Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

brazzo
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la brazzo » 10 dec 2010, 12:28

Admir_Sa je napisao/la:Varda je klasa igrac, ja ne znam sta je on prije radio i gdje bio al ovo sto sam vidio ove sezone je za svaki respekt. Shut solidan, niski post, skok, asisti, pa cak i trica
prije je igrao i za veće klubove a čak i u NBA samo što to niko nije mogao ili nije htio primijetiti pa da je zaigrao za nas dok smo imali i jaču reprezentaciju
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 10 dec 2010, 12:32

a tada je čekao poziv Srbije ili Jugoslavije ili Srbije i Crne Gore kako već su se zvale reprezentacije

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 dec 2010, 13:09

Admir_Sa je napisao/la:Varda je klasa igrac, ja ne znam sta je on prije radio i gdje bio al ovo sto sam vidio ove sezone je za svaki respekt. Shut solidan, niski post, skok, asisti, pa cak i trica
Varda je sa nepunih 19 godina igra na F4 sa Partizanom '98 godine, u generaciji sa Drobnjakom, Tomasevicem, Cubrilom, i rahmetli velikim Harisom Brkicem :cry: :cry: :cry: ....
Poslije je otisao u Wizardse, mislim da je prvu godinu sam trenirao, ili nesto slicno, pa su ga onda uzeli i igrao je sa Arenasom, velikim MJ - om, poslije su ga tradeovali u Detroit, cak mislim da je Detroit tada osvojio NBA ligu, cini mi se da je to bila 2004 godina....Onda je igrao poslije za Khimki, Zalgiris, Real, pa evo za Prokom...Sve u svemu, on je jos trebao biti bolji da nije jedna luda glava...Ali i kao takav je sve napravio u zivotu....Vjerovatno najbolji centar koji je ikada igrao za nas....Ako se ne iskoristi sada sansa u Litvaniji kada su Mirza, Varda, pa i Keno, Nihad u odlicnoj formi ne znam kada ce.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 10 dec 2010, 14:11

ma odlicno si ti to primjetio ali daleko je do takmicenja ko zna sta i ko ce sve da igra i sta ce da se dogodi u savezu.. ali mozemo se nadati i zeljeti... jos nam jedan plej nedostaje

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 dec 2010, 18:47

neno#4 je napisao/la:
Varda je sa nepunih 19 godina igra na F4 sa Partizanom '98 godine, u generaciji sa Drobnjakom, Tomasevicem, Cubrilom, i rahmetli velikim Harisom Brkicem :cry: :cry: :cry: ....
Poslije je otisao u Wizardse, mislim da je prvu godinu sam trenirao, ili nesto slicno, pa su ga onda uzeli i igrao je sa Arenasom, velikim MJ - om, poslije su ga tradeovali u Detroit, cak mislim da je Detroit tada osvojio NBA ligu, cini mi se da je to bila 2004 godina....Onda je igrao poslije za Khimki, Zalgiris, Real, pa evo za Prokom...Sve u svemu, on je jos trebao biti bolji da nije jedna luda glava...Ali i kao takav je sve napravio u zivotu....Vjerovatno najbolji centar koji je ikada igrao za nas....Ako se ne iskoristi sada sansa u Litvaniji kada su Mirza, Varda, pa i Keno, Nihad u odlicnoj formi ne znam kada ce.....
Moze li malo podrobnija definicija ''lude glave'' sto se tice naseg Raleta.
Sto se tice ovog prvenstva u Litvaniji,na klupi nam nije luzer kakvog smo imali u zadnjjih par godina.
Sabit i kad gubi ''dobija''.Normalno da tu treba imalo kvalitetnija ekipa.Ali ako opet ne bude ''bolesnih''Moglo bi se razmisljati ako nista napredak i poneke pobjede na tom prvenstvu.Varda je inace uvijek davao sve od sebe u repci,za razliku od par njih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 10 dec 2010, 19:13

