Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Formula 1
Neka malo, poželio sam više stajanja, smorili su sa jednim stajanjem zadnjih godina.
Ako ne bude previse krugova pod SC , tri stajanja ce biti sigurno
Jel neko slučajno zabilježio vrijeme na softu u Q2 od ovih što su u top10? Kakvi su retardi u Ferrariju, apsolutno me ništa ne bi začudilo.
Nisam stigao pogledat kvalifikacije danas.

Nisam stigao pogledat kvalifikacije danas.
"We need to suffer. And we need to fight."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Kreteni su poslali Vettela na softke, iako im to košta dodatni boks odmah na startu trke.
Znači srećom nije prošao u Q3.
Znači srećom nije prošao u Q3.

Na kraju Vettel razocarenje ali ni Leclerc nista bolje.
Da me se ne razumije pogresno ja sam navijac Ferrarija i podrzavam odlazak Vettela jer jednostavno nema sta vise da dadne timu. Medjutim danas i Leclerc tek na 8. Mjestu. Ispred njega Stroll, Ricciardo, Gasly i Hulk. Tacno onako kako sam i pisao da je Ferrari 5-6 ekipa i tu negdje sa Alpha Taurijem.
Shodno tome rejon od 8 do 12 pozicije je sasvim OK za Ferrari, mozda se nekima ne dopada ali to je rezultat sa mogucnostima bolida.
Nema se sta previse tu Vettelu dodavati krivnje, prvo bolid je katastrofa i ne bori se nizasta, a drugo istice mu ionako ugovor na kraju sezone i tjt. Generalno lose poglavlje njegove karijere ali ne sad razocaravajuce. Nije realno mogao niti jednu titulu osvojiti pored ovako dominantnog Mercedesa. Nije kvalitet Alonsa ili Schumachera ali je tu u drugom razredu vozaca sto su vozili u Ferrariju.
Ferrari mora otpustiti neke ljude i zaposliti strucnjake, vozaci su tu najmanji problem jer je u ovom sportu trenutno mnogo vise do automobila nego do vozaca.
Da me se ne razumije pogresno ja sam navijac Ferrarija i podrzavam odlazak Vettela jer jednostavno nema sta vise da dadne timu. Medjutim danas i Leclerc tek na 8. Mjestu. Ispred njega Stroll, Ricciardo, Gasly i Hulk. Tacno onako kako sam i pisao da je Ferrari 5-6 ekipa i tu negdje sa Alpha Taurijem.
Shodno tome rejon od 8 do 12 pozicije je sasvim OK za Ferrari, mozda se nekima ne dopada ali to je rezultat sa mogucnostima bolida.
Nema se sta previse tu Vettelu dodavati krivnje, prvo bolid je katastrofa i ne bori se nizasta, a drugo istice mu ionako ugovor na kraju sezone i tjt. Generalno lose poglavlje njegove karijere ali ne sad razocaravajuce. Nije realno mogao niti jednu titulu osvojiti pored ovako dominantnog Mercedesa. Nije kvalitet Alonsa ili Schumachera ali je tu u drugom razredu vozaca sto su vozili u Ferrariju.
Ferrari mora otpustiti neke ljude i zaposliti strucnjake, vozaci su tu najmanji problem jer je u ovom sportu trenutno mnogo vise do automobila nego do vozaca.
- BosniaBoston
- Kontakt:
U drugom razredu vozac koji je uspjesniji(a po meni i veci mada znam da to nije misljenje vecine) i od Senne i od Prosta? Zanimljivo
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
jel ti fkt mislis da moze bolje od ovoga Leclerc
uz srecu koju je imao osvojio je duplo vise bodova nego sto to ovaj bolid zaslužuje
90% ovog sporta je bolid, Hulk iz fotelje u prva 3, o cemu ba pričamo

uz srecu koju je imao osvojio je duplo vise bodova nego sto to ovaj bolid zaslužuje
90% ovog sporta je bolid, Hulk iz fotelje u prva 3, o cemu ba pričamo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Mislim da si pogresno interpretirao. Alonso i Schumacher su u prvom razredu vozaca po karijeri u Ferrariju. Vettel nije nista specijalno pokazao u Ferrariju i tu ga mozemo svrstati u drugi razred jer se borio jednu sezonu za titulu neko vrijeme i tjt.BosniaBoston je napisao/la: ↑08 avg 2020, 17:17U drugom razredu vozac koji je uspjesniji(a po meni i veci mada znam da to nije misljenje vecine) i od Senne i od Prosta? Zanimljivo
Senna nije vozio u Ferrariju, a Prostova sezona 90‘ je bila dobra ali o tom po tom. Ne mislim generalno na Formulu.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Po cemu je to Alonso uz Sumaheratiffoso je napisao/la: ↑08 avg 2020, 17:22Mislim da si pogresno interpretirao. Alonso i Schumacher su u prvom razredu vozaca po karijeri u Ferrariju. Vettel nije nista specijalno pokazao u Ferrariju i tu ga mozemo svrstati u drugi razred jer se borio jednu sezonu za titulu neko vrijeme i tjt.BosniaBoston je napisao/la: ↑08 avg 2020, 17:17U drugom razredu vozac koji je uspjesniji(a po meni i veci mada znam da to nije misljenje vecine) i od Senne i od Prosta? Zanimljivo
Senna nije vozio u Ferrariju, a Prostova sezona 90‘ je bila dobra ali o tom po tom. Ne mislim generalno na Formulu.

