FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RajaBa1983
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RajaBa1983 » 09 avg 2020, 10:42

Vanja8 je napisao/la:
09 avg 2020, 09:42
Svega se nacitah i iskreno mi se povraća...
Srecom nadjosmo uzrok jucerasnjeg remija u talovima SD i nedovodjenju Anela i Fatosa...
E jos kad covjek koji je ovdje izlupao milion imena izleti sa platama ,dobih utisak da poslije ovog za finale LS nam treba samo saopstiti kad ce Emirova zena dobiti mjesecnicu i da pocnemo slaviti Ušaru...
Nesto kontam,da je ovaj forumski sastav slucajno navijac Juventusa ili Manchester C. i da im se da prostor vjerujem da bi pozivali na rat poslije poraza od Bologne ili raspalog Norwicha...
Cudno je da se sve zna kako je SD varao igrace,kako su eto oni to rekli,a neki potvrdise da Hadzica interesuju samo ruckovi sa sudijama...
Nesto bih upitao, jesu li forumski maheri sigurni da bi pobjedili sa Fatosom i Anelom...?
Interesuje me Zasto Anel ne dodje 31 maja kako je bilo dogovoreno da potpiše ugovor koji nije bio mijenjan...?
Interesuje me Zasto Izraelci ne ponudise produžetak ugovora Beciraju?
Ne kazem ja da su to promašaj igraci, ali niko ne zna pozadinu pregovora, pa da sad od njih pravimo vanzemaljce...
Pljuje se Zidane, Oremus,Handzic,Marinovic...Tako i treba izgubila se dva boda i sve mijenjaj jer eto lose igramo i treba maknuti trenera sa omjerom 4-1-0...
Kad se sjetim pisanja o Seatima,pa sad o talovima,mislim da Nam ne treba pocinjati rekonstrukciju stadiona jer ja sam siguran da pojedinci vec znaju koliko se ko "ugradio" tu...
Jos kad vidim forumase sa 8 postova napisanih kako se razbacuju pamecu na kojim bi im pozavidio i jedan Kllop,Kapelo moj savjet Namu je "Bježi majstore iz ove vukojebine i Cuvaj svoje pare..."

Da i ne treba nista gurati pod tepih,pa se treba raspitati koje gace je danas Marinović obukao jer ce forumski puk na osnovu toga proreci nasu sudbinu u slijedecim tekmama...
A ovim sto psuju majke i Bogove igracima da porucim, SRAM VAS BILO...
:bow: :bow:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 09 avg 2020, 10:46

skoroalen je napisao/la:
09 avg 2020, 10:09
A koga je trebao stavit u napad juče, Faruka Hodžića? Kao da smo na klupi imali Aguera i Haalanda, a bahati Vinko krenuo sa Handžićem u špicu. :facepalm:
Pa recimo ahmetovica da uvali dva komada za jedno pol onoj raspaloj mladosti,,i onda u drugom ubaci koga hoces ako ahmo ne moze vise,,a moze sigurno 70 min,,,al haj jel ni Velkoskon nema zamjene? A na klupi tri krila sjede.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 avg 2020, 10:49

@mirzatele Ahmetović nije spreman a Fanimo nije napadač. Da je to uradio, puno bi veća pljuvačina bila, što izmišlja pozicije igračima. A juče smo imali 50ak centaršuteva u peterac Mladosti, s takvom igrom Fanimo od 160 cm bi bio nevidljiv.

@sanchez pljuvali smo Musemića kad je gurnuo rovitog Oremuša na Celtic. Šta da je neko nagrdio Ahmetovića juče u 15. minuti? Gubiš ga za evropu, gubiš ga za ligu na duže staze.
Za Velkoskog sam i ja rekao da ne vidim nikako razlog što igra. Neshvatljivo mi je da u 2020. godini za ekipu koja napada dva trofeja igra Krste Velkoski.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 avg 2020, 10:51

Mi smo prosle godine uzeli ligu na ove male utakmice. Toliko o tome koliku su one bitne i koliko donose na kraju.

Javni poziv za sefa omladinskih pogona il kako se vec zove funckija. Pa to ti sebi zacrta cilj koga ces tu postavit jer je funkcija bitna, a javit ti se mogu samo Rundo i tako ti. Gledam juniore, moguce da je jedna utakmica losa al vidjet cemo. Ni omladinske ekipe nisu dobro pocele. Ako ima problema treba sad rijesit ne treba cekat ''da se vidi'' ''da legne''.

Jos jednom napadac i to drugaciji profil nego sto imamo kod ova dva igraca. Upravo da nam da dimenziju vise kad igramo protiv bunkera.

