Ovo vecina racuna kao poraz. Druga je stvar kad x izvuces u gostima kod Zrinje Sirokog pa kazes nerijeseno oke nie lose. Ovo je kao poraz. 2 boda odose niz vodu
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Osttribine
- Kontakt:
Jelešković, catapult, suplementi qrci palci i ja ne vidjeh juce da smo mi bar na tom fizičkom planu bili bolji od ove Mladosti, za ovo nema opravdanja, krivi su svi, da je to Mladost od prije par sezona ne bi im niko A rekao, medjutim, nikad losiji sastav nisu imali, te ih korona desetkovala gdje je ekipa bila u izolaciji i ljudi nam otkinu bod, niko od konkurenata nece tamo bodove prosuti zivi bili pa vidjeli. Velik nam je ovo šamar, ali eto možda na vakat jer smo počeli letiti visoko. Umjesto sad da u miru cekamo ovo izvlacenje ovako moramo svoje zivce j.ebavati i stalno se vracati na jucerasnju tekmu.
Moje vidjenje utakmice.
Trebala je to biti sigurna pobjeda na jedan lagan nacin...bez srkleta, bez premaranja, gol ce doći..iako je to izgledalo bezglavo u vise navrata.
I tako se i povelo 1:0...uz sigurnu dominaciju.
Prima se gol iz prekida koji su uvijek više bezopasni nego opasni.
Povedemo 2:1 bez veceg napora opet...ali ubrzo opet primamo gol iz prekida - ovaj put blize i opasnije.
...
Fakticki smo primili 2 gola iz prekida a mimo toga Mladost nije ni imala priliku.
S dr.strane nasa dominacija 90 minuta maltene, nekoliko stvorenih prilika za cist gol...nazalost neiskoristenih.
...
U biti...trebala je to biti sigurna pobjeda ali je nedostajalo malo srece...bez obzira na igru kojoj fali malo vise smisla.
S Rahmanovicem i Ahmetovicem u prvih 11 to je duplo jaci tim.
Trebala je to biti sigurna pobjeda na jedan lagan nacin...bez srkleta, bez premaranja, gol ce doći..iako je to izgledalo bezglavo u vise navrata.
I tako se i povelo 1:0...uz sigurnu dominaciju.
Prima se gol iz prekida koji su uvijek više bezopasni nego opasni.
Povedemo 2:1 bez veceg napora opet...ali ubrzo opet primamo gol iz prekida - ovaj put blize i opasnije.
...
Fakticki smo primili 2 gola iz prekida a mimo toga Mladost nije ni imala priliku.
S dr.strane nasa dominacija 90 minuta maltene, nekoliko stvorenih prilika za cist gol...nazalost neiskoristenih.
...
U biti...trebala je to biti sigurna pobjeda ali je nedostajalo malo srece...bez obzira na igru kojoj fali malo vise smisla.
S Rahmanovicem i Ahmetovicem u prvih 11 to je duplo jaci tim.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 09 avg 2020, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
hajde ljudi života vam napravili frku ne valja Hadžija ne valja Vinko, ne valjaju igrači de iskulirajte malo..........
hajde bar na miru izvlačenje danas i sutra da pogledamo. Bolje da smo kiksali protiv Mladosti nego da kiksamo u Evropi. Rezultat u Evropi treba biti glavni, a lak oćemo u ovoj ligi stići koji bod zaostatka, nema tu nekog izrazitog favorita. Vidjeli ste sinoć jednog rivala Zrinju, u dva meča ništa napravili nisu, Borac i Željo u rangu nas
hajde bar na miru izvlačenje danas i sutra da pogledamo. Bolje da smo kiksali protiv Mladosti nego da kiksamo u Evropi. Rezultat u Evropi treba biti glavni, a lak oćemo u ovoj ligi stići koji bod zaostatka, nema tu nekog izrazitog favorita. Vidjeli ste sinoć jednog rivala Zrinju, u dva meča ništa napravili nisu, Borac i Željo u rangu nas
Vinku treba zamjerati dvije stvari za ovu blamažu.
1. Zašto je Velkoski i drugo kolo starter i to na poziciji na kojoj je apsolutno igrač manje, a na klupi imaš najmanje dva prava krilna igrača?
2. Zašto je izvadio onako rano Rahmanovića dok utakmica nije bila riješena kad je i budali jasno da smo s njim opasniji 10 puta?
Sve ostalo se može progledat kroz prste, ima i do igrača krivice(Handže, Krste, Šerba, Pidro i Vladan). Prva dvojica jer su trebali nam donijeti vodstvo od 3 razlike do poluvremena, a preostali za krajnju nonšalanciju i klasično podcjenjivanje protivnika.
