Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Saurman
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Saurman » 12 jul 2020, 13:35

dscile je napisao/la:
12 jul 2020, 13:26

Od pocetka je glavna teorija da je lavina, samo sto je uvijek bilo raznih prica kako su vanzemaljci, neka lokalna plemena i slicno.

Lavina u svakom slucaju i najrealnije objasnjenje. Kada su culi, razbjezali su se iz satora i u mecavi na -30 se nisu mogli naci pa su brzo pali u hipotermiju. To objasnjava i to da su bili bez odjece, jer je to jedna od reakcija na hipotermiju. Jedino u svemu sto nije jasno jesu iskopane oci i izvadjen jezik, ali kontam da se i to moze desiti u tom svom bunilu.
U prvom izvještaju sa mjesta nesreće su pisali da nije bilo tragova lavine kao ni bilo kojih drugi tragova ljudi ili životinja.Ja dosad nisam čuo da lavina odsjeca hiruški precizno djelove tijela i pri tome ih ozrači.

Pleme Mansi takođe nije krivo jer kao što sam rekao nije bilo nikakvih tragova.Grupa planinara koji su prošli istim putem par dana ranije tvrdili su da su vidjeli crvene sfere na planini.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jul 2020, 13:39

ExBlueone je napisao/la:
12 jul 2020, 13:33
Saurman je napisao/la:
12 jul 2020, 13:19
Kakvo objašnjenje, trebalo im 60 godina da zaključe da je bila lavina eh ti Rusi. :rol:
Ma niđe veze. Objašnjenje je stvarni kriminalno.
Ko god je pratio ovaj slučaj može se samo nasmijati .
Ako već žele da slažu onda bar neka se potrude jer ovo je uvreda za inteligenciju.Mogu misliti kako je porodicama nastradalih kad pročitaju ovaj izvještaj.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 jul 2020, 13:41

Saurman je napisao/la:
12 jul 2020, 13:35
dscile je napisao/la:
12 jul 2020, 13:26

Od pocetka je glavna teorija da je lavina, samo sto je uvijek bilo raznih prica kako su vanzemaljci, neka lokalna plemena i slicno.

Lavina u svakom slucaju i najrealnije objasnjenje. Kada su culi, razbjezali su se iz satora i u mecavi na -30 se nisu mogli naci pa su brzo pali u hipotermiju. To objasnjava i to da su bili bez odjece, jer je to jedna od reakcija na hipotermiju. Jedino u svemu sto nije jasno jesu iskopane oci i izvadjen jezik, ali kontam da se i to moze desiti u tom svom bunilu.
U prvom izvještaju sa mjesta nesreće su pisali da nije bilo tragova lavine kao ni bilo kojih drugi tragova ljudi ili životinja.Ja dosad nisam čuo da lavina odsjeca hiruški precizno djelove tijela i pri tome ih ozrači.

Pleme Mansi takođe nije krivo jer kao što sam rekao nije bilo nikakvih tragova.Grupa planinara koji su prošli istim putem par dana ranije tvrdili su da su vidjeli crvene sfere na planini.
Citao sam o tome, a i gledao neki dokumentarac prije par godina na National geographicu, Discovery-u ili nekom slicnom programu (ne sjecam se tacno) ali nesto ne pamtim te detalje oko radijacije i hirurski preciznom odsjecanju organa.

Sjecam se te price da su ljudi u tom regionu i prije i posle toga vidjali crvene sfere, kao i da je vojska tu radila neka testiranja.

Sta je tvoja teorija? Vanzemaljci, vojska? Jedino to dvoje ostaje s obzirom da si uvjeren da nije moglo nastati kao nesreca.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jul 2020, 13:48

dscile je napisao/la:
12 jul 2020, 13:41

Citao sam o tome, a i gledao neki dokumentarac prije par godina na National geographicu, Discovery-u ili nekom slicnom programu (ne sjecam se tacno) ali nesto ne pamtim te detalje oko radijacije i hirurski preciznom odsjecanju organa.

Sjecam se te price da su ljudi u tom regionu i prije i posle toga vidjali crvene sfere, kao i da je vojska tu radila neka testiranja.