#Punoljetstvo
Leclerc ako završi 4. sa ovom krntijom od bolida to je ravno WDC. Istinski vjerujem da je Vettel sabotiran od strane Ferrarija, tako da mu ovu sezonu treba zaboraviti/izbaciti je kada se priča o karijeri Vettela u Ferrariju. Novi dijelovi idu isključivo Leclercu.
Vettel je usrao greškom 2018. godinu, ali opet teško da bi i tad uzeo titulu da je vozio na nivou jer je Ferrari podbacio u odnosu na Mercedes što se nadogradnji tiče. Što se vidjelo po pobjedama od Belgije do kraja. Samo Kimi VN USA uzeo.
Vettelu treba pripisati sve greške i mentalne nestabilnosti, prevrtanja na stazi, ali vala nije imao u rukama nikad bolid dostojan titule kroz cijelu sezonu. Druga je stvar što je 2019. poprilično podbacio, Leclerc ga je našamarao elegantno.
Kad sabereš loš menadžment, taktike, mehaničarske greške, nekonkurentan bolid i Vettelova prevrtanja svake druge/treće trke dobiješ katastrofu od njegove epizode u Ferrariju. Kad je imao konkurentan bolid za pobjede, uglavnom je fino obavio posao od početka do Njemačke '18. Poslije se mentalno raspao.
Vettel je usrao greškom 2018. godinu, ali opet teško da bi i tad uzeo titulu da je vozio na nivou jer je Ferrari podbacio u odnosu na Mercedes što se nadogradnji tiče. Što se vidjelo po pobjedama od Belgije do kraja. Samo Kimi VN USA uzeo.
Vettelu treba pripisati sve greške i mentalne nestabilnosti, prevrtanja na stazi, ali vala nije imao u rukama nikad bolid dostojan titule kroz cijelu sezonu. Druga je stvar što je 2019. poprilično podbacio, Leclerc ga je našamarao elegantno.
Kad sabereš loš menadžment, taktike, mehaničarske greške, nekonkurentan bolid i Vettelova prevrtanja svake druge/treće trke dobiješ katastrofu od njegove epizode u Ferrariju. Kad je imao konkurentan bolid za pobjede, uglavnom je fino obavio posao od početka do Njemačke '18. Poslije se mentalno raspao.
@BosniaBoston
Necemo se lagati, ali Alonso je imao mrtav bolid koji je bio sve samo ne za borbu za titulu. A zasto je u razredu sa Schumacherom, jednostavno, jer je covjek klasa bio i cinio je bolid boljim nego sto jest, to u formuli 1 mozes izbrojati nekoliko vozaca koji su to u stanju bili ucinit, a Alonso je jedan od njih. Covjek je bio konstantan i nije pravio glupe greske, pa usudio bih se reci konstantniji je bio od Vettela kao prvaka. Jednostavno mrtav bolid. To bi bilo, kao sa ovim Ferrarijem, redovno bude u Top 5 svaku utrku. Alonso >> Vettel.
Ne zaboravi da je Alonso upravo skinuo Schumachera sa trona, medjutim, dosao je u Ferrari kad je krenula dominacija Red Bulla, i pored toga je bio u utrci z titulu sve do zadnje trke. To Vettelu pored Hamiltona nije nikad poslo za rukom.
Mislim da je @ dovoljno objasnio situaciju oko Vettela koliko se to moglo sazeti. Nije on klasa Alonsa ili Schumachera ali dobar vozac kojem je neophodan auto vrijedan titule da osvoji.
Necemo se lagati, ali Alonso je imao mrtav bolid koji je bio sve samo ne za borbu za titulu. A zasto je u razredu sa Schumacherom, jednostavno, jer je covjek klasa bio i cinio je bolid boljim nego sto jest, to u formuli 1 mozes izbrojati nekoliko vozaca koji su to u stanju bili ucinit, a Alonso je jedan od njih. Covjek je bio konstantan i nije pravio glupe greske, pa usudio bih se reci konstantniji je bio od Vettela kao prvaka. Jednostavno mrtav bolid. To bi bilo, kao sa ovim Ferrarijem, redovno bude u Top 5 svaku utrku. Alonso >> Vettel.
Ne zaboravi da je Alonso upravo skinuo Schumachera sa trona, medjutim, dosao je u Ferrari kad je krenula dominacija Red Bulla, i pored toga je bio u utrci z titulu sve do zadnje trke. To Vettelu pored Hamiltona nije nikad poslo za rukom.
Mislim da je @ dovoljno objasnio situaciju oko Vettela koliko se to moglo sazeti. Nije on klasa Alonsa ili Schumachera ali dobar vozac kojem je neophodan auto vrijedan titule da osvoji.
-
- Moderator
- Kontakt:
Iznenadi me Hulk. Svaka cast majstore.

- muhamedhulk
- Kontakt:
hvala. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Donnie Darko
- Kontakt:
vrh

- QUARTERBACK
- Kontakt:
vettel na hardu starta, znaci taktika je da sto duze probaju ostat na stazi, ide se na 2 stajanja max pa sta uradi
slicno i max, mozda ga to dovede ispred barem jednog mercedesa danas
slicno i max, mozda ga to dovede ispred barem jednog mercedesa danas
Sta bi sa Vettela. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Moderator
- Kontakt:
De je vettel haha
- Nerminovic
- Kontakt:
Magnussen je najbolji sto se tice starta
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Usual day at the office za Vettela
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.