jeste, ali varda je i igrao za srbiju kada nam je ona najveci dzelat bila, i tako pokazao na kojoj je strani....znaci spustimo malo poptu na pod, jer cemo ga inace uskoro proglasiti herojem.. . moje misljenje!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 dec 2010, 19:23

edinjo-vg je napisao/la:jeste, ali varda je i igrao za srbiju kada nam je ona najveci dzelat bila, i tako pokazao na kojoj je strani....znaci spustimo malo poptu na pod, jer cemo ga inace uskoro proglasiti herojem.. . moje misljenje!
dobro je dok se zadrži na tome ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 dec 2010, 20:08

edinjo-vg je napisao/la:jeste, ali varda je i igrao za srbiju kada nam je ona najveci dzelat bila, i tako pokazao na kojoj je strani....znaci spustimo malo poptu na pod, jer cemo ga inace uskoro proglasiti herojem.. . moje misljenje!

i to što kažeš

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 dec 2010, 20:32

Pa odakle je sad Varda, kako on uopste ima pravo nastupa za nas?
nema potpisa

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 dec 2010, 20:53

Admir_Sa je napisao/la:Pa odakle je sad Varda, kako on uopste ima pravo nastupa za nas?

rođen u b. gradišci

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2010, 21:15

http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2010

ovdje imate otprilike citavu biografiju ratka, a na dnu su vam prosjeci koje je imao u svojim timovima dok je u NBA imao epizodnu ulogu, ali to je je u ta doba jos bila ona jaka NBA, a ne ova sa tonama cirkusanata koji misle da se mogu porediti sa jordanom, pipenom, drexlerom, maloneom, stocktonom, ...

takodzer je igrao za mladu selekciju ex yu (srbija-crna gora)
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 21856.html

cesto je pokusavao da zaigra za selekciju srbije cak je bio blizu kada je moka slavinic bio selektor, ali nikada nije uspio, onda ga je neno markovic dok je bio selektro prvi put spomenuo kao moguceg reprezetativca i to kada je igrao u realu i bas tada je on slomio clanak i dok se vratio u formu neno nije bio vise selektor, a onda se desio onaj debakl kada je menso nije uspio proci kvalifikacije kada smo izgubili u ceskoj od ceha pa je potegnuo za igracima koji su imali pravo po FIBA ako nisu nastupili za seniorske repke drugih drzava i iste su saglasne da se ove vrate u maticnu drzavu, preciznije iz slovenije begicem, rizvicem i preldzicem, a iz srbije za vardom i jovanovicem
kako znate srbija je pustila ovu dvojicu, dok slovenija nije, ali i da begic i rizvic nisu bas pokazali neki interes za prelaskom nazad
ono sto je isto vazno za pomenuti to da je dok je igrao u olimpiji imao jedan procetnicki incident i to da je on ima poprilicno nacionalisticka razmisljanja, ali sama cinjenica da i sa takvim razmisljanjem igra za BiH dok neke patriote (hasan rizvic) glat odbijaju vlastitu drzavu, za mene je izuzetno pozitivna cinjenica
a jos kada sam ga vidio kako igra daleko borbenije i bolje od nekih "patriota" za mene ce biti pozitivac

a ono sto je neno pomenuo luda glava, covjek je izuzetno tvrdoglav, svojeglav i ima prgavu narav, pa se znao svadjati sa trenerima i suigracima, a u mladjim danima imao je i fizickih obracuna sa protivnickijm igracima, ali kako god nas je :D
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2010, 21:18

