Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VolimTz
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la VolimTz » 05 avg 2020, 17:05

dscile je napisao/la:
05 avg 2020, 16:37
VolimTz je napisao/la:
05 avg 2020, 16:27
bombaysaphire je napisao/la:
05 avg 2020, 13:31

Tada si išao jer ti želio više od osnovnog , sada ideš jer želiš osnovno .
Ma sto posto. Bosna je ko Somalija dnevno od gladi umre hiljadu ljudi. Zgrću se tijela umrlih sa trotoara.
Bosna je Somalija za evropske uslove.
I Svicarska za dvije trecine zemalja u svijetu.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2020, 17:11

VolimTz je napisao/la:
05 avg 2020, 17:05
dscile je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
05 avg 2020, 16:27

Ma sto posto. Bosna je ko Somalija dnevno od gladi umre hiljadu ljudi. Zgrću se tijela umrlih sa trotoara.
Ako na svijetu ima oko 200 (ili koliko vec tacno) samostalnih drzava, bas bih volio vidjeti kojih je to 130 bolje od Svice po raznim parametrima.

Ali ajde, sta ti generalno pokusavas reci, da se ovdje dobro zivi? Da i nije tako lose?

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 05 avg 2020, 17:16

Naravno da ti to pokušava reći, iako ne živi u Bosni.
Let's talk about SIX baby!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 05 avg 2020, 17:17

dscile je napisao/la:
05 avg 2020, 17:11
VolimTz je napisao/la:
05 avg 2020, 17:05
dscile je napisao/la:

Ako na svijetu ima oko 200 (ili koliko vec tacno) samostalnih drzava, bas bih volio vidjeti kojih je to 130 bolje od Svice po raznim parametrima.

Ali ajde, sta ti generalno pokusavas reci, da se ovdje dobro zivi? Da i nije tako lose?
Kazem da je Bosna bolja za zivot od dvije trecine drzava svijeta. Hocu reci da se ne zivi toliko lose koliko se kuka.
Fowl95 je napisao/la:
05 avg 2020, 17:16
Za mjesec dana zavrsavam studije i vracam se u domovinu. Cijelo vrijeme sam papirima vezan za istu. Sa trenutnim mjestom prebivalista nemam nista. Pada ti ta prica u vodu.

Kukaj. To samo i znate. Ne daj Boze ustat i uradit nesto za lokalnu, siru zajednicu. Neki projekat napravit, park uredit, igraliste djeci ... ne , ne samo treba plakat.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 05 avg 2020, 17:27

Ove zemlje su bile uspjesne u Jugi pod Titom jer nas narod nije navikao da nesto sam smisli da radi, da se bavi necim, vec djeluje samo onda kad mu neko naredi. Zato se i biraju ovakvi politicari, u svakom se trazi vodja, lider... dok u drugim drzavama politicari sluze narodu, ovdje narod sluzi njima.

A i omladina je generalno ubijena u pojam, ja sad u kvartu bi jedva 10 momaka mogao sabrat da ocistimo neki park, obalu, ili napravimo nesto za djecu itd. Nemamo osjecaj za drzavu, za domovinu, svako ce rec "zasto bas ja". Altruizam na nivou ispod nule :nedam:

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 05 avg 2020, 17:31

VolimTz je napisao/la:
05 avg 2020, 17:17
Fowl95 je napisao/la:
Za mjesec dana zavrsavam studije i vracam se u domovinu. Cijelo vrijeme sam papirima vezan za istu. Sa trenutnim mjestom prebivalista nemam nista. Pada ti ta prica u vodu.

Kukaj. To samo i znate. Ne daj Boze ustat i uradit nesto za lokalnu, siru zajednicu. Neki projekat napravit, park uredit, igraliste djeci ... ne , ne samo treba plakat.
Super, kad se vratiš i kad budeš bio dio svih problema onda pričaj. Ovako je samo licemjerno.

Ne kukam ja, samo sam realan. Ja sam zadovoljan sa onim što imam i što činim za svoju zajednicu.
Let's talk about SIX baby!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2020, 17:37

Fowl95 je napisao/la:
05 avg 2020, 17:31
VolimTz je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:

Super, kad se vratiš i kad budeš bio dio svih problema onda pričaj. Ovako je samo licemjerno.