Sta je tvoja teorija? Vanzemaljci, vojska? Jedino to dvoje ostaje s obzirom da si uvjeren da nije moglo nastati kao nesreca.

Mogu biti samo dvije stvari ruska vojna testiranja ili NLO, što u svakom slučaju ruska vlada želi zataškati jedno i drugo.No meni previše naginje na NLO upravo zbog ovih sakaćenja tijela jer vidimo da ova sakaćenja imaju veze i sa sakaćenjem stoke širom svijeta povrede su indentične sa ovim slučajem.Sve je urađeno laserskih precizno.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 jul 2020, 13:54

Saurman je napisao/la:
12 jul 2020, 13:48
dscile je napisao/la:
12 jul 2020, 13:41

Mogu biti samo dvije stvari ruska vojna testiranja ili NLO, što u svakom slučaju ruska vlada želi zataškati jedno i drugo.No meni previše naginje na NLO upravo zbog ovih sakaćenja tijela jer vidimo da ova sakaćenja imaju veze i sa sakaćenjem stoke širom svijeta povrede su indentične sa ovim slučajem.Sve je urađeno laserskih precizno.
Moguce. Sve je stvar percepcije, ali ja licno ne vjerujem ni u jedno od to dvoje. Tacnije, ne u smislu u kojem ti vjerujes. Vjerujem da su vojna testiranja mogla imati ulogu, ali u vidu plasenja, ne ubijanja. Tj da su culi pucnjeve, uspanicili se i poceli bjezati.

Jedino sto mi nece biti jasno jeste to u vezi ociju i jezika, nebitno je li hirurski precizno ili ne. Ali u svakoj pravoj misteriji postoji takva nekakva cinjenica zbog koje vise nista nije logicno, zbog toga i jeste misterija.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 12 jul 2020, 13:58

Prvo Diatlov iako mlad sigurno da je bio dovoljno sposoban da vodi cijelu grupu. Ne bi postavio logor tek tako na udaru lavine. A i da jeste onda je postajao jak razlog. Pa nadalje svo su bili osijedili preko noći, pa detektirana radioaktivnost ...

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 jul 2020, 15:07

Upravo tako, 60 godina im trebalo da smisle da je lavina, hajd sve ok, ali to sa jezikon i ocima nikako nema smisla. Prozirno objasnjenje. Nista nije rijesno naravno, misterija i dalje ostaje, mada sam siguran da vojska i vlada zna pravu istinu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 jul 2020, 15:16

Lik je napisao/la:
12 jul 2020, 15:07
Upravo tako, 60 godina im trebalo da smisle da je lavina, hajd sve ok, ali to sa jezikon i ocima nikako nema smisla. Prozirno objasnjenje. Nista nije rijesno naravno, misterija i dalje ostaje, mada sam siguran da vojska i vlada zna pravu istinu.
Sve u redu, nebitno ko sta misli jer je cinjenica da se svakako nikada nece saznati sta se tacno desilo, ali kakvih 60 godina im je trebalo? Ispade kao da do sada nije bilo nikakvih istrazivanja i da je ovo prvo po redu.

Razlog zbog kojeg ja ne vjerujem da je drzava u pitanju jeste to sto se onda to moglo dosta bolje "prikriti". Cijeli taj dogadjaj je bio u komunisticko vrijeme, i mislim da je vlada htjela da oni nikada ne bi ni bili nadjeni ili bi eventualno narodu bila plasirana neka definitivna teorija sto se tice nestanka i smrti. Ovako ispade da su sami sebe ukopali sa tim nekim cinjenicama o vojnim vjezbama, iskopanim ocima, radijacijama i ostalom. Mislim da bi komuniste to dosta bolje prikrile da su one u pitanju.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 12 jul 2020, 16:12

Trebalo im 60 godina da otkriju šta je bilo i na kraju kažu lavina? Jašta radi.
Nikad nećemo saznati šta je bilo sa ovim planinarima.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 jul 2020, 16:31

dscile je napisao/la:
12 jul 2020, 15:16
Lik je napisao/la:
12 jul 2020, 15:07
Sve u redu, nebitno ko sta misli jer je cinjenica da se svakako nikada nece saznati sta se tacno desilo, ali kakvih 60 godina im je trebalo? Ispade kao da do sada nije bilo nikakvih istrazivanja i da je ovo prvo po redu.