VELKOSI JE TOLIKO TOGA DONIO KLUBU KAO STRANAC, JA NE SUMNJAM DA ON SARAJEVO VOLI, al de dok te pamtimo po dobrim stvarima dok i mi tebe volimo de idi ne kvari sliku o sebi.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 avg 2020, 10:52

Mozemo do jutra raspravljati se, ali ako vi vidite napredak u igri u odnosu na isti period prosle godine, onda svaka cast. Ja ne vidim. A najglasniji sam bio protiv husrefa.
Apsolutno potpuno identicna igra. Bezidejna, neaktivna, spora. Treba nam uvijek par sekundi vise da se namjestimo na pas ili sut, kad nemamo loptu umjesto da je ganjamo i oduzmemo mi se povlacimo nazad.

I dalje trener nije objasnio igracima da se ne prave fajlovi iskosa na 35 metara od gola kada njihov napadac ide sam na 4 nasa igraca jer ocito da moras glupim ljjdima to objasniti vise puta cim na Nedimu Hadzicu prave 10 faulova u zoni opasnog prekida svaki put apsolutno bespotrebno i bez ikakve opasnosti.
Razumio bih jednom, dva puta. Ali 10 puta to raditi ne razumijem.

Ne razumijem ove prijateljske su se igrale sa Zinedinom na 10ki, izlazi rahman i umjesto da Zinedin ide na 10 on stavi Tatara na 10 koji je tu totalno izgubljen evo vec drugu tekmu.

Ne razumijem zasto Kreste igra jer mislim da se i on isto pita.
Mogao je vinko jucer staviti jukica umjesto krste, mogao je ispraviti gresku Husrefa pa tatara vratiti NA PRIRODNU LIJEVU STRANU. Ali nije.

Ovih 6-7 trkmi pripremnih i lige izgledamo beskrvno i nemotivisano. Znamo mi dobro kako izgleda ekipa koja ide jako i hrabro i melje. Ja sam juce vidio ekipu koja je dosla da im se mladost skloni. I tu trener je kriv.

Nije ovo "nakon jdne tekme" vratio bih se ja i na one 3 u februaru i martu ali .... Drugom prilikom.

Jos nisu doveli napadaca?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 09 avg 2020, 10:55

U prva dva kola smo igrali sa ekipama koje su u top 4 najslabijih.
Zabili smo 4 gola.
2 iz penala.
1 auto gol.
- FKS -

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 09 avg 2020, 10:56

Pantelija je napisao/la:
09 avg 2020, 10:52
Mozemo do jutra raspravljati se, ali ako vi vidite napredak u igri u odnosu na isti period prosle godine, onda svaka cast. Ja ne vidim. A najglasniji sam bio protiv husrefa.
Apsolutno potpuno identicna igra. Bezidejna, neaktivna, spora. Treba nam uvijek par sekundi vise da se namjestimo na pas ili sut, kad nemamo loptu umjesto da je ganjamo i oduzmemo mi se povlacimo nazad.

I dalje trener nije objasnio igracima da se ne prave fajlovi iskosa na 35 metara od gola kada njihov napadac ide sam na 4 nasa igraca jer ocito da moras glupim ljjdima to objasniti vise puta cim na Nedimu Hadzicu prave 10 faulova u zoni opasnog prekida svaki put apsolutno bespotrebno i bez ikakve opasnosti.

Ne razumijem ove prijateljske su se igrale sa Zinedinom na 10ki, izlazi rahman i umjesto da Zinedin ide na 10 on stavi Tatara na 10 koji je tu totalno izgubljen evo vec drugu tekmu.

Mogao je vinko jucer staviti jukica umjesto krste, mogao je ispraviti gresku Husrefa pa tatara vratiti NA PRIRODNU LIJEVU STRANU. Ali nije.

Ovih 6-7 trkmi pripremnih i lige izgledamo beskrvno i nemotivisano. Znamo mi dobro kako izgleda ekipa koja ide jako i hrabro i melje. Ja sam juce vidio ekipu koja je dosla da im se mladost skloni. I tu trener je kriv.

Nije ovo "nakon jdne tekme" vratio bih se ja i na one 3 u februaru i martu ali .... Drugom prilikom.

Upravo to.. :tokralju: ..al cekaj mi smo pljuvaci..
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 avg 2020, 10:57

Pantelija je napisao/la:

Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?

Niko ne kaze da nije bilo gresaka, al to sto pricas je nidje veze...

Nismo dobili jer smo ih podcjenili i jer smo se zayebavali i bez koncentracije u zavrsnici... Krivi igraci sto su nonsalantno ulazili u sanse....

