Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Saurman
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Saurman » 05 avg 2020, 16:11

Sva priča oko BvB počinje i završi na isti način a to je da su odabrali politiku razvojnog kluba i kao takvi ne mogu biti konkurent Bayernu a o Evropi da ne pričam.Svoje neuspjehe i priču o "neatraktivnosti" lige prebacivati Bayernu je licemjerno.

Neka komparacija sa PSG je smiješna, oni nastoje biti u top 5-6 timova za titulu CL oni to i jesu, dok Dortmund nije u stanju biti ozbiljan kandidat ni za Kup DFB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 avg 2020, 18:51

Da li Vukovi imaju šanse večeras da preokrenu rezultat u svoju korist?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 05 avg 2020, 19:34

kraljttbvb je napisao/la:
05 avg 2020, 14:56
ledar je napisao/la:
05 avg 2020, 12:00
Ne razumijem ta dvostruka mjerila - Leipzig isto kupuje mlade igrače i prodaje one koji prerastu kvalitetom (Keita, Werner, za njima će i Upamecano i Konate) i to je u redu a imaju velikog privatnog gazdu koji može šta hoće, dok se žutaljima koji su Kgaa i na tržištu to predbacuje. A nije da nisu napravili određene iskorake - došli su Witsel, Can i Meunier kao etablirani i karakterni igrači.
Ali skok iz drugog ešalona u klub prvih boraca je velik, to se najbolje vidi po PSG-u, dali su preko 600 milki, pokupovali najveće zvijezde i doveli cijenjenog trenera, no u klub prvih boraca nisu uskočili.
De zaključajte temu, čovjek sve objasnio :thumbup:
Pa PSG je medju glavnim favoritima vec nekoliko godina. To sto jos nisu osvojili ne znaci da nisu u prvoj skupini. Bilo je tu i dosta nesrece i povreda.
coelho41 je napisao/la:
05 avg 2020, 18:51
Da li Vukovi imaju šanse večeras da preokrenu rezultat u svoju korist?
Sta je ovo Mbabu koronu fasovo?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 avg 2020, 19:48

Pa nemam neki poseban stav o Mbabuovoj zarazi, to je bilo prije 2 dana, imali su pauzu bili su na godišnjem, tako da dobro je da je samo jedan igrač,a s druge strane ne bi im nešto pomogao posebno, s obzirom da su limitirani za evropska takmičenja, okrećemo se našem sultanu Edinu Višći u drugom poluvremenu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 avg 2020, 20:24

Justin je napisao/la:
05 avg 2020, 19:34

Pa PSG je medju glavnim favoritima vec nekoliko godina. To sto jos nisu osvojili ne znaci da nisu u prvoj skupini. Bilo je tu i dosta nesrece i povreda.
U zadnjih 10 godina najviše su došli do četvrtfinala, ako je to kriterij za glavnog favorita onda je i Dortmund glavni favorit, jer i oni su imali dosta nesreće (npr. bomba na autobus) i povreda. Obično se PSG doživljava kao neki pritajeni favorit zbog kupljenih zvijezda, inače po ničem. Ove godine posrao ih je ždrijeb pa imaju otvoren put do polufinala, da su dobili bilo koga izuzev Leipziga i Atalante opet bi bilo po tamburi.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 06 avg 2020, 17:28

ledar je napisao/la:
Ne razumijem ta dvostruka mjerila - Leipzig isto kupuje mlade igrače i prodaje one koji prerastu kvalitetom (Keita, Werner, za njima će i Upamecano i Konate) i to je u redu a imaju velikog privatnog gazdu koji može šta hoće, dok se žutaljima koji su Kgaa i na tržištu to predbacuje. A nije da nisu napravili određene iskorake - došli su Witsel, Can i Meunier kao etablirani i karakterni igrači.
Ali skok iz drugog ešalona u klub prvih boraca je velik, to se najbolje vidi po PSG-u, dali su preko 600 milki, pokupovali najveće zvijezde i doveli cijenjenog trenera, no u klub prvih boraca nisu uskočili.
Dodao bih da je ovdje smiješno čitati ode o pojačanjima Herthe, a nitko od njih trenutno ne bi mogao ući ni u 18 u Dortmundu, dok se s druge strane omalovažavaju pojačanja Dortmunda iako bi Hazard, Brandt, Haaland, Meunier i Can bili među glavnim zvijezdama Berlinčana

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 avg 2020, 17:53

Max Kruse se vratio u ligu, Union Berlin. Hertha dovela desnog beka iz Groningena, Zeefuika.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 06 avg 2020, 21:58

CarlitoBrigante je napisao/la:
06 avg 2020, 17:28
ledar je napisao/la:
Dodao bih da je ovdje smiješno čitati ode o pojačanjima Herthe, a nitko od njih trenutno ne bi mogao ući ni u 18 u Dortmundu, dok se s druge strane omalovažavaju pojačanja Dortmunda iako bi Hazard, Brandt, Haaland, Meunier i Can bili među glavnim zvijezdama Berlinčana
Ma glupo je uopće komentirati neisprofilirani projekt herthe sa bvbom koji je među 15 ak klubova, to što ljudi očekuju da bvb bude među 5 u Europi je druga stvar