Razlog zbog kojeg ja ne vjerujem da je drzava u pitanju jeste to sto se onda to moglo dosta bolje "prikriti". Cijeli taj dogadjaj je bio u komunisticko vrijeme, i mislim da je vlada htjela da oni nikada ne bi ni bili nadjeni ili bi eventualno narodu bila plasirana neka definitivna teorija sto se tice nestanka i smrti. Ovako ispade da su sami sebe ukopali sa tim nekim cinjenicama o vojnim vjezbama, iskopanim ocima, radijacijama i ostalom. Mislim da bi komuniste to dosta bolje prikrile da su one u pitanju.
Istina je tu oko nas... :thumbup:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 jul 2020, 11:20

Naletili na neku vojnu vježbu, vidjeli što nisu trebali, pa ih vojska iskasapila da nikome više ne padne na pamet da tu dodje...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 jul 2020, 23:05

slika

Mr. Davis, who now works for Aerospace Corporation, a defense contractor, said he gave a classified briefing to a Defense Department agency as recently as March about retrievals from “off-world vehicles not made on this earth.”

Mr. Davis said he also gave classified briefings on retrievals of unexplained objects to staff members of the Senate Armed Services Committee on Oct. 21, 2019, and to staff members of the Senate Intelligence Committee two days later.

Committee staff members did not respond to requests for comment on the issue.

Public fascination with the topic of U.F.O.s has drawn in President Trump, who told his son Donald Trump Jr. in a June interview that he knew “very interesting” things about Roswell — a city in New Mexico that is central to speculation about the existence of U.F.O.s. The president demurred when asked if he would declassify any information on Roswell. “I’ll have to think about that one,” he said.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 avg 2020, 13:47

Kako je Bata Živojinović uspio fizički stići pojaviti se makar na 2 sekunde u 95% Ex-Yu filmova?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 avg 2020, 13:51

Osim13 je napisao/la:
05 avg 2020, 13:47
Kako je Bata Živojinović uspio fizički stići pojaviti se makar na 2 sekunde u 95% Ex-Yu filmova?
Usput pobiti preko milion švaba :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 05 avg 2020, 15:05

bombaysaphire je napisao/la:
05 avg 2020, 13:51
Osim13 je napisao/la:
05 avg 2020, 13:47
Usput pobiti preko milion švaba :kafa:
Srećom pa je mator bio u ovom ratu.
tz tz tz tz tz tz

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 11 sep 2020, 08:40

Očekujem danas da nas 'usika počasti svježim teorijama uz 9/11.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 sep 2020, 11:53

Bombardier je napisao/la:
11 sep 2020, 08:40
Kakvim teorijama. Nema jace teorije do toga da udar aviona moze ssrusiti zgradu u savrsenom padu 😂😂😂😂
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 sep 2020, 11:56

Neka, taman smo zaključili i dosegli konsenzus da nije bilo zavjere i sad da nam i on ulijeće.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 sep 2020, 16:18

Meni kod onih rusa najlogičnije objašnjenje je hipotermija koja bi objasnila njihovo čudno ponašanja zbog fizioloških i psiholoških efekata na tijelo. Radijacija i ostale stvari su lahko objašnjivi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 11 sep 2020, 16:49

Vezano za ove Ruse?
Pratio sam ovo nekada davno, po meni nema tu nista misteriozno, ljudi se posmrzavali, na toj visini i na tim temperturama halucinacije su kao dobar dan...
Neko je vec rekao da je jedan od simptoma teske hipotermije subjektivni osjecaj topline gdje se smrznuti se pocne skidati i tu mu je kraj!
A to kao fali jezik ili oko, ne vidim razlog da zivotinje ne pojedu nesto sa lesine! Da u halucinacijama odgrize sebi jezik prilikom pada, izbije oko itd
Znamo svi za efekat kada se zemlja podigne i lupi te u glavu nakon sto si svukao flasu rakije, isti je efekat i kada haluciniras!
Misteriozno je jedino to sto se ljudi pale na gluposti...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 65 gostiju.