I, naravno da je rano pričati o bilo kakvim promjenama, još ne znamo skoro ništa o Vinku, upoznajemo se... dajte mu vremena, barem do polusezone.
1. Zašto je Velkoski i drugo kolo starter i to na poziciji na kojoj je apsolutno igrač manje, a na klupi imaš najmanje dva prava krilna igrača?
2. Zašto je izvadio onako rano Rahmanovića dok utakmica nije bila riješena kad je i budali jasno da smo s njim opasniji 10 puta?
Sve ostalo se može progledat kroz prste, ima i do igrača krivice(Handže, Krste, Šerba, Pidro i Vladan). Prva dvojica jer su trebali nam donijeti vodstvo od 3 razlike do poluvremena, a preostali za krajnju nonšalanciju i klasično podcjenjivanje protivnika.
I, naravno da je rano pričati o bilo kakvim promjenama, još ne znamo skoro ništa o Vinku, upoznajemo se... dajte mu vremena, barem do polusezone.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Netačno je da smo imali 20+ šuteva na gol.Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:57Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?Pantelija je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:52Mozemo do jutra raspravljati se, ali ako vi vidite napredak u igri u odnosu na isti period prosle godine, onda svaka cast. Ja ne vidim. A najglasniji sam bio protiv husrefa.
Apsolutno potpuno identicna igra. Bezidejna, neaktivna, spora. Treba nam uvijek par sekundi vise da se namjestimo na pas ili sut, kad nemamo loptu umjesto da je ganjamo i oduzmemo mi se povlacimo nazad.
I dalje trener nije objasnio igracima da se ne prave fajlovi iskosa na 35 metara od gola kada njihov napadac ide sam na 4 nasa igraca jer ocito da moras glupim ljjdima to objasniti vise puta cim na Nedimu Hadzicu prave 10 faulova u zoni opasnog prekida svaki put apsolutno bespotrebno i bez ikakve opasnosti.
Razumio bih jednom, dva puta. Ali 10 puta to raditi ne razumijem.
Ne razumijem ove prijateljske su se igrale sa Zinedinom na 10ki, izlazi rahman i umjesto da Zinedin ide na 10 on stavi Tatara na 10 koji je tu totalno izgubljen evo vec drugu tekmu.
Ne razumijem zasto Kreste igra jer mislim da se i on isto pita.
Mogao je vinko jucer staviti jukica umjesto krste, mogao je ispraviti gresku Husrefa pa tatara vratiti NA PRIRODNU LIJEVU STRANU. Ali nije.
Ovih 6-7 trkmi pripremnih i lige izgledamo beskrvno i nemotivisano. Znamo mi dobro kako izgleda ekipa koja ide jako i hrabro i melje. Ja sam juce vidio ekipu koja je dosla da im se mladost skloni. I tu trener je kriv.
Nije ovo "nakon jdne tekme" vratio bih se ja i na one 3 u februaru i martu ali .... Drugom prilikom.
Jos nisu doveli napadaca?
Niko ne kaze da nije bilo gresaka, al to sto pricas je nidje veze...
Nismo dobili jer smo ih podcjenili i jer smo se zayebavali i bez koncentracije u zavrsnici... Krivi igraci sto su nonsalantno ulazili u sanse....
Da ima gresaka, ima i bit ce ih i dalje...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ElCartel11
- Kontakt:
+1bodi123 je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:24Vinku treba zamjerati dvije stvari za ovu blamažu.
3. Zasto ne stojimo visoko protiv ovakvih ekipa kao Mladost. Odbrana mora stajati 30-40m od gola, vezni i napadaci pritiskati protivnicke igrace. Igraci kao Mladost bi pod tim pritiskom sigurno napravili par greski gdje bi neki nas igrac sam krenuo na njihov gol.
4. Zasto se prave glupi faulovi oko 30m od gola kad znaš da takve ekipe samo iz prekida mogu ti zabiti.
U vezi Velkoskog stvarno ne kontam, imamo 5 krila jbt on stavi Velkoskog vec drugu tekmu zaredom. Njegovo je proslo on i Handzic su zlatne koke sa klupe i nista vise.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 09 avg 2020, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
upravo to, jedino te dvije stvari. Valjda mu je sada kristalno jasno da Krste mora biti na klupi (pogotovo kada Fanimo bude 100% spreman), juče lik zapola sata više uradio negoKrste za čitav meč. I niko drugi sem Rahmana i Zinedina ne može biti ACM.bodi123 je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:24Vinku treba zamjerati dvije stvari za ovu blamažu.