Da ima gresaka, ima i bit ce ih i dalje...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 avg 2020, 10:58

Hajdeee je napisao/la:
09 avg 2020, 10:55
Zabili smo 4 gola.
2 iz penala.
1 auto gol.
Od toga jedan nepostojeci penal i jedan koji je trebao biti sviran jucer za mladost.

@zip kakve bolan sanse? Sanse ekipi koja 7 dana prjje toga primi 6 i borac onda stao i sprdo se? Sve nase sanse juce su bile usljed povlacenja mladosti u 16 i centarauteva, odbijenih lopti i slicno, ja nisam.vidio ni jednu loptu u prostor kroz odbranu i sut.
Drugi gol nas je bio najblize tome.
Ja ti kazem, ti sutevi, koliko je u okvir bilo? Kolko je opasnih bilo? To sto se broje sutevi koji su jedva do gola dosli je nesto drugo
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 09 avg 2020, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 09 avg 2020, 10:59

Čekamo
Tražimo
Gledamo
*TEMPIRAMO*

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 09 avg 2020, 11:00

Hajdeee je napisao/la:
09 avg 2020, 10:55
Zabili smo 4 gola.
2 iz penala.
1 auto gol.
Realno, dali smo jedan gol iz igre. 1 iz penala koji je 100% bio,jedan iz penala koji je mozda bio a mozda i nije, jedan iz autogola koji je mogao mozda biti ponisten zbog faula.. to rezume nas igre protiv mozda 2 i najslabijaprotivnika u ligi.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 avg 2020, 11:00

skoroalen je napisao/la:
A koga je trebao stavit u napad juče, Faruka Hodžića? Kao da smo na klupi imali Aguera i Haalanda, a bahati Vinko krenuo sa Handžićem u špicu. :facepalm:
Trebao je recimo da stavi Ahmetovica da pocne utakmicu i da igra koliko moze, pa onda da ubaci Handzica koji je ionako mnogo bolji kad ulazi sa klupe. Tako bi ovu Mladost na pocetku utakmice sa Ahmetovicem rijesili.

Nema opravdanja za jucerasnji kiks nizakoga. Mladost nije imala ni priprema kako treba, ljudi bili u karanteni, razbijeni od Borca na proste faktore.

Mi takođe podhito trebamo napadaca, mlađeg, svjezijeg. Ne mozemo stalno aminati da nam se Ahmo ne povrijedi. Ahmo je star, a Handzic nije kvalitet za prvi tim.

Davno sam pisao da je Vinko trener ziheras, i vjeruj da se necemo navici na njegov sistem. Preveliki zalogaj je za njeg nas klub.

Izuzev sto nam fali napadac, mi imamo najsiri i najbolji kadar u ligi, niko ne moze reci da nemamo. Najbolje placeni igraci. Ne smije se dopustiti vise ovakvih losih izdanja, jer se na malima liga dobija.

Mi ni protiv Krupe nismo izgledali kako treba, penal diskutabilan, onda ljudi predkraj utakmice i stativu pogodise.

Sad gavu gore i pokazati muda, jer konkurenti ne spavaju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 avg 2020, 11:01

Meni ova nasa igra tako lici na Juventus to je cudo, sve nesto nikako i hocemo i necemo tromo al opet bodovi se skupljaju i uvijek smo u vrhu, dosta put presudi individualni kvalitet. Desi se nekad i neki bljesak pa utakmica bude top al vecinom je ovako. Ne govorim za zadnju utakmicu nego za bas duzi vremenski period. Usudio bih se rec od pocetka prosle sezone.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 avg 2020, 11:04

emir79 je napisao/la:
09 avg 2020, 11:00
skoroalen je napisao/la:
Trebao je recimo da stavi Ahmetovica da pocne utakmicu i da igra koliko moze, pa onda da ubaci Handzica koji je ionako mnogo bolji kad ulazi sa klupe. Tako bi ovu Mladost na pocetku utakmice sa Ahmetovicem rijesili.

Nema opravdanja za jucerasnji kiks nizakoga. Mladost nije imala ni priprema kako treba, ljudi bili u karanteni, razbijeni od Borca na proste faktore.

Mi takođe podhito trebamo napadaca, mlađeg, svjezijeg. Ne mozemo stalno aminati da nam se Ahmo ne povrijedi. Ahmo je star, a Handzic nije kvalitet za prvi tim.

Davno sam pisao da je Vinko trener ziheras, i vjeruj da se necemo navici na njegov sistem. Preveliki zalogaj je za njeg nas klub.

Izuzev sto nam fali napadac, mi imamo najsiri i najbolji kadar u ligi, niko ne moze reci da nemamo. Najbolje placeni igraci. Ne smije se dopustiti vise ovakvih losih izdanja, jer se na malima liga dobija.