ŽeljkoB je napisao/la:ma odlicno si ti to primjetio ali daleko je do takmicenja ko zna sta i ko ce sve da igra i sta ce da se dogodi u savezu.. ali mozemo se nadati i zeljeti... jos nam jedan plej nedostaje
apsolutno se slazem i misljenja sam ako sasa vasiljevic ne zaigra ni sada, mada mislim da hoce jer je rijesio jedan njegov veliki porodicni problem + sada bi igrao EP ne neke kvalifikacije, onda bi trebali potegnuti za strancem na poziciji pleja, steta sto su makedonci bili paetniji i naturalizovali maceleba
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 dec 2010, 23:59

harishp je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Moze li malo podrobnija definicija ''lude glave'' sto se tice naseg Raleta.
Sto se tice ovog prvenstva u Litvaniji,na klupi nam nije luzer kakvog smo imali u zadnjjih par godina.
Sabit i kad gubi ''dobija''.Normalno da tu treba imalo kvalitetnija ekipa.Ali ako opet ne bude ''bolesnih''Moglo bi se razmisljati ako nista napredak i poneke pobjede na tom prvenstvu.Varda je inace uvijek davao sve od sebe u repci,za razliku od par njih.
Definicija lude glave u ovom slucaju je da je puno tvrdoglav, i da je svojeglav...Varda je inace jedan veliki talenat bio, tj. covjek koji ono sto se kaze se "igra kosarke"...Vecinu stvari je on dobio, nije toliki radnik...Ja ocekujem da on eventualno u paru sa Mirzom to igra odlicno...Nece morati puno da se izvlaci napolje, moci ce da se posveti vise igri u reketu, Mirza ce da razvlaci reket....

Samo molim Boga da se svi odazovu, pozelio sam da se nadjemo na prvenstvu, i to jako, pa makar nas svi razbili...Nek se cuju imena nasih igraca i sve ostalo sto ide uz to....

I Sabit nije najbolje rjesenje, ali jeste bolji od Mense..Ja sam prizeljkivao Mutapcica, ali se nije dalo..

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 dec 2010, 00:02

nerminh74 je napisao/la:http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2010

ovdje imate otprilike citavu biografiju ratka, a na dnu su vam prosjeci koje je imao u svojim timovima dok je u NBA imao epizodnu ulogu, ali to je je u ta doba jos bila ona jaka NBA, a ne ova sa tonama cirkusanata koji misle da se mogu porediti sa jordanom, pipenom, drexlerom, maloneom, stocktonom, ...

takodzer je igrao za mladu selekciju ex yu (srbija-crna gora)
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 21856.html

cesto je pokusavao da zaigra za selekciju srbije cak je bio blizu kada je moka slavinic bio selektor, ali nikada nije uspio, onda ga je neno markovic dok je bio selektro prvi put spomenuo kao moguceg reprezetativca i to kada je igrao u realu i bas tada je on slomio clanak i dok se vratio u formu neno nije bio vise selektor, a onda se desio onaj debakl kada je menso nije uspio proci kvalifikacije kada smo izgubili u ceskoj od ceha pa je potegnuo za igracima koji su imali pravo po FIBA ako nisu nastupili za seniorske repke drugih drzava i iste su saglasne da se ove vrate u maticnu drzavu, preciznije iz slovenije begicem, rizvicem i preldzicem, a iz srbije za vardom i jovanovicem
kako znate srbija je pustila ovu dvojicu, dok slovenija nije, ali i da begic i rizvic nisu bas pokazali neki interes za prelaskom nazad
ono sto je isto vazno za pomenuti to da je dok je igrao u olimpiji imao jedan procetnicki incident i to da je on ima poprilicno nacionalisticka razmisljanja, ali sama cinjenica da i sa takvim razmisljanjem igra za BiH dok neke patriote (hasan rizvic) glat odbijaju vlastitu drzavu, za mene je izuzetno pozitivna cinjenica
a jos kada sam ga vidio kako igra daleko borbenije i bolje od nekih "patriota" za mene ce biti pozitivac

a ono sto je neno pomenuo luda glava, covjek je izuzetno tvrdoglav, svojeglav i ima prgavu narav, pa se znao svadjati sa trenerima i suigracima, a u mladjim danima imao je i fizickih obracuna sa protivnickijm igracima, ali kako god nas je :D

kad je igrao u olimpiji?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 dec 2010, 00:19

Mislim da je otislo u kontra smjeru...Znas li sta razlikuje Vardu od ovih ostalih koji igraju...To sto je profesionalac od glave do pete, i sto uvijek radi svoj posao najbolje kako zna i umije...
A ne kao vecina svih ostalih koji dodju samo da odradjuju posao..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 dec 2010, 00:26

Svi Beobasketovci ce da igraju na prvenstvu...
Cak i Hukic kako ja znam..
Ali jos je daleko...