Nema tu puno mudrovanja
------------Ahmetović/novi napadač
Tatar--------- Rahmanović----------Fanimo
to je napadačka linija i ćao
- LegendKiller
- Kontakt:
Mene najviše brine fizička sprema igrača, ono jučer je bilo katastrofa. Onako lošoj ekipi mi nismo uspjeli pred kraj tekme ni pritiska napraviti. Ona ekipa od jučer je ličila na husrefovu ekipu pred kraj mandata, pogubljena, jalova, bez ikakvog smisla i neke taktike. Ono što je još gore je da ni protiv Krupe nije bilo nešto puno bolje, samo sreća da Krupa nije prišla golu. Jučer su samo Tatar i Raman zaslužili prolazne ocjene, ostali katastrofa.
Vinko mora to puno puno bolje!
Vinko mora to puno puno bolje!
ovo za presing shvatam jedino ako ih želi sačuvati max za Evropu jer već u srijedu meč sa dosta težim protivnikom. Najtežim od ova dva do sadaElCartel11 je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:30+1bodi123 je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:24Vinku treba zamjerati dvije stvari za ovu blamažu.
3. Zasto ne stojimo visoko protiv ovakvih ekipa kao Mladost. Odbrana mora stajati 30-40m od gola, vezni i napadaci pritiskati protivnicke igrace. Igraci kao Mladost bi pod tim pritiskom sigurno napravili par greski gdje bi neki nas igrac sam krenuo na njihov gol.
4. Zato se prave glupi faulovi oko 30m od gola kad znaš da takve ekipe samo iz prekida mogu ti zabiti.
U vezi Velkoskog stvarno ne kontam, imamo 5 krila jbt on stavi Velkoskog vec drugu tekmu zaredom. Njegovo je proslo on i Handzic su zlatne koke sa klupe i nista vise.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nije ovo kolo nigdje bilo izjava jer su zurili na drugu tekmu, u ovom slucaji zurili su u MostarFudo je napisao/la: ↑09 avg 2020, 09:54Imali igdje izjava naseg trenera, neko objasnjenje itd za onu bruku?
Pojedinci govore eto zbog loseg rezultata se pocelo sumnjati, pljuvati.. nije istina.. nije samo jedan los rezultat i nije uopste u pitanju iskljucivo rezultat. Hajde da izgubis a oznojis se, boris se, nemas srece, to se desi svima, ali onako lezerno odigratu, gladiti muda, bez nekog plana ehhh to boli.. nije u pitanju samo juce, pa i protiv Krupe pa i prijateljske, sve te tekme je kod nas igra ravna velikoj nuli..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Neka neko postavi statistiku...MortemHz je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:26Netačno je da smo imali 20+ šuteva na gol.Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:57Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?Pantelija je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:52Mozemo do jutra raspravljati se, ali ako vi vidite napredak u igri u odnosu na isti period prosle godine, onda svaka cast. Ja ne vidim. A najglasniji sam bio protiv husrefa.
Apsolutno potpuno identicna igra. Bezidejna, neaktivna, spora. Treba nam uvijek par sekundi vise da se namjestimo na pas ili sut, kad nemamo loptu umjesto da je ganjamo i oduzmemo mi se povlacimo nazad.
I dalje trener nije objasnio igracima da se ne prave fajlovi iskosa na 35 metara od gola kada njihov napadac ide sam na 4 nasa igraca jer ocito da moras glupim ljjdima to objasniti vise puta cim na Nedimu Hadzicu prave 10 faulova u zoni opasnog prekida svaki put apsolutno bespotrebno i bez ikakve opasnosti.
Razumio bih jednom, dva puta. Ali 10 puta to raditi ne razumijem.
Ne razumijem ove prijateljske su se igrale sa Zinedinom na 10ki, izlazi rahman i umjesto da Zinedin ide na 10 on stavi Tatara na 10 koji je tu totalno izgubljen evo vec drugu tekmu.
Ne razumijem zasto Kreste igra jer mislim da se i on isto pita.
Mogao je vinko jucer staviti jukica umjesto krste, mogao je ispraviti gresku Husrefa pa tatara vratiti NA PRIRODNU LIJEVU STRANU. Ali nije.
Ovih 6-7 trkmi pripremnih i lige izgledamo beskrvno i nemotivisano. Znamo mi dobro kako izgleda ekipa koja ide jako i hrabro i melje. Ja sam juce vidio ekipu koja je dosla da im se mladost skloni. I tu trener je kriv.
Nije ovo "nakon jdne tekme" vratio bih se ja i na one 3 u februaru i martu ali .... Drugom prilikom.