Mi ni protiv Krupe nismo izgledali kako treba, penal diskutabilan, onda ljudi predkraj utakmice i stativu pogodise.

Sad gavu gore i pokazati muda, jer konkurenti ne spavaju.
Ma sto se tice Ahmetovica, i da smo izgubili nek nije igro. Cijenu koju bi platili da se ponovo povrijedi rovit je gora nego poraz. Ovako malo se strpis i imas ga zdravog.

A sto se tice Mladosti i tog poraza od Borca, pa da nije bio toliki poraz ne bi se ni zatvorili ko jucer. Njima je bilo bitno samo da se odbrane. DA nismo dali gol ne bi oni ni pokusavali napadat. Tako da to sto ih je Borac toliko dobio nam jevise otezalo nego pomoglo.

A za Marinovica mislim da je ipar jos prerano sudit, barem dok ne prodje 1/3 prvenstva
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pitar1946
Kontakt:

Post Postao/la Pitar1946 » 09 avg 2020, 11:08

Evo jos mi nije jasan naš poraz od ekipe kojoj je prosjek godina 20 jbt realno imas 5 igraca kod njih poluamatera...Po mom misljenju najvecu gresku ima Marinivic jer protiv ovakve ekipe on stavi 2 zadnja vezna igraca,to ne ide tako haveru...ne igras protiv reala pa da se branis

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 09 avg 2020, 11:11

Ma hajde **** ga sad, kiksali na vrijeme dobili samar samo takav, i neka smo drago mi je... Ne mozes pobjedit ako jedan napadac fuli onolilo sansi u 16. Druga stvar razumijem vinka da pokusava ekipi dati odredjrnu minutazu, mada je trebao na prijateljskim to raditi ali ne ovako... ne mozes nikako pocet utskmicu bez jukica i tatara na krilu i rahmanom na 10, vidjelo se u krupi da ne moze handzic igrat spica i on opet njega stavi... malo je i do igraca smijesno je da ih neki mahmic od 17 kuka u dzep stavi nakav alic.. jbg treba po dzepu odmah opalit za ono onako fuj... evo sad ce izvlacenje podhitno da nadju napadaca zadnjeg veznog i bekove... jer cini mi se da je salcin out... tako da ostajes ns tsnkom pidri i hodzicu...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 09 avg 2020, 11:11

Pitar1946 je napisao/la:
09 avg 2020, 11:08
Evo jos mi nije jasan naš poraz od ekipe kojoj je prosjek godina 20 jbt realno imas 5 igraca kod njih poluamatera...Po mom misljenju najvecu gresku ima Marinivic jer protiv ovakve ekipe on stavi 2 zadnja vezna igraca,to ne ide tako haveru...ne igras protiv reala pa da se branis
Izvadio Rahmana prije vremena realno glava ekipe je on kad nema Ahmeta...
FKS

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 avg 2020, 11:14

Igra u prvom polvremenu je odlična bila, šanse se redale i kad je sve to trebalo krunisati izostane realizacija.

Meni je komično pisati nesto protiv čovjeka koji jos utakmice nije izgubio na klupi Sarajeva

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 avg 2020, 11:16

Zip je napisao/la:
09 avg 2020, 10:57
Pantelija je napisao/la:

Daj panto, kakva bezidejna igra bgti? Kako moze biti bezidejna kad imas 20+ suteva na gol, u prvom poluvremenu samo 13 bilo ?

Niko ne kaze da nije bilo gresaka, al to sto pricas je nidje veze...

Nismo dobili jer smo ih podcjenili i jer smo se zayebavali i bez koncentracije u zavrsnici... Krivi igraci sto su nonsalantno ulazili u sanse....

Da ima gresaka, ima i bit ce ih i dalje...
Druze ja sam bio za Husrefa al kad je otisao znao sam da je za boljitak kluba jer nismo imali igru. Budi malo realan od pocetka priprema mi nismo ekipa nit igramo ozbiljan fudbal. Trebaju sjest da vide u cemu je problem jer ti Mladost uvali dva komada time ti je sve receno

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 09 avg 2020, 11:18

Pitar1946 je napisao/la:
09 avg 2020, 11:08
Buraz bilo je 2:2 nismo izgubili. Prilika je bilo i u prvom i u drugom poluvremenu, to sto ga neznaju dat je drugo. Plus drugi go je golmanov. Jbg bolje sad nego nekad u toku sezone, nek ih ovo malo dozove. Napadaca trebamo brzog, eksplozivnog, pokretnog.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, mnon46, N3R3D, pitara i 54 gosta.