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 00:29

neno#4 je napisao/la:Svi Beobasketovci ce da igraju na prvenstvu...
Cak i Hukic kako ja znam..
Ali jos je daleko...
Dokle vise tog Beobasketa i njegovog fantomskog gazde,ispade svi plesu kako oni sviraju:x
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2010, 11:12

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

kad je igrao u olimpiji?

Career Notes
grew up with BC Partizan Belgrade (Yugoslavia) juniors...made his debut with BC Partizan Belgrade during the 1996-97 season...played there till the 2000-01 championship...signed for the 2001-02 season by Detroit Pistons...signed for the 2002-03 season by Washington Wizards...on February '03 moved to Slovenia, signed by BC Olimpija Ljubljana...moved to Greece for the 2003-04 season, signed by Apollon Patras...moved to Turkey for the 2004-05 season, signed by Besiktas JK Istanbul...moved to Turkey for the 2005-06 season, signed by BC Kyiv...moved to Spain for the 2006-07 season, signed by Real Madrid CF...signed for the 2007-08 season by Menorca CB...moved to Lithuania for the 2008-09 season, signed by BC Zalgiris Kaunas...on January'09 moved to Russia, signed by BC Khimki Moscow…on January'10 moved to Poland, signed by Asseco Prokom...he's still playing there.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2010, 11:18

neno#4 je napisao/la:Ja ocekujem da on eventualno u paru sa Mirzom to igra odlicno...Nece morati puno da se izvlaci napolje, moci ce da se posveti vise igri u reketu, Mirza ce da razvlaci reket....

Samo molim Boga da se svi odazovu, pozelio sam da se nadjemo na prvenstvu, i to jako, pa makar nas svi razbili...Nek se cuju imena nasih igraca i sve ostalo sto ide uz to....

I Sabit nije najbolje rjesenje, ali jeste bolji od Mense..Ja sam prizeljkivao Mutapcica, ali se nije dalo..

ono sto je neno izvrsno jeste cinjenica da je i mirza napokon proigrao ledjima kosu, a i varda ima veoma dobar sut sa vana i ulaz, tako da sada mogu jedan drugome siriti reket

sto se tice mutapcica, bio bi izvrsno rjesenje, ali i on je tvrdogalav i nikada nebi da se dozvolio nihad and co igraju sa njim i njegovom reputacijom

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 dec 2010, 11:37

nerminh74 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

kad je igrao u olimpiji?

Career Notes
grew up with BC Partizan Belgrade (Yugoslavia) juniors...made his debut with BC Partizan Belgrade during the 1996-97 season...played there till the 2000-01 championship...signed for the 2001-02 season by Detroit Pistons...signed for the 2002-03 season by Washington Wizards...on February '03 moved to Slovenia, signed by BC Olimpija Ljubljana...moved to Greece for the 2003-04 season, signed by Apollon Patras...moved to Turkey for the 2004-05 season, signed by Besiktas JK Istanbul...moved to Turkey for the 2005-06 season, signed by BC Kyiv...moved to Spain for the 2006-07 season, signed by Real Madrid CF...signed for the 2007-08 season by Menorca CB...moved to Lithuania for the 2008-09 season, signed by BC Zalgiris Kaunas...on January'09 moved to Russia, signed by BC Khimki Moscow…on January'10 moved to Poland, signed by Asseco Prokom...he's still playing there.

znam,vidio sam,a ne sjećam se da sam ga baš gledao da igra,ok

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.