Ne kukam ja, samo sam realan. Ja sam zadovoljan sa onim što imam i što činim za svoju zajednicu.
Ja bih samo dodao i da uredi neki park, igraliste dijeci, to ce znacajno promijeniti situaciju u drzavi u kojoj ogroman dio ljudi radi neprijavljen ili prijavljen na minimalac, u drzavi u kojoj bez partijske kartice gubis posao u javnim ustanovama, u drzavi koja u 2020. godini nema ni 100 kilometara autoputa, u drzavi u kojoj vecina naroda auto staro 15 godina smatra za skoro novo, u drzavi u kojoj politicari naprave najocigledniju mogucu kradju i nastave normalno raditi svoj posao.. Da ne nastavljam dalje, trebace mi vise papira. Ali neka, problem smo mi koji smo realni, a ne on koji sa zapada pise kako mi kukamo i kako je nama u stvari dobro. Ma ne dobro, odlicno nam je, zato je vjerovatno i otisao na zapad.

Ali kakva utopijska prica o mijenjanju lokalne zajednice koja moze proci samo kod nekoga ko nije prosao pubertet. I ovo licemjerno pisanje kao da smo mi paraziti ovog drustva, a ne oni koji odobravaju sve ono sto se desava u ovoj drzavi.. Ili jos gore, iz toplog doma nekog Beca, Minhena, Geteborga to sve odobravaju. Ljudino, u mom naselju se vec nalaze sportski tereni koje je napravilo to isto naselje, ali zamisli, ne zivi se nista bolje nego prije njih.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 avg 2020, 17:49

Što pustiše na pauzi od Aldina čaršiju :bow:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 avg 2020, 18:00

Da je više ljudi poput pokojnog doktora Stanića koji je od stida što "njegovi" zapališe komšijama kuće zapalio svoju i gledao kako gori do temelja sve ono što je za života stekao možda bi ovo društvo se i izborilo za bolji život, pravedniji ako ništa.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 avg 2020, 18:02

Bajramovic1999 je napisao/la:
05 avg 2020, 17:27
Ove zemlje su bile uspjesne u Jugi pod Titom jer nas narod nije navikao da nesto sam smisli da radi, da se bavi necim, vec djeluje samo onda kad mu neko naredi. Zato se i biraju ovakvi politicari, u svakom se trazi vodja, lider... dok u drugim drzavama politicari sluze narodu, ovdje narod sluzi njima.

A i omladina je generalno ubijena u pojam, ja sad u kvartu bi jedva 10 momaka mogao sabrat da ocistimo neki park, obalu, ili napravimo nesto za djecu itd. Nemamo osjecaj za drzavu, za domovinu, svako ce rec "zasto bas ja". Altruizam na nivou ispod nule :nedam:
Ama faktički ne možeš više ni vidjeti djecu da se igraju na igralištu ( slabo gdje ) a ne šta drugo. Prije par mjeseci kod mene u mahali dječurlija nabacala smeća po igralištu, i onda kroz par dana kao akcija mjesne zajednice za omladinu da se očisti igralište, to slike ovo ono. Na slikama ti isti što su bacali sad kupe.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 avg 2020, 18:07

chily-rz je napisao/la:
05 avg 2020, 18:00
Da je više ljudi poput pokojnog doktora Stanića koji je od stida što "njegovi" zapališe komšijama kuće zapalio svoju i gledao kako gori do temelja sve ono što je za života stekao možda bi ovo društvo se i izborilo za bolji život, pravedniji ako ništa.
Što ti i tvoji niste zapalili stan kad su zeničke Srbe protjerivali i zatvarali u muzičku i tukli ih?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 05 avg 2020, 18:08

dscile je napisao/la:
05 avg 2020, 17:37
Fowl95 je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:

Ja bih samo dodao i da uredi neki park, igraliste dijeci, to ce znacajno promijeniti situaciju u drzavi u kojoj ogroman dio ljudi radi neprijavljen ili prijavljen na minimalac, u drzavi u kojoj bez partijske kartice gubis posao u javnim ustanovama, u drzavi koja u 2020. godini nema ni 100 kilometara autoputa, u drzavi u kojoj vecina naroda auto staro 15 godina smatra za skoro novo, u drzavi u kojoj politicari naprave najocigledniju mogucu kradju i nastave normalno raditi svoj posao.. Da ne nastavljam dalje, trebace mi vise papira. Ali neka, problem smo mi koji smo realni, a ne on koji sa zapada pise kako mi kukamo i kako je nama u stvari dobro. Ma ne dobro, odlicno nam je, zato je vjerovatno i otisao na zapad.

