA RASPOLAGANJU.BOJIM SE DA ĆE UMOR OD SINOŠNJE UTAKMICE DOĆI NA NAPLATU UPRAVO U SRIJEDU.MOŽDA JE MUDRIJE FOKUSIRATI SE NA GOSTOVANJE KOD MLADOSTI.OVDJE VALJA RAČUNATI SA SUDIJSKOM POMOĆI SARAJEVU (PENAL,KARTONI), TAKO DA NAM PORAZ NE GINE.
- U DOBOJU NISMO AUTSAJDERII BOD ILI TRI BI NAM PUNO ZNAČILI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 avg 2020, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 14:10

Jasmin Zahirović napustio Tuzla City
20 Juna, 2020 18:32

Jasmin Zahirović više nije član stručnog štaba Tuzla Cityja, saznaje portal ****

Iz tuzlanskog premijerligaša odlučili su se zahvaliti na dosadašnjoj saradnji Zahiroviću, koji je obavljao posao kondicionog trenera.

Kako saznajemo, za fizičku pripremu igrača bit će zadužen šef stručnog štaba Zlatan Nalić, koji je to svojevremeno radio i u Slobodi.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 avg 2020, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 14:17

Jasmin Zahirović: U BiH se igrači selektiraju kako ga ko vidi, a ne kako testovi pokazuju

https://****/premijer ... uju/144730
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 avg 2020, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 avg 2020, 15:07

[url [/url]

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.