Jos nisu doveli napadaca?
Nismo dobili jer smo ih podcjenili i jer smo se zayebavali i bez koncentracije u zavrsnici... Krivi igraci sto su nonsalantno ulazili u sanse....
Ev 13 suteva ako je bilo na poluvremenu, sad na pamet u drugom znam da smo pored dva gola imali jos 2 jako dobre sanse u drugom poluvremenu... Tatara, Serbecica...
Al nebitno, nije bila bezidejna igra bez prilike.... Ima li smo prilika, al ih nismo znali realizovati
Nema veze to, ni protiv GOŠKa kući niko nije kiksao u sezoni u kojoj smo duplu uzeli. Sad je najvažnije pobijedit Tuzlu i proći prvo pretkolo da se popravi atmosfera u ekipi.Osttribine je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:19Jelešković, catapult, suplementi qrci palci i ja ne vidjeh juce da smo mi bar na tom fizičkom planu bili bolji od ove Mladosti, za ovo nema opravdanja, krivi su svi, da je to Mladost od prije par sezona ne bi im niko A rekao, medjutim, nikad losiji sastav nisu imali, te ih korona desetkovala gdje je ekipa bila u izolaciji i ljudi nam otkinu bod, niko od konkurenata nece tamo bodove prosuti zivi bili pa vidjeli. Velik nam je ovo šamar, ali eto možda na vakat jer smo počeli letiti visoko. Umjesto sad da u miru cekamo ovo izvlacenje ovako moramo svoje zivce j.ebavati i stalno se vracati na jucerasnju tekmu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:34Neka neko postavi statistiku...MortemHz je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:26Netačno je da smo imali 20+ šuteva na gol.Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:57
Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?
Ev 13 suteva ako je bilo na poluvremenu, sad na pamet u drugom znam da smo pored dva gola imali jos 2 jako dobre sanse u drugom poluvremenu... Tatara, Serbecica...
Al nebitno, nije bila bezidejna igra bez prilike.... Ima li smo prilika, al ih nismo znali realizovati

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Manje od 10 šuteva na gol smo imali.Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:34Neka neko postavi statistiku...MortemHz je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:26Netačno je da smo imali 20+ šuteva na gol.Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 10:57
Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Sve se slažem. Udarila in slava malo u glavu. Tipično kod nas. Ne treba nas to iznenaditi, jer je tako bilo prije, sad i ubuduće će biti. Neće se to nikad promjeniti nažalost.bodi123 je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:24Vinku treba zamjerati dvije stvari za ovu blamažu.
Što se Vinka tiče, problem njegov je što postoji veća doza respekta prema igračima, primjetna. Što nije dobro, jer to prelazi u strah da i njega ne bojkotuju ko što su prethodnog. I previše je miran za moj ukus, a to me užasno nervira.
On je trener, vođa, mozak, autoritet. Sad ako ga ufate na krivu nogu, još neki loš rezultat, neće ga navijači ljuljat, nego igrači. Jer neće oni sebi dozvoliti da ih raja prozivaju, nego će njega uvaliti. Ima on dosta posla tu u ekipi. Ima tu i nezadovoljnih igrača, zasićenih, neiskusnih, povratnika od povreda, novih.... I on se traži još, samo sporo to ide, mora i on ubaciti u treću iz druge, ovdje se rezultati traže, a ne da se ekipa nova pravi, jer je već ima, a ne da izmišlja toplu vodu.
Bezidejna igra, 25 suteva prema golu imaliZundo je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:38Zip je napisao/la: ↑09 avg 2020, 11:34Neka neko postavi statistiku...
![]()

- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ono sto je napredak, ne izvodi krste penale
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
- ElCartel11
- Kontakt:
Presing 90min ne moze raditi ni jedna ekipa na svijetu to je logično. Ja govorim za samu postavku igraca znaci, da izadju visoko i da su nasu igraci vec na njihovo polovici i ometaju ih, a ne da dodju do sredine lagano i tek onda su tu nasi napadaci o vezna linija.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
25 šutva od toga 8 u okvir gola i to se može bez igre ostvariti? Šta su sa centra šutali na protivnički gol.........
koliko sam samo ovakvih mečeva imao na FMu. Likovi dva šuta dva gola. Jbg dešava se idemo dalje
i da plus 9 kornera
Zadnja izmjena: FoSte95, dana/u 09 avg 2020, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, Bing [Bot], bvsic, Dave, denimen99, hurem, johntravolta123, kraljlavova, mosarajvosa83, napoleon72, pierce, propoklopac i 63 gosta.