Ali kakva utopijska prica o mijenjanju lokalne zajednice koja moze proci samo kod nekoga ko nije prosao pubertet. I ovo licemjerno pisanje kao da smo mi paraziti ovog drustva, a ne oni koji odobravaju sve ono sto se desava u ovoj drzavi.. Ili jos gore, iz toplog doma nekog Beca, Minhena, Geteborga to sve odobravaju. Ljudino, u mom naselju se vec nalaze sportski tereni koje je napravilo to isto naselje, ali zamisli, ne zivi se nista bolje nego prije njih.
A koje kriv za takvo stanje drustva? Nije valjda taj iz beca, minhena i geteborga. Mora neko drugi biti kriv.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 avg 2020, 18:09

Marsal je bio u win-win situaciji. Koja god je strana u pitanju bila on je palio :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2020, 18:15

Maestro je napisao/la:
05 avg 2020, 18:08
dscile je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:

A koje kriv za takvo stanje drustva? Nije valjda taj iz beca, minhena i geteborga. Mora neko drugi biti kriv.
Kriv je sistem koji je uspostavljen prije nekoliko decenija i koji se ne moze srusiti jer ne postoji politicka opcija koja ne bi radila iskljucivo za svoje dupe. Mozda nekada u buducnosti dodje do nekih radikalnih promjena u politickoj sceni, ali opet nisam optimista da ce to biti prave promjene, nego samo smjena generacija.

Ti iz Beca, Minhena i Geteborga su samo oni koji nisu mogli opstati u tom sistemu i odlucili su pobjeci iz tog istog sistema, sto im se naravno ne moze niti treba zamjerati. Ali isto tako oni imaju jednako pravo pricati o njemu i pametovati kako bi sta trebalo isto kao i neki crnac iz Sijere Leone, Spanac iz Barselone ili Brazilac iz favele.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 avg 2020, 18:16

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 05 avg 2020, 18:21

Fowl95 je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:

Normalno, drzava mi je kriva zato sto sam lijen ko **** da usavrsim programiranje kako bi zaradio stogod online. Kriva je sto nisam od tetka naucio kako se razvodi struja pa ne mogu ni tu sebi dnevnicu zaraditi. Kriva je sto me auta nisu nikada zanimala, pa ne mogu biti ni mehanicar ni autoelektricar. Kriva je sto ne znam zidati, raditi sa keramikom, kreciti ... Bas me drzava sjebala. Nemam cak ni osjecaj za posao, kupi-prodaj okreni, sve im **** bezobrazno. Zavrsio sam recimo pravo, ekonomiju, historiju, geografiju, filozofiju, ja i jos hiljade drugih. Ne mogu da radim ono sto volim pa cu nekom mater yebat, ali zato u Svabiji perem guzu i sutim.

"Je li moguce da, neko me sabotiraaa, cijeli zivot moj,
I protiv mene lobiraaa,
Mozda je vlada, mozda su srbi, mozda masoni ..."
dscile je napisao/la:

Samo jedno pitanje. Ti isti politicari su dio kojih naroda ? Mozda se radi o bicima iz druge dimenzije.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2020, 18:27

Joj ala bih te volio vidjeti kako rintas od 7 do 7 u radioni ili na bausteli 40 godina bez da si prijavljen. Ili eventualno u boljoj situaciji prijavljen na minimalac, pa sa nekih 70-75 godina mozes se gotiviti penzijom od 230km. To je posao snova, zavide nam u Austriji i Svedskoj na tome, mozemo ocekivati veliki migrantski talas raznih Hansova i Olofa koji su zeljni iskrivljivanja kicme za satnicu od 5km i topli obrok u vidu pastete i salame.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 avg 2020, 18:38

Da im je bar satnica 5 maraka. Ljudi su radili neprijavljeni na bausteli od 6 ujutro do mraka za 25 maraka i jos su poslije ganjali lika da im pare isplati :roll:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 avg 2020, 18:44

Mom bivsem kolegi u Zenici nudili 25 maraka za 10 sati rada na CNCu.
Kod nas se po restoranima radi po 12 sati , 2 mjeseca, bez dana slobodnog.
Hajde ne seri Bgt.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 05 avg 2020, 18:45

Ne zivi se lose, ali nema perspektive. Meni ne bi lose bilo raditi za 800, ali jer treba da zivim sa starcima u kuci i sa svojom familijom(sto u neku ruku i nosi dosta pozitivnih stvari, ali opet znate o cemu pricam) a da mi ta plata od 800(400 prijavljen + 400 u koverti) bude dovoljno sljedecih 30 godina dok sve vise i vise poskuplje. Da se razumijemo ja ne zivim nigdje ljepse nego u Bosni, ali opet sta mi znaci taj lijepsi zivot ako ne budem mogao odvojiti dijetetu za pelena a da se ne fatam za glavu(svjestan sam da dosta ljudi ne planira osnovati porodicu i tako to, pogotovo ovdje na forumu).

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.