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 avg 2020, 22:52

Gdje je Agentzero7 sada? Govorio si o nekakvoj super moci Bundeslige a Wolfsburg i Frankfurt se osramotise. Realno je da je treca liga u Europi, a ti se zaletio na prolazenje grupa. Ponizeni su od Ukrajinaca i Svicaraca. E moj agente, zelen si ti jos.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 07 avg 2020, 15:20

:urnebes: Koji si ti iskompleksiran lik, pa nedavno si sam bio posao kako je liga napredovala i sad si ceka opet pola godine da izgubi netko da mi mozes napisat haha koji lik, u pravu si nikad gora Bundesliga u povijesti haha

Btw:pitanje za ostale dali se moze i ako moze kako nekog staviti na blok listu da ne vidis njihove iskompleksirane komentare? Hvala unaprijed.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 avg 2020, 15:25

Ja volim Bundesligu, ali sam realan za razliku od tebe. Pisao sam da je treca liga svijeta, i jeste napredovala ali nedovoljno. Vidimo ko je kompleksas i ko vrijedja preko pp-a :rol: :rol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 avg 2020, 15:28

agentzero7 je napisao/la:
07 avg 2020, 15:20
Btw:pitanje za ostale dali se moze i ako moze kako nekog staviti na blok listu da ne vidis njihove iskompleksirane komentare? Hvala unaprijed.
Imas listu gnjavatora, onda samo vidis kad neko tu osobu citira :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 avg 2020, 15:29

Joj Hardene da vidis kako agent salje pp-ove :rol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 07 avg 2020, 15:57

Kompletan raspored Bundeslige za iducu sezonu.

https://media.dfl.de/sites/2/2020/08/Sp ... 0-2021.pdf
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 07 avg 2020, 16:03

Haha hvala Hardene i zbogom ovom tipu.

Inace da ne bude da smaramo, sinoc sam ocekivao da mogu mozda nesto i zakomplicirati Bundesligasi Al **** ga prelosi rezultati iz prvih susreta.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 07 avg 2020, 17:09

Mislim da u četvrtfinalima Lajpcig i Bajer nemaju neke šanse, a između Bajerna i Barce sve je moguće.

Ajntraht i Volfsburg totalno razočarali u ovim dvomečevima, pogotovo Ajntraht jer je Bazel daleko od onih vremena kad je imao Šaćirija, Džaku, Zomera, Salaha...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 avg 2020, 02:23

Šta je ovo večeras na utakmici City - Real ukazali se Rafinja i Ulriech :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 avg 2020, 04:16

Postavljena nova anketa na temi HSVa.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 avg 2020, 01:44

Generalno ova sezona bundesligaša u Evropi se može okarakterisati kao dobra. Svakako za razliku od prošle koja je bila loša pa vjerovatno i najlošija u zadnjih par godina. 2 tima u četvrtifnalu LP (šteta što nisu i tri, jer BVB nije bio daleko da izbaci PSG) i 1 u četvrtfinalu EL je dobar bilans. Pa čak i kada se uzme u obzir i poređenje s drugim ligama petice.
U osminifinala oba takmičenja su bila po 3 tima. Što se tiče kritikovanja ovdje od neki dan, na račun Wolfsburga i E. Frankfurta i to je malo pretjerano. Oba tima jesu imali protivnike koje su i mogli izbaciti, iako Wolfsburg je imao ekipu koja je kalibar za LP u većini slučajeva i kada se sve sabere jeste nezgodan pa čak moguće i jači tim od Vukova. Dok kod E. Frankfurta se u ovoj sezoni sve skupilo, jednostavno u protekle dvije sezone su imali jako puno utakmica (prošle sezone su bili sjajni i čak iznad očekivanja sa polufinalom EL). Ove sezone su najranije ušli u sezonu sa ozbiljnim utakmicama, jer su igrali i pretkola, na kraju ih je to slomilo. A ne treba zaboraviti i promjene u timu, odlaske i dolaske. Kod njih je tu igrački bilo značajnijih promjena. Ovaj potrebni ljetni odmor će im dobro doći da se regenerišu, pripreme i možda napadnu evropske pozicije u narednoj bundesligaškoj sezoni. Oni zaslužuju za ove dvije sezone sa polufinalom i osminomfinala EL veliki respekt.

Sve u svemu evropska sezona može dobiti za sada dobru ocjenu i to se neće promjeniti, a sada može doći samo bonus da govorimo o izuzetno uspješnoj sezoni.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 avg 2020, 21:35

Hertha u pol poziciji za dovodjenje McKenniea i Szobolszlaia.
Sa ovom dvojicom imali bi ozbiljan vezni red, vjerovatno najmladji u ligi.
Prate se i opcije u napadu...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.